Boston – Tampa 3:2 (kon.) | Montreal – Ottawa 2:1 (kon.) | St. Louis – Anaheim 2:3 (kon.)
Colorado – Winnipeg 3:2 (po pr.)
po prodl.
Colorado Avalanche
3:2 (1:1, 0:0, 1:1 - 1:0)
Winnipeg Jets
Čtvrtek 30.11.2017, 03:30 • Pepsi Center, Denver • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tři hvězdy utkání

    Alexander Kerfoot (COL) (1 + 1)
    Nathan MacKinnon (COL) (1 + 1)
    Nikita Zadorov (COL) (1 + 0) (06:23:58)
     
    Československá stopa v utkání

    Do zápasu nezasáhl žádný český ani slovenský hokejista.
     
    Střely na branku v zápase

    Colorado Avalanche: 26

    Winnipeg Jets: 33
     
    Máme za sebou hodně zajímavý zápas. Winnipeg Jets v něm dvakrát vedli, ale dvakrát o vedení přišli, podruhé chvíli před koncem základní hrací doby. Duel tak musel do prodloužení. V něm nejprve skóroval Nathan MacKinnon, ale rozhodčí mu pro ofsajd trefu neuznali. O pár vteřin později se ale stejný hráč prosadil znovu, tentokrát už regulérně a tím pádem rozhodl. I když měli Jets často více ze hry, nakonec dnes berou pouze bod. Sledovali jsme ale poměrně vyrovnaný duel. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezký čtvrtek.
     
    Konec zápasu.
    60:59 Nathan MACKINNON - 3:2
     
    60:59
    Colorado právě vstřelilo branku!
    První branku mu rozhodčí neuznali, teď už se ale může radovat naplno. Jen chvíli po předchozí sporné situaci se Avalanche dostali zpátky do útočného pásma, znovu byl ve velké šanci mladý útočník NATHAN MACKINNON. Ten dostal krásnou nahrávku od Kerfoota na střelu z první, možností nepohrdl. Opřel se do kotouče a ukázkově překonal Connora Hellebuycka. Prodloužení tedy končí po necelé minutě a Laviny berou bod do tabulky navíc. Asistence: Alexander Kerfoot, Tyson Barrie.
     
    60:29
    Nathan MacKinnon už se radoval z rozhodující branky, ale po kontrole na videu ji rozhodčí neuznali, a to pro postavení mimo hru. Zápas tedy pokračuje.
     
    60:10
    Colorado vyhrálo úvodní vhazování nastaveného času a už si hledá prostor, kudy projít do útočného pásma.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Tři třetiny na určení vítěze nestačily, za stavu 2:2 se tedy půjde do prodloužení. Oba týmy vstřelily ve třetí třetině po jednom gólu. Avalanche čeká na začátku prodloužení skoro celé dvě minuty přesilová hra.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:53
    Bude se vylučovat na straně Winnipegu a tuhle přesilovku si Avalanche případně přenesou i do prodloužení. Dvě minuty za příliš mnoho hráčů na ledě dostává podruhé v utkání střídačka Jets. Pykat jde Joel Armia.
     
    59:36
    Čas na jednu z posledních akcí v základní hrací době. Girard tvrdě vypálil od modré čáry, ale nikdo jeho pokus nedorazil do sítě.
     
    59:06
    Stíhačky jsou v útočném pásmu. Nahození z dálky od Morrisseye nikdo netečoval, a tak mohl Varlamov zůstat v klidu.
     
    58:25
    Söderberg to zkusil podobně jako při své brankové akci Nikita Zadorov, ale tentokrát si Hellebuyck zakončení z dálky pozorně pohlídal.
     
    58:03
    Začaly poslední dvě minuty základní hrací doby. Ve stejnou chvíli se Winnipeg Jets dostávají do postavení mimo hru. Až moc teď spěchali do útočného pásma.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 14. Kerfoot (Compher, MacKinnon), 52. Zadorov (Comeau, G. Bourque), 61. MacKinnon (Kerfoot, Barrie) – 9. Morrissey (Scheifele, B. Tanev), 45. Little (Ehlers, Byfuglien)


    Colorado Avalanche: Varlamov (J. Bernier) – Girard, E. Johnson, Zadorov, Barberio, A. Lindholm, Barrie – Andrighetto, MacKinnon, Rantanen – Jost, Kerfoot, Compher – Nieto, Söderberg, Comeau – G. Bourque, Toninato, Jakupov.
    Winnipeg Jets: Hellebuyck (S. Mason) – Morrissey, Trouba, Chiarot, Byfuglien, D. Kulikov, T. Myers – Connor, Scheifele, Wheeler – Ehlers, Little, Laine – Copp, Lowry, B. Tanev – Perreault, Hendricks, Armia.

    Rozhodčí: Hebert, Watson – Gawryletz, Brisebois

    Diváci: 13 017
    thejrc.org