Chelsea – Newcastle 3:1 (kon.) | Brighton – Liverpool 1:5 (kon.) | Everton – Huddersfield Town 2:0 (kon.)
Leicester – Burnley 1:0 (kon.) | Stoke – Swansea 2:1 (kon.) | Watford – Tottenham 1:1 (kon.)
West Brom – Crystal Palace 0:0 (kon.) | Arsenal – Manchester Utd. 1:3 (kon.)
konec
Watford FC
1:1 (1:1)
Tottenham Hotspur
Sobota 02.12.2017, 16:00 • Vicarage Road, Watford • Anglická Premier League • 15. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Příjemné sobotní odpoledne přeji všem fanynkám a fanouškům kvalitní evropské kopané! Anglická Premier League má velmi nabitý program, kvůli vloženému kolu nastoupí týmy už ke třetímu utkání během jednoho týdne. My se v tomto online přenosu společně zaměříme na atraktivní střetnutí dvou soupeřů z horní poloviny tabulky – Watford FC přivítá Tottenham Hotspur. Úvodní výkop je naplánován na 16:00.
     
    Watford FC

    Loňská sezona fotbalistům Watfordu, kteří se místo očekávaného umístění v klidném středu tabulky museli až do posledních kol strachovat o udržení se v Premier League, vůbec nevyšla. Nakonec z toho bylo až sedmnácté místo, přes léto ale klubové vedení přivedlo několik kvalitních posil, které se výraznou měrou podílí na tom, že The Hornets zatím patří k nejpříjemnějším překvapeném tohoto ročníku. V tabulce jim totiž patří osmá pozice, na elitní šestku, kterou nečekaně uzavírá Burnley, svěřenci trenéra Silvy ztrácí čtyři body. Směrem do ofenzivy se jim daří velmi dobře, obranná hra The Golden Boys ale poněkud drhne.

    Za čtrnáct kol totiž inkasovali pětadvacet branek, což je řadí do pozice čtvrtého nejhůře bránícího týmu, víckrát inkasovali pouze Everton, Stoke City a West Ham. V období před reprezentační přestávkou se Watfordu nedařilo, jasným důkazem budiž tři prohry v řadě. Po jejím skončení se ale parta okolo kapitána Deeneyho zvedla a urvala dvě důležitá vítězství, když si nejprve poradila s již zmíněnými Kladiváři a o týden později také s Newcastlem. V úterý The Hornets před vlastními fanoušky nestačili na Manchesterem United, se kterým už po dvaatřiceti minutách prohrávali 0:3, ovšem i tak se dokázali favorizovanému soupeři dostat zpět na dostřel, nakonec ale padli poměrem 2:4.
     
    Tottenham Hotspur

    Spurs už nějaký čas dokazují, že opravdu patří mezi anglickou fotbalovou elitu. Loni posbírali velmi solidních šestaosmdesát bodů, což jim v konečném součtu stačilo na druhé místo, z prvenství se radovala dominantní Chelsea. Letos svěřenci Mauricia Pochettina zápolí i na půdě Ligy mistrů, v níž i díky velice cennému skalpu Realu Madrid mají zajištěný postup do vyřazovací fáze. Také start do této sezony Premier League se Kohoutům vydařil poměrně slušně, poslední dobou to ale v jejich podání není úplně ono, což se projevuje i na situaci v tabulce. Parta okolo kapitána Llorise se totiž propadla až na sedmou příčku, její ztráta na vedoucí Manchester City čítá už propastných šestnáct bodů.

    Z posledních pěti utkání vyhráli The Lilywhites pouze jednou, navíc musíme podotknout, že proti Crystal Palace stálo na jejich straně velké štěstí. S prázdnou se Tottenham vracel z Old Trafford, kde podlehl Rudým ďáblům 0:1, skórovat nedokázal ani v rámci severolondýnského derby proti Arsenalu, svému úhlavnímu rivalovi, se kterým prohrál poměrem 0:2. Minulý víkend navíc Pochettinova družina před vlastními fanoušky nečekaně remizovala s trápícím se West Bromem. Doposud poslední utkání odehrála v Leicesteru, kde po prvním poločase prohrávala o dvě branky a v tom druhém se díky Kaneovi zmohla pouze na kosmetickou úpravu skóre.
     
    Poslední vzájemné utkání

    8.4.2017 – Tottenham Hotspur – Watford FC 4:0

    Branky: 33. Alli (Son Heung-min), 39. Dier, 44. Son Heung-min (Eriksen), 55. Son Heung-min (Trippier)

    Tottenham Hotspur: Lloris – Trippier, Alderweireld, Vertonghen, Davies – Dier, Dembélé (75. Moussa Sissoko) – Son Heung-min (88. Onomah), Alli, Eriksen – V. Janssen (61. Kane)

    Watford FC: Gomes – Janmaat, Cathcart, Mariappa, Holebas – N. Amrabat (70. Deeney), Doucouré (59. Zúñiga), Cleverley, Niang – Okaka (85. Kabasele), Success
    Poslední vzájemné utkání těchto dvou soupeřů na Vicarage Road vyznělo daleko lépe pro hostující Tottenham, který zvítězil vysoko 4:1. Dvěma přesnými trefami se prezentovali Harry Kane a Dele Alli.

     
    Předzápasové zajímavosti

    Proti Kohoutům se Watfordu vůbec nedaří. Tyto dva celky se v rámci Premier League utkaly osmkrát, přičemž v šesti případech se z vítězství radoval Tottenham, dva zápasy skončily remízou.

    V letošním ročníku vozí svěřenci trenéra Silvy body spíše z venkovních hřišť. Z Vicarage Road odjížděla s prázdnou pouze dvě mužstva, konkrétně se jednalo o Arsenal a West Ham. Padne ve Watfordu také třetí londýnský soupeř?

    Také fotbalisté Tottenhamu nezažívají úplně ideální období. Venkovní utkání naposledy zvládli na konci září, a pokud padnou i dnes, poprvé od ledna roku 2009 prohrají na stadionech soupeřů čtyřikrát v řadě.

    The Hornets patří mezi oblíbené soupeře anglického obránce Kierana Trippiera, který ve čtyřech duelech proti tomuto soupeři do statistik zapsal čtyři asistence.
     
    Ještě jednou všem přeji příjemné odpoledne a všechny Vás vítám u sledování našeho online přenosu! Oproti úternímu utkání proti Manchesteru United udělal Marco Silva dvě změny, pouze na lavičce začne Andre Gray, kvůli zranění nemůže nastoupit Will Hughes, důvěru od úvodních minut naopak dostávají Roberto Pereyra s Troyem Deeneym. Mauricio Pochettino sáhl do podoby základní jedenáctky ještě výrazněji, hrát nebudou Serge Aurier, Danny Rose a Moussa Sissoko, místo nich nastupují Kieran Trippier, Ben Davies a Son Heung-min.
    V posledních utkáních proti Watfordu se velice dařilo Delemu Allimu. Jak si talentovaný Angličan povede dnes?

     
    Úvodní sestavy:

    Watford FC: Gomes – Mariappa, Prödl, Kabasele – Femenía, Cleverley, Doucouré, Zeegelaar – Pereyra, Richarlison – Deeney (C).
    Náhradníci: Karnezis – Wagué, Janmaat, Watson, Capoue, Carrillo, Gray.

    Tottenham Hotspur: Lloris (C) – Trippier, D. Sánchez, Vertonghen, Davies – M. Dembélé, Dier – Eriksen, Alli, Heung-min – Kane.
    Náhradníci: Vorm – Aurier, Rose, Winks, Moussa Sissoko, Lamela, F. Llorente.

    Rozhodčí: Martin Atkinson – Lee Betts, Stephen Child.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Martin Atkinson, velezkušený sudí, který bude mít spolu s Leem Bettsem a s Stephenem Childem toto utkání na starost, jeho aktéry právě shromažďuje v útrobách Vicarage Road a za pár okamžiků je přivede na travnatou plochu před zaplněné tribuny.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Martin Atkinson právě foukl do píšťalky, dnešní utkání osmého se sedmým mezi Watfordem a Tottenhamem tak může odstartovat – pojďme na to! Rozehrávky se ujali domácí fotbalisté, kteří nastupují ve žlutých dresech, naopak Kohouti budou hrát v bílém.
     
    2
    První útočná akce Watfordu skončila u Doucourého, kterého ve středu hřiště odzbrojil pozorný Moussa Dembélé. Belgický záložník na to konto hledal za obranu soupeře si nabíhajícího Kanea, ten byl ale přistižen v ofsajdovém postavení.
     
    3
    Kieran Trippier nyní poněkud zabrnkal na nervovou soustavu hostujících fanoušků a také svých spoluhráčů, když směrem k Vertonghenovi poslal velmi nepovedenou zpětnou nahrávku, belgický zadák si ale s napadajícím Pereyrou poradil.
     
    4
    Po Sánchezově odkopu se sice učebnicovým zpracování uvedl Christian Eriksen, poté si ale balon posunul až příliš daleko od kopaček, čehož využil Richarlison. Ten se rozhodl postupovat individuálně, byl ale zastaven Trippierem.
     
    5
    Son Heung-min si z levého křídla seběhl na osu hřiště, kde nalezl Eriksena, jenž mu posléze hodlal kulatý nesmysl vrátit, korejský záložník ale kvůli více jak metrovému ofsajdu nemohl hrát.
     
    6
    Rodící se útočnou akci v podání The Hornets zastavil Jan Vertonghen, který výtečně přečetl přihrávku od Cleverleyho. Poté hostující zadák vyvezl balon až na obrannou polovinu soupeře, Tottenham ale nikam bezhlavě spěchat nehodlá.
     
    7
    Tohle byla velice zajímavá možnost hostujícího celku! Ben Davies zvedl hlavu a milimetrově přesným pasem nalezl v šestnáctce soupeře si nabíhajícího Trippiera, který z první sklepl Kaneovi, tomu ale před brankou soupeře nedovolil zakončit Prödl.
     
    8
    Kvůli tomu, že se Harry Kane pár okamžiků nezvedal z trávníku, musela být hra přerušena. Vše se ale obešlo bez zásahu zdravotníků, útočník Spurs je v pořádku. Tottenham se o chvíli později vrhl znovu kupředu a Alli vybojoval rohový kop.
     
    9
    Exekuce této standardní situace se podle očekávání ujal Christian Eriksen, jeho centr ale doputoval pouze do míst, kde číhal připravený Mariappa, který míč okamžitě odhlavičkoval do bezpečné vzdálenosti od domácí pokladnice.
     
    10
    Zatím jsou to podle očekávání svěřenci Mauricia Pochettina, kdo se častěji drží na míči a kontroluje hru. Ve středu hřiště vybojoval kulatý nesmyl Eriksen, jenž hodlal rozběhnout nalevo se pohybujícího Sona, ten ale jeho záměr nepochopil.
     
    11
    Na Gomesův dlouhatánský výhoz si ve středovém kruhu seběhl Troy Deeney a hlavou roztáhl hru na Marvina Zeegelaara. Bývalý obránce Sportingu Lisabon ale o míč přišel a zpět do své moci jej získal jen díky jasnému faulu na Trippiera.
     
    12
    Po zpětné nahrávce od Zeegelaara Heurelho Gomes ve snaze odkopnout míč do bezpečí trefil kousek od šestnáctky číhajícího Kabaseleho. Od něj se balon odrazil k Eriksenovi, tomu ale, naštěstí pro domácí, nevyšlo zpracování.
     
    13
    Snad poprvé se u balonu na delší dobu udrželi svěřenci Marca Silvy. Dembélé ale vyhnal Richarlisona až na obrannou polovinu a tam jej o míč připravil, jeho následný pas pro Korejce Sona si ale s přesností příliš nepotykal.
     
    13
    Watford právě vstřelil branku!
    Tak to je neskutečné, Watford se v dosavadním průběhu tohoto utkání téměř nepodíval na obrannou polovinu soupeře, nyní se ale zčistajasna ujímá vedení! Richarlison odčinil předchozí zaváhání a vybojoval pro svůj tým rohový kop, jehož exekuce se ujal Tom Cleverley. Na jeho načechraný centr si v šestnáctce naskočil CHRISTIAN KABASELE, který hlavičkou do protipohybu brankáře Llorise rozjásal zaplněné tribuny Vicarage Road.
    13. Christian KABASELE - 1:0
    gol1fc6123646b0231ed.gif
     
    15
    Hosté se snažili o okamžitou odpověď, když si Son na levé straně narazil s Benem Daviesem, ten ale finální fázi akce Spurs pokazil, když místo střely z dobré pozice ještě nahrával na obsazeného Kanea.
     
    16
    O chvíli později to Pochettinova družina zkusila z druhé strany. Po kombinaci s Dierem se přes Zeegelaara až k centru propracoval Kieran Trippier, balon ale poslal pouze do náruče připraveného Heurelha Gomese.
     
    17
    Son Heung-min to v souboji s Femeníou přehnal s agresivitou a mohl být rád, že za svůj zákrok od sudího Atkinsona neviděl žlutou kartu. Watford na to konto zahrával přímý kop, Cleverleyho centr byl ale odhlavičkován na roh.
     
    18
    Tak pozor, nakonec domácí rohový kop zahrávat nebudou. Pomezní sudí totiž zdvihnutím praporku avizoval ofsajdové postavení Troye Deeneyho, který před chvíli prodlužoval balon za sebe. Následovat tak bude odkop od Llorisovy svatyně.
     
    19
    The Lilywhites uzavřeli svého soupeře na jeho obranné polovině, načež Ben Davies znovu předvedl obdivuhodnou kopací techniku, když přesně našel Eriksena. Ten to ale proti dvojici domácích obránců měl těžké a nakonec se neprosadil.
     
    20
    Trippier výtečně zareagoval a vystihl kolmici, kterou hodlal Doucouré vyslat na zteč Pereyru. Hostující obránce poté zvedl hlavu a vyslal dlouhý pas pro zatím neviditelného Alliho, ten si ale ve snaze obejít Zeegelaara ukopl míč až do zámezí.
     
    21
    V plné pohotovosti nyní musela být obrana Spurs, do její šestnáctky totiž přilétl dlouhá aut od Marvina Zeegelaara. Do balonu se akrobatickým způsobem hodlal opřít Richarlison, trefil ale pouze před sebou blokujícího Jana Vertonghena.
     
    22
    Eriksen se v rohu hřiště ocitl proti dvojici protivníků, z obtížné situace ale pro své kolegy zvládl vybojovat alespoň autovém vhazování. Po jeho rozehrávce ale Watford hosty vytlačil na obrannou polovinu, balon doputoval až k Llorisovi.
     
    23
    Až příliš velké sousto si teď ukousl Davinson Sánchez, který se v nebezpečné vzdálenosti od vlastní branky vrhl mezi dva protihráče. Podle očekávání o balon přišel, centrující Richarlison ale jej Deeneymu poslal pouze na paty.
     
    24
    Na druhém konci hrací plochy bylo po několikaminutové odmlce zase živo. Znovu v tom měl prsty, na jehož skákavou nabídku si na zadní tyči sbíhal Dele Alli, k dosažení na kulatý nesmysl mu ale ještě jeden krok navíc scházel.
     
    25
    Další obléhání Gomesovy branky vyústilo v Trippierův centr, na který se marně pokoušeli dosáhnout Harry Kane se Sonem. Rodící se protiakci Watfordu za cenu jasného faulu zastavil Dier, tady mohl Martin Atkinson tasit žlutou kartu.
     
    25
    Tottenham právě vstřelil branku!
    Na Vicarage Road je srovnáno! Tato situace vzbudí hodně emocí, domácí totiž nejprve, a dle mého názoru oprávněně, žádali odpískání penalty, když Davies v šestnáctce atakoval Richarlisona, sudí ale nechal hru plynout. Kohouti se na to konto vydali do rychlé protiakce, Trippier vyslal kupředu Christiana Eriksena. Ten se dobře zorientoval, zvedl hlavu a přesným pasem na zadní tyč našel SON HEUNG-MINA, jenž už s uklizením balonu do sítě neměl sebemenší problém.
    25. Son HEUNG-MIN - 1:1
    gol2cbc9ad839ad20a38.gif
     
    27
    Korejský reprezentant, posilněn vyrovnávací brankou, se pokoušel prosadit okolo Femeníi, ten se ale nenechal opít rohlíkem. Son se ukázkově vrátil, míč ale zpět do své moci zvládl získat jen za cenu zákroku za hranicí fotbalových pravidel a regulí.
     
    29
    Sice se dokázali gólově prosadit, zatím ale mají fotbalisté Tottenhamu problémy s přechodem do útočné fázi. Už poněkolikáté jejich snahu zastavilo ofsajdové postavení, ve kterém byl tentokráte přichycen Harry Kane.
     
    30
    Máme za sebou úvodních třicet minut z tohoto mače. Zatím sledujeme velice vyrovnané utkání, ve kterém oba celky měly po jedné vážnější šanci a dokázaly ji přetavit v branku. Vydrží nerozhodné skóre do konce poločasu, nebo se někdo ujme vedení?
     
    31
    Domácí fotbalisté i fanoušci jsou po situaci, která přecházela vyrovnávací trefě Kohoutů, poměrně rozhořčeni. Sudí Atkinson pustil několik hraničních zákroků z obou stran, k nevoli tribun ale posoudil Prödlův zákrok na Alliho jako nedovolený.
     
    32
    Dele Alli se sice nedokázal vymotat ze sevření dvou protihráčů, chytrou nahrávkou ale zvládl míč posunout na kopačky Bena Daviese. Na jeho přízemní centr k přední tyči si nabíhal Kane, výtečně ale zareagoval Heurelho Gomes.
     
    33
    Aktivně hrající Richarlison vybojoval pro Watford další kop od rohového praporku. Tom Cleverley s ním opět naložil velmi slušně, když poslal povedený centr na hranici malého vápna, kde Mariappovi zakončení nepovolil vybíhající Lloris.
     
    34
    Poté domácí navíc zaspali při návratu do defenzivy. Protiakci Kohoutů táhl Kieran Trippier, jenž zvedl hlavu a zkusil vyslat jakousi střílenou přihrávku na Alliho, tomu ale záměr překazil ve skluzu bránící Christian Kabasele.
     
    35
    V posledních minutách tempo hry poněkud opadlo, na travnaté ploše není k vidění nic moc zajímavého. Oběma celkům rozhodně nelze upřít snaha, směrem do útoku je to ale v jejich podání velmi kostrbaté a neurovnané.
     
    36
    Žlutou kartu dostává Tom Cleverley (Watford FC).
     
    37
    Po faulu bývalého záložníka Manchesteru United a Evertonu měli hostující fotbalisté k dispozici standardní situaci z poměrně zajímavé pozice. Po přeběhnutí od Kanea a Alliho pálil až Christian Eriksen, jeho pokus ale doputoval přesně do prostoru, kde číhal Gomes.
     
    38
    Panečku, ta byla zdravá! Pravý obránce Femenía počkal na z druhé vlny si nabíhajícího Doucourého, jenž využil dostatku volného prostoru, navedl si balon na silnější pravačku a vypálil. Nutno poznamenat, že jeho dělovka zamířila jen těsně vedle vzdálenější tyče Llorisovy svatyně.
     
    39
    Po několika nepřesnostech na obou stranách zvládl Harry Kane ze vzduchu sklepnout míč na Sona, tomu ale v dalším postupu směrem ke Gomesovi zabránil faulující Adrian Mariappa. Přímý kop pro Spurs.
     
    40
    Hra se po ose Davies – Dembélé přestěhovala až na kopačky Kierana Trippiera. Ten se okamžitě vydal kupředu, svou sóloakci zakončil načechraným pase pro Kanea, ten byl ale znovu přichycen v ofsajdové pasti.
     
    41
    Zeegelaar nalezl na hranici šestnáctky číhajícího Richarlisona, ten byl ale zády k brance soupeře a uvolňoval se velmi obtížně. Na pomoc mu přispěchal Pereyra, který alespoň zatlačil na Trippiera a donutil jej k odkopu míč do zámezí.
     
    42
    Tady se mělo bez debat žlutit. Rychlou protiakci Tottenhamu zastavil až Marvin Zeegelaar, který zezadu sestřelil o kličku se pokoušejícího Alliho, sudí Atkinson se ale celou situaci rozhodl vyřešit pouze domluvou.
     
    43
    Zajímavá příležitost pro Kohouty! Z Tripperovy rozehrávky standardní situace ještě nic nevzešlo, o chvíli později ale míč do šestnáctky přilétl znovu. Obrana The Hornets jej odvrátila pouze k Daviesovi, jehož pokusu z voleje moc nescházelo.
     
    44
    Richarlison a Zeegelaar zamotali hlavy soupeřovým zadákům, druhý jmenovaný poté nalezl na opačném kraji pokutového území se pohybujícího Pereyru, tomu ale v souboji s Benem Daviesem nevyšel první kontakt s balonem.
     
    45
    Pereyra si parádně obhodil napadajícího Dembélého, poté připravil pozici na centr pro Marvina Zeegelaara. Na jeho nadýchanou nabídku si sbíhali Deeney s Richarlisonem, ani jeden z nich ale na letící míč nedosáhl.
     
    45+1
    Nad rámec prvního poločas se hlavní sudí Atkinson rozhodl nastavit jednu minutu. Zřejmě poslední akci před přestávkou obstarají hosté, Prödl totiž fauloval Alliho, a uvidíme tak volný přímý kop.
     
    45+2
    Vzhledem k nepovedenému střeleckému pokusu přenechal Christian Eriksen exekuci standardní situaci Harrymu Kaneovi, ten si ale nevedl o moc lépe. Jeho rána totiž nemířila mezi tři tyče, Gomes mohl zůstat zcela klidný.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První poločas je za námi, oba celky odchází do šaten za nerozhodného stavu 1:1. Co se předváděné hry týče, tak lepší vstup do utkání rozhodně měli hosté, k žádné gólem zavánějící příležitosti se ale nepropracovali. Ve třinácté minutě se naopak prosadil Watford, když si na Cleverleyho centr od rohového praporku naskočil hlavou přesně mířící Kabasele. Hodně diskutovat se po zápase bude o situaci z pětadvacáté minuty, když sudí Atkinson nejprve posoudil Daviesův zákrok na Richarlisona jako čistý, z následné protiakce se navíc prosadil Son. Ztracený náskok mohl domácím krátce před koncem vrátit Doucouré, jeho pumelice ale mířila těsně mimo.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Druhý poločas právě odstartoval, oba celky do něj vstupují bez jediné změny ve svých sestavách. Nechme se překvapit, jak bude zbytek utkání probíhat, zatím jsou šance na tříbodový zisk velice vyrovnané.
     
    47
    Kupředu se jako první vydali rozehrávající Spurs. Son si naběhl na dlouhou přihrávku od Erica Diera a z první posunul kulatý nesmysl do lajny pro Kierana Trippiera, jeho přetažený centr ale domácí tým nevystrašil.
     
    48
    Dele Alli se pokoušel prosadit individuálně, kousek před pokutovým územím ale narazil na Kika Femeníu, se kterým si nedokázal poradit. Autové vhazování Tottenhamu nevyšlo, hosté ale i nadále zůstávají u balonu.
     
    49
    Na Dembélého si ve středu hřiště počíhal Marvin Zeegelaar, jenž se dobře zorientoval a okamžitě poslal balon do běhu pro Richarlisona. Ten se jej ale ve snaze o zpracování dotkl rukou, což sudímu Atkinsonovi nemohlo uniknout.
     
    50
    Žlutou kartu dostává Christian Kabasele (Watford FC).
     
    51
    Dembélého nahrávka sice nebyla přesná, díky Cleverleyho zaváhání ale dostal belgický středopolař šanci na reparát. Tentokráte už si počínal lépe, Harryho Kanea ale do pokutového území nevpustil pozorně bránící Kabasele.
     
    52
    Druhý poločas začal v podobném duchu jako ten první, u balonu se daleko častěji zdržují hostující fotbalisté, naopak Silvova družina působí hodně pasivním dojmem a věnuje se výhradně defenzivním činnostem.
     
    52
    Tak pozor, utkání právě dostává naprosto novou zápletku! Ve středu hřiště se Richarlison zkoušel prosadit okolo Davinsona Sáncheze, který jej zastavil jen za cenu jasného faulu. Opakovaný záběr ukázal úder loktem do obličeje v podání hostujícího zadáka, sudí Atkinson rozhodl naprosto správně.
     
    54
    Před chvílí byla řeč o tom, že Spurs opět diktují zápasové tempo, tento naprosto zbytečný a hloupý zkrat v podání mladého obránce Sáncheze ale vše mění. I tak se jako první kupředu vydal Harry Kane, který si došel pro faul od Zeegelaara.
     
    55
    Hosté tak měli k dispozici přímý kop od postranní čáry. Očekávaný centr do šestnáctky v podání Kierana Trippiera opravdu přišel, nikdo z jeho kolegů na něj ale nedosáhl, načež se o rezolutní odkop postaral Sebastian Prödl.
     
    56
    Doucouré byl zcela očividně přidržen Dierem, sudí Atkinson opět musel fouknout do píšťalky. Přímý kop rozehrál faulovaný hráč rychlým přenesením hry na Femeníu, centr pravého obránce Watfordu ale skončil pouze u Llorise.
     
    57
    Kieran Trippier se parádně zbavil napadajícího Roberta Pereyru, poté nasměroval dlouhý pas za obranu soupeře, jehož adresátem byl Son Heung-min. Ten dělal vše, co bylo v jeho silách, u míče se ale jako první ocitl vybíhající Gomes.
     
    58
    Mauricio Pochettino se zlobí kvůli dalšímu verdiktu hlavního sudího. Na polovině hřiště byl totiž ve snaze založit rychlou protiakci hostí faulován Kane, za hranicí pravidel si navíc počíhal Kabasele, který už jednu žlutou kartu má, vylučovat se ale nebude.
     
    59
    Domácí se s hrou v početní převaze nemohou srovnat. Další zbytečné ztráty se dopustil Tom Cleverley, jenže nahrávka od Eriksena doputovala pouze k v ofsajdu se pohybujícímu Korejci Sonovi.
     
    60
    Konečně nějaký náznak šance v podání The Hornets. Marvin Zeegelaar se zbavil Trippiera, přehodil si kulatý nesmysl na levačku a odcentroval na přední tyč, kam si nabíhal Deeney, zakončení mu ale za pět minut dvanáct znemožnil Vertonghen.
     
    61
    Zaváhání v kombinaci se ale svěřenci Marca Silvy stále ne a ne vyvarovat. Tentokráte pochybil zbytečně kličkující Doucouré, kupředu se na to konto vydal Harry Kane, jenž vzal celou akci na sebe, jeho technický pokus ale zablokoval Mariappa.
     
    62
    Domácí teď mačkali svého soupeře jako citrón. Nejprve pálil Doucouré, jeho pokus ale obětavě zastavil Vertonghen, poté Cleverley roztáhl hru na Marvina Zeegelara, jehož centr odvrátila obrana soupeře na rohový kop.
     
    63
    S hrou v oslabení fotbalisté Tottenhamu zatím nakládají velmi dobře. Rozhodně se nevěnují pouze defenzivě, svému soupeři naopak zle zatápějí při nebezpečných výpadech. Jejich další snažení ale znovu zastavil ofsajd, ve kterém se dnes snad už popáté objevil Son.
     
    64
    Střídání v týmu Tottenham Hotspur: ze hřiště odchází Christian Eriksen, přichází Moussa Sissoko.
    Střídání v týmu Watford FC: ze hřiště odchází Christian Kabasele, přichází Étienne Capoue.
     
    65
    Tady mnoho nescházelo! Pereyra vybojoval pro domácí rohový kop, načež obrana Tottenhamu odvrátila Cleverleyho centr pouze do míst, kam si sbíhal Abdoulaye Doucouré. Francouzský záložník se do balonu opřel se vší vervou, Llorise ale zachránila tyč.
     
    66
    Hra se musí na pár chvilek přerušit, po souboji s Prödlem totiž na travnaté ploše zůstal ležet Harry Kane. Zásah zdravotníků ale nebyl nutný, anglický útočník v dresu Tottenhamu bude schopen v utkání pokračovat.
     
    67
    Střídání v týmu Watford FC: ze hřiště odchází Roberto Pereyra, přichází André Carrillo.
     
    68
    Na trávníku se začíná jiskřit a přitvrzovat, nyní Pereyra atakoval Alliho, mezi oběma se poté navíc rozpoutala menší výměna názorů zakončená drobným postrkováním. Hosté budou mít k dispozici standardní situaci ze zajímavé pozice.
     
    69
    Kohouti volili poněkud netradiční rozehrávku přímého kopu, když Alli místo očekávaného centru roztáhl hru na zapomenutého Kierana Trippiera, s jehož nabídkou si ale obrana Watfordu v čele s hlavičkujícím Prödlem poradila.
     
    70
    Nedlouho nato se Kieran Trippier parádně zbavil Zeegelaara, další z jeho centrů vytěsnil Heurelho Gomes pouze před sebe, Kanea ale ke střele nepustili doslova na poslední chvíli zasahující Adrian Mariappa.
     
    71
    Stále se nehraje, v pokutovém území Watfordu je totiž ošetřován Heurelho Gomes. Opakovaný záběr ukázal, že domácí gólman se při předchozím zákroku srazil s před pár okamžiky příchozím Étiennem Capouem. Doufejme, že bude vše v pořádku.
     
    71
    Už je vše v pořádku, Gomes může v utkání pokračovat. Obrovské chyby v rozehrávce se dopustil Vertonghen, kterému nezbývalo nic jiného, než faulovat o únik se pokoušejícího Carrilla. Jasná žlutá karta.
     
    72
    S nařízenou standardní situací ale domácí nenaložili podle vlastních představ, Abdoulaye Doucouré totiž balon poslal pouze do náruče brankáře Llorise. Do konce utkání už mnoho času nezbývá, zatím stále marně čekáme na souvislejší tlak v přesile hrajícího Watfordu.
     
    73
    Žlutou kartu dostává Marvin Zeegelaar (Watford FC).
     
    74
    Étienne Capoue nehcal balon za sebou, kupředu se na to konto mohl vydat Moussa Sissoko, jenž se prodral až na dostřel soupeřovy branky, jeho pokus ale na roh stačil tečovat Adrian Mariappa.
     
    75
    Tottenham s nařízeným rohem nenaložil vůbec zle. Dembélého centr na Kanea byl milimetrově přesný, anglický útočník poté ještě hlavou sklepával na Deleho Alliho, hostům ale už poněkolikáté pokazilo radost ofsajdové postavení.
     
    76
    K rozehrávce rohového kopu se o chvíli později dostali i Silvovi svěřenci, ovšem ani oni s touto možností nenaložili ideálně. Znovu zaměstnat obranu soupeře se pokusil Richarlison, v souboji jeden na jednoho ale nepřešel přes Trippiera.
     
    77
    Střídání v týmu Tottenham Hotspur: ze hřiště odchází Son Heung-min, přichází Érik Lamela.
     
    78
    Před Cleverleym se otevřelo moře volného prostoru, anglický záložník jej využil k roztažení hry na Doucourého. Ten se rozhodl pro centr na zadní tyč, tam si nabíhající Troy Deeney ale neměl na jeho nabídku šanci dosáhnout.
     
    79
    Spurs se s hrou v početní nevýhodě vyrovnávali celkem dobře, v posledních minutách to ale vypadá, že jim pomalu začínají docházet síly. Udrží hosté nerozhodný výsledek, nebo se v přesile hrající Watford dokáže podruhé v tomto mači dostat do vedení?
     
    80
    Domácí hrozí výhradně ze stran. Marvin Zeegelaar nyní hru ukázkově přenesl na Andrého Carrilla, který hledal na hranici malého vápna se pohybujícího Richarlisona, našel ale pouze hlavu připraveného Vertonghena.
     
    82
    Kohouti se podle očekávání začínají stahovat a veškeré zbylé síly věnovat defenzivním činnostem. Étienne Capoue, bývalý hráč londýnského Tottenhamu, se zbavil Dembélého a ranou levačkou vyzkoušel Llorisovu pozornost, se střelou doprostřed branky ale nepochodil.
     
    83
    Od hráčů The Hornets je to s blížícím se koncem základní hrací doby velmi křečovité, jejich útočným akcím chybí překvapivější přihrávka či jakákoliv kreativní myšlenka.
     
    84
    Po Zeegelarově ztrátě se navíc kupředu vydal Moussa Sissoko, těsně před přechodem do pokutového území domácího týmu byl ale dostihnut vracejícím se Capouem, který jej čistým způsobem připravil o míč.
     
    85
    Sám proti přesile se na obrannou polovinu soupeře vydal bojovat Dele Alli, nevěděl si rady ale už s prvním protihráčem, jenž mu přišel do cesty. Doucouré na to konto otočil hru na Femeníu, po jehož zablokovaném centru uvidíme rohový kop.
     
    86
    Tom Cleverley se rozhodl zakroutit míč do malého vápna, našel ale pouze rukavice připraveného Huga Llorise. Domácí se ještě dožadovali pokutového kopu, Vertonghenův souboj s Deeneym ale proběhl podle pravidel.
     
    86
    Střídání v týmu Tottenham Hotspur: ze hřiště odchází Dele Alli, přichází Harry Winks.
     
    88
    Střídání v týmu Watford FC: ze hřiště odchází Tom Cleverley, přichází Andre Gray.
     
    89
    Žlutou kartu dostává Richarlison (Watford FC).
     
    89
    Marvin Zeegelaar hledal na okraji vápna se pohybujícího Deeneyho, který ve vzdušném souboji předčil Diera a hlavou balon ještě sklepával pro právě příchozího Graye, předložil mu jej ale pouze na paty.
     
    90
    Harry Winks se až nečekaně snadno zbavil Zeegelaara a poté hledal Harryho Kanea, tomu ale možnost dostat se k hlavičce překazil výtečně reagující Heurelho Gomes, jenž vyboxoval kulatý nesmysl mimo šestnáctku.
     
    90+1
    Nad rámec základní hrací doby se budou nastavovat čtyři minuty.
     
    90+2
    Marvin Zeegelaar fauloval Érika Lamelu, jenž se o pár okamžiků později ujal exekuce přímého kopu. Po jeho centru se v šestnáctce po souboji s Mariappou k zemi poroučel Kane, o penaltový zákrok se ale určitě nejednalo.
     
    90+3
    Hosté zaspali při návratu do defenzivy, Watford ale s nadějně vypadající protiakcí nenaložil vůbec dobře. Carrillo pro domácí alespoň vydřel rohový kop, ten ale Kohoutům mnoho vrásek navíc nepřidělal.
     
    90+4
    Vertonghenův odkop doputoval pouze k Femeníovi, který balon okamžitě vrátil na obrannou polovinu Spurs. Richarlisonův centr zablokoval v šestnáctce se pohybující Eric Dier a opakovaný záběr ukázal, že tak učinil pomocí pravé ruky, sudí Atkinson tak upřel Watfordu penaltu!
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno, Watford s Tottenhamem si z dnešního zápasu odnáší po bodu, výsledek je totiž nerozhodný 1:1! Lepší vstup do utkání zažili hostující fotbalisté, do vedení se ale dostali The Hornets, když po se po Cleverleyho centru hlavou prosadil Christian Kabasele. Kohoutům se podařilo srovnat, v pětadvacáté minutě zakončil jejich rychlou protiakci Son Heung-min. Po přestávce vše nasvědčovalo tomu, že druhý poločas bude patřit Spurs, jejich aktivitu ale přerušil zbytečně faulující Davinson Sánchez, jemuž sudí Atkinson okamžitě udělil žlutou kartu. Očekávaný tlak ze strany Silvových svěřenců se nekonal, domácí se zmohli na jedinou šanci, když Abdoulaye Doucouré trefil tyč. V samotném závěru upřel hlavní rozhodčí Watfordu penaltu, když nechal hru plynout poté, co v pokutovém území zasáhl míč rukou Eric Dier.
     
    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 2:2. Střely mimo: 2:4. Rohy: 7:2. Ofsajdy: 1:10. Fauly: 16:8.
     
    Ode mě je to pro dnešek vše. Děkuji Vám za pozornost a u dalších online přenosů se zase někdy příště budu těšit na počtenou. (18:01:25)

    Vojtěch Tůma

    Branky: 13. Kabasele (Cleverley) – 25. Heung-min (Eriksen)

    Karty:   36. Cleverley (WAT), 50. Kabasele (WAT), 73. Zeegelaar (WAT), 89. Richarlison (WAT) – 71. Vertonghen (TOT)   52. D. Sánchez (TOT)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 2:2. Střely mimo: 2:4. Rohy: 7:2. Ofsajdy: 1:10. Fauly: 16:8.
    Watford FC: Gomes – Mariappa, Prödl, Kabasele (64. Capoue) – Femenía, Cleverley (88. Gray), Doucouré, Zeegelaar – Pereyra (67. Carrillo), Richarlison – Deeney (C).
    Náhradníci: Karnezis – Wagué, Janmaat, Watson, Capoue, Carrillo, Gray.

    Tottenham Hotspur: Lloris (C) – Trippier, D. Sánchez, Vertonghen, Davies – M. Dembélé, Dier – Eriksen (64. Moussa Sissoko), Alli (86. Winks), Heung-min (77. Lamela) – Kane.
    Náhradníci: Vorm – Aurier, Rose, Winks, Moussa Sissoko, Lamela, F. Llorente.

    Rozhodčí: Martin Atkinson – Lee Betts, Stephen Child

    Diváci: 20 278
    thejrc.org