Štrasburk – PSG 2:1 (kon.) | Lille – Toulouse 1:0 (kon.) | Monaco – Angers 1:0 (kon.)
Nice – Méty 3:1 (kon.) | Rennes – Amiens 2:0 (kon.) | Troyes – Guingamp 0:1 (kon.)
konec
RC Štrasburk
2:1 (1:1)
Paris Saint-Germain
Sobota 02.12.2017, 17:00 • Stade de la Meinau Strasbourg, Štrasburk • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 16. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Na začátek prosince se ve Štrasburku čekalo dlouho. Tamní tým RC Štrasburk Alsace totiž přivítá na domácí půdě Paris Saint-Germain F.C.. A my vám tento zápas v textové podobě přiblížíme.
     
    RC Štrasburk Alsace

    Ligový nováček v prvních patnácti kolech jenom šestkrát nebodoval, zároveň ale nasbíral pouze tři vítězství a jakožto tým s třetí nejhorší defenzivou se s patnácti získanými body nachází na sedmnáctém místě. Na sestupovou devatenáctou příčku Štrasburk ztrácí jediný bod, nicméně zároveň mu chybí jen tři body na mnohem klidnější třináctou pozici. Aktuálně klub z východu Francie disponuje sérií tří zápasů bez porážky, naposledy se představil v Caen a po výsledku 0:0 uhrál již šestou remízu v sezóně

    Nejlepší střelec: S. Khaoui (4 branky).
     
    Paris Saint-Germain F.C.

    Bohatý klub z hlavního města s velkým přehledem naplňují předsezónní očekávání. V dosavadním průběhu ligového ročníku nenašlo PSG ani jednoho přemožitele, může se pochlubit nelepším útokem i defenzivou a s bilancí třinácti výher a dvou remíz zcela zaslouženě sídlí na úplném čele Ligue 1. Svůj desetibodový náskok na druhou Marseille svěřenci trenéra Unaie Emeryho udrželi i po vloženém čtrnáctém koly, kdy na domácím hřišti díky trefám Neymara a Cavaniho porazili klub z Troyes 2:0.

    Nejlepší střelec: E. Cavani (17 branek).
     
    Úvodní sestavy:

    RC Štrasburk Alsace: Kamara – Seka, B. Koné, Mangane, Lala – Aholou, Liénard – Terrier, Martin, Bahoken – Da Costa.
    Náhradníci: Oukidja – Blayac, Caci, Grimm, Saadi, Sacko, Salmier.

    Paris Saint-Germain F.C.: Aréola – Berchiche, Kimpembe, Marquinhos, Dani Alves – Draxler, Rabiot, Pastore – Neymar, Mbappé, Di María.
    Náhradníci: Trapp – Cavani, Kurzawa, Lo Celso, Meunier, Nkunku, Verratti.

    Rozhodčí: Buquet – Cano, Debart.

     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hosté velice rychle získali míč a už se hrnou dopředu. Neymar se snažil svými schopnostmi přejít přes protihráče, ale o míč následně přišel.
     
    3
    Kylian Mbappé se šikovně obtočil kolem protihráče a ten ho dokázal zastavit pouze za cenu faulu. Hlavní rozhodčí mu naznačil, že takové zákroky přiště nebude tolerovat.
     
    3
    Míč si připravil Dani Alves, ale jeho střela z přímého kopu letěla daleko kolem levé tyče.
     
    5
    Presnel Kimpembe podstoupil ostrý souboj a objevil se na zemi, následně bude ošetřován. Nevypadá to ale na nic vážného a obránce nejspíš bude pokračovat.
     
    7
    První střelecký pokus PSG! Kylian Mbappé zkusil pozornost brankáře technickou střelou zpoza vápna, míč mu ovšem sjel na vnější nárt a skončil mimo hřiště.
     
    9
    Štrasburk se v úvodu zápasu prezentuje ostrou hrou a tentokrát to schytal Ángel Di María. Ten bude ošetřovaný.
     
    11
    PSG má podle očekávaní jasnou území převahu, ale zatím se nedostalo do žádné šance, která by stála za zmínku.
     
    13
    Tým Strasbourg právě vstřelil branku! Tak tohle nejspíš nikdo nečekal! Domácí tým měl výhodu standartní situace a k hlavičce v malém vápně se dostal NUNO DA COSTA, který tsvou přesnou hlavičkou do pravého dolního rohu otevřel skóre dnešního zápasu.
    13. Nuno Da Costa - 1:0
     
    16
    PSG postupně začíná hrát na vyšší obrátky a snaží se rychle přejít až k domácí brance. Neymar tentokrát přišel o míč a akce velice rychle skončila.
     
    18
    Kylian Mbappé se dostal do slibného zakončení. Míč se mu před brankáře zamotal mezi nohama a patičkou se ho následně snažil procpat až za branku, brankář musel zasahovat.
     
    20
    Julian Draxler se dostal do velké šance! Dokázal se uvolnit v malém vápně, ale jeho střela neměla gólové parametry a skončila mimo hřiště. Z touto šancí se dalo vynaložit lépe.
     
    21
    PSG se zatím nedaří dobře kombinovat před domácí brankou. Neymar se snažil iniciativu převzít na sebe. Sice se zbavil dvou obránců. ale jeho následná přihrávka nenašla svého adresáta.
     
    24
    A Neymar opět o míč přišel. Tomuto skvělému útočníkovi se zatím moc nedaří.
     
    26
    Dani Alves se provinil faulem a domácí tým bude zahrávat standartní situace z podobného místa odkud padla branka. Tentokrát ovšem centr nebyl tak dobrý a skončil na hlavičce prvního obránce.
     
    28
    Míč mají na kopačkách domácí fotbalisté a s rozehrávkou nikam nespěchají. Dani Alves se ovšem díky velkému pressinku dostal k míči a rozehráva akci.
     
    30
    Rohový kop pro PSG. Míč si převzal Neymar a jeho centr našel pouze dobře postavenou obranu.
     
    33
    Rohový kop pro domácí. Následný centr skončil pouze na hlavičce Marquinhose, který míč poté ještě zpracoval a rozehrál akci.
     
    35
    PSG se zatím moc nedaří dostal se naplno do zápasu a hráči se už dopustil nejedné chyby v rozehrávce. Rabiot byl následně ostře zfaulovaný a hosté budou mít výhodu další standartní situace.
     
    37
    K rozehrávce přímého kopu se postavil Ángel Di María a svou levačkou míč kroutil do levého horního rohu. Rána ovšem neměla dostatečnou razancí a brankář byl včas na místě a bez problému ji zlikvidoval.
     
    39
    První vážnější šance Paříže! Do samostatného úniku se z pravé strany dostal Ángel Di María a musel zakončovat jeho slabší pravou novou, jeho pokus letěl těsně kolem branky.
    39.
     
    40
    Opět Ángel Di María a jeho šance! Záložník znovu musel zakončovat svou slabší nohou, z bezprostřední blízkosti trefil pouze brankáře.
     
    40
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    Přecejen je pár minut před koncem prvního poločasu vyrovnáno! Adrien Rabiot z levé strany vyslal milimetrovou přihrávku do vápna, kde už číhal KYLIAN MBAPPÉ a vyrovnal skóre. Na jeho střelu z bezprostřední blízkosti brankář neměl nárok. Asistence. Adrien Rabiot.
    40. Kylian MBAPPÉ - 1:1

     
    43
    Máme tady první žluté napomenutí v utkání. Yuri Bercichce se provinil ostrým faulem a s verdiktem hlavního sudího nesouhlasim, nebylo mu to ovem nic platné.
     
    44
    PSG se ještě před koncem mohlo ujmout vedení! Do gólovky se dostal Javier Pastore. Jeho střela z otočky v malém vápně orazítkovala levou tyč branky!
    44.
     
    45
    Hlavní rozhodčí bude nastavovat jedinou minutu nad rámec základní hrací doby.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.


     
    Druhý poločas začne přibližně v 18:00.
     
    První poločas dnešního duelu skončil s trochu překvapivým výsledek. Od PSG se očekával jasná převaha a vedení o několik branek. To ovšem zatím neplatí a byli to domácí, kteří se ujali vedení. Ve třinácté minutě se po standartní situaci prosadil Nuno Da Costa. Od této chvíle Paříž zapla na vyšší obrátky, ale dlouho to bylo k ničemu. Vyrovnání nakonec přecejen přišlo pět minut před koncem. Kylian Mbappé se zničehonic objevil v malém vápně a svou střelou překonal brankáře. V samém závěru měl ještě velkou šaci Javier Pastore, ale k brance mu zabránila branková konstrukce.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Dlouhý nákop Alvese nakonec našel kopačky Javiera Pastoreho, který se hned v úvodu druhé půle dostal do slušné šance. Z levé strany zakončoval z většího úhlu a jeho rána letěla těsně kolem levé tyče.
     
    48
    PSG se ukázalo pěknou kombinaci na jeden dotek a málem se dostal až do malého vápna. Finální přihrávku ovšem Neymar zkazil a míč skončil u obránců domácího celku.
     
    49
    Kylian Mbappé se vrhal na brankáře z pravé strany, ale jeden z obránců s ním držel krok a útočník musel zvolit střelu zpoza vápna,rána letěla pár metrů nad branku.
     
    50
    Střelec úvodní branky se provnil útočným faulem a vykoledoval si žluté napomenutí. Na útočníkovi šlo vidět, že s verdiktem nesouhlasí, ale hlavní sudí byl nepřipustný.
     
    51
    PSG bude mít výhodu rohového kopu. Následný centr do Neymara neměl dobré parametry a skončil mimo hřiště. Věhlastný útočník se zatím hledá.
     
    52
    Neymar to zkoušel zpoza vápna, ale jeho strela letěla pár centimetrů nad brankovou konstrukcí. Brankář Bingourou Kamara se ujme odkopu.
     
    54
    V málem vápně se k míči dostal Kylian Mbappé, ale poté se mu zamotal mezi nohama a skončil u jednoho z obránců. PSG bude muset zakládat novou akci.
     
    56
    Na zemi se po ostrém souboji ocitl Martin Terrier a hra je přerušena. Hráč bude ošetřován. Uvidíme zda fanoušci bodou svědky nuceného střídaní.
     
    57
    Adrien Rabiot se snažil co mohl, ale na míč neudržel na hrací ploše a brankář Bingourou Kamara ho pošle do hry od své svatyně.
     
    58
    Další faul domácího týmu a PSG bude zahrávat standartní situaci po faulu na Draxlera. N8sledoval centr do vápna skončil na hlavičce Rabiota, ten ji ale nedokázal usměrnit mezi tři tyče.
     
    60
    Javier Pastore se provinil proti pravidlům a čárový rozhodčí si toho dobře všiml. Volný kop pro Štrasburk.
     
    61
    Obránci PSG v poklidu kombinují u své vlastní branky a snaží se přejít až do zakončení.
     
    62
    Do několikáté šance se dostal Ángel Di María. Tentokrát zakončoval zpoza vápna a jeho střelu na poslední chvíli zblokoval jeden z obránců.
     
    63
    Níže zminěný záložník si převzal míč u rohové praporku a vyslal ho do hry. Jeho centr našel hlavičku Mbappého, ale ten svůj pokus nenamířil mezi tři tyče.
     
    65
    Tým Strasbourg právě vstřelil branku! Tak tohle je opravdu k neuvěření! Domácí tým se znova ujímá vedení. Na pohled nenápadná akce. Brankář vykopl míč do hloubky hřiště, našel hlavičku jednoho z útočníků a ten míč prodloužil na STEPHANA BAHOKENA, který tváři v tvář brankáři nezaváhal, svou ránu umístil pod horní tyč. Asistence: Nuno Da Costa.
    65. Stéphane BAHOKEN - 2:1

     
    67
    Další rohový kop pro PSG. Mezitím se už rozvičuje dosadně nejlepší střele Paříže Edinson Cavani! Z rohu nakonec opět nic nebylo.
     
    69
    Hosté pomalu zapínají na najvyšší obrátky a budou zahrávat další rohový kop. S rozehrávkou se bude muset ovšem počkat, neboť domácí brankář utrpěl svalové zranění.
     
    71
    Střídání v týmu RC Štrasburk Alsace: ze hřiště odchází zraněný Bingourou Kamara, přichází Alexandre Oukidja.
     
    72
    Z rohu nakonec žádné přímé ohrožení branky nebylo. Edinson Cavani už je nachystaný na postranní lajně a co nevidět se zapojí do hry.
     
    74
    A je to tady. Nejlepší střele Paříže Edinson Cavani nahradil Ángela Di Maríu, který neprožíval ideální zápas a spálil několik šancí.

     
    76
    Jonas Martin zkoušel hostující branku ohrozit z velké vzdálenosti, ale střela mu ideálně nesedla a skončila vysoko nad brankou.
     
    77
    Hráči podstupují hlavičkové souboje uprostřed hrací plochy. Míč nakonec úspěšně vybojoval Nemar a snaží se pro své spoluhráče vytvořit střeleckou pozici.
     
    79
    Jde vidět, že domácí celek se na dnešní utkání dokonale připravil a obrana v druhém poločase vlastní PSG nepustila do žádné gólové šance.
     
    80
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain F.C.: ze hřiště odchází Julian Draxler, přichází Marco Verratti.
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain F.C.: ze hřiště odchází Javier Pastore, přichází Giovani Lo Celso.

     
    81
    Hosté se ještě snaží s průběhem něco udělat a přichází dva ofenzivně ladění hráči.
     
    83
    Standartní situace pro Paříž. Míč si převzal Neymar a potvrdil, že dnes nemá svůj den. Jeho centr byl opravdu bídný a skončil na hlavičce prvního obránce.
     
    83
    Střídání v týmu RC Štrasburk Alsace: ze hřiště odchází Stéphane Bahoken, přichází Idriss Saadi.
     
    85
    Další roh pro PSG a opět ztroskotal na dobře postavené obraně.
     
    86
    Do zakončení se dostal Kylian Mbappé v malém vápně, ale jeho pumelice letěla pár decimetrů od pravé tyče. Míč do hry pošel brankář odkopem.
     
    88
    PSG se v druhém poločase nepovedl ani jednou mířit mezi tři tyče! Obrana domácího celku pracuje na jedničku.
     
    89
    Čárový rozhodčí si všiml, že Kylian Mbappé se nachází v ofjsajdovém postavení a přerušil hru odmávaním.
     
    90
    První střela na branku od PSG v druhé půli, ale nutno poznamenat, že netěla pouze doprostřed. Brankář Alphonse Aréola neměl nejmenší problém.
     
    90
    Hlavní rozhodčí bude nastavovat neuvěřitelných devět minut nad rámec základní hrací doby!
     
    90+2
    Ostrým faulem obránce Idriss Saadi a hlavní sudí ho odměnil žlutým napomenutím.
     
    90+4
    A opět se bude žlutit. Tentokrát se provinil Dimitri Liénard, konec utkání se odehráva v hodně ostrém duchu.
     
    90+4
    Dani Alves vyslal parádní centr do vápna a k hlavičce se dostal Neymar, ale potvrdil, že mu to dnes vůbec nejde a svůj pokus poslal daleko na d branku.
     
    90+6
    Neymar ke svému nemoc sympatickému výkonu přidáva žlutou kartu. V souboji byl pozdě a zajel do protihráče. Útočník PSG raději ani neprotestuje.
     
    90+8
    I přes velice dlouhé nastavení se PSG zatím nedostal k žádnému přímému ohrožení branky, možná se fanoušci dočkají teď po standartní situaci.
     
    90+9
    Šance přecejen přišla! K voleji se minutu před koncem dostal Adrien Rabiot a nahrádní brankář si připsal pěkný zákrok! Poté zaslouženě obdržel uznání od spoluhráčů.
     
    90+9
    A ještě jedna šance hostujícího celku! Presnel Kimpembe se dostal ke střele z bezprostřední blízkosti a stačilo mu už jen trefit branku, ale to se mu nepovedlo a jeho pokus letěl nad.
     
    90+9
    A další žlutá karta. Hlavní rozhodčí má v nastavení opravdu napilno, dalším viníkem se stal Jonas Martin.
     
    90+9
    V naprostém závěru zápasu nezvládl emoce Presnel Kimpembe a obdržel žlutou kartu za nesportovní chování.
     
    90+9
    Konec zápasu.

     
    A je konec této bitvy! Paris Saint-Germain poprvé v lize zažívá hořkost porážky. Domácí Štrasburk předvedl ukázkový týmový výkon a v zápase rozhodně nezaostával, jak se předpovídalo. Hlavním kámenem úrazu se z pohledu hostujícího celku určitě stalo to, že dnes ideální den nezažíval Neymar spolu s Ángelem Di Maríou. Skóre zápasu otevřel ukázkovou hlavičkou Nuno Da Costa, PSG dokázalo do konce poločasu reagovat. Kylian Mbpappé se zničehonic zjevil v malém vápně a svou volejí nedal brankáři šanci. Poslední branka padla necelých třicet minut před koncem. Stéphane Bahoken zakončil svůj samostatný únik střelou pod horní tyč. V závěru utkání rozhodčí udělil několik žlutých karet. Víc už se v zápase nestalo, přeji pěkný večer. (19:10:09)

    Marek Jašek

    Branky: 13. Da Costa, 65. Bahoken (Da Costa) – 40. Mbappé (Rabiot)

    Karty:   50. Da Costa (SSG), 90+2. Saadi (SSG), 90+4. Liénard (SSG), 90+9. Martin (SSG) – 43. Berchiche (PSG), 90+6. Neymar (PSG), 90+9. Kimpembe (PSG)


    Držení míče: 27 % : 73 %.
    Střely na branku: 2:5. Střely mimo: 2:15. Rohy: 0:13. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 20:5.
    RC Štrasburk: Kamara (71. Oukidja) – Seka, B. Koné, Mangane, Lala – Aholou, Liénard – Terrier, Martin, Bahoken (83. Saadi) – Da Costa.
    Náhradníci: Oukidja – Blayac, Caci, Grimm, Saadi, Sacko, Salmier.

    Paris Saint-Germain: Aréola – Berchiche, Kimpembe, Marquinhos, Dani Alves – Draxler (80. Verratti), Rabiot, Pastore (80. Lo Celso) – Neymar, Mbappé, Di María (74. Cavani).
    Náhradníci: Trapp – Cavani, Kurzawa, Lo Celso, Meunier, Nkunku, Verratti.

    Rozhodčí: Buquet – Cano, Debart
    thejrc.org