NY Islanders – Ottawa 5:6 (kon.) | NY Rangers – Carolina 5:1 (kon.) | Columbus – Anaheim 4:2 (kon.)
Buffalo – Pittsburgh 0:4 (kon.) | Florida – San Jose 1:2 (kon.) | St. Louis – Los Angeles 1:4 (kon.)
Winnipeg – Vegas 7:4 (kon.) | Colorado – New Jersey 1:2 (kon.) | Philadelphia – Boston 0:3 (kon.)
konec
New York Rangers
5:1 (0:1, 2:0, 3:0)
Carolina Hurricanes
Sobota 02.12.2017, 01:00 • Madison Square Garden, New York • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
     
    Zdravím všechny fanoušky zámořského hokeje! National Hockey League má v noci z pátku na sobotu na programu osm utkání. My budeme společně sledovat střetnutí mezi týmy New York Rangers a Carolina Hurricanes. Bude se jednat o důležitý souboj v rámci Metropolitní divize. Sledujte tedy náš přenos a užijte si aktuální informace!
     
    NEW YORK RANGERS

    Jeden z nejslavnějších hokejových týmů planety v létě zaznamenal velký úspěch. Povedlo se totiž přivábit Kevina Shattenkirka, zřejmě nejžádanější zboží, co se obránců týče. Sezóna ovšem až doposud neprobíhá úplně podle představ. Rangers střídají výhry s porážkami a nachází se mimo postupové pozice. Nutno však říci, že bodové rozestupy jsou minimální. V brance Newyorčanů můžeme vídávat Ondřeje Pavelce, jenž se na východní pobřeží přesunul z Winnipegu. Právě v defenzivě mají rezervy, vysoký počet obdržených gólů totiž znehodnocuje poměrně produktivní útok.
     
    CAROLINA HURRICANES

    Po dlouhých letech strádání byla v Carolině nastolena zdá se rozumná cesta, která dává fanouškům naději v lepší zítřky. Své napověděla již loňská sezóna, ve které je dělilo od postup do vyřazovacích bojů pouze osm bodů. Vstup do aktuálního ročníku si ovšem Hurricanes zřejmě představovali trošku jinak. V Metropolitní divizi se totiž nachází na předposlední příčce! Bylo by ale moudré podotknout, že mají odehráno až o tři zápasy méně v porovnání s ostatními kluby. Teoreticky se tedy Hurikáni mohou vidět o několik příček výš. Pokud by dnes v New Yorku uspěli v základní hrací době, stáhli by náskok Rangers na jediný bod. Budou úspěšní?
     
    Úvodní sestavy:

    New York Rangers: H. Lundqvist (Pavelec) – Holden, McDonagh (C), Shattenkirk, Skjei, Br. Smith, M. Staal – Bučněvič, Desharnais, Kreider – Rick Nash (A), K. Hayes, Vesey – Zuccarello (A), J. T. Miller, Grabner – Fast, Nieves, Carey.

    Carolina Hurricanes: Darling (C. Ward) – Faulk (C), H. Fleury, T. van Riemsdyk, Slavin, Pesce, Hanifin – T. Teräväinen, J. Staal (A), Aho – Williams, V. Rask, Di Giuseppe – E. Lindholm, D. Ryan, Skinner (A) – B. McGinn, Krüger, Nordström..
     
    Do zápasu dnes může zasáhnout jediný český či slovenský hráč. Je jím gólman Ondřej Pavelec, jenž je připraven na pozici náhradníka. Henrik Lundqvist ale jistě udělá vše pro to, aby ho mezi tyče nepustil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Hráči obou týmů již vstupují na plochu vyprodaného svatostánku Madison Square Garden. Rangers oblékli tradiční modré dresy, Hurricanes bílé.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:04
    Na úvodním buly vydoloval kotouč Staal a hosté se okamžitě vydávají kupředu.
     
    00:24
    Ale pozor, toto byla obrovská šance hned v prvním střídání! Jimmy Vesey se z ničeho nic objevil za zády všech. Na Darlinga zkusil vyzrát bekhendem a neuspěl.
     
    00:56
    Carolina právě vstřelila branku!
    Tak to je neskutečné, po obrovské šanci Rangers se prosazují Hurricanes! Lundqvist si tuto situaci za rámeček rozhodně nedá. JUSTIN WILLIAMS přejel modrou čáru a z velké dálky vypálil. Brankáři nikdo nestínil, ale kotouč se zastavil až v síti! Bez asistence.
    00:56 Justin WILLIAMS - 0:1
     
    01:42
    Vyloučení v týmu Carolina Hurricanes (Elias Lindholm – 2 min., nedovolené bránění).
     
    02:19
    Úvod početní výhody se domácímu týmu nedaří podle představ. Carolina v pohodě vyhazuje jeden puk za druhý a před její brankou se prakticky nehraje.
     
    02:59
    Až teď to vypadalo zajímavěji, Desharnais ovšem na puk na brankovišti nedosáhl.
     
    03:31
    Carolina dobře šetří cenné vteřinky u mantinelu a Lindholm se již chystá zpátky na ledovou plochu.
     
    04:18
    Canes jsou kompletní. Mírný tlak New Yorku opadá a puk se pohybuje převážně ve středu pole.
     
    04:57
    Vesey v situaci tří proti třem přejel modrou čáru a přihrál na pravou stranu Nashovi. Jeho střelu zápěstím z pozice u hrazení Darling zastavil.
     
    05:28
    Mrštný Zuccarello zavezl kotouč do útočného pásma a rozvíjí nápor svého týmu.
     
    05:52
    Bučněvič vyslal na první pohled nenápadnou střelu od mantinelu, puk byl ale tečován jedním z obránců Caroliny a Darling byl tak donucen k rychlé reakci!
     
    06:55
    Jeff Skinner to na Rangers dlouhodobě umí a nyní si mohl statistiky vylepšit. Defenziva Rangers byla zastižena v nedbalkách, Skinnerův průnik po levé straně ovšem Lundqvist zdárně ukončil betonem!
     
    07:40
    Nápor New Yorku byl korunován Shattenkirkovou dělovkou od modré. Darling vyráží mimo brankoviště, ale Carolina nemůže být v klidu, půjde totiž znovu do čtyř.
     
    07:53
    Vyloučení v týmu Carolina Hurricanes (Teuvo Teräväinen – 2 min., podražení).
     
    07:56
    Canes získávají kotouč hned na vhazování a Staal jej vyhazuje až za Lundqvistovu bránu.
     
    08:45
    O vzruch se postaral Hayes, jenž řídí přesilovku z pozice střelce na modré. Darling jeho štiplavou dělovku s menšími problémy vyrazil a hosté se osvobozují.
     
    09:29
    Další fáze přesilovky je již ze strany Jezdců poněkud statická a profesorská – k vidění je pomálu střelby a takto branka nepadne.
     
    10:30
    Nieves se zmocnil nepřesné přihrávky ve středním pásmu a zadovkou hledal jednoho ze spoluhráčů. Nenašel a opět se tedy nic závažného dít před Darlingem nebude.
     
    10:59
    Vyhozený puk dojel u mantinelu Grabner. V pásmu byl úplně sám, napřáhl se tedy ke střele. Slavin ji vychýlil mimo ledovou plochu, hra se tedy přerušuje a následuje komerční přestávka.
     
    11:23
    K vidění je sveřepý souboj v rohu kluziště, kotouč je totiž schovaný pod bruslemi klubka hráčů obou týmů.
     
    12:04
    Hanifin s rozehrávkou nikam nespěchá, až se to domácím přestalo líbit a napadáním jej donutili herní předmět odehrát.
     
    12:25
    Toto byla ošemetná situace. Odražený touš sebral Desharnais a naznačil objetí branky. To se ale nekonalo a Darling musel rychle utěsnit prostor u bližší tyčky, kam se útočník snažil puk lišácky zasunout.
     
    13:20
    Rask překonal modrou čáru a pálil podobně jako při gólu Williams. Nebyl ale tak přesný a klec minul.
     
    13:46
    Po střele od modré předvedl Lundqvist velice podivný zákrok. Ocitl se ležmo na ledové ploše, ale puk za jeho zády neskončil.
     
    14:32
    Vesey táhl přečíslení tří proti dvěma. Adresátem přihrávky se stal Nash a ještě zkusil objet obránce. Neúspěšně, situace si spíše žádala střelu.
     
    15:19
    Williams chytře prostrčil puk na McGinna, jenž to měl na dlouhou hůl, ale těsně před Lundqvistem zakončil alespoň rybičkou. Švédský gólman pryž udržel před čarou a branka navíc vypadla z optimálního postavení.
    15:19
     
    16:27
    Slušná šance i na druhé straně! Nieves mezi kruhy přetlačil nedůrazného Raska a hrnul kotouč vstříc Darlingovi. Ten utěsnil všechny mezírky včas a stále drží nulu.
     
    17:18
    Carolina se na pár desítek sekund usadila v pásmu, až to zkusil Aho. Střelu příkladně zblokoval Holden a dopřává tak svým barvám oddych.
     
    18:10
    Rangers pečlivě vyhlíží jakoukoliv šanci na nebezpečný útok. Carolina ovšem působí velice ostražitým dojmem a moc příležitostí soupeři nenabízí.
     
    18:34
    A teď hosté mohli navýšit náskok! Nordström se dobře zorientoval mezi kruhy a rázem mu již stál v cestě pouze Lundqvist. Legenda v brance Rangers ovšem splácí chybu při inkasované brance a opět chytá!
     
    19:38
    Ještě před odchodem do kabin se pokoušel zahrozit Kreider. U levého hrazení se protáhl podél Faulka a Darling proti rychlému zakončení musel vytyčit rameno.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    První třetina je minulostí. O něco lepším týmem v ní byla Carolina, která prokazovala větší střeleckou aktivitu a držela Lundqvista neustále v pohotovosti. Navíc jí velice pomohl rychlý gól, který padl již v první minutě. Od té doby se skóre více nezměnilo. Rangers se pokoušeli zahrozit hlavně v přesilovkách, ani v nich si ovšem nedokázali vytvořit nějaký větší tlak. Uvidíme, co přinese druhá třetina, jenž začne přibližně v 01:57.
     
    Střely na branku v 1. třetině:
    NY Rangers 8, Carolina 12.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:04
    Tentokráte získali kotouč na úvodním buly domácí hokejisté a dokonce se signalizuje brzký trest pro Carolinu!
     
    20:21
    Vyloučení v týmu Carolina Hurricanes (Haydn Fleury – 2 min., nedovolené bránění).
     
    20:37
    Rangers právě vstřelili branku!
    Carolina rozhodně nepotvrzuje pozici neslušnějšího týmu soutěže a nyní již za špatnou disciplínu pyká. A to velice kuriózním způsobem! Darling vyjel mimo brankoviště a snažil se vyhodit nahozený puk. Placatý nesmysl se ale vrtěl, gólman jej pořádně netrefil a DAVID DESHARNAIS si užil velice snadný gól, když mu stačilo z metru trefit vyklizenou svatyni. Bez asistence.
    20:37 David DESHARNAIS - 1:1
     
    21:40
    Carolina z pravé strany dotírala na Lundqvista, nyní už ale musí spěchat dozadu.
     
    21:53
    Rangers právě vstřelili branku!
    Lepší vstup do druhé části si Rangers nemohli přát! Nyní to sehráli velice jednoduše a účelně. Miller posunul puk na Shattenkirka, jenž od mantinelu vyslal střílenou nahrávku před branku na MICHAELA GRABNERA. Domácí útočník již neměl problém s tečováním puku za Darlinga. Asistence: Kevin Shattenkirk, J. T. Miller.
    21:53 Michael GRABNER - 2:1
     
    24:04
    Staalova přihrávka měla najít Aha, finskému forwardovi ale mířila na paty a zastavila se až o mantinel.
     
    24:51
    Domácí opět obrací hru, v tomto případě ale Darlinga nikterak nezaměstnali. Akci překazil navrátivší Viktor Rask.
     
    25:36
    Williams se prosmýkl po levém mantinelu a vtipnou zadovkou se snažil uvolnit spoluhráče. Stíhal ho ale McDonagh, jenž byl v pohotovosti a akci ukončil.
     
    26:09
    Momentálně je k vidění poměrně neučesaná pasáž, oba týmy se střídají v držení puku.
     
    26:55
    Po zajímavé akci Nashe Carolina rychle obrátila hru. Skinner zatáhl puk až za branku a snažil se jej zasunout mezi tyčkou a betonem. Lundqvist i trošku se štěstím situaci ustál!
     
    27:21
    Znovu tedy reagují Jezdci. Po pěkné přihrávce se do kotouče opřel bez přípravy Kreider a z kruhu vyslal pořádnou pumelici. Ta se ke štěstí Canes zastavila o zadní mantinel!
     
    27:55
    Vyloučení v týmu Carolina Hurricanes (Jordan Staal – 2 min., nedovolené bránění).
     
    28:02
    Zuccarello odstartoval velice přísně nařízenou přesilovou hru střelou ze zápěstí. Ta však mířila z uctivé vzdálenosti a gólman ji ukryl v rukavici.
     
    28:33
    Zuccarello si tak dlouho vyměňoval touš se Shattenkirkem, až jim utekl do středního pásma. Carolina se tedy na vyhození zrovna dvakrát nenadřela.
     
    29:15
    Nash individuálně zavezl puk do pásma, v rohu ale při kontaktu se soupeřem ztratil stabilitu a poroučel se k ledu.
     
    29:32
    Nash nabil mezi kruhy Veseymu, jehož pohotové zakončení mířilo ke smůle domácích přímo do připraveného Darlinga.
     
    29:59
    Přesilovka je u konce, New York se ovšem dále drží před brankou soupeře. Nyní brankář Hurikánů hru raději přerušuje a následuje komerční pauza.
     
    30:27
    Staal posílal puk po mantinelu, trefil ale jednoho z čárových sudích, který teď Carolině zrovna úplně nepomohl.
     
    31:02
    V rohu domácí obranné třetiny je puk opět zašlápnut pod několika bruslemi a už se o něj nějakou dobu bojuje.
     
    31:21
    Rangers nebyli schopni dostat kotouč pryč z pásma a Lundqvist byl pod palbou. Prudkou ránu vyslal od modré Slavin a brankář svůj tým podržel!
     
    31:54
    Vyloučení v týmu New York Rangers (J. T. Miller – 2 min., podražení).
     
    32:04
    Hanifin napřáhl na modré a svojí dělovkou pořádně poškádlil Lundqvistovu vyrážečku.
     
    32:36
    Rangers už se v oslabení drží nějakou dobu na puku, což jim samozřejmě plně vyhovuje. Zdá se, že teď už se ale Canes znovu usadí vepředu.
     
    33:20
    Usadili, ovšem kombinace byla soustředěna výhradně v prostoru u mantinelů a k žádnému zakončení nedošlo.
     
    34:07
    Domácí jsou v plném počtu, ani to jim ale nepomohlo k vymanění se z obranné třetiny. Po lehčím obléhání Lundqvista zkusil štěstí Hanifin, jehož ránu tečoval do ochranné sítě Marc Staal.
     
    34:17
    Slavinova střela od hrazení nadělala díky dobré cloně před brankou pořádnou neplechu. Herní předmět nakonec prolétl těsně vedle tyčky!
     
    35:00
    V krátkém časovém sledu se pokoušel o vyrovnání Teräväinen a o chvíli později i Hanifin. Lundqvist je ovšem skálopevný a předvádí jeden zákrok za druhým!
     
    35:37
    Williams hledal před brankou Raska, kotouč ale dojel pouze k obránci Rangers.
     
    36:21
    Jordan Staal předal puk do jízdy Faulkovi. Mladý obránce pálil zápěstím, z pozice mezi kruhy ale newyorskou branku netrefil.
     
    37:02
    Rangers jsou stále pod tlakem. Nutno říct, že by si Carolina vyrovnání zasloužila, domácí působí pasivním dojmem.
     
    37:49
    O vzruch se ale teď postarali právě domácí. Fast dostal nabito na pravý kruh a zkroutil se ke střele. Darling prostor u bližší tyčky utěsnil včas.
     
    38:09
    Bučněvič se za nadšeného jásotu tribun prohnal podél pravého mantinelu a z kruhu pálil. Trefil ale pouze hokejku svého strážce, která střelu odklonila do ochranné sítě.
     
    38:57
    Faulk přihrál na levé křídlo Raskovi, jenž po přejetí modré čáry prověřil Lundqvista. Švédský maskovaný puk uklidil kotouč do lapačky, za což si vysloužil potlesk na otevřené scéně.
     
    39:17
    Carolina se s vidinou gólu do kabiny žene dopředu.
     
    39:40
    A nyní musel Lundqvist znovu zasahovat. Štěstí zkusil z prostoru mezi kruhem a modrou čarou Ryan, ale toto byla pro brankáře chutná jednohubka.
     
    39:52
    Už to vypadalo, že se Hayes bude řítit do velké šance. Bohužel pro Rangers ztratil domácí útočník kontrolu nad pukem, se kterým se ocitl až v rohu útočného pásma, kde už se podle všeho třetina dohraje.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Je za námi druhá třetina. Také v této části byla Carolina lepším mužstvem, nepodařilo se jí ale zachytit úvod, ve kterém Rangers dvakrát skórovali a otočili stav ve svůj prospěch. Vyrovnávací branka navíc padla po obrovské minele Darlinga, což může Hurricanes mrzet o to víc. Lundqvist se nacházel postupem času pod stále sílící palbou, po lacinějším gólu v první minutě ovšem svatyni neprodyšně uzamkl. Uvidíme, co přinese třetí třetina, která začne přibližně v 02:54.
     
    Střely na branku ve 2. třetině (celkem):
    NY Rangers 6 (14), Carolina 11 (23).
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:06
    Na buly uspěl Jordan Staal, Carolina tedy může v klidu rozvinout první akci ve třetí třetině.
     
    40:33
    A hned zahrozila! Po sérii přihrávek pálil z levého kruhu Fleury, ale Lundqvist dnes střelcům Hurikánů nedaruje nic zadarmo.
     
    41:13
    Od mantinelu vypálil na Darlinga Skjei a donutil maskovaného muže hostů k prvnímu zákroku po návratu z kabin.
     
    42:12
    Aho se snažil individuálně proháčkovat do útočného pásma, stopku mu ovšem vystavil na modré čáře důsledný Smith.
     
    42:32
    Velká šance Jezdců! Fast od mantinelu krásně našel volného McDonagha, jehož střela prosvištěla jen těsně vedle!
     
    43:20
    Skinner byl při úniku faulován a dostal možnost trestného střílení! Pozvolna si najel mezi kruhy a zápěstím střílel na bližší tyč. Lundqvistova lapačka byla ovšem rychlejší! Tribuny bouří, brankář Rangers je dnes fantastický.
     
    44:01
    Carolina neklesá na mysli a dále se snaží o aktivní pojetí hry. Zahozených šancí už je ale na jejich straně opravdu až nezdravě mnoho.
     
    44:20
    Vyloučení v týmu Carolina Hurricanes (Jeff Skinner – 2 min., sekání).
     
    44:46
    Branka vstřelená v přesilovce by domácím přišla vhod. Nyní se ovšem Kreider při přechodu modré čáry provinil ofsajdem.
     
    45:23
    Hayes od modré rozdává puky. Teď si vybral McDonagha, jehož přízemní pokus vykopl do bezpečí Darling.
     
    46:04
    Jinak se ale Canes brání obstojně a pokud přežijí poslední sekundy, vrátí se do plného počtu bez úhony.
     
    46:35
    Carolina je kompletní. Štěstí ještě zkoušel Shattenkirk a Darling jeho střele nastavil vyrážečku.
     
    47:18
    Faulk zavezl puk po mantinelu do ofenzivní třetiny, v rohu hřiště už ale akci nedokázal dále rozvinout a kotouče se chopili domácí.
     
    48:09
    Skinner se pokusil o střelu z první, ale promáchl. Kotouč se tak stěhuje do středního pásma.
     
    48:46
    Už se hraje dlouho bez přerušení. V šanci se objevil Petsche a střela byla zblokována.
     
    49:07
    Tak to je neskutečné! V obrovské šanci se ocitl Skjei, když jej skvěle našel Hayes. Na Skjeie již zívala poloodkrytá branka, ale Darling se na čáře neuvěřitelně roztáhl a betonem zakončení zastavil. Diváci se již radovali, avšak Darling předvedl velkou parádu.
     
    49:54
    Po souboji ve středním pásmu vylétl touš na zaplněnou tribunu, kde jej nadšeně chytá jeden z fanoušků v dresu Rangers.
     
    50:11
    Mohutné nahození Slavina bylo sraženo do ochranné sítě. Carolině se pomalu krátí čas, ve třetí třetině už navíc není tak nebezpečná jako v předchozím průběhu.
     
    50:44
    Pesce se svým defenzivním parťákem rozehrává carolinskou kombinaci.
     
    51:19
    Další velká šance Rangers! Po nedůslednosti v defenzivě Canes se puku zmocnil Hayes a z levé strany se hnal vstříc Darlingovi. Táhnlou kličkou jej sice donutil vyjet, zakončení už ovšem bylo nad jeho síly.
     
    52:45
    Newyorčané mají v těchto chvílích zápas ve své moci.
     
    52:57
    Pesce po přihrávce od Teräväinena pálil od modré čáry. Potřebova by ale seřídit mířidla, ani teď totiž gólmana neohrozil.
     
    53:26
    Individuálně to zkusil Desharnais, jenž si od levého mantinelu dělal zálusk na horní růžek branky. To by ale musel mířit přesněji, než do zadního mantinelu.
     
    54:36
    Rangers jsou opět nastěhováni před Darlingem a ačkoliv je to momentálně bez střelby, alespoň Jezdci šetří čas.
     
    55:56
    Carolina obrací hru, krouží v pásmu a číhá na správný okamžik. Velice dlouho se již hraje bez přerušení!
     
    56:32
    Hanifin skvěle zastavil přečíslení domácích. Táhle jej Kreider, který se snažil hledat volného souputníka, ale právě dříve zmiňovaný obránce kotouč vleže zastavil.
     
    57:25
    Nyní už se hra po několika minutách přerušuje. Rychle tedy přichází na řadu komerční pauza a dost možná také porada Caroliny. Zkusí to hosté bez brankáře?
     
    57:37
    Ano, Darling míří na hráčskou lavici a Hurricanes hrají v šesti!
     
    57:47
    Rangers právě vstřelili branku!
    Velice rychle je ale hotovo. McDonagh obral o kotouč jednoho z hostujících útočníků, vyměnil si jej s MICHAELEM GRABNEREM a ten už herní předmět snadno dovezl do odkryté svatyně. Asistence: McDonagh.
    57:47 Michael GRABNER - 3:1
     
    58:48
    Rangers právě vstřelili branku!
    Tak to je něco! Carolina okamžitě odvolala Darlinga podruhé a máme tu hattrick! Nieves nahodil puk do pásma, kde jej zastihl MICHAEL GRABNER a z takřka nulového úhlu dokázal bekhendem trefit prostor mezi třemi tyčemi. Asistence: Cristoval Nieves,
    58:48 Michael GRABNER - 4:1
     
    58:48
    Trenér Caroliny ještě zkusil challenge, zdálo se mu totiž, že se jednalo o ofsajd. Neuspěl a jeho tým tak ještě půjde do oslabení.
     
    58:48
    Vyloučení v týmu Carolina Hurricanes (2 min. – zdržování hry / neúspěšná trenérská výzva).
     
    59:21
    Rangers právě vstřelili branku!
    Tak toto už je pro Hurricanes velice kruté. Domácí totiž ještě využívají přesilovku za neúspěšnou trenérskou challenge, a to v poměrně exhibičním tempu. Krásnou akci předvedl Vesey, jenž si potáhl puk a bekhendem našel připraveného PAULA CAREYHO. Pro útočníka Rangers již bylo snadné zaznamenat druhý gól v sezóně, usmívala se na něj totiž poloprázdná branka. Asistence: Jimmy Vesey.
    59:21 Paul CAREY - 5:1
     
    59:46
    Carolina se ještě snaží alespoň o čestný úspěch. Hosté se natlačili před branku a od modré nakonec pálil Hanifin. Ještě jeden zákrok pro Lundqvista!
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Vítězem dnešního utkání se nakonec poměrně suverénně stává tým New York Rangers. Jezdci už byli ve třetí třetině výrazně lepším mužstvem a měli hru víceméně pod kontrolou. Za vítězstvím je hattrickem nasměroval Michael Grabner! Na to, že dva góly byly do prázdné branky, se již historie ptát nebude. Hurricanes může mrzet především druhá třetina, ve které spálili velké množství šancí.
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Michael Grabner (NYR) 3+0
    2. Henrik Lundqvist (NYR) 32 zák., 1 gól, 97,00%.
    3. Kevin Shattenkirk (NYR) 0+1.
     
    Československá stopa v utkání:
    Do utkání nezasáhl žádný český ani slovenský hráč.
     
    Konečný počet střel na branku:
    NY Rangers 26, Carolina 33.
     
    Ode mne je to již pro dnešek vše. Přeji příjemný vstup do víkendu a někdy příště, nejen u NHL, opět na počtenou! (03:50:36)

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 21. Desharnais, 22. Grabner (Shattenkirk, J. T. Miller), 58. Grabner (McDonagh), 59. Grabner (Nieves), 60. Carey (Vesey) – 1. Williams


    New York Rangers: H. Lundqvist (Pavelec) – Holden, McDonagh (C), Shattenkirk, Skjei, Br. Smith, M. Staal – Bučněvič, Desharnais, Kreider – Rick Nash (A), K. Hayes, Vesey – Zuccarello (A), J. T. Miller, Grabner – Fast, Nieves, Carey.
    Carolina Hurricanes: Darling (C. Ward) – Faulk (C), H. Fleury, T. van Riemsdyk, Slavin, Pesce, Hanifin – T. Teräväinen, J. Staal (A), Aho – Williams, V. Rask, Di Giuseppe – E. Lindholm, D. Ryan, Skinner (A) – B. McGinn, Krüger, Nordström.
    thejrc.org