Chelsea – Newcastle 3:1 (kon.) | Brighton – Liverpool 1:5 (kon.) | Everton – Huddersfield Town 2:0 (kon.)
Leicester – Burnley 1:0 (kon.) | Stoke – Swansea 2:1 (kon.) | Watford – Tottenham 1:1 (kon.)
West Brom – Crystal Palace 0:0 (kon.) | Arsenal – Manchester Utd. 1:3 (kon.)
konec
Leicester City
1:0 (1:0)
Burnley FC
Sobota 02.12.2017, 16:00 • King Power Stadium, Leicester • Anglická Premier League • 15. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mě pro tuto chvíli vše. Děkuji za pozornost, přeji příjemný zbytek večera a zase někdy na počtenou! (18:01:15)
     
    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 6:7. Rohy: 10:7. Ofsajdy: 1:6. Fauly: 3:11.
     
    Je dobojováno, Leicester poráží Burnley nejtěsnějším možným rozdílem 1:0. O podobě výsledku rozhodl už v 6. minutě Demarai Gray, který dorazil míč do branky po stříleném centru Mahreze.

    Burnley ztratilo nejen body, ale i klíčového Robbieho Bradyho, jenž musel odstoupit po půlhodině hry, když si ze srážky s Maguirem odnesl zranění levé nohy.
     
    Počet zákroků brankáře Nick Pope (BLY) – 2.
     
    Počet zákroků brankáře Kasper Schmeichel (LEC) – 5.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Bardsley odcentroval a na zadní tyči sebral míč Barnes. Místo toho, aby nahrál na volného Gudmundssona pod sebe, se rozhodl sám pálit z hranice vápna. Skrz několik bránících hráčů ale míč k brance nepropadl a je hotovo.
     
    90+4
    Pope sebral volný balon ve svém vápně a rychle vyhodil. Burnley se ještě musí snažit o poslední útok.
     
    90+3
    Opět Mahrez, tentokrát se do střely dostal z levé strany, pravačkou ale mířil po zemi mimo prostor tří tyčí. Pope odkopává, nastavený čas se pomalu chýlí ke konci. Stejně jako v první půli byly i teď nastaveny čtyři minuty.
     
    90+2
    Mahrez se individuálně probil do vápna a vyslal na zadní tyč zákeřnou přízemní ránu, s tou si ale dokázal poradit Nick Pope.
     
    90+2
    Ben Mee neuhlídal náběh Vardyho a musel zatáhnout za záchrannou brzdu. To samozřejmě neušlo pozornosti sudího a máme z toho druhou žlutou kartu.
     
    90+1
    Po výtečném centru Gudmundssona z levé strany se k zakončení dostal na bližší tyči Barnes, který svou střelu ještě otřel o Maguireho, míč ale míří přímo do rukou Schmeichela.
     
    90
    To se ale nezdařilo, míč proskákal kolem šestnáctky Burnley a nyní si odkop zkusí i Pope. Jeho spoluhráči se vrhají na zteč, k přímému ohrožení Schmeichela se ale nedostali.
     
    90
    Už běží poslední minuta řádné hrací doby. Kasper Schmeichel odkopává míč z vlastního vápna a domácí se mohou posunout dopředu.
     
    89
    Okazaki se hned zapojil do napadání a připravil o míč Corka. Celá akce Leicesteru následně končí hodně nepřesnou střelou Vardyho z pravé strany.
     
    88
    Střídání v týmu Leicester City: ze hřiště odchází Demarai Gray, přichází Šindži Okazaki.
     
    87
    Iborra posunul po autovém vhazování Warda míč hlavou na rohový kop. Mezitím se už do akce vrací Danny Simpson, na kterém tedy nezanechala srážka se Schmeichelem žádné následky.
     
    85
    Pro centr Phila Bardsleyho si došel Kasper Schmeichel, při tom ovšem zboural k zemi spoluhráče Simpsona. Ten vypadá po střetu s urostlým brankářem hodně otřeseně.

    Michal Konvalina

    Branky: 6. Gray

    Karty:   56. Bardsley (BLY), 90+2. Mee (BLY)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 6:7. Rohy: 10:7. Ofsajdy: 1:6. Fauly: 3:11.
    Leicester City: Schmeichel – Simpson, Morgan (C), Maguire, Chilwell – Gray (88. Okazaki), Iborra, Ndidi, Albrighton – Mahrez – Vardy.
    Náhradníci: Hamer – Fuchs, Dragović, A. King, Iheanacho, Okazaki, Ulloa.

    Burnley FC: Pope – Bardsley, Tarkowski, Mee (C), S. Ward – Gudmundsson, Cork, Hendrick, Defour (66. Barnes), Brady (31. Arfield) – Wood (74. Vokes).
    Náhradníci: Lindegaard – Taylor, Vokes, A. Westwood, Barnes, K. Long, Arfield.

    Rozhodčí: Tierney – Holmes, Garratt

    Diváci: 30 714
    thejrc.org