Saint-Étienne – Nantes 1:1 (kon.) | Caen – Lyon 1:2 (kon.) | Montpellier – Marseille 1:1 (kon.)
konec
SM Caen
1:2 (0:1)
Olympique Lyon
Neděle 03.12.2017, 17:00 • Stade Michel d'Ornano, Caen • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 16. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Čtyři nastavené minuty uplynuly a zápas končí! Ani jeden z týmů nevstoupil do zápasu útočně naladěn. Vše se změnilo v jedenácté minutě, kdy se prosadil po zmatku v pokutovém území Caen Maxwel Cornet. Následně si do přestávky vytvořily oba týmy po jedné šanci. Santiniho střela do sítě byla až po odpískání ofsajdu, na druhé straně tečoval Marcelo míč jen vedle tyče. V úvodu druhé půle skóroval parádní střelou Mariano Díaz a zdálo se být rozhodnuto. Lyon mohl přidat další dvě branky, ale prosadil se až v závěrečné části domácí Ivan Santini. V nastavení sahalo Caen po bodu, ale právě Ivan Santini posunul míč vedle tyče Lopesovy branky. (18:57:51)
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Santini nebyl daleko od vyrovnání. Po přihrávce Nkolola tečoval míč ve vápně, ale Lopes měl velké štěstí, že jde střela vedle jeho tyče.
     
    90+2
    Hlavní rozhodčí nestavuje ve druhém poločase čtyři minuty.
     
    90+1
    Rafaelovi trvala až příliš dlouho rozehrávka a je tak potrestán žlutou kartou.
    90+1. Ivan SANTINI - 1:2
     
    90+1
    Caen právě vstřelilo branku!
    Naopak přichází snížení ze strany Caen. Individuálně se prosadil po přihrávce do vápna IVAN SANTINI. Poradil si s Marcelem a poté poslal balon k přední tyči. Lopes byl tentokrát bez šance. Najednou dostává závěr zápasu náboj.
     
    90
    Lyon měl další šanci na vstřelení třetí branky. Depay se prodral obranou, poté předal balon Fékirovi, který z jasné pozice míč do sítě nedostal.
     
    90
    Nkololo vyplaval na levé straně zcela sám. Volného prostoru se ale zalekl a jeho centr tak končí daleko od všech spoluhráčů.
     
    89
    Na pravé straně měl trochu volného prostoru Jan Repas. Střela střídajícího hráče šla však jen do středu branku a s tím neměl Lopes větší potíže.
     
    87
    Po rohovém kopu to byl znovu Anthony Lopes, kdo odvracel nebezpečí od své branky. Caen se ještě udrželo v blízkosti vápna, ale střela už na hostující branku nepřiletěla.
     
    86
    Už jen něco málo přes pět minut i s nastavením zbývá Caen na zdramatizování zápasu. Lopes se nyní nedohodl s Marcelem, který mu odhlavičkoval míč z rukavic.
     
    85
    A už to mohlo být o tři branky. Rychlý protiútok vedl Depay, na poslední chvíli ještě předal balon Fékirovi, který poslal míč do sítě, ale v době přihrávky byl přistižen v ofsajdu.
     
    84
    Po faulu na Depaye mohli hosté ušetřit další sekundu dnešního zápasu. Míč si postavil na místo přestupku právě Depay. Nizozemcova rána se mezi tři tyče ani zdaleka nevešla.
     
    83
    Střídání v týmu Olympique Lyon: ze hřiště odchází Mariano Díaz, přichází Jordan Ferri.
     
    82
    Po rohovém kopu se Caen udrželo v blízkosti pokutového území. Féret prudkým pasem po trávníku hledal kopačku Santiniho, ale chorvatský fotbalista o několik centimetrů minul míč.
     
    81
    Domácí hráči spěchají. Akce Caen však končí daleko od vápna hostujícího celku. Nyní se pokusil o centr do šestnáctky Féret, ale Tete znovu skvěle zasáhl.
     
    80
    Tentokrát to byl Ivan Santini, kdo se pokusil o překvapivou střelu. Dělovku k přední tyči musel Lopes zpracovávat až na druhý pokus, ale míč do sítě nepustil.
     
    79
    Féret kombinoval na pravé straně s Guilbertem. Právě Guilbert si chtěl připravit míč ke střele kličkou k ose trávníku, ale lehké přidržení Teteho akci ukončuje.

    Vít Schück

    Branky: 90+1. Santini (Rodelin) – 11. Cornet (Depay), 55. Díaz

    Karty:   62. Mbengue (CEN) – 38. Fékir (LYO), 61. Díaz (LYO), 90+1. Rafael (LYO)


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 13:6. Rohy: 9:4. Ofsajdy: 4:3. Fauly: 18:15.
    SM Caen: Vercoutre – Guilbert, Da Silva, Djiku, Mbengue – Aït Bennasser, Sankoh (59. Repas), Féret (C) – Kouakou (65. N'Kololo), Santini, Rodelin.
    Náhradníci: Samba – Avounou, Genevois, Delaplace, S. Peeters, Repas, N'Kololo.

    Olympique Lyon: A. Lopes – Tete, Marcelo, Diakhaby, Marçal De Oliveira (74. Rafael) – Tousart, Aouar – Cornet (77. Maolida), Fékir (C), Depay – Díaz (83. Ferri).
    Náhradníci: Gorgelin – Yanga-Mbiwa, Rafael, Ferri, NDombèlé, Geubbels, Maolida.

    Rozhodčí: Delerue – Stien, Jouannaud
    bahis siteleri