Boston – Tampa 3:2 (kon.) | Montreal – Ottawa 2:1 (kon.) | St. Louis – Anaheim 2:3 (kon.)
Colorado – Winnipeg 3:2 (po pr.)
po prodl.
Colorado Avalanche
3:2 (1:1, 0:0, 1:1 - 1:0)
Winnipeg Jets
Čtvrtek 30.11.2017, 03:30 • Pepsi Center, Denver • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    60:59 Nathan MACKINNON - 3:2
     
    60:59
    Colorado právě vstřelilo branku!
    První branku mu rozhodčí neuznali, teď už se ale může radovat naplno. Jen chvíli po předchozí sporné situaci se Avalanche dostali zpátky do útočného pásma, znovu byl ve velké šanci mladý útočník NATHAN MACKINNON. Ten dostal krásnou nahrávku od Kerfoota na střelu z první, možností nepohrdl. Opřel se do kotouče a ukázkově překonal Connora Hellebuycka. Prodloužení tedy končí po necelé minutě a Laviny berou bod do tabulky navíc. Asistence: Alexander Kerfoot, Tyson Barrie.
     
    60:29
    Nathan MacKinnon už se radoval z rozhodující branky, ale po kontrole na videu ji rozhodčí neuznali, a to pro postavení mimo hru. Zápas tedy pokračuje.
     
    59:53
    Bude se vylučovat na straně Winnipegu a tuhle přesilovku si Avalanche případně přenesou i do prodloužení. Dvě minuty za příliš mnoho hráčů na ledě dostává podruhé v utkání střídačka Jets. Pykat jde Joel Armia.
     
    53:38
    Blake Wheeler a jeho velká šance. Kapitán Winnipegu mohl slavit gól, ale místo toho trefil jen tyčku soupeřovy svatyně. Nyní měl Varlamov i hodně štěstí.
    51:57 Nikita ZADOROV - 2:2
     
    51:57
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Tak to byla hodně zajímavá situace, hlavně nečekaná. Přesilovka Winnipeg Jets dospěla ke svému konci a nic nenasvědčovalo, že bychom měli sledovat na jedné nebo druhé straně větší šanci. Jenže opak byl pravdou. Náhle se mezi tři hráče soupeře vrhl samotný obránce Colorada NIKITA ZADOROV, který povedenou střelou z dálky překonal Connora Hellebuycka. Bránící hokejisté Jets pak jen nevěřícně sledovali radost domácích. Je tedy znovu vyrovnáno a pravděpodobně nás čeká závěrečné drama. Asistence: Blake Comeau, Gabriel Bourque.
     
    49:51
    Už čtvrté vyloučení za podražení ve třetí periodě. Tentokrát je vyloučen hráč Colorada, který dává příležitost Winnipegu vstřelit třetí branku. Menší trest je nucen odpykat Mark Barberio.
     
    49:45
    Zazvonila tyčka branky Semjona Varlamova, kterou napálil jeden z hokejistů Jets.
     
    45:18
    Šance pro Laviny na srovnání, hostující Trouba dostává dvě minuty za podražení. A Connor Hellebuyck bude muset dávat dobrý pozor.
    44:08 Bryan LITTLE - 1:2
     
    44:08
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Hra ve čtyřech hráčích na obou stranách očividně více svědčí Winnipegu. Ten sice nevytvořil žádný nátlak, ale ke skórování a druhému vedení v zápase mu stačila poměrně individuální akce. Po pravé straně obraně Colorada unikl rychlík Nikolaj Ehlers. Ten sice trefil pouze beton připraveného Semjona Varlamova, ale dorážející BRYAN LITTLE už se nemýlil. Po ledě dokázal zastrčit kotouč do sítě domácího týmu. Avalanche tak znovu musejí dohánět, tentokrát je ale bude daleko více tlačit čas. Asistence: Nikolaj Ehlers, Dustin Byfuglien.
     
    43:00
    Poprvé ve třetí třetině se bude vylučovat, na trestnou lavici musí odejít hostující Ben Chiarot, který podrazil soupeře. Ale za stejný trest si jde sednou i domácí Matti Nieto. Takže opět hra ve čtyřech.
     
    41:16
    Connor Hellebuyck ztratil puk na brankovišti a jeden z útočníků Colorada se málem dostal k dorážce. To byla velmi dobrá šance pro Laviny.
     
    38:47
    Na konci druhé třetiny si Winnipeg Jets zahrají přesilovou hru. Dvě minuty za hákování totiž inkasuje Tyson Jost. Dobrá šance pro Jets, jak se vrátit do vedení.
     
    31:40
    Počet hráčů na ledě se na nějakou dobu znovu srovná. Střídačka Winnipegu totiž dostává menší trest za příliš mnoho hráčů na ledě. Pykat za svůj tým půjde Perreault.
     
    30:29
    Teď už si ale hosté přesilovku zahrají. Domácí Erik Johnson dostává dvě minuty za sekání, a to znamená, že Avalanche budou hrát ve třech proti čtyřem. Dobrá možnost pro Jets.
     
    29:36
    Početní výhodu si mohli zahrát Jets, ale nakonec se vylučuje na obou stranách. Domácí Blake Comeau dostává dvě minuty za držení, hostující Myers inkasuje menší trest za sevření kotouče rukou. Dnes poprvé tedy vidíme hru ve čtyřech.
     
    24:58
    Až nyní chyba Winnipegu před brankou, které málem využil ruský forvard Jakupov. Když ale zůstal osamocený mezi kruhy, nepovedla se mu střela zápěstím.
     
    13:52
    Navíc je tu další početní výhoda pro Laviny. Mark Scheifele je vyloučen na dvě minuty za podražení, Colorado má šanci jít dokonce do vedení.
    13:23 Alexander KERFOOT - 1:1
     
    13:23
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Dlouho si domácí mužstvo v přesilové hře přihrávalo a nevyslalo na Hellebuycka žádné zakončení, ale pak se přeci jen odhodlalo ke střeleckým pokusům. A vyplatilo se. Původní rána Comphera v síti neskončila. Brankáři Winnipegu ovšem kotouč vypadl z náruče a u pravé tyče ho takřka do prázdného zařízení dorazil domácí hrdina ALEXANDER KERFOOT. Hellebuyckovi spadla maska a reklamoval tuto skutečnost u rozhodčích, ale gól bude i přesto platit. Máme tedy vyrovnáno. Asistence: J. T. Compher, Nathan MacKinnon.
     
    12:08
    Kyle Connor dostává dvě minuty za hru se zlomenou holí, a to znamená, že si první přesilovou hru dnešního zápasu zkusí také Coloradu Avalanche. Uspějí?
    08:43 Josh MORRISSEY - 0:1
     
    08:43
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Hosté se dostali do útočného pásma a dlouho tam svého soupeře motali bez toho, aniž by zkusili zakončit a překvapit Semjona Varlamova. Když potom vypadalo, že Winnipeg o útočnou třetinu přijde, střela na branku přeci jen následovala. Z dálky ji na klec Colorada poslal obránce kanadského výběru JOSH MORRISSEY, jenž prostřelil vše. Včetně maskovaného muže Avalanche. Je dost možné, že toho Varlamov moc neviděl, protože na zakončení Morrisseye nijak nereagoval. Colorado tak musí poměrně brzy dohánět ztrátu. Asistence: Mark Scheifele, Brandon Tanev.
     
    06:51
    První větší šance zápasu. Mikko Rantanen z pravé strany útočného pásma napálil tyčku branky Hellebuycka, když zakončoval bez přípravy. Teď měl gólman Winnipegu i štěstí.
     
    02:05
    Teprve se začalo hrát, ale už tu máme první vyloučení zápasu. Na dvě minuty za sekání je nucen jít pykat domácí hokejista Toninato. Bude doufat, že jeho spoluhráči oslabení zvládnou.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 14. Kerfoot (Compher, MacKinnon), 52. Zadorov (Comeau, G. Bourque), 61. MacKinnon (Kerfoot, Barrie) – 9. Morrissey (Scheifele, B. Tanev), 45. Little (Ehlers, Byfuglien)


    Colorado Avalanche: Varlamov (J. Bernier) – Girard, E. Johnson, Zadorov, Barberio, A. Lindholm, Barrie – Andrighetto, MacKinnon, Rantanen – Jost, Kerfoot, Compher – Nieto, Söderberg, Comeau – G. Bourque, Toninato, Jakupov.
    Winnipeg Jets: Hellebuyck (S. Mason) – Morrissey, Trouba, Chiarot, Byfuglien, D. Kulikov, T. Myers – Connor, Scheifele, Wheeler – Ehlers, Little, Laine – Copp, Lowry, B. Tanev – Perreault, Hendricks, Armia.

    Rozhodčí: Hebert, Watson – Gawryletz, Brisebois

    Diváci: 13 017
    bahis siteleri