NY Islanders – Ottawa 5:6 (kon.) | NY Rangers – Carolina 5:1 (kon.) | Columbus – Anaheim 4:2 (kon.)
Buffalo – Pittsburgh 0:4 (kon.) | Florida – San Jose 1:2 (kon.) | St. Louis – Los Angeles 1:4 (kon.)
Winnipeg – Vegas 7:4 (kon.) | Colorado – New Jersey 1:2 (kon.) | Philadelphia – Boston 0:3 (kon.)
konec
New York Rangers
5:1 (0:1, 2:0, 3:0)
Carolina Hurricanes
Sobota 02.12.2017, 01:00 • Madison Square Garden, New York • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mne je to již pro dnešek vše. Přeji příjemný vstup do víkendu a někdy příště, nejen u NHL, opět na počtenou! (03:50:36)
     
    Konečný počet střel na branku:
    NY Rangers 26, Carolina 33.
     
    Československá stopa v utkání:
    Do utkání nezasáhl žádný český ani slovenský hráč.
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Michael Grabner (NYR) 3+0
    2. Henrik Lundqvist (NYR) 32 zák., 1 gól, 97,00%.
    3. Kevin Shattenkirk (NYR) 0+1.
     
    Je dobojováno. Vítězem dnešního utkání se nakonec poměrně suverénně stává tým New York Rangers. Jezdci už byli ve třetí třetině výrazně lepším mužstvem a měli hru víceméně pod kontrolou. Za vítězstvím je hattrickem nasměroval Michael Grabner! Na to, že dva góly byly do prázdné branky, se již historie ptát nebude. Hurricanes může mrzet především druhá třetina, ve které spálili velké množství šancí.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:46
    Carolina se ještě snaží alespoň o čestný úspěch. Hosté se natlačili před branku a od modré nakonec pálil Hanifin. Ještě jeden zákrok pro Lundqvista!
    59:21 Paul CAREY - 5:1
     
    59:21
    Rangers právě vstřelili branku!
    Tak toto už je pro Hurricanes velice kruté. Domácí totiž ještě využívají přesilovku za neúspěšnou trenérskou challenge, a to v poměrně exhibičním tempu. Krásnou akci předvedl Vesey, jenž si potáhl puk a bekhendem našel připraveného PAULA CAREYHO. Pro útočníka Rangers již bylo snadné zaznamenat druhý gól v sezóně, usmívala se na něj totiž poloprázdná branka. Asistence: Jimmy Vesey.
     
    58:48
    Vyloučení v týmu Carolina Hurricanes (2 min. – zdržování hry / neúspěšná trenérská výzva).
     
    58:48
    Trenér Caroliny ještě zkusil challenge, zdálo se mu totiž, že se jednalo o ofsajd. Neuspěl a jeho tým tak ještě půjde do oslabení.
    58:48 Michael GRABNER - 4:1
     
    58:48
    Rangers právě vstřelili branku!
    Tak to je něco! Carolina okamžitě odvolala Darlinga podruhé a máme tu hattrick! Nieves nahodil puk do pásma, kde jej zastihl MICHAEL GRABNER a z takřka nulového úhlu dokázal bekhendem trefit prostor mezi třemi tyčemi. Asistence: Cristoval Nieves,
    57:47 Michael GRABNER - 3:1
     
    57:47
    Rangers právě vstřelili branku!
    Velice rychle je ale hotovo. McDonagh obral o kotouč jednoho z hostujících útočníků, vyměnil si jej s MICHAELEM GRABNEREM a ten už herní předmět snadno dovezl do odkryté svatyně. Asistence: McDonagh.
     
    57:37
    Ano, Darling míří na hráčskou lavici a Hurricanes hrají v šesti!
     
    57:25
    Nyní už se hra po několika minutách přerušuje. Rychle tedy přichází na řadu komerční pauza a dost možná také porada Caroliny. Zkusí to hosté bez brankáře?
     
    56:32
    Hanifin skvěle zastavil přečíslení domácích. Táhle jej Kreider, který se snažil hledat volného souputníka, ale právě dříve zmiňovaný obránce kotouč vleže zastavil.
     
    55:56
    Carolina obrací hru, krouží v pásmu a číhá na správný okamžik. Velice dlouho se již hraje bez přerušení!

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 21. Desharnais, 22. Grabner (Shattenkirk, J. T. Miller), 58. Grabner (McDonagh), 59. Grabner (Nieves), 60. Carey (Vesey) – 1. Williams


    New York Rangers: H. Lundqvist (Pavelec) – Holden, McDonagh (C), Shattenkirk, Skjei, Br. Smith, M. Staal – Bučněvič, Desharnais, Kreider – Rick Nash (A), K. Hayes, Vesey – Zuccarello (A), J. T. Miller, Grabner – Fast, Nieves, Carey.
    Carolina Hurricanes: Darling (C. Ward) – Faulk (C), H. Fleury, T. van Riemsdyk, Slavin, Pesce, Hanifin – T. Teräväinen, J. Staal (A), Aho – Williams, V. Rask, Di Giuseppe – E. Lindholm, D. Ryan, Skinner (A) – B. McGinn, Krüger, Nordström.
    thejrc.org