Sparta – Jihlava 6:3 (kon.)
konec
HC Sparta Praha
6:3 (3:1, 1:1, 2:1)
HC Dukla Jihlava
Středa 29.11.2017, 15:30 • Tipsport arena • DHL Extraliga juniorů • 21. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    21. kolo DHL extraligy juniorů mezi Spartou a Jihlavou přineslo jasné vítězství domácího týmu. Ten vedl v podstatě od začátku zápasu a Jihlava dokázala jen jednou vyrovnat skóre. Přesto je třeba smeknout předtím, že dokázali Jihlavští stáhnout náskok Pražanů z 4:1 na 4:3, a dostat se tak zpět do zápasu. Sparta ale neponechala nic náhodě, vedení znovu navýšila a vyhrála pohodlně 6:3. (17:24:40)
     
    Konec zápasu.
     
    59:46
    Dukla krásně kombinovala a už to vypadalo, že z velké šanci ještě na poslední chvíli sníží sparťanský náskok. V rozhodující chvíli ale hosté nezamířili přesně.
     
    58:35
    Ale teď domácí zaváhali. Po pravém mantinelu nechali proniknout Jushuu Wallera, který tvrdou ranou golfákem těsně minul vzdálenější tyč!
     
    58:03
    Sparta je stále aktivní a nedovoluje Jihlavě dostat se ke střele.
     
    56:02
    Sparta právě vstřelila branku!
    Pražaní tímto gólem definitivně rozhodli o osudu zápasu. Bratrská spolupráce dvou Pšeničků přinesla důležitou pojišťující branku. Mladší Ondřej přihrával a starší TOMÁŠ PŠENIČKA už vzal celou situaci na sebe. Tváří v tvář brankáři Jihlavy byl úspěšný a střílí šestý gól Sparty. Asistence: Ondřej Pšenička a Jakub Prchal.
     
    55:17
    Krásný průnik předvedl Tomáš Jandus a jeho střela schovaná za obráncem mohla klidně skončil v síti gólmana Šťastného.
     
    53:40
    Sparta právě vstřelila branku!
    Jenomže Sparta si bere náskok zpět. Skvěle individuálně vybavený LUKÁŠ ROUSEK spolupracoval s Hanušem, sám pak projel až k brance Šťastného a zamířil přesně do sítě. Jihlava se nechala vstřelenou brankou trochu ukolébat. Asistence: Jan Hanuš a Tobiáš Mrkvička.
     
    52:43
    Dukla právě vstřelila branku!
    Jihlava se dostává nadostřel! Autorem branky je útočník DOMINIK ADAM, který dostal přihrávku přihrávku na pravý kruh a pohotovou střelou překonal gólmana Wolfa. Dukla tak na domácí tým ztrácí už jen jediný gól a poslední minuty mohou být ještě zajímavé. Asistence: Jan Trávník a Tomáš Vala.
     
    52:10
    Nyní vypálil Tomáš Schwamberger a Šťastný měl práci s vyražením jeho střely.
     
    50:25
    Dukla přečkala oslabení a už je v plném počtu.
     
    49:27
    Tomáš Pšenička a jeho další střelecký pokus. Tentokrát od modré čáry a těsně vedle levé tyče.
     
    48:25
    Hodně ostrý zákrok předvedl jihlavský Lukáš Jindra, který si vyšlápl na Vojtěcha Kropáčka. Útočník Jihlavy dostal dvě minuty za vražení na hrazení, jenomže se při zákroku zranil, a tak jeho trest odpyká Adam Hrbatý.
     
    48:02
    Podle oficiáních údajů dnešní utkání v holešovické Tipsport areně sleduje 59 diváků.
     
    47:28
    David Vitouch se dostal do šance v prostoru mezi kruhy, ale Šťastný jeho pokus chytil do lapačky.
     
    46:00
    To však nemusí trvat dlouho. Ranou od modré čáry totiž nyní sparťan Jakub Prchal trefil levou tyč!
     
    43:58
    Sparta je stále v útočné třetině a Jihlava je pod tlakem. Brankář Šťastný, který nastoupil do třetí třetiny do jihlavské klece, zatím drží čisté konto.
     
    42:49
    Aktivní Tomáš Pšenička se dostal po pravém mantinelu až do pásma Jihlavy a vyzkoušel pozornost Šťastného, který kotouč vyrazil.
     
    41:09
    Dukla hraje v plném počtu.
     
    40:21
    Martin Dubský dostal přesnou přihrávku na levý kruh a pohotově vypálil. Šťastný se stihl přemístit a betonem puk vyrazil.
     
    40:01
    Střídání v týmu HC Dukla Jihlava: ze hřiště odchází Jaroslav Juda, přichází Daniel Šťastný.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Druhá dvaceminutovka byla také atraktivní a na góly celkem bohatá. Sparta se v přesilovce hned na začátku třetiny dostala do tříbrankového vedení, ale Jihlava vzápětí ve vlastním oslabení také skórovala. Od 26. minuty panuje současný stav zápasu – 4:2 pro Spartu.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:09
    Sparťané si svým pohybem vykoledovali faul. David Čermák dostává dvě minuty za podražení.
     
    38:12
    Znovu spolupráce obránce Eliáše a tečujícího Kropáčka. Zatím nejlepší hráč dnešního utkání ale poslal puk těsně vedle branky.
     
    37:05
    Tomáš Pšenička chvíli kontroloval puk v útočné třetině, ale pak s ním vybruslil až mimo úhel a musel vystřelit. Pro Judu to nebyl žádný problém.
     
    36:32
    Sparta drží puk daleko od své branku. Ani domácí se ale nedostávají v posledních minutách do zakončení.
     
    34:56
    Stále se hraje v poměrně vysokém tempu. Zápas pro Jihlavu rozhodně není ztracen, ale nedá se ani říci, že by měla šance na další gól.
     
    33:50
    Slavomír Kadleček se v brankovišti dostal k nebezepečné dorážce, ale Wolf v brance zakrývá velký prostor a puk vytěsnil.
     
    32:45
    Tadeáš Pejchal se rozjel s pukem přes střední pásmo a jeho střelu z vrcholu kruhů vytečoval jihlavský obránce do ochranné sítě.
     
    31:08
    Obránce Filip Eliáš střílel od modré čáry a Vojtěch Kropáček tečoval puk jen těsně vedle levé tyče!
     
    29:33
    Tomáš Jandus projel za svou brankou až do brankoviště s pukem na holi tak sebevědomě, že na jeho pohyb nestačili hosté reagovat a dva z nich se dokonce srazili.
     
    28:24
    Jihlava mohla mít dobrou šanci, když se puk pohyboval kolem brankoviště a Wolf ho chvilku ztratil z dohledu. Hráč Dukly ale promáchl.
     
    26:27
    Jihlava už je v plném počtu.
     
    25:31
    Dukla právě vstřelila branku!
    Ale pozor, Jihlava se prosazuje v oslabení a už prohrává jen o dva góly! Kapitán Dukly TOMÁŠ MEJZLÍK se dostal do úniku a šikovně vypálil přes obránce tak, že gólman na jeho střelu neviděl. Rána zápěstím prolétla Wolfovi kolem lapačky do branky. Asistence: Adam Najman.
     
    24:27
    Lukáš Rousek se dostával do šance a už to vypadalo, že půjde sám na brankáře. V poslední chvíli jej tedy jako záchranná brzda podrazil Oliver Havelka. Sparta bude mít další přesilovku.
     
    23:30
    Vypadá to, že Sparta ovládla utkání. Tříbrankový náskok už je poměrně přesvědčivý. Navíc se zdá, že Jihlava se dostává do méně a méně šancí.
     
    21:36
    Sparta právě vstřelila branku!
    Pouhé tři sekudy před vypršením trestu jihlavského hráče se Sparta prosazuje. Obránce Eliáš nejprve zatáhl puk do útočné třetiny a poté si jej na modré čáře vyměnil s Rouskem. Eliáš poté poslal střílenou přihrávku do mezikruží na VOJTĚCHA KROPÁČKA, který nasměroval puk za záda Judy. Kropáček už má dnes třI body (1+2)! Asistence: Filip Eliáš a Lukáš Rousek.
     
    20:53
    Sparťané v přesilové hře vyhazují puk na icing.
     
    20:30
    Sparta dohrává na začátku druhé třetiny přesilovou hru, a tak se hned dostala do útočného pásma.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    První třetina nabídla solidní podívanou. Několik diváků v holešovické Tipsport areně vidělo v úvodním dějství hned čtyři branky. Třikrát se trefil domácí tým, který byl především s blížícím se koncem dějství aktivnější.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:39
    Máme tu první vyloučení. Oránce Jihlavy Oliver Havelka tvrdě dohrál protihráče na zadním mantinelu a půjde za to pykat na dvě minuty.
     
    19:32
    Necelá půlminuta zbývá do konce první třetiny a Jihlava zahrála puk na icing.
     
    17:56
    Sparta právě vstřelila branku!
    Pražský klub se dostává do dvoubrankového trháku. Kropáček našel před brankou stojícího LUKÁŠE ROUSKA a hráč extraligového A-týmu si už před brankářem Judou počínal nekompromisně. Asistence: Vojtěch Kropáček a Filip Eliáš.
     
    17:30
    Znovu Tomáš Pšenička v šanci před jihlavskou brankou. Tentokrát se prosmýkl před tři hráče Dukly a naslepo nahazoval před branku, kde tušil spoluhráče. Bohužel pro Spartu tam nikdo z hráčů v bílých dresech nebyl.
     
    16:34
    Tomáš Pšenička dostal puk na modrou čáru a pálil. Střela byla ještě před Judou tečovaná, ale ani tak neskončila za brankářovými zády.
     
    15:30
    Nyní se situace obrátila a špatně rozehráli sparťani. Ani Jihlava ale zaváhání nepotrestala.
     
    14:27
    Jihlavská rozehrávka je plná nepřesností, ale Sparta to nedokázala zužitkovat.
     
    13:02
    Nyní už se hraje v útočné třetině Jihlavy. Dukla by ráda vyrovnala co nejrychleji.
     
    12:26
    Sparta je v laufu. Neustále kombinuje v útočné třetině a Dukla se musí bránit.
     
    10:23
    Sparta právě vstřelila branku!
    Pražané si berou vedení zpět! Mladý reprezentant Kropáček si pokryl puk za jihlavskou brankou a když nevěděl, co s ním, nahrál ho na připraveného obránce. FILIP ELIÁŠ zápěstím spíše nahazoval na teč, ale puk možná ještě před Judou lehce změnil směr a prošel mu do brány mezi betony. Asistence: Vojtěch Kropáček a Martin Dubský.
     
    09:45
    Jakub Prchal střílel od modré čáry na Judu, ale ten na jeho pokus moc dobře viděl a neměl s ním problémy.
     
    09:21
    Jihlavští se také dostali do šance, ale ani oni neuspěli. Každopádně se v Tipsport areně hraje zatím atraktivní juniorský zápas.
     
    08:26
    Adam Bílek dostal puk mezi kruhy a z mezikruží mohl pálit na Judu. Jeden z obránců hostujícího celku mu ale včas vložil hůl do dráhy střely.
     
    07:55
    Jihlava je důrazná a teď zase útočila na branku domácího týmu. Nicméně Wolf ani nemusel zasahovat.
     
    06:05
    Sparta chybovala v rozehrávce a úplně sám na Wolfa se řítil Lukáš Jindra! Jihlavský útočník se brankáře snažil rozhýbat, ale nebyl úspěšný.
     
    05:34
    Hraje se rychlý juniorský hokej nahoru dolů. Šance jsou k vidění na obou stranách.
     
    04:10
    Jihlavu gól nakopl a snaží se o vstřelení dalšího. Brankář Adam Wolf je ale proti.
     
    02:53
    Dukla právě vstřelila branku!
    A Jihlava okamžitě srovnává! Hostující hokejisté byli důrazní v brankovišti Sparty a rychlou střelou z bezprostřední blízkosti se prosadil DAVID ČERMÁK. Asistence: Tomáš Mejzlík.
     
    02:29
    Sparta právě vstřelila branku!
    Domácí ze svého úvodního tlaku vytěžili první gól zápasu. Teprve 16letý starší dorostenec DAVID VITOUCH dostal puk ve středním pásmu, prodral se s ním mezi soupeři až mezi kruhy a krátkým rychlým švihem trefil přesně mezi vyrážečku a beton. Asistence: Tomáš Schwamberger.
     
    01:55
    Domácí si drží tlak, ale na gólmana Judu zatím nemířila žádná vážnější střela.
     
    00:51
    Sparta sevřela hosty v jejich třetině. Tomáš Jandus šikovně nabil Lukáš Rouskovi, jehož střelu ale zblokovala jihlavská obrana.
     
    00:08
    Hned po úvodním vhazování se do útoku dostala Jihlava. Kotouč se ale spíše došoural k brankáři Wolfovi.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Oba týmy už jsou na ledové ploše a za malý okamžik utkání vypukne.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Sparta Praha: Wolf (Hofmann) – Frič, Janda, Mrkvička, Eliáš (A), Prchal, Hanuš, Karoch – O. Pšenička, Jandus, Schwamberger, Rousek, Fabiánek, Bílek, Vitouch, Larsen, Pejchal, Chlouba, Kropáček, T. Pšenička, Dubský (C).

    HC Dukla Jihlava: Juda (Šťastný) – Mareš, Srnský, Váňa, Trávník, Vála, Havelka – Kadleček (A), Jindra, Adam, Heinrich (A), Mejzlík (C), Hrbatý, Vala, Waller, Najman, Čermák.

    Rozhodčí: Souček – Hynek, Šimánek.
     
    Poslední tři utkání Sparty:
    Třinec – Sparta 4:3
    Zlín – Sparta 5:6p
    Olomouc – Sparta 2:5
     
    Poslední tři utkání Jihlavy:
    Jihlava – Litvínov 5:3
    Jihlava – Chomutov 4:5sn
    Jihlava – Olomouc 3:4
     
    Vítáme vás u on-line přenosu z DHL extraligy juniorů. Domácí HC Sparta Praha, která je v tabulce na jedenáctém místě, hostí souseda z tabulky HC Dukla Jihlava. Tým z Vysočiny má stejně bodů jako Sparta, ale také o jeden zápas více. Utkání 21. kola juniorské extraligy v holešovické Tipsport areně začíná v 15.30 hodin a vy ho můžete sledovat v našem online textovém přenosu!
    Marken.cz

    Matěj Mayer

    Branky a nahrávky: 3. Vitouch (Schwamberger.), 11. Eliáš (Kropáček, Dubský), 18. Rousek (Kropáček, Eliáš), 22. Kropáček (Eliáš, Rousek), 54. Rousek (Hanuš, Mrkvička), 57. T. Pšenička (O. Pšenička, Prchal) – 3. Čermák (Mejzlík), 26. Mejzlík (Najman), 53. Adam (Trávník, Vala)


    HC Sparta Praha: Wolf (Hofmann) – Frič, Janda, Mrkvička, Eliáš (A), Prchal, Hanuš, Karoch – O. Pšenička, Jandus, Schwamberger, Rousek, Fabiánek, Bílek, Vitouch, Larsen, Pejchal, Chlouba, Kropáček, T. Pšenička, Dubský (C).
    HC Dukla Jihlava: Juda (41. Šťastný) – Mareš, Srnský, Váňa, Trávník, Vála, Havelka – Kadleček (A), Jindra, Adam, Heinrich (A), Mejzlík (C), Hrbatý, Vala, Waller, Najman, Čermák.

    Rozhodčí: Souček – Hynek, Šimánek

    Diváci: 59
    ocianews.com