Boston – Tampa 3:2 (kon.) | Montreal – Ottawa 2:1 (kon.) | St. Louis – Anaheim 2:3 (kon.)
Colorado – Winnipeg 3:2 (po pr.)
po prodl.
Colorado Avalanche
3:2 (1:1, 0:0, 1:1 - 1:0)
Winnipeg Jets
Čtvrtek 30.11.2017, 03:30 • Pepsi Center, Denver • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    60:59 Nathan MACKINNON - 3:2
     
    60:59
    Colorado právě vstřelilo branku!
    První branku mu rozhodčí neuznali, teď už se ale může radovat naplno. Jen chvíli po předchozí sporné situaci se Avalanche dostali zpátky do útočného pásma, znovu byl ve velké šanci mladý útočník NATHAN MACKINNON. Ten dostal krásnou nahrávku od Kerfoota na střelu z první, možností nepohrdl. Opřel se do kotouče a ukázkově překonal Connora Hellebuycka. Prodloužení tedy končí po necelé minutě a Laviny berou bod do tabulky navíc. Asistence: Alexander Kerfoot, Tyson Barrie.
    51:57 Nikita ZADOROV - 2:2
     
    51:57
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Tak to byla hodně zajímavá situace, hlavně nečekaná. Přesilovka Winnipeg Jets dospěla ke svému konci a nic nenasvědčovalo, že bychom měli sledovat na jedné nebo druhé straně větší šanci. Jenže opak byl pravdou. Náhle se mezi tři hráče soupeře vrhl samotný obránce Colorada NIKITA ZADOROV, který povedenou střelou z dálky překonal Connora Hellebuycka. Bránící hokejisté Jets pak jen nevěřícně sledovali radost domácích. Je tedy znovu vyrovnáno a pravděpodobně nás čeká závěrečné drama. Asistence: Blake Comeau, Gabriel Bourque.
    44:08 Bryan LITTLE - 1:2
     
    44:08
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Hra ve čtyřech hráčích na obou stranách očividně více svědčí Winnipegu. Ten sice nevytvořil žádný nátlak, ale ke skórování a druhému vedení v zápase mu stačila poměrně individuální akce. Po pravé straně obraně Colorada unikl rychlík Nikolaj Ehlers. Ten sice trefil pouze beton připraveného Semjona Varlamova, ale dorážející BRYAN LITTLE už se nemýlil. Po ledě dokázal zastrčit kotouč do sítě domácího týmu. Avalanche tak znovu musejí dohánět, tentokrát je ale bude daleko více tlačit čas. Asistence: Nikolaj Ehlers, Dustin Byfuglien.
    13:23 Alexander KERFOOT - 1:1
     
    13:23
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Dlouho si domácí mužstvo v přesilové hře přihrávalo a nevyslalo na Hellebuycka žádné zakončení, ale pak se přeci jen odhodlalo ke střeleckým pokusům. A vyplatilo se. Původní rána Comphera v síti neskončila. Brankáři Winnipegu ovšem kotouč vypadl z náruče a u pravé tyče ho takřka do prázdného zařízení dorazil domácí hrdina ALEXANDER KERFOOT. Hellebuyckovi spadla maska a reklamoval tuto skutečnost u rozhodčích, ale gól bude i přesto platit. Máme tedy vyrovnáno. Asistence: J. T. Compher, Nathan MacKinnon.
    08:43 Josh MORRISSEY - 0:1
     
    08:43
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Hosté se dostali do útočného pásma a dlouho tam svého soupeře motali bez toho, aniž by zkusili zakončit a překvapit Semjona Varlamova. Když potom vypadalo, že Winnipeg o útočnou třetinu přijde, střela na branku přeci jen následovala. Z dálky ji na klec Colorada poslal obránce kanadského výběru JOSH MORRISSEY, jenž prostřelil vše. Včetně maskovaného muže Avalanche. Je dost možné, že toho Varlamov moc neviděl, protože na zakončení Morrisseye nijak nereagoval. Colorado tak musí poměrně brzy dohánět ztrátu. Asistence: Mark Scheifele, Brandon Tanev.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 14. Kerfoot (Compher, MacKinnon), 52. Zadorov (Comeau, G. Bourque), 61. MacKinnon (Kerfoot, Barrie) – 9. Morrissey (Scheifele, B. Tanev), 45. Little (Ehlers, Byfuglien)


    Colorado Avalanche: Varlamov (J. Bernier) – Girard, E. Johnson, Zadorov, Barberio, A. Lindholm, Barrie – Andrighetto, MacKinnon, Rantanen – Jost, Kerfoot, Compher – Nieto, Söderberg, Comeau – G. Bourque, Toninato, Jakupov.
    Winnipeg Jets: Hellebuyck (S. Mason) – Morrissey, Trouba, Chiarot, Byfuglien, D. Kulikov, T. Myers – Connor, Scheifele, Wheeler – Ehlers, Little, Laine – Copp, Lowry, B. Tanev – Perreault, Hendricks, Armia.

    Rozhodčí: Hebert, Watson – Gawryletz, Brisebois

    Diváci: 13 017
    thejrc.org