Boston – Tampa 3:2 (kon.) | Montreal – Ottawa 2:1 (kon.) | St. Louis – Anaheim 2:3 (kon.)
Colorado – Winnipeg 3:2 (po pr.)
po prodl.
Colorado Avalanche
3:2 (1:1, 0:0, 1:1 - 1:0)
Winnipeg Jets
Čtvrtek 30.11.2017, 03:30 • Pepsi Center, Denver • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 03:30.
     
    COLORADO AVALANCHE

    Jedno je jasné. Colorado Avalanche jsou na tom herně i výsledkově daleko lépe než v minulé sezóně, kdy prohrávali jeden zápas za druhým a prakticky už na podzim bylo jasné, že se jich boje o postup do play-off týkat nebudou. Letos je tomu jinak. Lavinám sice náleží poslední stupínek Centrální divize, avšak jejich ztráta není velká. Na předposlední Minnesota Wild jim chybí jediný bod a na čtvrté Dallas Stars body tři, vyrovnaná situace může denverskému týmu vyhovovat. Avalanche se v posledních duelech nedaří úplně podle představ, z uplynulých tří klání slavili pouze jednou, a to když předčili poměrem 3:0 Dallas. Následovaly porážky s Minnesotou (2:3 po nájezdech) a s Calgary Flames (2:3). Co je ale pro Colorado pozitivní, začalo sérii pěti domácích zápasů, v nichž má šanci dohnat ztrátu. Získá body už dnes proti Winnipegu?

    Statistiky Colorada vede mladý rychlík Nathan MacKinnon (7 + 19), jehož následují Mikko Rantanen (7 + 3), Gabriel Landeskog (9 + 8) nebo Tyson Barrie (2 + 15). V brankovišti se poměrně vyrovnaně střídají Semjon Varlamov a Jonathan Bernier.
     
    WINNIPEG JETS

    Podívá se Winnipeg příští rok na jaře konečně do vyřazovacích bojů? První část letošní základní části nasvědčuje, že by mohl. Stíhačky rozjely podzim velmi dobře, dokonce ještě lépe, než hokejová veřejnost za Atlantikem očekávala. Aktuálně Jets náleží druhé místo Centrální divize, více bodů získali pouze St. Louis Blues. Kanadskému klubu v průběžném pořadí nicméně šlape na paty ambiciózní Nashville. Winnipegu se až na výjimky v předchozích kláních dařilo. Ze čtyř minulých dotáhl do vítězného konce hned tři. Stačil na Los Angeles Kings (2:1), Anaheim Ducks (4:1) a Minnesota Wild (7:2), naopak musel gratulovat Žralokům ze San Jose, jimž nedal ani gól (0:4). Přestože svěřenci trenéra Mauriceho odehráli velkou část listopadových utkání mimo svůj led, na jejich výsledcích se to vůbec neprojevilo. Dnes mají další šanci potvrdit dobrou formu.

    Kanadské bodování Winnipeg Jets si vzal na starosti Mark Scheifele (12 + 16), který je také nejlepším střelcem týmu. Dále se daří Blakeu Wheelerovi (6 + 22), hodně gólů dávají Nikolaj Ehlers (10 + 8) a Patrik Laine (11 + 6). Vítězství Stíhaček stojí z velké části na brankáři Connoru Hellebuyckovi.
     
    Předchozí vzájemné utkání

    Týmy spolu nastupují v jedné divizi, ale v této sezóně na sebe narazí poprvé. Když se naposledy utkaly, hrála se ještě minulá sezóna. Tenkrát v březnu Winnipeg Jets porazili Colorado Avalanche jasně 6:1.
     
    Československá stopa v utkání

    Marko Daňo (WPG) (0 + 0, 6 odehraných zápasů v sezóně)
     
    Vítejte u dnešního utkání National Hockey League. Čeká nás souboj výběrů z Centrální divize. Narazí na sebe Colorado Avalanche a v dobré formě hrající Winnipeg Jets.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Colorado Avalanche: Varlamov (J. Bernier) – Girard, E. Johnson, Zadorov, Barberio, A. Lindholm, Barrie – Andrighetto, MacKinnon, Rantanen – Jost, Kerfoot, Compher – Nieto, Söderberg, Comeau – G. Bourque, Toninato, Jakupov.

    Winnipeg Jets: Hellebuyck (S. Mason) – Morrissey, Trouba, Chiarot, Byfuglien, D. Kulikov, T. Myers – Connor, Scheifele, Wheeler – Ehlers, Little, Laine – Copp, Lowry, B. Tanev – Perreault, Hendricks, Armia..
     
    Ještě jednou vítejte u dnešního utkání, začneme zhruba za deset minut.
     
    Už si jen poslechneme hymny a vše bude připraveno k úvodnímu buly.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:04
    Jako první se kotouč na úvodním buly zmocnili hráči Jets, ale měli problém se s ním dostat do útočného pásma.
     
    00:26
    Blake Wheeler už si udělal výlet na území soupeře. Moc dlouho tam ale nepobyl, velmi rychle ho zastavil hvizd rozhodčího, protože se dostal do postavení mimo hru.
     
    00:32
    A hned další technický přestupek, tentokrát Colorado Avalanche vyhazují na zakázané uvolnění.
     
    00:46
    Matt Nieto neměl moc prostoru, přesto zkusil z pozice mezi kruhy vypálit a překvapit Hellebuycka. Nakonec trefil pouze zadní mantinel a rozehrávali Jets.
     
    01:16
    Na první větší možnost čekáme. Oba celky se zatím rozehrávají a zkoušejí se co nejdéle udržet v útočné pásmu. Ani jeden tým v tomto ohledu není úspěšný.
     
    01:50
    Také Jakupov chtěl zakončit, ale bez úspěchu. Dva hráči Winnipegu byli v rozhodující okamžik proti němu.
     
    02:05
    Teprve se začalo hrát, ale už tu máme první vyloučení zápasu. Na dvě minuty za sekání je nucen jít pykat domácí hokejista Toninato. Bude doufat, že jeho spoluhráči oslabení zvládnou.
     
    02:30
    Avalanche ale začínají početní nevýhodu velmi dobře, hned nadvakrát vyhodili přes všechny čáry a zatím nepustili soupeře do šance.
     
    02:57
    Winnipeg má nadále problémy s přechodem do útočného pásma a s udržením se před Varlamovem. Ten je zatím v oslabení svého výběru v klidu.
     
    03:31
    Až nyní první přesilovková střela, kterou vyslal z pravého kruhu Little. Jenže Varlamov na ni moc dobře viděl, takže zasáhl v rozkleku a přerušil hru.
     
    03:44
    Perreault zakončil a následně se kotouč odrazil někam do hlediště, následuje vhazování ve středním pásmu.
     
    04:09
    Colorado je kompletní, první oslabení duelu zvládlo úplně v klidu. Winnipeg bude muset vymyslet, jak se do příští přesilovky o něco zlepšit.
     
    04:35
    V pěti proti jsou ale zatím hosté aktivnější. MacKinnon se každopádně postaral o to, aby žádný z jeho soupeřů neměl v útočném pásmu touš na hokejce.
     
    05:06
    Morrissey a jeho nebezpečné nahození, které ještě zkoušel někdo před brankovištěm tečovat. Avšak bez výsledku.
     
    05:34
    Semjon Varlamov si připisuje další docela snadný zásah, tentokrát lapačkou. Možná ještě mohl rozehrávat, ale nic neriskoval a pro jistotu přerušil hru.
     
    05:48
    Laviny až moc spěchaly do útočné třetiny, Jakupova při přechodu modré čáry zastavilo postavení mimo hru.
     
    06:15
    Toninato musel mezi kruhy blokovat zakončení, které od modré čáry vyslal jeden z obránců kanadského celku. Domácí hráč to zvládl velmi dobře, potom už jeho tým rozehrál.
     
    06:51
    První větší šance zápasu. Mikko Rantanen z pravé strany útočného pásma napálil tyčku branky Hellebuycka, když zakončoval bez přípravy. Teď měl gólman Winnipegu i štěstí.
     
    07:24
    Už sledujeme docela dlouho hru bez přerušení, to by mohlo prospět lepším akcím na ledě.
     
    07:58
    Také Jets to zkoušeli na druhé straně, jenže celou situaci moc překombinovali. Mark Scheifele už nestihl zakončit z ostrého úhlu pod horní tyčku.
     
    08:43
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Hosté se dostali do útočného pásma a dlouho tam svého soupeře motali bez toho, aniž by zkusili zakončit a překvapit Semjona Varlamova. Když potom vypadalo, že Winnipeg o útočnou třetinu přijde, střela na branku přeci jen následovala. Z dálky ji na klec Colorada poslal obránce kanadského výběru JOSH MORRISSEY, jenž prostřelil vše. Včetně maskovaného muže Avalanche. Je dost možné, že toho Varlamov moc neviděl, protože na zakončení Morrisseye nijak nereagoval. Colorado tak musí poměrně brzy dohánět ztrátu. Asistence: Mark Scheifele, Brandon Tanev.
    08:43 Josh MORRISSEY - 0:1
     
    10:35
    Nadále jsou aktivnější hosté, kteří se teď snaží využít naplno psychické výhody ze vstřelené branky.
     
    11:00
    Laine a Ehlers spolu kombinovali za brankou soupeře, ale moc si nerozuměli. Druhému jmenovanému v klíčovou chvíli přeskočil kotouč přes hokejku.
     
    11:55
    Po dlouhé době také zákrok pro Hellebuycka, ten kotouč vyrážel betonem do pravého rohu. Nic složitého.
     
    12:08
    Přerušená hra a máme tu první komerční přestávku, za chvíli budeme pokračovat.
     
    12:08
    Kyle Connor dostává dvě minuty za hru se zlomenou holí, a to znamená, že si první přesilovou hru dnešního zápasu zkusí také Coloradu Avalanche. Uspějí?
     
    13:01
    Hodně kombinací ze strany na stranu, ale málo zakončení na hostující zařízení. Když se potom MacKinnon přeci jen odhodlal ke střele, minula branku.
     
    13:23
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Dlouho si domácí mužstvo v přesilové hře přihrávalo a nevyslalo na Hellebuycka žádné zakončení, ale pak se přeci jen odhodlalo ke střeleckým pokusům. A vyplatilo se. Původní rána Comphera v síti neskončila. Brankáři Winnipegu ovšem kotouč vypadl z náruče a u pravé tyče ho takřka do prázdného zařízení dorazil domácí hrdina ALEXANDER KERFOOT. Hellebuyckovi spadla maska a reklamoval tuto skutečnost u rozhodčích, ale gól bude i přesto platit. Máme tedy vyrovnáno. Asistence: J. T. Compher, Nathan MacKinnon.
    13:23 Alexander KERFOOT - 1:1
     
    13:52
    Navíc je tu další početní výhoda pro Laviny. Mark Scheifele je vyloučen na dvě minuty za podražení, Colorado má šanci jít dokonce do vedení.
     
    14:03
    Hned na úvod oslabení se Winnipegu podařilo vyhodit přes všechny čáry, ještě málem hostující hráč unikl v oslabení.
     
    14:23
    A další vyhození Jets. Tentokrát už pouze do středního pásma, ale taková hra v oslabení bude kanadskému týmu naprosto vyhovovat.
     
    15:00
    Barrieho střela bez přípravy z dálky nevypadala vůbec špatně a měla dokonce razanci. Ale potřebovala trošku větší přesnost, takhle orazítkovala jen mantinel za brankou.
     
    15:34
    Avalanche pokazili nahrávky v útočném pásmu, toho využil k dalšímu vyhození pohotový Lowry.
     
    15:58
    Mark Scheifele je zpátky na ledě, tohle oslabení Jets zvládli daleko lépe. Connor Hellebuyck v něm neměl prakticky žádnou práci.
     
    16:33
    Comeau to zkusil bez přípravy a z nevýhodné pozice, ale na Hellebuycka si nepřišel. Sledujeme teď hodně vyrovnaný hokej.
     
    17:02
    Chiarot s jeho formací potřeboval odjet vystřídat, a tak obránce Stíhaček pouze nahodil kotouč po mantinel a odevzdal ho tak na hokejky soupeře.
     
    17:40
    Dlouho si ani jedna strana nevytvořila větší šanci, zatím to vypadá, že úvodní třetina skončí za vyrovnaného stavu.
     
    18:04
    Změnit to mohl J. T. Compher, jenž v dobré pozici mezi kruhy zakončil.
     
    18:11
    Ještě jedna komerční pauza v úvodní dvacetiminutovce, potom budeme pokračovat v jejím zbytku.
     
    18:23
    Už se znovu hraje a Colorado chtělo využít větší prostor na levé straně středního pásma. Většímu nebezpečí ale zabránil obránce Winnipegu Trouba.
     
    19:03
    Začala poslední minuta první třetiny. V útočném pásmu hrál Winnipeg, jenže také v tomto případě dlouho bez zakončení. Varlamov jen sledoval souboj o kotouč v rohu.
     
    19:28
    Patrik Laine se natahoval po kotouči a modré útočné čáře, ale už to měl příliš na dlouhou hokejku. V téhle periodě zřejmě další přesný zásah neuvidíme.
     
    19:58
    Tak přeci ještě jedno přerušení. Söderberg nejspíš trefil tyčku, když zakončoval z levého kruhu, potom kotouč skončil v ochranné síti.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    První třetina zápasu je u svého konce. Viděli jsme zatím dvě branky, na každé straně po jedné. Nejdříve pěknou střelou z dálky otevřel gólový účet duelu hostující Josh Morrissey. Potom ale v přesilovce za Avalanche odpověděl Alexander Kerfoot. Výsledek zápasu je tedy otevřený a uvidíme, co nabídne dalších dvacet minut střetnutí.
     
    Střely na branku po první třetině

    Colorado Avalanache: 10

    Winnipeg Jets: 7
     
    Blíží se začátek druhé třetiny. Strhne během ní některý z týmů vedení na svou stranu?
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:09
    Jako první se ve druhé třetině vrhli do útoku Avalanche, konkrétně MacKinnon okamžitě pálil. Ale minul prostor mezi třemi tyčemi.
     
    20:36
    Na druhé straně aktivní Blake Wheeler, ale kapitánovi Jets nikdo nepomohl s kombinací přes střední pásmo. A tak není divu, že docela rychle o kotouč na hokejce přišel.
     
    21:03
    Některý z hokejistů Colorada puk vytečoval mezi diváky, vhazovat by se mělo ve středním pásmu.
     
    21:19
    Tyson Barrie si velmi dobře z modré čáry vybruslil na pravý kruh do zakončení. Našel svým pokusem ale jen připravenou náruč Connora Hellebuycka, jenž přerušil hru.
     
    21:27
    Další technická nepřesnost Winnipegu, tentokrát zakázané uvolnění.
     
    21:51
    Jeden z útočníků Avalanche se snažil za každou cenu dostat do útočného pásma, kde proti němu byla trojice mužů v bílých dresech. Rozhodčí ale moc dobře viděli postavení mimo hru.
     
    22:15
    Zatím na začátku druhého dějství nesledujeme moc pohledný hokej. Také Colorado vyhazuje na zakázané uvolnění a vhazovat se tak bude po levé ruce Semjona Varlamova.
     
    22:32
    Opět přerušená hra, Toninato nahodil puk z dálky na branku a gólman Winnipegu raději zaklekl a přerušil hru. Avalanche tak mají zpátky výhodu útočné třetiny.
     
    23:06
    Colorado velmi dobře přistupuje k hráčům soupeře v obranné třetině a Winnipegu to dělá velké problémy, aby se dokázal dostat do zakončení.
     
    23:26
    Až nyní střela Morrisseye, jeho pokus ale Semjon Varlamov dobře viděl, takže ho v pohodě ukryl do lapačky.
     
    23:50
    Patrik Laine pomohl obráncům za brankou, potom už se mladý finský forvard snažil hledat cestu dopředu. Jenže marně, Avalanche velmi dobře hlídají střední pásmo.
     
    24:25
    Copp měl připravenou hokejku na zakončení, ale vypálit nestihl. Jeho spoluhráč následně ano, ovšem znovu byl na správném místě s lapačkou připraven Varlamov.
     
    24:45
    A další postavení mimo hru Winnipeg Jets. I kvůli podobnému kouskování hry zatím ve druhé třetině čekáme na první vážnou šanci, brankáři na obou stranách jsou prakticky bez práce.
     
    24:58
    Až nyní chyba Winnipegu před brankou, které málem využil ruský forvard Jakupov. Když ale zůstal osamocený mezi kruhy, nepovedla se mu střela zápěstím.
     
    25:27
    Myers zkusil na brankovišti dorazit puk a překvapit gólman domácích, ale marně. Varlamov poskakující puk zastavil a přerušil hru, další nebezpečí už dovolit nechtěl.
     
    25:38
    Také nyní kotouč v lapačce ruského brankáře ve službách Colorada. Zase nic složitého, Varlamov jen potřeboval přerušit hru a uklidnit situaci kolem sebe.
     
    26:08
    Colorado má ve druhé třetině očividně problém s přechodem přes střední pásmo. Kdykoli se tam domácí pokusí o rozehrávku, skončí nepřesností, nebo rovnou na hokejkách Jets.
     
    26:40
    Zase podobná situace. Johnson dlouhou nahrávkou hledal Söderberga, ale druhý jmenovaný hráč Avalanche o puk záhy přišel.
     
    27:08
    Ehlers uháněl po levé straně, na kruhu měl dostatek času i místa na střelu. Když už se ale chystal zakončit, netrefil touš ideálně. Varlamov nemusel vůbec zasahovat.
     
    27:52
    Nikita Zadorov a jeho nečekané zakončení bez přípravy, ale nakonec minulo branku. Potom se Connor Hellebuyck dobře zvládl v brankovišti zorientovat.
     
    28:24
    První větší tlak Colorada v této periodě zvládl Winnipeg v pohodě, teď se hosté budou pokoušet o protiútok.
     
    28:49
    Střelu Taneva vyrazil Varlamov někam nad sebe, dorážka skončila sražená mimo kluziště.
     
    28:49
    Následuje první komerční přestávka druhé třetiny, hned po jejím konci se bude vhazovat v obranné třetině Colorada Avalanche.
     
    29:08
    Zatím nejlepší útočná akce Lavin ve druhé třetině. Kerfoot dostával na levý kruhu zpátky puk, odkud mohl v pohodě zakončovat. Volné místo v brance soupeře ale netrefil.
     
    29:36
    Početní výhodu si mohli zahrát Jets, ale nakonec se vylučuje na obou stranách. Domácí Blake Comeau dostává dvě minuty za držení, hostující Myers inkasuje menší trest za sevření kotouče rukou. Dnes poprvé tedy vidíme hru ve čtyřech.
     
    30:20
    Hellebuyckovi se nepovedlo přerušit hru, když k němu doskákal nahozený kotouč.
     
    30:29
    Teď už si ale hosté přesilovku zahrají. Domácí Erik Johnson dostává dvě minuty za sekání, a to znamená, že Avalanche budou hrát ve třech proti čtyřem. Dobrá možnost pro Jets.
     
    30:35
    Coloradu se hned na úvod oslabení podařilo puk vyhodit aspoň do středního pásma, Stíhačky se musejí vracet zpátky přes modrou čáru.
     
    31:06
    Scheifeleho dobrá střela z první za levým kruhem, ale těsně minula branku Varlamova. Potom už Avalanche znovu vyhodili.
     
    31:35
    Poslední vteřiny z přesilovky Jets ve čtyřech proti třem, Avalanche mají nejspíše nejvážnější okamžiky za sebou.
     
    31:40
    Počet hráčů na ledě se na nějakou dobu znovu srovná. Střídačka Winnipegu totiž dostává menší trest za příliš mnoho hráčů na ledě. Pykat za svůj tým půjde Perreault.
     
    32:06
    Při hře ve čtyřech jsou zatím aktivnější hosté. Ti se ale v útočném pásmu nemohou dostat do zakončení.
     
    32:33
    V tuto chvíli začíná zkrácená přesilovka denverského výběru, trvat bude zhruba minutu. Colorado ale nejdříve musí najít rychlou cestu do útočného pásma.
     
    33:08
    Kerfoot pálil z pravého kruhu, jenže místo branky trefil pouze prvního hráče před sebou. Potom už Stíhačky vyhazují přes všechny čáry a mají šanci vystřídat.
     
    33:45
    Po dlouhé době se hraje v plném počtu na obou stranách barikády, ani jeden celek nevyužil početní výhodu.
     
    34:16
    Söderberg u pravé tyče připravený zakončovat, ale puk mu na hokejce poskakoval, takže ho nenabral ideálně. Nikdo další z domácích borců se u k dorážce nedostal.
     
    34:48
    Sledujeme delší pasáž bez přerušení, ale také bez větších šancí. Obě strany si dávají velmi dobrý pozor na obranné pásmo.
     
    35:07
    Postavení mimo hru Colorada, vhazovat se bude ve středním pásmu, ale až po komerční přestávce.
     
    35:21
    Moc dlouho se po buly nehrálo, znovu došlo ke stejnému technickému přestupku jako před chvíli, tentokrát ale z hokejek Winnipegu.
     
    35:41
    Compher měl chvíli volno za brankou, nikdo z Avalanche si ale nenajel na přihrávku před brankoviště. A tak útočník Colorada musel zkusit postupovat sám.
     
    36:34
    Copp to zkoušel sám po pravém mantinelu, ale záhy o kotouč přišel. Na druhé straně kluziště zahrozil Andrighetto, ten pro změnu přestřelil horní tyčku.
     
    36:58
    Jedno zakázané uvolnění za druhým, nyní zbytečně z poloviny kluziště vyhodili Avalanche a budou tak muset zpátky před svého gólmana.
     
    37:07
    Connor a Scheifele plánovali zavařit Varlamovovi, ale ten se nenechal zaskočit. Poskakující na brankovišti zkrotil, načež přerušil hru a zařídil nové buly po své levé ruce.
     
    37:48
    Matt Nieto a jeho důrazná hra v útočném pásmu, útočník domácích ale neměl dlouho komu nahrát. Potom už od modré pálil obránce Johnson, jeho střelu Hellebuyck vyrazil.
     
    38:18
    Na druhé straně z dálky zakončoval Kulikov, ten však vůbec netrefil zařízení.
     
    38:46
    Kerfoot hledal přihrávkou přes brankoviště spoluhráče, ale nenašel ho přesně. Navíc se bude vylučovat.
     
    38:47
    Na konci druhé třetiny si Winnipeg Jets zahrají přesilovou hru. Dvě minuty za hákování totiž inkasuje Tyson Jost. Dobrá šance pro Jets, jak se vrátit do vedení.
     
    39:04
    Začala poslední minuta druhé třetiny. Hosté jsou v útočném pásmu a snaží se najít co nejlepší prostor ke střele. Ale zatím marně.
     
    39:30
    Teď už zakončení přišlo, když vypálil Little. Ale někdo z domácích hokejistů dokázal pokus přizvednout do ochranné sítě a zajistit tak přerušení hry.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Zatímco v první části jsme viděli po dvou gólech, v té druhé nepadla ani jedna branka. Šance sice nějaké byly, ale brankáři dnes zatím jsou ve správný čas na správném místě. Na začátku závěrečné dvacetiminutovky budou ještě Winnipeg Jets dohrávat zbytek početní výhody. Uvidíme dnes prodloužení, nebo někdo rozhodně v základní hrací době?
     
    Střely na branku po dvou třetinách

    Colorado Avalanche: 19

    Winnipeg Jets: 20
     
    Zanedlouho odstartuje třetí třetina duelu. Dočkáme se rozhodujíc branky ještě během ní?
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:07
    Úvodní vhazování třetí třetiny zvládli lépe Jets, kteří se ještě budou snažit využít zbytek přesilové hry.
     
    40:42
    Avalanche vyhazují přes všechny čáry po nepřesné nahrávce Scheifeleho. Vypadá to, že tohle oslabení už domácí hokejisté bez větších problémů zvládnou.
     
    41:16
    Connor Hellebuyck ztratil puk na brankovišti a jeden z útočníků Colorada se málem dostal k dorážce. To byla velmi dobrá šance pro Laviny.
     
    41:55
    Nahození Myerse ještě tečoval někdo z hráčů Jets na brankovišti, ale puk nakonec netrefil branku. Varlamov teď musí dávat dobrý pozor, je kolem něj živo.
     
    42:36
    MacKinnon pomohl s rozehrávkou svému týmu, Avalanche mohou po delší době vystřídat a poslat na led čerstvé síly.
     
    43:00
    Poprvé ve třetí třetině se bude vylučovat, na trestnou lavici musí odejít hostující Ben Chiarot, který podrazil soupeře. Ale za stejný trest si jde sednou i domácí Matti Nieto. Takže opět hra ve čtyřech.
     
    43:30
    Střelu Byfugliena nikdo netečoval, i sama o sobě ale byla nebezpečná. Potom už nabral puk na hokejku útočník Colorada Nathan MacKinnon, který ho vyvezl kupředu.
     
    44:08
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Hra ve čtyřech hráčích na obou stranách očividně více svědčí Winnipegu. Ten sice nevytvořil žádný nátlak, ale ke skórování a druhému vedení v zápase mu stačila poměrně individuální akce. Po pravé straně obraně Colorada unikl rychlík Nikolaj Ehlers. Ten sice trefil pouze beton připraveného Semjona Varlamova, ale dorážející BRYAN LITTLE už se nemýlil. Po ledě dokázal zastrčit kotouč do sítě domácího týmu. Avalanche tak znovu musejí dohánět, tentokrát je ale bude daleko více tlačit čas. Asistence: Nikolaj Ehlers, Dustin Byfuglien.
    44:08 Bryan LITTLE - 1:2
     
    45:18
    Šance pro Laviny na srovnání, hostující Trouba dostává dvě minuty za podražení. A Connor Hellebuyck bude muset dávat dobrý pozor.
     
    45:35
    První střela z dálky končí jen v ochranné síti.
     
    46:03
    Přesilovka domácích není úplně špatná, ale potřebovali by častěji střílet. Jako například před okamžikem Kerfoot, který těsně minul.
     
    46:31
    Polovina oslabení Stíhaček je pryč a domácí ještě jen tak tak udrželi útočné pásmo. Pak už o něj přišli a Winnipeg může po delší době poslat do hry čerstvé síly.
     
    47:21
    Ještě jedna střela Avalanche, to už se ale Trouba vrací do hry. Další oslabení kanadský celek zvládl. Pokračovat budeme po komerční přestávce.
     
    47:35
    Morrissey nahodil puk o zadní mantinel a k odraženém touši se dostal před brankovištěm Bryan Little. Ale druhý gól v zápase zatím nepřidá, těsně minul.
     
    48:05
    Střela Girarda trefil jen prvního bránícího hráče, Connor Hellebuyck tedy nemusel vytahovat zákrok. Je jasné, že Avalanche teď musí být daleko aktivnější.
     
    48:49
    Nepřesná rozehrávka Zadorova. Potom brankář Winnipegu raději podržel puk a přerušil hru, protože viděl, že se útočníci Lavin chystají aktivně dorážet.
     
    49:18
    Už delší dobu čekáme na nějakou větší šanci. Lowry sice nahodil puk po mantinelu, ale nikdo další v bílém trikotu se k němu nedostal.
     
    49:45
    Zazvonila tyčka branky Semjona Varlamova, kterou napálil jeden z hokejistů Jets.
     
    49:51
    Už čtvrté vyloučení za podražení ve třetí periodě. Tentokrát je vyloučen hráč Colorada, který dává příležitost Winnipegu vstřelit třetí branku. Menší trest je nucen odpykat Mark Barberio.
     
    50:15
    Avalanche začali oslabení dobře, hned vyhodili přes všechny čáry.
     
    50:38
    Connor Hellebuyck držel puk v lapačce až moc dlouho, rozhodčí ale nepřerušili a brankář Jets následně rozehrál. A to se vůbec nelíbí fanouškům Avalanche, kteří dávají nespokojenost hlasitě najevo.
     
    51:18
    Přesilovka Stíhaček je ve své druhé polovině a hosté toho v ní zatím moc nevymysleli. Ještě jsou ale stále v útočném pásmu.
     
    51:57
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Tak to byla hodně zajímavá situace, hlavně nečekaná. Přesilovka Winnipeg Jets dospěla ke svému konci a nic nenasvědčovalo, že bychom měli sledovat na jedné nebo druhé straně větší šanci. Jenže opak byl pravdou. Náhle se mezi tři hráče soupeře vrhl samotný obránce Colorada NIKITA ZADOROV, který povedenou střelou z dálky překonal Connora Hellebuycka. Bránící hokejisté Jets pak jen nevěřícně sledovali radost domácích. Je tedy znovu vyrovnáno a pravděpodobně nás čeká závěrečné drama. Asistence: Blake Comeau, Gabriel Bourque.
    51:57 Nikita ZADOROV - 2:2
     
    52:38
    Času do konce základní hrací doby moc nezbývá a je jasné, že už není prostor na chyby. V útočném pásmu nyní Winnipeg.
     
    53:16
    Nathan MacKinnon měl dokonce v plánu otočit výsledek, ale jeho rychlá střela zápěstím brankáře Jets nepřekvapila, dokázal ji zastavit a přerušit hru.
     
    53:38
    Blake Wheeler a jeho velká šance. Kapitán Winnipegu mohl slavit gól, ale místo toho trefil jen tyčku soupeřovy svatyně. Nyní měl Varlamov i hodně štěstí.
     
    54:16
    Na druhé straně znovu aktivní MacKinnon, tenkrát ale mladý forvard Lavin vůbec netrefil zařízení.
     
    54:26
    Ještě jedna komerční přestávka ve třetí třetině, potom už budeme pokračovat v jejím zbytku.
     
    54:33
    Moc dlouho se po dalším vhazování nehrálo, od hokejky Kerfoota kotouč zamířil mezi diváky do hlediště.
     
    54:58
    Hraje se hodně na nahozené kotouče ze středního pásma, což je za současného stavu logické. Nikdo nechce na konci třetí třetiny udělat zbytečnou chybu.
     
    55:27
    Sporný zákrok na jednoho z domácích hokejistů, ale rozhodčí zůstávají v klidu. Je pravdou, že ve třetí třetině se vylučovalo už docela dost.
     
    55:58
    Střelu Erika Johnsona z úhlu hostující gólman v pohodě pokryl, s dorážkou už měl ale větší problémy. I tak ale situaci ustál a poté už jeho spoluhráči mohli rozehrávat.
     
    56:35
    Zatím to nevypadá, že bychom měli poznat vítěze ještě ve třetí třetině. Větši akcí obou týmů končí ještě ve středním pásmu.
     
    57:06
    Kerfoot se natahoval po volném puku na levém kruhu, ale nakonec to měl na dlouhou hokejku. V útočném pásmu to zkusil i Patrik Laine, ale bez úspěchu.
     
    57:29
    Hra přerušena poté, co puk spadl na horní část klece Hellebuycka. Ten teď může být hodně rád, protože vůbec netušil, kde se kotouč nachází.
     
    58:03
    Začaly poslední dvě minuty základní hrací doby. Ve stejnou chvíli se Winnipeg Jets dostávají do postavení mimo hru. Až moc teď spěchali do útočného pásma.
     
    58:25
    Söderberg to zkusil podobně jako při své brankové akci Nikita Zadorov, ale tentokrát si Hellebuyck zakončení z dálky pozorně pohlídal.
     
    59:06
    Stíhačky jsou v útočném pásmu. Nahození z dálky od Morrisseye nikdo netečoval, a tak mohl Varlamov zůstat v klidu.
     
    59:36
    Čas na jednu z posledních akcí v základní hrací době. Girard tvrdě vypálil od modré čáry, ale nikdo jeho pokus nedorazil do sítě.
     
    59:53
    Bude se vylučovat na straně Winnipegu a tuhle přesilovku si Avalanche případně přenesou i do prodloužení. Dvě minuty za příliš mnoho hráčů na ledě dostává podruhé v utkání střídačka Jets. Pykat jde Joel Armia.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    Tři třetiny na určení vítěze nestačily, za stavu 2:2 se tedy půjde do prodloužení. Oba týmy vstřelily ve třetí třetině po jednom gólu. Avalanche čeká na začátku prodloužení skoro celé dvě minuty přesilová hra.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:10
    Colorado vyhrálo úvodní vhazování nastaveného času a už si hledá prostor, kudy projít do útočného pásma.
     
    60:29
    Nathan MacKinnon už se radoval z rozhodující branky, ale po kontrole na videu ji rozhodčí neuznali, a to pro postavení mimo hru. Zápas tedy pokračuje.
     
    60:59
    Colorado právě vstřelilo branku!
    První branku mu rozhodčí neuznali, teď už se ale může radovat naplno. Jen chvíli po předchozí sporné situaci se Avalanche dostali zpátky do útočného pásma, znovu byl ve velké šanci mladý útočník NATHAN MACKINNON. Ten dostal krásnou nahrávku od Kerfoota na střelu z první, možností nepohrdl. Opřel se do kotouče a ukázkově překonal Connora Hellebuycka. Prodloužení tedy končí po necelé minutě a Laviny berou bod do tabulky navíc. Asistence: Alexander Kerfoot, Tyson Barrie.
    60:59 Nathan MACKINNON - 3:2
     
    Konec zápasu.
     
    Máme za sebou hodně zajímavý zápas. Winnipeg Jets v něm dvakrát vedli, ale dvakrát o vedení přišli, podruhé chvíli před koncem základní hrací doby. Duel tak musel do prodloužení. V něm nejprve skóroval Nathan MacKinnon, ale rozhodčí mu pro ofsajd trefu neuznali. O pár vteřin později se ale stejný hráč prosadil znovu, tentokrát už regulérně a tím pádem rozhodl. I když měli Jets často více ze hry, nakonec dnes berou pouze bod. Sledovali jsme ale poměrně vyrovnaný duel. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezký čtvrtek.
     
    Střely na branku v zápase

    Colorado Avalanche: 26

    Winnipeg Jets: 33
     
    Československá stopa v utkání

    Do zápasu nezasáhl žádný český ani slovenský hokejista.
     
    Tři hvězdy utkání

    Alexander Kerfoot (COL) (1 + 1)
    Nathan MacKinnon (COL) (1 + 1)
    Nikita Zadorov (COL) (1 + 0) (06:23:58)

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 14. Kerfoot (Compher, MacKinnon), 52. Zadorov (Comeau, G. Bourque), 61. MacKinnon (Kerfoot, Barrie) – 9. Morrissey (Scheifele, B. Tanev), 45. Little (Ehlers, Byfuglien)


    Colorado Avalanche: Varlamov (J. Bernier) – Girard, E. Johnson, Zadorov, Barberio, A. Lindholm, Barrie – Andrighetto, MacKinnon, Rantanen – Jost, Kerfoot, Compher – Nieto, Söderberg, Comeau – G. Bourque, Toninato, Jakupov.
    Winnipeg Jets: Hellebuyck (S. Mason) – Morrissey, Trouba, Chiarot, Byfuglien, D. Kulikov, T. Myers – Connor, Scheifele, Wheeler – Ehlers, Little, Laine – Copp, Lowry, B. Tanev – Perreault, Hendricks, Armia.

    Rozhodčí: Hebert, Watson – Gawryletz, Brisebois

    Diváci: 13 017
    thejrc.org