Boston – Tampa 3:2 (kon.) | Montreal – Ottawa 2:1 (kon.) | St. Louis – Anaheim 2:3 (kon.)
Colorado – Winnipeg 3:2 (po pr.)
konec
Boston Bruins
3:2 (2:0, 1:1, 0:1)
Tampa Bay Lightning
Čtvrtek 30.11.2017, 01:30 • TD Garden, Boston • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    42:10 Steven STAMKOS - 3:2
     
    42:10
    Tampa právě vstřelila branku!
    STEVEN STAMKOS přesilovku nakonec přeci jen využil. Tohle byla od Tampy ukázková přesilovková práce. Stamkos byl po rychlém ťukeu úplně sám a zakončoval na levém křídle téměř do prázné branky. Asistence: Nikita Kučerov, Michail Sergačjov.
     
    40:58
    Šance pro Tampu. Carlo promáchl puk na modré čáře a následně musel faulovat.
     
    38:44
    Další samostatný nájezd Johnsona na Raska, Tentokrát ale není co řešit – Rask Johnsona opět výborně vychytal, i když to bylo nezvykle maskou.
     
    A nakonec to gól není! Opakovaný záběr jednoznačně ukázal, že Johnson se trefil do tyče, od ní se puk odrazil téměř přesně po brankové čáře a následně už útočník Tampy najel do Raska, čímž se hra pochopitelně přerušila. Pokračuje tak stav 3:1 pro Boston.
     
    36:05
    Vypadá to, že Johnson teď dokázal po samostatném úniku snížit na 2:3, ale situace je tak nepřehledná, že se musí zkontrolovat video. Johnson totiž neubrzdil pohyb a najel do Raska, takže není jisté, zda puk překročil čáru.
     
    35:08
    Vatrano byl na levém křídle úplně sám, trefil ale jen tyč!
     
    33:20
    Girardi podrazil protihráče a po právu si půjde na dvě minuty sednout.
    30:53 Andrej ŠUSTR - 3:1
     
    30:53
    Tampa právě vstřelila branku!
    ANDREJ ŠUSTR téměř z ničeho nic snižuje na 1:3 ze strany Tampy. Český bek se dostal k puku na modré čáře a trochu v tísni vypálil na branku. Rask měl zakrytý výhled a puk mu tak prolétl mezi betony. První gól Šustra v této sezoně. Asistence: Braydon Coburn, Chris Kunitz.
     
    29:24
    Další obrovská šance Bostonu, který se před brankáře dostává mnohem snadněji Vasilevskij si oddychl, že tvrdá rána z mezikruží proletěla vedle jeho tyče.
    25:59 Torey KRUG - 3:0
     
    25:59
    Bruins právě vstřelili branku!
    TOREY KRUG už se tentokrát nemýlí! Medvědi skvěle rozebrali obranu hostujícího týmu a po krásné přihrávce Spoonera přes mezikruží se dokázal prosadit přesně mířenou střelou z první. Asistence: Ryan Spooner, Charles McAvoy.
     
    25:39
    Velkou šanci měl teď na levém křídle Krug, ale Vasilevskij ho skvěle vychytal!
     
    24:22
    Marchand a Sergačjov se dostali do vzájemné potyčky, po které se bude hrát na obou stranách ve čtyřech.
     
    22:26
    Krug schytal tvrdý náraz na hrazení od Paquetta, který si odpyká dvouminutový trest. Vatrano se za tento tvrdý zákrok mstil, a proto je také vyloučen. Bude se tak pokračovat v pěti na obou stranách.
    17:13 Riley NASH - 2:0
     
    17:13
    Bruins právě vstřelili branku!
    Začalo to vypadat, že hosté se vrací do hry, ale poté se dostal soupeř do protiútoku, RILEY NASH získal puk úplně volný a přesnou dělovkou pokořil brankáře soupeře. Asistence: Danton Heinen a Brad Marchand.
     
    14:33
    Tampě se nedaří dostat se do nějakého tlaku, domácí jsou při chuti. Nyní trefili z mezikruží dokonce tyč!
    07:27 Charlie MCAVOY - 1:0
     
    07:27
    Bruins právě vstřelili branku!
    Domácí se ujímají vedení. CHARLES MCAVOY napřáhl od modré čáry a propálil úplně vše, co mu stálo v cestě. Jeho úspěch ale bude muset potvrdit i videorozhodčí. To se stalo a fanoušci na stadionu se radují. Asistence: David Pastrňák a Brad Marchand.
     
    04:24
    Vyloučení v týmu Boston Bruins (Brad Marchand – 2 min., sekání).
     
    04:01
    Vyloučení v týmu Tampa Bay Lightning (Chris Kunitz – 2 min., podražení).

    Radim Sochor

    Jiří Sameš

    Branky a nahrávky: 8. McAvoy (Pastrňák, Marchand), 18. Riley Nash (Heinen, Marchand), 26. Krug (Spooner, McAvoy) – 31. Šustr (Coburn, Kunitz), 43. Stamkos (Kučerov, Sergačjov)


    Boston Bruins: T. Rask (Chudobin) – McAvoy, Chára (C), Carlo, Krug, K. Miller, Grzelcyk – Marchand, Bergeron (A), Pastrňák – Heinen, Backes (A), Riley Nash – Vatrano, Spooner, Acciari – Kuraly, Schaller, Postma.
    Tampa Bay Lightning: Vasilevskij (Budaj) – Hedman, Šustr, Sergačjov, Strålman, Coburn, Girardi – Naměstnikov, Stamkos (C), Kučerov – Palát (A), Point, Gourde – Killorn, T. Johnson, J.T. Brown – Kunitz, Paquette, Callahan (A).

    Rozhodčí: Pochmara, Kozari – MacPherson, Daisy

    Diváci: 17 565
    thejrc.org