Bayern – Hannover 3:1 (kon.) | Hoffenheim – RB Lipsko 4:0 (kon.) | W. Brémy – Stuttgart 1:0 (kon.)
Leverkusen – Dortmund 1:1 (kon.) | Mohuč – Augsburg 1:3 (kon.) | Schalke – Kolín nad Rýnem 2:2 (kon.)
konec
Bayern Mnichov
3:1 (1:1)
Hannover 96
Sobota 02.12.2017, 15:30 • Allianz Arena, München • Německá Bundesliga • 14. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek sobotního večera a u dalších online přenosů z fotbalu se budu těšit zase na shledanou. (17:29:33)
     
    Utkání sledovalo 75 000 diváků.
     
    Držení míče: 71 % : 29 %.
    Střely na branku: 12:4. Střely mimo: 11:3. Rohy: 9:3. Ofsajdy: 5:0. Fauly: 12:8.
     
    Je dobojováno. Domácí nakonec dvěma góly ve druhém poločase potvrdili nadvládu Bundesligy a po vítězství 3:1 si upevňují první místo v tabulce. Hosté sice dlouho drželi remízový stav, nakonec to ale nedokázali udržet. Ze hřiště Bayernu tak odjedou s prázdnou.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Hosté sice mají míč, ale už to vypadá, že se k žádné střele nedostanou. Zápas je u konce a domácí se tak mohou radovat z výhry.
     
    90+2
    Domácí už víceméně drží míč na své straně a hosty k ničemu nepouští. Nyní zakládají další akci.
     
    90
    Nad rámec řádné hrací doby se budou nastavovat ještě tři minuty.
     
    90
    Franck Ribéry hned založil akci Bayernu, na jejím konci byla střela Jérômeho Boatenga, ale ta branku hostů příliš neohrozila.
     
    90
    Střídání v týmu Bayern Mnichov: ze hřiště odchází Kingsley Coman, přichází Franck Ribéry.
     
    88
    Domácí tak mají v závěru utkání dvougólový náskok a pro hosty to už bude velmi těžké se zápasem ještě něco udělat.
    87. Robert LEWANDOWSKI - 3:1
     
    87
    Bayern právě vstřelil branku!
    A na značku pokutového kopu si míč postavil ROBERT LEWANDOWSKI, který poté poslal balón do protipohybu hostujícího brankáře a umístil ho k jeho levé tyči – 3:1.
     
    85
    Kingsley Coman byl faulován v pokutovém území. Penalta pro Bayern.
     
    84
    Hráči Mnichova se nyní snaží bránit své těsné vedení a do akce tak hosty znovu nepustili. Rázem se tak dostávají opět k míči a míří s ním před branku Philippa Tschaunera.
     
    83
    Na druhé straně hlavičkoval uvnitř velkého vápna Matthias Ostrzolek, ale jeho střela skončila jen na pozorné obraně Bayernu Mnichov.
     
    82
    Dalekonosnou bombu Vidala chytá do své náruče Philipp Tschauner a znovu tak má na svém kontě veledůležitý zákrok.
     
    81
    Střídání v týmu Bayern Mnichov: ze hřiště odchází Thomas Müller, přichází David Alaba.
     
    80
    Střídání v týmu Hannover 96: ze hřiště odchází Oliver Sorg, přichází Miiko Albornoz.
     
    79
    Po nepřesné rozehrávce hostů měli míč znovu ve své moci domácí hráči. Přispěchali s ním do pokutového území, kde další střela Rafinhy končí jen vysoko nad.
     
    78
    Felix Klaus nacentroval míč do pokutového území, ale před domácí brankou ho nikdo nesebral, a tak další náznak akce na straně Hannoveru je u konce.
     
    77
    Robert Lewandowski byl znovu v šanci před brankou hostů. Jeho střelu ale zlikvidoval dalším pozorným zákrokem Philipp Tschauner a posílá tak své spoluhráče opět na druhou stranu.
     
    76
    Thomas Müller mohl jít do samostatného úniku, ale bylo to marné. Byl opět v ofsajdové pasti a je tedy máváno. U míče tak pro tuto chvíli budou zase hosté.
     
    74
    Robert Lewandowski po centru Kingsleyho Comana střílel z výskoku. Rána mu ale nesedla a balón tak končí pouze za zadní čárou. Ten tak zpět do hry vrátí brankář hostů Philipp Tschauner.
     
    73
    James Rodríguez sebral odražený míč a chtěl ho sklepnout směrem na hostující branku, jenže to se mu nepovedlo a znovu tak domácí hráči přicházejí o balón.
     
    72
    Už jsou to ale opět domácí, kteří mají tlak před hannoverskou brankou. Aby měli klid, potřebovali by přidat pojistku v podobě třetího gólu, ale to se jim zatím nedaří.
     
    70
    Hosté spěchali do další útočné akce, ale před brankou Bayernu nebyli úspěšní. Znovu si tak míč přebírají domácí a míří s ním před branku hostů.
     
    68
    Střídání v týmu Hannover 96: ze hřiště odchází Charlison Benschop, přichází Martin Harnik.
    67. Kingsley COMAN - 2:1
     
    67
    Bayern právě vstřelil branku!
    A nyní se to už Bayernu povedlo a jde do vedení. KINGSLEY COMAN byl v pokutovém území připraven na převzetí centru z pravé strany. Balón si nejprve pravačkou sklepl před sebe, poté udělal pár kroků navíc a svou levačkou pak propálil hostující branku, když se trefil ke vzdálenější tyči – 2:1. Asistence: Thomas Müller.
     
    65
    Na hraně velkého vápna hlavičkoval z výskoku Thomas Müller, ale obrana Hannoveru byla znovu proti a zastavila tak další akci mnichovského celku.
     
    64
    Více ze hry mají stále domácí fotbalisté, ti svou územní převahu ale zatím nedokázali potvrdit znovu vedoucí brankou. Stav je stále nerozhodný.
     
    63
    Po rohovém kopu hlavičkoval uvnitř velkého vápna Mats Hummels, balón ale poslal jen vedle pravé tyče z pohledu brankáře Hannoveru.
     
    62
    Dlouho kombinovali domácí na polovině Hannoveru. Poté vyslal oblouček do pokutového území na nabíhajícího Lewandowského Jérôme Boateng, ale míč skončil v moci hostujícího brankáře.
     
    61
    Autové vhazování rozehráli domácí hráči, kteří se vrhli do další šance, ale znovu nebyl Robert Lewandowski přesný.
     
    60
    Robert Lewandowski se málem dostal do samostatného úniku. V tom mu ale stopku vystavil obránce hostů Salif Sané, jenž míč okamžitě poslal na opačnou stranu.
     
    59
    Thomas Müller nyní podkopl soupeře zezadu a dostává za to žlutou kartu.
     
    58
    Střídání v týmu Bayern Mnichov: ze hřiště odchází Javi Martínez, přichází Corentin Tolisso.
     
    56
    Podél pravé postranní čáry zakládal domácí akci Thomas Müller, jenže hráči Bayernu byli v postavení mimo hru a to sudím neuniklo. Míč si tak přebírají hosté, kteří znovu míří před branku Mnichova, kterou hájí Sven Ulreich.
     
    55
    Vidal si vyměnil míč s Rafinhou a druhý jmenovaný pak poslal balón jen těsně vedle levé tyče hannoverské branky.
     
    54
    Domácí jsou stále při chuti a hlavně hodně aktivní. Další jejich rychlá akce ale skončila na brankáři hostů Philippa Tschaunerovi, který tak znovu zabránil možnosti domácím skórovat.
    53. Comanova střela skončila na hostujícím brankáři.
     
    53
    Kingsley Coman uháněl sám na hostující branku, poté se dostal dovnitř pokutového území, jeho střela ale končí na noze hostujícího brankáře, který si tak připsal další veledůležitý zákrok!
     
    51
    Domácí ztratili balón na polovině Hannoveru, poté si ho převzali znovu hosté a zamířili do další akce. Navíc poté tečoval míč Rafinha za postranní čáru a kousek před velkým vápnem budou mít hosté autové vhazování.
     
    50
    Iver Fossum se proháčkoval mezi obranou domácích, poté se dostal do zakončení, ale míč skončil jen vysoko nad domácí brankou.
     
    49
    Z hloubi vlastní poloviny zakládali akci zase hráči Bayernu. Dostali se až do velkého vápna, tam ale byla jejich střela sražena hlavou jednoho z obránců Hannoveru mimo ohrožení jejich branky.
     
    48
    A do třetice další domácí střela. Agilní Arturo Vidal pálil z větší vzdálenosti a letící míč pak doplachtil znovu vedle branky hostujícího celku. Hráči Hannoveru se tak konečně vydávají také do útoku.
     
    47
    O chvilku později střílel také James Rodríguez, ale i jeho střela neměla gólové parametry a skončila jen vedle hostující branky.
     
    46
    Po změně stran se dostali do šance před hostující brankou domácí, konkrétně Rafinha, jenž míč poslal svou přízemní střelou do připravené obrany Hannoveru.
     
    46
    Střídání v týmu Hannover 96: ze hřiště odchází Manuel Schmiedebach, přichází Iver Fossum.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Hráči obou celků se už pomalu trousí zpět na trávník a druhá půle tak zanedlouho začne.
     
    Střely na branku: 5 – 3
     
    První poločas tohoto zápasu je za námi a dělo se toho opravdu hodně. Nejprve se do vedení zásluhou Artura Vidala dostali domácí. V sedmadvacáté minutě pak navýšil vedení Robert Lewandowski, ale byl v ofsajdu a jeho gól tak nebyl uznán. Vzápětí se zrodila akce na straně hostů, kde byl faulován jeden z hostujících hráčů a sudí nařídil penaltu. Tu nejprve Niclas Füllkrug proměnil, ale sudí poté tento pokutový kop anuloval a nařídil ho znovu. Niclas Füllkrug pak míč poslal do rukavic Svena Ulreicha, který ho vyrazil před sebe a ani následná dorážka hostujícího hráče za jeho zády neskončila. V pětatřicáté minutě se ale hostům podařilo přeci jen srovnat zásluhou Charlisona Benschopa, který po rohovém kopu umístil hlavou míč za záda domácího brankáře. Po první půli je tak stav nerozhodný 1:1. Ta druhá začne přibližně v 16:35.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    45+2
    A hned na to pak na druhé straně střílel kousek za velkým vápnem Rafinha, jeho prudká přízemní střela ale skončila jen vedle pravé tyče hostující branky.
     
    45+1
    V první minutě nastavení měli domácí znovu tlak, ale po několika přihrávkách na polovině Hannoveru přišli o míč a do útoku tak zamířili hosté.
     
    45
    Hlavní sudí nastaví první poločas o dvě minuty navíc nad rámec řádné hrací doby.
     
    45
    Žlutou kartu dostává Julian Korb (Hannover 96).
     
    44
    Na druhé straně střílel Manuel Schmiedebach z velké dálky, ale ohrozit braku Bayernu se mu nepodařilo. Na druhou stranu tak míří znovu domácí hráči.
     
    43
    Rafinha centroval míč do pokutového území z levé strany, ale trefil jen hlavu soupeře, který tak zabránil další akci ze strany domácího celku.
     
    41
    Dalekonosný nákop před branku Bayernu zachytil domácí brankář a okamžitě poslal míč mezi své spoluhráče, kteří už míří do další akce.
     
    40
    Domácí mají velký tlak před brankou Hannoveru. Nyní střílel z hranice velkého vápna Vidal, ale míč se odrazil jen od připravené obrany za zadní čáru.
     
    39
    Kingsley Coman vysunul Jamese Rodrígueze, jenž poté ťukl do balónu a ten skončil jen těsně vedle levé tyče z pohledu hostujícího brankáře.
     
    37
    Felix Klaus střílel na branku domácích, kde byl ale připraven Sven Ulreich a poté odkopl míč od své branky znovu až na polovinu hostů.
     
    36
    Ale už mají znovu slovo hráči Bayernu, kteří zakládají další akci před brankou Hannoveru. Tam ale nebyl nikdo, kdo by ji nakonec ohrozil a hosté míří zpět dopředu.
    35. Charlison BENSCHOP - 1:1
     
    35
    Hannover právě vstřelil branku!
    Hosté srovnávají s Bayernem krok. Nyní zahrávali rohový kop oni a po něm se poté k hlavičce dostal CHARLISON BENSCHOP, který poslal míč za záda domácího brankáře – 1:1. Asistence: Felix Klaus.
     
    33
    Žlutou kartu dostává Marvin Bakalorz (Hannover 96).
     
    33
    Domácí tlak sílí a nyní se znovu dostali domácí do šance. Je z toho rohový kop.
     
    31
    V další domácí akci se ocitl Kingsley Coman, který z levé strany vyslal nebezpečnou střelu na hostující branku. Jenže obrana Hannoveru jeho střelu vystihla a poslala míč do bezpečí.
     
    30
    Rafinha si naběhl před velké vápno a svou přihrávkou hledal Lewandovského, ale ten na míč nedosáhl a rázem tak skončila další akce Bayernu Mnichov.
     
    28
    U míče jsou už znovu fotbalisté domácích, kteří se znovu snaží o druhou branku. Ta ale nepřišla a do rychlé akce tak směřují opět hosté.
    28. Penalta
     
    28
    Domácí brankář chytil penaltu Füllkruga, vyrazil míč před sebe a ani dorážka stejného hráče za jeho zády neskončila.
     
    28
    Tak to se nyní děly věci. Robert Lewandowski poslal domácí tým do vedení, branka ale nebyla uznána pro ofsajd. Následně pak kopali hosté penaltu po faulu na hostujícího hráče. Hosté ji proměnili, ale sudí ji nařídil znovu a podruhé se už hráč Hannoveru netrefil. Skóre je tak stále 1:0.!
     
    26
    Žlutou kartu dostává Sven Ulreich (Bayern Mnichov).
     
    23
    Další akce Bayernu zastavili hosté a už míří před jeho branku.
     
    22
    Charlison Benschop poslal míč nabíhajícímu Julianu Korbovi, ale druhý jmenovaný na něho nedosáhl. Hosté tak byli znovu bez šance ohrozit branku Bayernu Mnichov.
     
    21
    Rafinha si naběhl do pokutového území, kde vystřelil svou pravačkou. Philipp Tschauner byl ale připraven a míč ukryl ve svých rukavicích.
     
    20
    Odkop od své branky provedl domácí brankář, na míč si kousek od levé postranní čáry naběhl Thomas Müller, ale balón mu odskočil z kopačky a skončil za ní. Autové vhazování pro hosty.
     
    19
    Na druhé straně se po delší době dostali do útoku hosté, ale před brankou Svena Ulreicha se neprosadili. Ztrácí tak míč a musejí spěchat zpět do obrany, kam se už přemisťují hráči Mnichova.
    17. Arturo VIDAL - 1:0
     
    17
    Bayern právě vstřelil branku!
    Domácí se už ujímají vedení. A do třetice to vyšlo ARTURU VIDALOVI, který po přihrávce Müllera hlavičkoval na hostující branku a balón zaplul ke vzdálenější tyči – 1:0. Asistence: Thomas Müller.
     
    16
    Před dotírajícími hosty zahrál míč na malou domů Rafinha a Sven Ulreich tak bude mít po delší době k dispozici další odkop od svého zařízení.
     
    15
    Fotbalisté Bayernu Mnichov mají zatím jasnou herní převahu. Jejich držení míče je na sedmdesáti procentech oproti třiceti procentům na hostující straně.
     
    14
    Hostující branka je doslova ostřelována a úvodní branka ze strany domácího týmu je na spadnutí. Zatím ovšem nepřichází a budeme si muset ještě počkat.
     
    13
    Thomas Müller střílel z pravé strany a Philipp Tschauner musel jít opět do zákroku. Míč vyrazil ramenem do bezpečí a následně pak ho odkopl znovu pryč od své branky.
     
    12
    Hráči Bayernu mají znovu míč na svých kopačkách a dostávají se znovu směrem k brance hostujícího celku. Úvodní část zápasu tak patří jednoznačně jim.
     
    11
    Z této standardní situace ale nezapršelo a hosté tak budou moci zaútočit po tom, co Philipp Tschauner odkopne znovu balón od své branky.
     
    10
    Robert Lewandowski byl faulován kus před velkým vápnem a domácí zahrají z levé strany volný přímý kop.
    9. Arturo Vidal orazítkoval tyč hostující branky.
     
    9
    Arturo Vidal byl znovu ve velké šanci. Po jeho střele za velkým vápnem skončil míč na levé tyči z pohledu hostujícího brankáře!
     
    8
    Ten rozehrál James Rodríguez, míč se snesl do pokutového území, kde ho ale obrana hostů vyhlavičkovala mimo ohrožení vlastní branky.
     
    7
    Tečovaná střela hosty skončila za zadní čárou a přichází rohový kop pro Bayern.
     
    6
    Po nepřesné rozehrávce hostů si míč převzali opět Mnichovští a znovu se tak vrhají do další útočné akce. Obrana Hannoveru se tak musí mít před agilním útokem domácích opět na pozoru.
     
    5
    Domácí jsou hodně aktivní, nyní se ke střele v pokutovém území dostal Robert Lewandowski, ale jeho rána mířila pouze vysoko nad branku hostujícího celku.
     
    4
    Další slibnou akci založili hráči Bayernu a obrana hostů se musela mít na pozoru. Jejich akci zastavila a následně pak otočila hru před jejich bránu.
    3. Vidalovu střelu chytil do rukavic Tschauner.
     
    3
    Vidal se dostal do úniku před hostující branku, kde sklepl míč po přihrávce od svého spoluhráče a hostující brankář Philipp Tschauner si připisuje první zákrok. Hned na to pak odkopl míč od své branky.
     
    2
    Podél pravé postranní čáry uháněl před branku Bayernu Charlison Benschop, Mats Hummels ale míč sebral a poslal na malou domů Ulreichovi, který provede odkop od své branky.
     
    1
    Bayern rozehrál autové vhazování na své polovině a poté se znovu dostal do úniku před hostující bránu, kde ale byla připravena pozorná obrana Hannoveru.
     
    1
    Domácí hráči se hned vydali do útoku, kde se pokusili o střelu, ale tu zastavila obrana Hannoveru a hosté tak otáčejí směr hry na opačnou stranu.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Oba celky už nastupují na hrací plochu a za malý okamžik tak bude moci dnešní utkání mezi týmy Bayern Mnichov a Hannover 96 začít.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Bayern Mnichov: Ulreich – Kimmich, J. Boateng, Hummels, Rafinha – Javi Martínez, Arturo Vidal – James Rodríguez, T. Müller (C), Coman – Lewandowski.
    Náhradníci: Starke – Süle, Friedl, Alaba, Tolisso, Rudy, Ribéry.

    Hannover 96: Tschauner (C) – Sorg, Sané, Anton – Korb, Schmiedebach, Bakalorz, Ostrzolek – Klaus, Füllkrug, Benschop.
    Náhradníci: Esser – Hübner, Albornoz, Maier, Karaman, Fossum, Harnik.

    Rozhodčí: Winkmann – Bandurski, Blos.
     
    Ze zápasu je pro Vás připraven online přenos, kterým Vás mile ráda provedu. Takže o nejdůležitější momenty a také videa z gólových příležitostí tak rozhodně nepřijdete. Přeji tedy všem příjemnou počtenou.
     
    Vzájemná utkání

    Oba celky se spolu naposledy utkaly v květu letošního roku a tehdy také domácí Bayern zvítězil 3:1. Hosté tak svému soupeři mají co vracet a pokusí se prohru odčinit.
    Kabina Hannoveru je k utkání s Bayernem připravena.

     
    Hannover 96

    Hosté z týmu Hannover 96 jsou zatím v bundesligové tabulce na desáté pozici a dosud nasbírali devatenáct bodů, to je tedy o deset méně než jejich dnešní soupeř. Fotbalisté Hannoveru mají rozhodně o co hrát, na šesté místo, které zaručuje postup do kvalifikace o Evropskou ligu, mají ztrátu jednoho bodu. Na pozice, které mohou znamenat skupinovou fázi v Evropské lize či Lize mistrů také nemají velkou ztrátu. Proti Bayernu tak mají velkou motivaci získat jakýkoli bodový zisk, aby se výše zmíněným místům přiblížili. Ale sami vědí, že je žádná procházka růžovým sadem nečeká. I přes marodku, která Mnichov zužuje, je Bayern stále velkým favoritem. Čeká nás jistě zajímavý duel, tak si ho nenechte ujít.
     
    Bayern Mnichov

    Domácí Bayern Mnichov je v tabulce na prvním místě se ziskem devětadvaceti bodů, na paty mu dýchá druhé Lipsko, které je pouze o tři body za ním. Na své konto si připsali fotbalisté hvězdného Bayernu devět výher, dvě remízy a dvě prohry. Aby si svoji výchozí pozici v bundesligové tabulce udrželi nebo naopak svůj náskok ještě navýšili v případě klopýtnutí soupeřů, měli by dnes před svými diváky určitě plně bodovat. Co se týče Ligy mistrů, i tam si hráči Mnichova vedou velmi dobře. V tabulce ve skupině B jsou na druhém místě za vedoucím Paris Saint-Germain, na který ztrácejí tři body. Sezónu tak mají domácí rozehranou zatím velmi slibně jak v domácí soutěži tak i v pohárové Evropě. Potvrdí dnes roli favorita a dokážou doma porazit Hannover?
     
    Hezké odpoledne přeji všem příznivcům fotbalu. O tomto víkendu je na programu čtrnácté kolo německé Bundesligy a my v jeho rámci prostřednictvím tohoto online přenosu budeme sledovat duel mezi týmy Bayern Mnichov a Hannover 96. Pojďme si oba celky přiblížit.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.

    Vendula Zdražilová

    Branky: 17. Arturo Vidal (T. Müller), 67. Coman (T. Müller), 87. Lewandowski (pen.) – 35. Benschop (Klaus)

    Karty:   26. Ulreich (BAY), 59. T. Müller (BAY) – 33. Bakalorz (HAN), 45. Korb (HAN)

    Neproměněná penalta: 28. Füllkrug (HAN), brankář Ulreich zneškodnil


    Držení míče: 71 % : 29 %.
    Střely na branku: 12:4. Střely mimo: 11:3. Rohy: 9:3. Ofsajdy: 5:0. Fauly: 12:8.
    Bayern Mnichov: Ulreich – Kimmich, J. Boateng, Hummels, Rafinha – Javi Martínez (58. Tolisso), Arturo Vidal – James Rodríguez, T. Müller (C) (81. Alaba), Coman (90. Ribéry) – Lewandowski.
    Náhradníci: Starke – Süle, Friedl, Alaba, Tolisso, Rudy, Ribéry.

    Hannover 96: Tschauner (C) – Sorg (80. Albornoz), Sané, Anton – Korb, Schmiedebach (46. Fossum), Bakalorz, Ostrzolek – Klaus, Füllkrug, Benschop (68. Harnik).
    Náhradníci: Esser – Hübner, Albornoz, Maier, Karaman, Fossum, Harnik.

    Rozhodčí: Winkmann – Bandurski, Blos

    Diváci: 75 000
    thejrc.org