Poruba 2011 – SHK Hodonín 5:2 (kon.) | Kopřivnice – Opava 3:2 (2:1 po s.n.) | Nový Jičín – Val. Meziříčí 4:5 (1:3 po s.n.)
Písek – David Servis 8:5 (kon.) | Pelhřimov – Havlíčkův Brod 2:5 (kon.) | Nymburk – Mor. Budějovice 2:6 (kon.)
Žďár n/S – Klatovy 6:4 (kon.) | Řisuty – Vrchlabí 2:5 (kon.) | Sokolov – Bílina 8:5 (kon.)
Kolín – Tábor 1:4 (kon.)
konec
HC Řisuty
2:5 (0:2, 2:0, 0:3)
HC Stadion Vrchlabí
Středa 29.11.2017, 18:00 • Zimní stadion Slaný • 2. liga skupina Západ • 21. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Příjemný hokejový podvečer! Dnes je na programu dohrávka 21. kola mezi týmy HC Řisuty a HC Stadion Vrchalbí, úvodní buly je naplánováno na 18:00.
     
    HC Řisuty
    Řisuty jsou již tradičním účastníkem druhé ligy a většinou se pohybovaly na špici tabulky – to již pár let neplatí. Dva roky zpátky se středočeši nedostali ani do playoff, v loňské sezóně vypadli v prvním kole s BK Havlíčkův Brod poté, co skončili na osmé příčce v základní části.

    Tuto sezónu jim toho příliš nevychází. V základní hrací době dokázali vyhrát pouze třikrát, to dvakrát proti Dvoru Králové (3:1 a 4:1) a fotbalovým skóre s Trutnovem (1:0). K tomu Buldoci přidali ještě tři výhry po nájezdech s Děčínem (4:3) a s pražskou Kobrou (6:5 a 5:4).
    Ještě navíc jsou až na poslední pozici, tři body za Mostem.

    Nejlepším střelcem Řisut je s deseti zásahy Ondřej Krpata, za ním je Petr Janeček se sedmi góly, tomu dýchá na záda jeho parťák z formace, Michal Fortelka se sedmi trefami.

    Nejvíce asistenci posbíral kapitán celku Matěj Kos, konkrétně devět. Za ním je jeho asistent Tomáš Babický s osmi gólovými přihrávkami. Třetí je Ondřej Hampl se sedmi asistencemi.

    Poslední zápas odehráli svěřenci Martina Procházky na ledě Kobry Praha. Tam vedli minutu před koncem 4:2, vedení však neudrželi a druhý bod musel zachraňovat v 10. sérii nájezdů Dominik Havelka.

    HC Kobra Praha – HC Řisuty 4:5 sn. (0:0; 1:2; 3:2 – 0:0)
    Branky a nahrávky: 38. Novák (Tuma), 44. Skočovský (Čurda, Chlapík), 60. Jedlička (Semrád, Kolařík), 60. Semrád (Skočovský, Doležal) – 21. Náprstek (Babický, Kos), 25. Patyk (Babický, Ilašenko), 45. Schildhabel (Janeček), 53. Babický (Bílek), rozh. náj. Havelka

    HC Řisuty: Ilašenko (Švihálek) – Babický (A), Petržílka, Dostál, Bílek F., Havelka, Zderadička, Matula – Krpata , Kos (C), Fortelka, Janeček, Záleský, Hampl, Náprstek, Choc, Schildhabel, Patyk.
     
    HC Stadion Vrchlabí
    Tým z Krkonoš je po necelé polovině soutěže lehce za očekáváním. Je na páté pozici za Jabloncem, Děčínem, Sokolovem a Kobrou a jednu pozici před svým rivalem z Trutnova.

    Velkým překvapením je, že Vrchlabí v této sezóně již třikrát padlo proti nováčkům. Jednou proti Dvoru Králové (3:5) a dvakrát s Letňany (3:6 a 1:8). Naopak dokázali jednou porazit Jablonec (4:3) a v posledním kole taktéž Děčín (2:1).

    Střelecké tabulky severočechů vedou Daniel Miškovský s Patrikem Maďarem, oba mají na svém kontě 10 branek. Za nimi je Tomáš Šťastný, ten má o gól méně.

    Nejlepší nahrávač je Patrik Urban, ten má 19 asistencí, za ním jsou Michal Pšurný a Filip Martin, kteří mají 17, respektive 14 gólových nahrávek.

    Jak již bylo zmíněno, HC Stadion v posledním utkání dokázal přehrát Děčín. Na vlastním stadionu o tom rozhodly první dvě třetiny, ve které padly všechny branky, Vrchlabí tedy slavilo výhru 2:1.

    HC Stadion Vrchlabí – HC Děčín 2:1 (1:0; 1:1; 0:0)
    Branky a nahrávky: 8. Bláha (Pojkar, Jirků), 29. Bláha (Šťastný, Filip) – 29. Oliverius (Zajan)

    HC Stadion Vrchlabí: Jelínek (Abrahám) – Abraham, Havránek, Niko, Pojkar, Jirků (A), Erban, Chleborád – Chalupa, Filip (C), Šťastný, Moník, Urban, Pšurný, Oppelt, Šimoníček, Bláha (A), Mach, Kerekanič, Krsek
     
    Vzájemná utkání
    Vzájemným utkáním těchto dvou soupeřů jasně vládne Vrchlabí. Buldoci totiž dokázali poslední utkání v základní hrací době vyhrát V listopadu 2014. Od té doby HC Stadion vyhrál sedm z osmi utkání. Jedno, konkrétně v prosinci 2015 prohrál ve Slaném 3:2 v prodloužení, o výhře Řisut tehdy rozhodl Matěj Kos.

    Poslední zápas se odehrál v Krkonoších. Středočeši dlouho drželi šanci na body, po brankách Filipa a Šimoníčka ze závěru utkání nakonec odešli poraženi 3:5.

    HC Stadion Vrchlabí – HC Řisuty 5:3 (1:0; 2:1; 2:2)
    Branky a nahrávky: 16. Šťastný (Filip, Abraham), 25. Šimoníček (Bláha), 40. Filip (Moník, Maďar), 57. Filip (Urban, Šťastný), 59. Šimoníček (Bláha, Pojkar) – 26. Keller (Záleský), 45. Babický (Krpata, Kos), 55. Krpata (Babický, Náprstek)

    HC Stadion Vrchlabí: Abrahám – Abraham, Chleborád, Niko, Matějček, Pojkar, Moník, Erban – Maďar, Filip, Šťastný, Oppelt, Šimoníček, Bláha, Miškovský, Urban, Pšurný, Kerekanič, Krsek, Mach
    HC Řisuty: Ilašenko – Keller, Dostál, Havelka, Bílek, Babický, Kužel, Petržílka – Krpata, Kos (C), Náprstek, Fortelka, Janeček, Záleský, Vildumetz, Hampl, Kalla, Kail, Choc
     
    Úvodní sestavy:

    HC Řisuty: Ilašenko (Švihálek) – Babický (A), Kužel, Havelka, Dostál, Bílek, Zderadička, Petržílka – Krpata, Kos (C), Vyskočil – Schildhabel, Patyk, Vildumetz – Fortelka, Hampl, Záleský – Choc

    HC Stadion Vrchlabí: Jelínek (Abrahám) – Abraham, Havránek, Tržický, Niko, Pojkar, Jirků (A), Matějček, Kerekanič – Procházka, Filip (C), Šťastný – Miškovský, Urban, Pšurný – Oppelt, Šimoníček, Bláha (A) – Chalupa, Šlaicher, Moník

    Rozhodčí: Nepomucký – Marek, Kučera.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:23
    Vyskočil se poprvé po návratu po zranění dostal k puku, poté jej však odevzdal na hokejku hráče Vrchlabí.
     
    01:02
    Zderadička z levé strany našel před brankou Patyka. Ten vystřelil z prvního dotyku, překonal sice brankáře, střelu zastavila tyčka!
     
    01:20
    Zakázané uvolnění Řisut, bude se vhazovat před Ilašenkem.
     
    01:43
    Na levou stranu dostal přihrávku Pojkar, jehož následná rána skončila vedle levé tyče domácí branky.
     
    02:30
    Vrchlabí vstřelilo branku!
    Hosté se dostávají do vedení! Puk se odrazil z levé strany před branku a FILIP MONÍK jej doklepl za záda brankáře. Asistence: David Chalupa
     
    03:18
    Filip Bílek ze středního pásma pouze nahodil kotouč na icing, bude se znovu odehrávat buly před domácí brankou.
     
    03:56
    Obrovského nedorozumění v řadách domácích mohl po pasu od Miškovského využít Šťastný, ten z bezprostřední blízkosti na Ilašenka nevyzrál.
     
    04:46
    Z rohu posunul puk směrem do středu Fortelka, před brankou však nikdo z domácích nebyl, puk si převzal Jelínek.
     
    05:25
    Po nepřesné přihrávce Lukáše Kužela mohou znovu útočit hosté.
     
    05:41
    Z otočky pohotově pálil Šťastný, ze slibné pozice však branku minul.
     
    06:08
    Znovu to byl Tomáš Šťastný, kdo se dostal k puku. Tentokrát byl trochu blíže a zkoušel přehodit Ilašenkův pravý beton, domácí gólman skvěle zakročil lapačkou.
     
    07:00
    Hosté rozjíždějí útok od vlastní branky.
     
    07:10
    S pukem se do útočného pásma dostal Miškovský. Ten si ho navedl na střed a vypálil, od hokejky obránce se střela odrazila do ochranné sítě.
     
    07:30
    Ondřej Krpata se po tečované přihrávce Havelky dostal do samostatného úniku. Zkoušel střelu backhandem z levé strany, Jelínek fantasticky vyráží betonem!
     
    08:37
    Po dobré kombinaci kladenské formace Řisut se ke střele dostal Petr Patyk, vystřelil přesně do míst, kde byl připraven brankář Vrchlabí.
     
    09:01
    Znovu to byl Šťastný, kdo tentokrát dostal přihrávku za obranu, tu si však nedokázal zpracovat ideálně a puk mu vypíchl Ilašenko.
     
    09:48
    Po špatné přihrávce od Krpaty se hosté dostali do protiútoku, z toho však nedokázali ani vystřelit.
     
    10:57
    Nahození Havelky ze středního pásma končí pouze na betonu hostujícího brankáře Jelínka, Vrchlabí u puku.
     
    11:41
    Ve středním pásmu Havelka vystihl úmysl útočníka a domácí měli k dispozici přečíslené dva na jednoho. Z toho se Fortelka rozhodl vystřelit, nakonec se to neukázalo jako správné rozhodnutí, Jelínek vyráží.
     
    11:55
    Vyloučení v týmu HC Řisuty (Ondřej Krpata – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HC Stadion Vrchlabí (Ján Niko – 2 min., krosček + 10 min. osobní trest, hrubost).
     
    12:57
    Hosté dobře brání a znovu vyhazují puk na polovinu Řisut.
     
    13:38
    Pojkar si zpracoval přihrávku Petržílky a znovu osvobodil svůj tým vyhozením puku.
     
    14:13
    Vrchlabí vstřelilo branku!
    Po špatném střídání domácích se do samostatného úniku dostal Miškovský, ten na Ilašenka nevyzrál. Poté se však ke kotouči dostal PATRIK URBAN, jehož střela skončila přesně pod břevnem domácí branky. Asistence: Michal Pšurný, Daniel Miškovský
     
    15:12
    Vyloučení v týmu HC Řisuty (Hanuš Petržílka – 2 min. pro hráčskou lavici, příliš mnoho hráčů).
     
    16:03
    Skvělou přihrávku z levé strany dostal Martin Filip, ten měl před sebou prázdnou branku, obránce na poslední chvíli zakročil a zabránil tak dalšímu inkasovanému gólu!
     
    17:13
    Urban se ocitl sám před gólmanem, nakonec ještě hledal lépe postaveného spoluhráče, to se mu stalo osudným, šanci totiž zahodil.
     
    18:07
    Hosté sice byli vyhnání z útočného pásma, u puku však zůstávají.
     
    19:28
    Domácí celek se sice znovu ubránil, nedokázal ale udržet kotouč na svých hokejkách.
     
    19:51
    Petr Patyk se dostal podél pravého mantinelu do útočné třetiny a dokázal vystřelit, Jelínek chytá.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:20
    Krpata se dostal ze začátku třetiny ke střele, Jelínek zasahuje vyrážečkou, poté puk drží ve své lapačce, bude se vhazovat.
     
    20:53
    Střela i na druhé straně. Urban dostal příliš mnoho prostoru mezi kruhy a vystřelil, branku netrefil.
     
    21:50
    Nahození Bílka od modré tečoval před brankářem Záleský, nad branku.
     
    22:35
    Krpata ve vlastním pásmu obral Bláhu u kotouč a domácí jdou do útoku.
     
    23:30
    Procházka se dotkl střely od modré čáry, puk však nesměroval nad.
     
    24:26
    Záleského nepřesná přihrávka v pásmu Vrchlabí znamenala protiútok pro hosty, ten však nevydržel příliš dlouho, byl totiž signalizovaný ofsajd.
     
    25:08
    Vyloučení v týmu HC Stadion Vrchlabí (Ján Niko – 2 min., podražení).
     
    25:40
    První pokus o útočnou akci domácích nevyšel, Kos přišel o puk ve středním pásmu.
     
    26:09
    Uběhla minuta z přesilové hry a domácí se ještě nedostali s pukem do útočné třetiny.
     
    27:07
    To však již neplatí. Patyk z levé strany hledal před brankou Schildhabela, marně.
     
    27:24
    Tentokrát to bylo opačně, Schildhabel našel hokejku Patyka, ten svou střelu namířil pouze do betonu Jelínka.
     
    28:10
    Znovu dvojice Schildhabel – Patyk! První jmenovaný na levé straně vybojoval kotouč. Dostal se s ním do pásma Vrchlabí a před brankou našel právě Patyka. Ten vystřelil z první, jeho špatná střela trefuje jen Jelínka!
     
    28:53
    Vyloučení v týmu HC Stadion Vrchlabí (Tomáš Jirků – 2 min., podražení).
     
    29:22
    Hosté se i v oslabení dostali do přečíslení, rána Martina Filipa šla od hokejky obránce přes tvrzené sklo.
     
    30:08
    Havelkova nepřesná přihrávka v pásmu Stadionu končí na hokejce Pšurného, který jej vyhazuje.
     
    30:54
    Z velkého úhlu střílel Hampl, Jelínek vyráží betonem.
     
    31:58
    Vrchlabí se po delší odmlce dostalo do útočné třetiny, Havránek střílel od modré, zablokováno obráncem.
     
    32:26
    Nyní dostal přihrávku do střelecké pozice Procházka, ten zkusil své štěstí, Ilašenko chytá puk ze vzduchu do své lapačky.
     
    32:34
    Vildumetz se ocitl úplně volný za obranou, tváří v tvář s gólmanem trefil pouze pravou tyčku!
     
    33:20
    Podél levého mantinelu frknul obráncům Hampl, jeho backhandová střela končí u brankáře Jelínka.
     
    34:31
    Vyloučení v týmu HC Stadion Vrchlabí (Tomáš Oppelt – 2 min., držení protihráče).
     
    35:14
    Po kombinaci Buldoků v pásmu HC Stadion se dostal ke střele Petržílka, ten zamířil přesně na hruď brankáře.
     
    36:09
    Vyloučení v týmu HC Stadion Vrchlabí (Filip Moník – 2 min., krosček).
     
    36:22
    Řisuty právě vstřelily branku!
    Bleskově využitá přesilovka pět na tři! Puk na modré čáře obdržel Babický, jeho tvrdá rána skončila u brankáře. Poté však Kos sklepl kotouč k ONDŘEJI KRPATOVI, který zakončil přesně! Asistence: Tomáš Babický, Matěj Kos
     
    37:13
    Řisuty právě vstřelily branku!
    Po rychlém útoku přihrávku od Vildumtze dostal PETR PATYK. Ten si ji zpracoval a zkušeně zakončil k pravé tyči, kterou puk ještě lehce lízl. Asistence: Tomáš Vildumetz, Dominik Havelka
     
    37:28
    Jirků nahodil puk do útočného pásma, kde si ho převzal Zderadička. Ten následně provedl to samé jako Jirků, avšak nedovoleně.
     
    38:12
    Vyloučení v týmu HC Řisuty (Filip Bílek – 2 min., držení protihráče).
     
    38:25
    Šťastný zakončoval po přihrávce zprava bruslí, Ilašenko nemusel zasahovat, obrana Řisut poté vyhazuje.
     
    39:18
    Kos vystihl úmysl Šťastného a následně osvobodil svůj tým od tlaku hostů.
     
    39:59
    Vyloučení v týmu HC Stadion Vrchlabí (Ján Niko – 2 min., podražení).
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:26
    Bílek ve vlastním pásmu pořádně prohnal Vyskočila, který nakonec na puk nedosáhl.
     
    41:05
    Vildumetz v levém kruhu přenechal puk na Patyka, ten si ho sklepl nohou, nakonec mu však utekl za branku.
     
    42:08
    Vrchlabí vstřelilo branku!
    Hosté se znovu dostávají do vedení! JÁN NIKO sotva vyjel ze střídačky a hned dává gól. Stalo se tak po přihrávce Šťastného z levé strany, když Niko napálil puk k levé tyči. Asistence: Tomáš Šťastný.
     
    43:35
    Několik nepřesností v domácí rozehrávce znamenalo šanci pro Vrchlabí, hosté si nedokázali vytvořit střeleckou pozici a o puk přišli.
     
    44:49
    Havelkův pas mířil na hůl Patyka, ten puk pouze škrtl, o zakázané uvolnění se tedy nejednalo, nyní však útočí hosté.
     
    45:40
    Procházkova střela z pravé strany sice trefila tyčku, žádné větší ohrožení branky Ilašenka však neznamenala.
     
    46:24
    Po odrazu od mantinelu za brankou se puk odrazil k brankáři Řisut, který raději ho raději drží pod lapačkou.
     
    46:57
    Útok Vrchlabí je zastaven hvizdem rozhodčího, ofsajd.
     
    47:30
    Šťastný se z ničeho nic ocitl s pukem sám před gólmanem, jeho backhandová střela končí vedle.
     
    48:16
    Ve středním pásmu si Krpata skvěle pokryl puk a navezl puk do útoku. Od levého mantinelu se poté dostal ke střele, Jelínek chytá.
     
    49:09
    Střela Patyka z pravého kruhu byla tečována do rukavice hostujícího brankáře.
     
    49:27
    Přes svého strážce se dostal Tomáš Šťastný, ten také dokázal vystřelit, ilašenkova vyrážečka byla na správném místě.
     
    50:31
    Bílek lacině odevzdal puk na hokejku Pšurného, jeho následná rána končí na betonu Ilašenka.
     
    51:36
    Vyloučení v týmu HC Řisuty (Tomáš Babický – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HC Stadion Vrchlabí (Tomáš Tržický – 2 min., držení protihráče).
     
    52:33
    Kos vjel s pukem do útoku, obtočil se kolem branky a zkoušel najít mezírku mezi betonem brankáře a tyčkou, to se mu nepovedlo.
     
    53:08
    Z levého kruhu střílel Bláha, trefil lapačku domácího brankáře.
     
    53:35
    Hamplova střela po najetí do třetiny byla tečována do ochranné sítě, bude se vhazovat před brankou Jelínka.
     
    54:32
    Patyk si již rovnal puk na střelu, na poslední chvíli proti němu zakročil Procházka.
     
    55:02
    Vrchlabí vstřelilo branku!
    HC Stadion znovu odskakuje na rozdíl dvou branek! TOMÁŠ ŠŤASTNÝ ujel obránci po pravé straně a přesnou ranou od břevna překonal Ilašenka. Asistence: Martin Filip
     
    56:03
    Nepřesný pas Dostála znamená zakázané uvolnění a tedy vhazování před brankou Buldoků.
     
    56:23
    Tvrdá rána od pravého mantinelu v podání Krpaty končí v lapačce Jelínka.
     
    57:41
    Vyloučení v týmu HC Řisuty (Petr Patyk – 2 min., vysoká hůl).
     
    58:34
    Vrchlabí vstřelilo branku!
    DAVID POJKAR vyzkoušel ránu od modré čáry a vyšlo mu to! Zamířil sice přesně doprostřed branky, Ilašenkovi však puk propadl mezi betony. Asistence: Patrik Urban, Michal Pšurný
     
    59:25
    Domácí drží puk ve vlastní třetině.
     
    Konec zápasu. (20:05:45)

    David Klier

    Branky a nahrávky: 37. Krpata (Babický, Kos), 38. Patyk (Vildumetz, Havelka) – 3. Moník (Chalupa), 15. Urban (Mišovský, Pšurný), 43. Niko (Šťastný), 56. Šťastný (Filip), 59. Pojkar (Urban, Pšurný)


    HC Řisuty: Ilašenko (Švihálek) – Babický, Kužel, Havelka, Dostál, Bílek, Zderadička, Petržílka – Krpata, Kos (C), Vyskočil – Schildhabel, Patyk, Vildumetz – Fortelka, Hampl, Záleský – Choc
    HC Stadion Vrchlabí: Jelínek (Abrahám) – Abraham, Havránek, Tržický, Niko, Pojkar, Jirků (A), Matějček, Kerekanič – Procházka, Filip (C), Šťastný – Miškovský, Urban, Pšurný – Oppelt, Šimoníček, Bláha (A) – Chalupa, Šlaicher, Moník

    Rozhodčí: Nepomucký – Marek, Kučera
    thejrc.org