Den Haag – Groningen 0:3 (kon.) | Twente – Ajax 3:3 (kon.) | Feyenoord – Arnhem 1:0 (kon.)
Willem II – Heracles 3:1 (kon.)
konec
Feyenoord Rotterdam
1:0 (1:0)
SBV Vitesse Arnhem
Sobota 02.12.2017, 20:45 • De Kuip, Rotterdam • Nizozemská Eredivisie • 14. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to pro dnešek vše. Přeji Vám příjemný zbytek sobotního večera a u dalších online přenosů zase někdy na počtenou. (22:51:36)
     
    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 8:2. Střely mimo: 6:5. Rohy: 5:8. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 12:13.
     
    Je dobojováno a z tříbodového zisku se dnes radují domácí hráči. Jejich vítězství se zrodilo hned v úvodu první pětačtyřicetiminutovky, o jedinou branku tohoto duelu se totiž v deváté minutě postaral domácí střelec Jörgensen. Ve druhém poločase jsme byli svědky poměrně nezáživného fotbalu a ani jeden z celků nedokázal navázat na výbornou úvodní dvacetiminutovku, v níž šance střídala šanci. Hosté se díky výborné obranné hře Feyenoordu nezmohli ani na závěrečný tlak, a domů tak červenožlutí pojedou s prázdnou a také s vědomím, že jejich dnešní soupeř půjde v ligové tabulce před ně.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Nelom nyní chytře podržel míč u rohového praporku a poté jej napálil do Castaignose a Jones bude vykopávat. Vypadá to, že hosté už vyrovnat nestihnou.
     
    90+3
    Dabo našel před vápnem čekajícího Castaignose, který byl však tísněn van Beekem, jenž ho nakonec i s balonem vytlačil za postranní lajnu.
     
    90+2
    Vitesse má sice ještě hodně času na vstřelení vyrovnávací branky, jenže domácí si zatím závěr zápasu velice zkušeně hlídají a svému soupeři absolutně nic nedovolují.
     
    90+1
    Hlavní sudí ještě nastaví čtyři minuty.
     
    90
    Střídání v týmu Feyenoord Rotterdam: ze hřiště odchází Sam Larsson, přichází Jean-Paul Boëtius.
     
    89
    Jörgensen se nyní utrhl svému strážci a ihned se pokusil ohrozit Pasveera. Ten ale zasahovat nemusel, jelikož zakončení domácího borce skončila mimo tři tyče.
     
    88
    Domácí nyní šetří čas a obránci si přihrávají balon mezi sebou.
     
    87
    Po pár minutách, kdy byl El Ahmadi ošetřován, se konečně rozehrál rohový kop, kterého se ujal střídající Toornstra. Jeho centr ale nenašel nikoho ze spoluhráčů, jelikož pro míč si došel Pasveer.
     
    85
    Střídání v týmu Feyenoord Rotterdam: ze hřiště odchází Karim El Ahmadi, přichází Jens Toornstra.
     
    84
    Před zahráním rohového kopu se ještě zraky všech aktérů tohoto duelu ubírá směrem k El Ahmadimu, který zůstal na trávníku ležet po kontaktu s Mountem.
     
    83
    Larsson se ocitl v dobré pozici, avšak v rámci úspory času zatáhl balon k lajně, odkud hledal nabíhajícího si Jörgensena, jehož následná střela z voleje pořádně protáhla Pasveera.
     
    82
    Střídání v týmu SBV Vitesse Arnhem: ze hřiště odchází Thulani Serero, přichází Mitchell van Bergen.
     
    80
    Domácí hráči jsou už zalezlí na vlastní polovině a soustředí se výhradně na obranu. Naopak hosté se snaží vše cpát před bránu Jonese, avšak zatím se jim příliš nedaří usadit se před pokutovým územím Feyenoordu.
     
    79
    Larsson nyní mohl navýšit náskok svého celku, avšak nakonec si příliš předkopl míč, čehož využil Pasveer, který před švédským hráčem dokázal balon ukopnout.
     
    78
    Vitesse se propracovalo k dalšímu rohu, ani tentokrát to ale branku nepřineslo, protože Mountova nabídka přelétla všechny hráče nastěhované v šestnáctce domácích.

    Jáchym Tůma

    Branky: 9. N. Jörgensen

    Karty:   74. S. Amrabat (FEY) – 53. Miazga (ARN)


    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 8:2. Střely mimo: 6:5. Rohy: 5:8. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 12:13.
    Feyenoord Rotterdam: Jones – Nieuwkoop, van Beek, Tapia, Nelom – El Ahmadi (C) (85. Toornstra), S. Amrabat, Vilhena – S. Berghuis, N. Jörgensen, Sam Larsson (90. Boëtius).
    Náhradníci: Vermeer, Bijlow – Diks, St. Juste, Malacia, Toornstra, Hansson, Boëtius, Basaçikoglu, Kramer.

    SBV Vitesse Arnhem: Pasveer – Dabo, Kašia (C), Miazga, Faye (67. Büttner) – Serero (82. van Bergen), Mount, Foor – Rašica, Matavž (72. Castaignos), Linssen.
    Náhradníci: Houwen, Bayazit – Colkett, Bruns, Castaignos, van Bergen, Ali, Büttner, Lelieveld, Oude Kotte.

    Rozhodčí: Pol van Boekel – Jan de Vries, Charles Schaap
    thejrc.org