Boston – Tampa 3:2 (kon.) | Montreal – Ottawa 2:1 (kon.) | St. Louis – Anaheim 2:3 (kon.)
Colorado – Winnipeg 3:2 (po pr.)
konec
St. Louis Blues
2:3 (0:1, 0:2, 2:0)
Anaheim Ducks
Čtvrtek 30.11.2017, 03:00 • Scottrade Center, St. Louis • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:44 Kyle BRODZIAK - 2:3
     
    59:44
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Poslední vteřiny třetí třetiny ještě budou zajímavé! Sobotka protečoval Paraykovu rozehrávku do útočného pásma, trojice domácích hráčů se tak najednou řítila na osamoceného Cama Fowlera, jenž se natahoval po KYLEU BRODZIAKOVI, ale nezabránil gólové střele, která proletěla nad levačkou Gibsona a zapadla přesně do vzdálenějšího růžku. Asistence: Vladimír Sobotka, Colton Parayko.
     
    58:06
    Jake Allen odjel na střídačku a pustil do hry šestého hráče do pole!
    56:12 Kyle BRODZIAK - 1:3
     
    56:12
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Přece jenom se domácím povedlo překonat Gibsona a ještě mohou doufat v nějaký ten bodový zisk! Upshall přihrál na modrou čáru, ze které vypálil Joel Edmundson. Letící puk Jaškin zpomalil příhodně pro KYLEA BRODZIAKA, který se obtočil kolem Silfverberga a vystřelený kotouč projel pod levou nohou brankáře až za brankovou čáru. Asistence: Joel Edmundson, Scottie Upshall.
     
    53:25
    Vyloučení v týmu Anaheim Ducks (Cam Fowler – 2 min., sekání).
     
    43:25
    Domácí plány k zdramatizování zápasu dostávají další trhlinu. Brayden Schenn si na buly pomohl rukou a za to vyfasoval menší trest.
     
    35:19
    V plném počtu se hrálo opravdu chvíli. Sobotka u zadního mantinelu zasáhl hokejkou obličej Bieksy. Ten začal krvácet a český útočník proto dostává dvojnásobný trest za vysokou hůl.
     
    33:17
    Vyloučení v týmu Anaheim Ducks (Corey Perry – 2 min., podražení).
     
    29:49
    Zničehonic se Jaden Schwartz utrhl do úniku, jenže trápení St. Louis neprolomil. Jednoho z nejproduktivnějších hráčů domácího týmu Gibson parádně vychytal!
     
    28:52
    Chybělo pár centimetrů a rozdíl byl už čtyřbrankový! Vermette vyhrál buly pro Lindholma, který při střele zápěstím z osy hřiště pořádně prohnul svou hokejku a byla z toho pumelice do horní tyče!
    23:01 Antoine VERMETTE - 0:3
     
    23:01
    Anaheim právě vstřelil branku!
    U druhé vyloučení Berglunda je potrestáno gólem! Kevin Bieksa napřáhl od modré čáry, Allen teč clonícího Wagnera vyrazil do strany a ANTOINE VERMETTE už to měl při dorážce z levého křídla poměrně jednoduché. Asistence: Chris Wagner, Kevin Bieksa..
     
    21:55
    Po Vermetteovi podruhé pyká také Berglund, který to na červené čáře přehnal s důrazem při hitu na Samiho Vatanena.
    20:33 Kevin ROY - 0:2
     
    20:33
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Ducks po startu druhé části využívají přesilovku a odskakují na rozdíl dvou branek! Většina hráčů se sjela na jednu stranu, a tak se Vatanen rozhodl přenést hru doleva. Fowler naznačil střelu golfákem a z vrcholku kruhu poslal parádní křižný pas na KEVINA ROYE, jenž z ostrého úhlu uklidil puk do odkryté branky za vyjetého Allena. Asistence: Jakob Silfverberg, Cam Fowler.
     
    19:44
    Patrik Berglund ve svém prvním utkání po uzdravení jednoznačně podrazil Logana Shawa a vyfasoval menší trest. Ducks mají před sebou druhou přesilovou hru.
     
    14:02
    Autor dosud jediné branky Antoine Vermette podruhé v utkání míří na trestnou lavici. Tentokrát za krosček, jenž u mantinelu odnesl Alexander Steen.
     
    13:37
    Rychlý kontr dvou domácích hokejistů zakončoval střelou bez přípravy Vladimir Tarasenko. Přesunující se Gibson byl prakticky bez šance a měl štěstí, že puk proletěl pár milimetrů nad břevnem!
     
    11:00
    V přerušené hře na ledě vzniklo několik strkanic, které dvouminutovým trestem za hrubost odnesl Joel Edmundson. I Ducks si tedy zahrají první přesilovku.
     
    07:09
    Vyloučení v týmu Anaheim Ducks (Antoine Vermette – 2 min., nedovolené bránění).
    04:16 Antoine VERMETTE - 0:1
     
    04:16
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Poklidný začátek tomu nenasvědčoval, nicméně Ducks se poměrně brzy dostávají do vedení! Francois Beauchemin se na levé straně opřel do zcela volného kotouče, který Allen jenom vyrazil. Kevin Roy při pokusu o dorážku trefil u vzdálenější tyče rukavici ANTOINEA VERMETTEA, jenž dorazil puk za brankovou čáru. Asistence: Kevin Roy, Francois Beauchemin.

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 57. Brodziak (Jaškin, Edmundson), 60. Brodziak (Sobotka, Parayko) – 5. Vermette (Roy, Beauchemin), 21. Roy (Silfverberg, Fowler), 24. Vermette (Wagner, Bieksa)


    St. Louis Blues: Allen (C. Hutton) – Pietrangelo (C), Bouwmeester, Parayko, Edmundson, Bortuzzo, Dunn – Tarasenko (A), B. Schenn, Schwartz – Steen (A), Stastny, Sobotka – Blais, Berglund, Jaškin – Brodziak, Upshall, Thorburn.
    Anaheim Ducks: Gibson (R. Miller) – Manson, H. Lindholm, Vatanen, Fowler (A), Bieksa, Beauchemin, Holzer (A) – Perry, D. Grant, N. Ritchie – Silfverberg, Wagner (A), Cogliano – Roy, Vermette, L. Shaw – Kossila, Liambas.

    Rozhodčí: O´Halloran, Dwyer – Murray, Murchison

    Diváci: 16 760
    thejrc.org