NY Islanders – Ottawa 5:6 (kon.) | NY Rangers – Carolina 5:1 (kon.) | Columbus – Anaheim 4:2 (kon.)
Buffalo – Pittsburgh 0:4 (kon.) | Florida – San Jose 1:2 (kon.) | St. Louis – Los Angeles 1:4 (kon.)
Winnipeg – Vegas 7:4 (kon.) | Colorado – New Jersey 1:2 (kon.) | Philadelphia – Boston 0:3 (kon.)
konec
Columbus Blue Jackets
4:2 (1:1, 1:1, 2:0)
Anaheim Ducks
Sobota 02.12.2017, 01:00 • Nationwide Arena, Columbus • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Díky za vaši pozornost, přeji dobrou noc a příjemně strávený víkend! (03:56:58)
     
    A na závěr vám dlužím údaj o divácích. Těch dnes zavítalo Nationwide Areny celkem 16 206!
     
    Tři hvězdy utkání

    1. Josh Anderson (CBJ) – 1+2, +2, 3 střely.
    2. Artěmij Panarin (CBJ) – 1+2, +2, 4 střely.
    3. Pierre-Luc Dubois (CBJ) - 0+2, +1, 1 střela.
     
    Ceny pro nejlepší hráče ovládli domácí a nejspíš zaslouženě. Třetí místo získal centr Pierre-Luc Dubois, jenž odehrál opravdu dobré utkání. Aktivní Artěmij Panarin je druhou hvězdou, autor vítězného gólu Josh Anderson je pak absolutní jedničkou.
     
    Československá stopa v utkání:

    Lukáš Sedlák (CBJ) – 0+0, 0 střel, 0, 12:24 min.
    Ondřej Kaše (ANA) – 0+0, 1 střela, 0, 12:58 min.
     
    Český souboj tak vyzněl pro Lukáše Sedláka, ale všemu mohlo být jinak, kdyby jeho krajan Ondřej Kaše proměnil svou velkou šanci. Ani jeden z Čechů se tak do statistik nezapsal.
     
    Statistiky zápasu:

    Střely na branku: 31 – 27
    Přesilové hry: 1/7 – 0/4
    Vhazování: 52 % – 48 %
    Zablokované střely: 13 – 9
    Hity: 18 – 17
     
    Columbus tak pokračuje ve své vítězné vlně! Jak utkání shrnout, výhra je zasloužená, ale měla černé kaňky. Těmi byly přesilové hry, které byly ze strany Blue Jackets bídné, a kdyby hosté proměňovali své velké šance, mohl být výsledek úplně jiný.
     
    Konec zápasu.
    59:31 Nick FOLIGNO - 4:2
     
    59:31
    Columbus právě vstřelil branku!
    Hotovo! Anaheim měl ještě zajímavou šanci, po které se ke kotouči dostal NICK FOLIGNO, na modré čáře si nachystal kotouč a pohodlně ho poslal do prázdné branky – 4:2! Asistence: Brandon Dubinsky, Jack Johnson.
     
    59:14
    Když už puk proletí až na branku, Joonas Korpisalo ho dokáže pokrýt! Naposledy mu jeden ze soupeřů vysekl hokejku, což se mu nelíbilo, ale žádná velká mela se nestrhla.
     
    59:01
    Adam Henrique míchá s kotoučem v útočném pásmu. Domácí všechny střelecké pokusy úspěšně blokují.
     
    58:31
    Zach Werenski pálil z vlastního obranného pásma, ale na rozdíl od svého kolegy mířil pouze těsně vedle pravé tyčky.
     
    58:22
    Nahozený kotouč od mantinelu Joonas Korpisalo na přední tyči nepustil za svá záda a bude se vhazovat po pravici domácího brankáře.
     
    58:06
    Ducks už nechali svého brankáře na střídačce a hrají v šesti proti čtyřem. To se nemusí vyplatit, protože Columbus může v klidu vyhazovat. Naposledy to zkoušel Jack Johnson, jenže minul.
     
    57:50
    Krátce po dalším přerušení využil Anaheim chvíle klidu pro oddechový čas!
     
    57:33
    Ducks, kteří jsou stále v pěti a s brankářem Johnem Gibsonem, okamžitě ztratili útočné pásmo a musí se do něj vracet znovu.
     
    57:29
    Kotouč znovu skončil až na tribuně a tentokrát to bude i s trestem, protože Cam Atkinson (CBJ) dostává dvě minuty za zdržování hry.
     
    57:10
    Nevýrazná střela Cama Fowlera sice velkou naději na úspěch neměla, ale vybojoval pro Anaheim vhazování v útočném pásmu.
     
    57:01
    Ve vlastním obranném pásmu bojuje i český útočník Lukáš Sedlák a na druhý pokus úspěšně vyhazuje puk přes všechno čáry.
     
    56:16
    Antoine Vermette potvrzuje nálepku krále na vhazování, kterým opět vybojoval útočné pásmo pro svůj tým.
     
    56:08
    Joonas Korpisalo nadvakrát zablokoval střelu od modré, ale Corey Perry ho nenechal v klidu a snažil se ještě volný kotouč pod jeho betonem dotlačit do branky – neúspěšně.
    55:06 Josh ANDERSON - 3:2
     
    55:06
    Columbus právě vstřelil branku!
    Vzápětí pálil nepřesně Artěmij Panarin, po jehož střele tlak Blue Jackets pokračoval, až se mezi kruhy dostal k puku JOSH ANDERSON a šťastnou střelou po vyrážečka Johna Gibsona poslal svůj podruhé v utkání do vedení – 3:2! Asistence: Artěmij Panarin, Pierre-Luc Dubois.
     
    54:50
    Šikovně to udělal Pierre-Luc Dubois, jenž si najel zpoza branky a místo přihrávky se šikovně otočil a ze střelecké pozice pěkně prověřil Johna Gibsona.
     
    54:33
    Zakázané uvolnění Blue Jackets. Ne, že by se na ledě vůbec nic nedělo, jen se nejedná o nic vzrušujícího. Oba týmy chybují a střídají se v držení kotouče.
     
    53:52
    John Gibson ustál nebezpečnou střelu, kterou tečoval Markus Nutivaara. Ke změně průběžného skóre ale nedošlo. Bude se vhazovat po levici brankáře Anaheimu.
     
    53:13
    Hra je hodně rozkouskovaná. Trhají ji častá přerušení, ať už kvůli nedovolené hře vysokou holí, nebo puku mimo hrací plochu.
     
    52:45
    Nationwide Arena bouří a děkuje Joonasi Korpisalovi! Finský brankář nejprve pokryl tvrdou střelu Francoise Beauchemina od modré čáry, po které mu chtěl zasunout Corey Perry kotouč mezi betony, jenže domácí brankář je včas sklepl k sobě.
     
    52:01
    Cam Atkinson se hnal na útočné polovině za kotoučem a chybělo mu málo, aby byl alespoň o chvilku rychlejší, než jeho protějšek. Kotouč je v moci Anaheimu.
     
    51:17
    Sražený kotouč skončil na střídačce Anaheimu a následuje komerční přestávka. Po ní budeme pokračovat v posledních devíti minutách základní hrací doby. Dočkáme se rozuzlení, nebo půjdeme do nastavení?
     
    50:48
    Columbus je aktivnějším týmem, má více střel, ale v klíčových momentech zápasů hoří. Jediným štěstím domácích je, že Anaheim pro změnu své velké šance pálí.
     
    50:11
    Z kruhu pro vhazování neuspěl Pierre-Luc Dubois a poté, co domácí opět ztratili kotouč, se na led vrací vyloučený Logan Shaw.
     
    49:38
    Na druhé straně ujel Adam Henrique, ale k první přihrávce svůj první gól v dresu Anaheimu nepřidal. Jeho střelu z levé strany srazil Seth Jones mimo.
     
    49:17
    Columbus musí znovu začínat zpoza své branky. V podání Blue Jackets je to v přesilových hrách bída s nouzí.
     
    48:44
    Krátká přesilová hra pěti proti třem nic zajímavého nepřinesla. Columbusu kombinoval v útočném pásmu, ale Hampus Lindholm výborně zachytil nepřesnou kombinaci a vyhodil kotouč.
     
    48:06
    Pozor! Blue Jackets si zahrají přesilovou pěti proti třem, protože Logan Shaw (ANA) vyhodil puk až za jejich střídačku a nabídl půlminutovou dvojnásobnou převahu domácím.
     
    47:54
    Columbus pokračuje v bídných přesilovkách, až na gólovou výjimku Artěmije Panarina. Poté, co kotouč znovu opustil hrací plochu, se bude vhazovat po pravici Johna Gibsona.
     
    47:26
    Krátce na to mohl jet do brejku Drew Cogliano, ale postrádal potřebnou rychlost. Z tohoto mráčku nezapršelo, přesto přibývají cenné vteřiny na účet Ducks, kteří se zatím dobře brání.
     
    47:10
    Ti musí spěchat za svou branku. Anaheim se vyhozeným kotoučem osvobozuje.
     
    46:36
    A domácí borec možná moc dobře věděl, co dělá. Kevin Bieksa (ANA) si totiž vykoledoval dvouminutový trest za hrubost, zatímco domácí útočník odešel s prázdnou – další přesilová hra Blue Jackets.
     
    46:36
    Přibývá nárazů a při jednom z nich dohrál Kevin Bieksa útočníka Nicka Foligna a následně už se to mlelo. Pořízek Ducks okamžitě zahodil rukavice, chtěl nám zřejmě předvést další úder Supermana, ale domácí útočník tento sebevražedný kousek nepodstoupil. To se pochopitelně tvrďákovi Anaheimu nelíbilo.
     
    45:28
    Krátce po následném vhazování v obranném pásmu Ducks pálil od modré čáry jeden z obránců, ale pálil pouze na branku vyskakujícího Johna Gibsona.
     
    44:50
    Hru přerušil hvizd sudího poté, co kotouč znovu opustil hrací plochu. Bude se vhazovat ve středním pásmu.
     
    44:17
    Obrovskou šanci spálil Ondřej Kaše! Brankář Joonas Korpisalo chybně rozehrál za brankou jen na Jacoba Silfverberga, jenž hledal před brankou zcela volného českého útočníka, před nímž napravil zaváhání finský brankář, trochu změnil dráhu střelu a zamezil tak pohodlnému zakončení.
     
    43:46
    V posledních desítkách vteřin se žádná velká šance neudála. Uvidíme, co přinesou následující minuty.
     
    42:27
    Byli tomu velmi blízko! Corey Perry si hrál s pukem v kruhu pro vhazování, hodil ho na branku, kde Joonas Korpisalo puk jen vyrazil do strany a Nick Ritchie ho zasunul jen podél brankové čáry. Tohle by mohlo Anaheim velmi mrzet.
     
    42:10
    Útočná snaha Columbusu končí zakázaným uvolněním. Další příležitost pro Ducks. Dokážou potrestat neúspěšnou přesilovku soupeře?
     
    41:41
    Ducks se osvobozují i podruhé a potřetí mohl jet dokonce do úniku Adam Henrique. Vyčerpaný útočník ale v klidu nahodil kotouč, odjel střídat a domácí tak přichází o další přesilovou hru.
     
    41:10
    Pierre-Luc Dubois si na levé strany vytvořil zajímavou šanci, po které se Anaheim úspěšně osvobodil...
     
    40:42
    Domácí kombinují v útočné třetině a drží kotouč na svých hokejkách. Zatím se jim ale nedaří najít vhodný prostor na zakončení.
     
    40:13
    Začínáme poslední část zápasu za vyrovnaného stavu, ale střelecké převahy Columbusu. Domácí se ale krátce po vhazování vystavili zakázanému uvolnění.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Statistiky po druhé třetině:

    Střely na branku: 21 – 10
    Přesilové hry: 1/5 – 0/3
    Vhazování: 53 % – 47 %
    Zablokované střely: 9 – 8
    Hity: 13 – 10.
     
    Většinu z ní si domácí přenesou do třetí třetiny. Ta druhá nabídla divoký hokej, v němž jsou aktivnější domácí a po dlouhém trápení proměnili i přesilovou hru zásluhou Artěmije Panarina. O osm minut dříve ale potrestal chybu v kombinaci Kevin Roy, který ujel sám na branku a uspěl.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:52
    Zdá se, že Nick Foligno (CBJ) dostal dvě minuty za hrubost proti Johnu Gibsonovi (ANA). Ten dostal jen menší trest za podražení, které celou šarvátku způsobilo a mstitel Josh Manson (ANA), jenž se do strkanice přiřítil jako třetí, dostal další dvě minuty. Z toho tedy vychází přesilová hra pro Columbus.
     
    39:52
    A pozor! Nick Foligno si najel před branku, kde za přispění soupeře strčil do Johna Gibsona, který mu hokejkou sekl do nohy. Hra vzápětí pokračovala a projíždějící Nick Foligno šel k ledu poté, co ho brankář Anaheimu podrazil. Oba dva si pak jeli celou situaci vyříkat, hostující brankář po domácím hráči skočil a strhla se mela. Uvidíme, jak budou vypadat tresty, ale tato nezvyklá situace byla komická.
     
    39:36
    Nenápadná akce domácí fanoušky nabudila! Brandon Dubinsky objel branku a backhandem zasouval na přední tyč, možná jen nahrával, ale arénou to jen zahučelo.
     
    39:10
    Hra se znovu přestěhovala za branku Columbusu, kde oba týmy už několik vteřin dolují kotouč od mantinelu.
     
    38:37
    Domácí rozjeli zajímavou akci a sérii přihrávek v útočném pásmu, z nichž bohužel pro ně i domácí fanoušky nedokázali vyprodukovat víc, než jen zablokovanou střelu Joshe Andersona.
     
    38:03
    Anaheim dobře ubránil obrannou modrou, nahodil kotouč do rohu kluziště, kde se ho pokusil vybojovat – neúspěšně.
     
    37:32
    Obránce Zach Werenski dnes nemá svůj den. Obránce Columbusu opět ztrácí kotouč na modré čáře, čímž nabídl soupeři možnost brejku. Domácí ho rychle srazili do hlediště a bude se vhazovat v obranném pásmu Ducks.
     
    37:03
    Český útočník se dostal ke kotouči za útočnou modrou čárou, jenže neměl podporu spoluhráčů, tak raději nahodil a odjel střídat.
     
    36:38
    Blízko gólu byl i Ondřej Kaše, který mezi kruhy tečoval dělovku Joshe Mansona! Pravdou však je, že by potřeboval o něco více štěstí.
     
    35:55
    Joseph Blandisi už aspiroval na první gól v dresu Ducks, ale bohužel pro něj i pro Anaheim nepatřila střela z levé strany mezi ty, které by měly gólové parametry.
     
    35:10
    Hra pokračovala kolem branky Anaheimu, ale Zach Werenski ztratil na útočné modré kotouč a jeho tým tak přišel o útočné pásmo. Škoda pro domácí.
     
    34:22
    Domácí dlouho bojovali v útočném pásmu, leč neúspěšně a dokonce se museli bránit přečíslení tří na dva. To nakonec Joonas Koorpisalo řešit nemusel, protože přihrávku na zadní tyč zablokoval padající David Savard a vzápětí vypíchl kotouč z hole kličkujícího Cama Fowlera.
     
    33:48
    Velkou pochvalu si zaslouží Jack Johnson, jenž v těžké pozici zachytil vyhozený kotouč a udržel svému týmu útočné pásmo.
     
    33:30
    Columbus už uzavřel druhou desítku střel, když z levé strany provětral lapačku Johna Gibsona, který raději podržel kotouč. Jen pro porovnání, Anaheim má na kontě o třináct střel méně.
     
    32:37
    Oba týmy se střídají v držení kotouče a bohužel pro nás i v nepřesnostech. Sledujeme pasáž plnou špatných přihrávek.
     
    32:07
    Pozitivní zprávou je, že se na led po pauze vrátil Ondřej Kaše a právě odebral kotouč soupeři, za kterého bojoval na ledě i Lukáš Sedlák.
     
    31:28
    Kotouč znovu opustil hrací plochu, tentokrát u branky Columbusu a po vhazování se hraje na jeho obranné polovině hřiště.
    30:54 Artěmij PANARIN - 2:2
     
    30:54
    Columbus právě vstřelil branku!
    Domácí právě vyšlápli osmitisícovku, když využívají přesilovou hru! Výbornou práci odvedl Pierre-Luc Dubois, jenž na levé straně najel podél kruhu, navázal na sebe dva hráče soupeře a pěknou přihrávkou našel před brankou ARTĚMIJE PANARINA, který si zpracoval kotouč a přesně vymetl růžek branky – 2:2! Asistence: Pierre-Luc Dubois, Josh Anderson.
     
    30:25
    Zach Werenski už na modré čáře číhal na ideální přihrávku, jenže dostal spíše plačku, ze které málem Anaheim opět zahrozil. Ducks se osvobozují.
     
    30:02
    Hm, takhle to nepůjde. Anaheim okamžitě po vhazování získal kotouč a vyhazuje až za branku Columbusu. Ten musí začít zpoza své branky.
     
    29:49
    Po komerční přestávce budeme opět pokračovat v nerovném počtu hráčů a uvidím, jak se s tím domácí tentokrát popasují.
     
    29:49
    Vánoce jsou tady, co si jen přát... Známá melodie oblíbeného známé reklamy je nám povědomá, ale domácí teď od rozhodčích dostávají spíše to, co si rozhodně nepřejí. Obránce Kevin Bieksa (ANA) trefil hokejkou obličej Joshe Andersona, čímž nabídl domácím další přesilovou hru. Ty jsou ale zatím pro Blue Jackets spíše noční můrou.
     
    29:31
    Zajímavé přečíslení tří na dva domácí hráči nepotrestali. Jeden z nich hledal ze středu hřiště najíždějícího kolegu, který ovšem tak rychlou přihrávku nečekal a na kotouč nedosáhl.
     
    28:12
    Brandon Dubinsky se v nepřehledné situaci před brankou pokusil prosadit individuálně, ale padajícího Johna Gibsona nepřekonal.
     
    27:26
    Oba týmy se střídají v držení kotouče. Ne, že bychom v posledních minutách sledovali nudný hokej, oba týmy se střídají v držení kotouče, jen bez výraznější gólové šance.
     
    26:33
    Tato přesilová hra opět nepatří mezi ty, které byste ukazovali mladým hokejistům jako ukázkové. Columbus se opravdu trápí.
     
    25:59
    Anaheim měl obrovskou šanci na třetí gól, když Zach Werenski upadl na modré čáře a Chris Wagner měl ve vlastním oslabení šanci, jako přes kopírák podobné té gólové v podání Kevina Roye. Hostující útočník zvolil blafák, s nímž ale na domácího brankáře nevyzrál!
     
    25:45
    Útok se jim nevydařil a dokonce půjdou opět do čtyř! Hampus Lindholm (ANA) si na modré čáře počínal při souboji se soupeřem nedovoleně a dostane menší trest.
     
    25:21
    Další střelecký pokus z kruhu pro vhazování v podání Blue Jackets byl sražen mimo branku, dopředu mohou jít hosté.
     
    24:37
    Columbus se snaží ideálně odpovědět, tedy gólem, jenže se mu nedaří vytvořit šanci, která by mohla Johna Gibsona zarazit.
     
    23:51
    Gól padl ještě při hře čtyři na čtyři, ale už hrajeme v pěti hráčích na obou stranách. Artěmij Panarin chtěl usměrnit sražený kotouč, jenže mu zasáhl pouze brusli.
    22:32 Kevin ROY - 1:2
     
    22:32
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Chceš gól? Útočník KEVIN ROY výzvu vyslyšel, když po chybě beků na útočné modré čáře dostal kotouč přímo do jízdy, jel sám na brankáře Joonase Koorpisala, počkal si na jeho pohyb a backhandem zasunul puk mezi jeho betony. Útočník Adam Henrique si tak připisuje první bod v Anaheimu – 1:2! Asistence: Adam Henrique.
     
    21:57
    Jack Johnson hledal na pravé straně zadovkou Joshe Andersona, kterému se nepodařilo usměrnit kotouč a na druhé straně si při brejku neporadila ani dvojice Ducks, ve které byl i Ondřej Kaše.
     
    21:15
    Útočná akce Columbusu skončila posunutou brankou a krátce po vhazování střílel z kruhu pro vhazování jeden z hráčů v modrém a v zajímavé pozici mířil mimo tři tyče.
     
    20:35
    Přesilová hra Anaheimu končí, alespoň prozatím. Při vhazování totiž Chris Wagner (ANA) podrazil soupeře a půjde si na dvě minuty nedobrovolně odpočinout.
     
    20:32
    Anaheim okamžitě díky své početní převaze zaútočil a hned v úvodu prostřední části prověřil Joona Koorpisala. Jeho sražený puk však skončil v ochranné síti.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Statistiky po první třetině:

    Střely na branku: 10 – 5
    Přesilové hry: 0/2 – 0/2
    Vhazování: 48 % – 52 %
    Zablokované střely: 5 – 4
    Hity: 7 – 3.
     
    Závěr první třetiny už žádnou výraznou šanci nepřinesl ani na jedné straně, což znamená, že si hosté přesilovou hru přenesou do začátku prostředního dějství. Do něj půjdeme za stavu 1:1, který načal efektivní tečí Josh Anderson, na jehož zásah vzápětí zareagoval pěknou střelou Cam Fowler.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:27
    Zajímavá příležitost pro Anaheim! Alexander Wennberg (CBJ) šel u mantinelu do souboje se soupeřem a neúmyslně zasáhl holí jednoho ze soupeřů. Tím byl Adam Henrique, který si na z premiéry v dresu Anaheimu odnese zřejmě pár stehů. Za hru vysokou holí a krev zároveň to tedy znamená nešťastné čtyři minuty pro domácího útočníka.
     
    19:12
    Alexander Wennberg si dlouho hrál s pukem, až se přiřítil Hampus Lindholm a tvrdým i čistým hitem poslal svého soupeře k ledu.
     
    18:32
    A už se nacházíme v obranném pásmu Columbusu, kam se hra rychle přestěhovala. Na ledě je druhý útok Anaheimu, v němž ovšem chybí Ondřej Kaše, jehož místo zaujal Logan Shaw. Doufejme, že si český útočník neobnovil své zranění.
     
    18:17
    Další z mnoha přerušení kouskuje závěr první třetiny. Sražené nahození domácích skončilo na tribuně a bude se vhazovat v obranném pásmu Anaheimu.
     
    17:54
    A obě mužstva se po nějaké době na stejné místo znovu vrací – zakázané uvolnění Columbusu.
     
    17:22
    Zblokovanou střelu Chrise Wagnera, kterou poslal do ochranné sítě Jack Johnson. Oba týmy se připravují na vhazování po pravici Joonase Koorpisala.
     
    17:10
    Anaheim si po vhazování žádnou velkou šanci nevytvořil, ale oslabení bezpečně zvládne. Co přinese závěr první třetiny?
     
    16:56
    Columbus okamžitě po vhazování zaútočil, opět se dostal až do obranného pásma soupeře, jenže střelecký pokus si nevytvořil. Blue Jackets dokonce vyhazují až na zakázané uvolnění.
     
    16:19
    Zmar Blue Jackets podtrhává úmyslný ofsajd, po němž se hra stěhuje před branku Joonase Koorpisala.
     
    15:42
    Okamžitě zahrozil Anaheim, ale neuspěl a musí se rychle bránit. Tato přesilová hra je jen zrcadlem neúspěšných přesilových her, které Columbus trápí v celém dosavadním průběhu základní části.
     
    15:13
    Chris Wagner (ANA) si u mantinelu vyšlápl na Pierra-Luca Duboise, což se nelíbilo sudím a dvouminutovým trestem za hrubost posílají domácí do přesilové hry.
     
    15:03
    Columbus vyhrál vhazování a jeden z jeho hráčů hledal z rohu kluziště svého kolegu v mezikruží, ale domácí střelec promáchl kotouč.
     
    14:54
    Blížíme se do poslední pětiminutovky, když krátce před jejím začátkem prověřil Brandon Dubinsky brankáře Johna Gibsona. Domácí střela z levé strany ovšem druhé vedení nepřinesla – komerční přestávka.
     
    14:27
    Střela od modré čáry přišla, jenže pro Johna Gibsona byla jen třešničkou na dortu, a když po vyhození soupeře prošel do útočného pásma Pierre-Luc Dubois, soupeř mu kotouč vypíchl a početní převaha Blue Jackets skončila.
     
    13:56
    Základ bychom měli, Columbus už obsadil útočné pásmo a roztáčí sérii přihrávek. Teď ji jenom zakončit střelou.
     
    13:32
    Útočnou akci Blue Jackets zastavil tentokrát ofsjad, po němž domácí vyhráli vhazování a ze svého obranného pásma začínají další útok. Bude úspěšný?
     
    13:29
    Anaheim okamžitě dostal hru až do rohu obranného pásma Columbusu, kde dostal domácí pod tlak a vybojoval cenné vteřiny.
     
    12:43
    Krátká komerční přestávka je za námi a Columbus může soupeři ukázat, jak se přesilové hry zahrávají. Varováním však je, že domácí jsou v přesilových hrách vůbec nejhorší v celé soutěži, což je v kontrastu s velmi dobrým oslabením více než zajímavé.
     
    12:40
    Do čtyř už půjdou i Ducks. Jmenovitě Corey Perry (ANA), jenž si v souboji s Tylerem Mottem pomohl hákováním a bude za to potrestán menším trestem.
     
    12:23
    Joseph Blandisi dostal na útočné modré čáře kotouč, snažil se prosadit proti přesile soupeřů, leč marně. Columbus se však osvobodil jen za cenu zakázaného uvolnění, což znamená vhazování u jeho branky.
     
    11:54
    Obránce Hampus Lindholm míchá s pukem za vlastní brankou, čeká na vystřídání obou týmů a své další spoluhráče.
     
    11:16
    Artěmij Panarin zariskoval před vlastní brankou, když se pokusil uvolnit spoluhráče pěknou a zároveň riskantní zadovkou. Nakonec se mu to podařilo, jenže se svými parťáky gólovou šanci nevytvořil.
     
    10:32
    Na levé straně se dostal do zakončení Nick Foligno, jehož rána měla gólové parametry, jenže ji zastavil pěkný semafor v podání Johna Gibsona – komerční přestávka.
     
    10:19
    Nechybělo mnoho a Columbus mohl přidat druhý gól! Nebezpečná akce domácích přinesla závar před hostující brankou, kde se pokoušel dorážet Markus Nutivaara, kterému bránící hráč zablokoval hůl.
     
    09:36
    Obránce Anaheimu mohl udeřit znovu, svou střelou od modré čáry ovšem trefil jenom bránícího hráče před sebou.
    09:04 Cam FOWLER - 1:1
     
    09:04
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Ducks vyrovnávají a nutno říct, že podobným gólem jako domácí. CAM FOWLER dostal v kruhu pro vhazování kotouč od Dereka Granta, zkušeně si počkal, až bude mít Joonas Koorpisalo zakrytý výhled a přesnou střelou našel mezeru v jeho výstroji – 1:1! Asistence: Derek Grant, Dennis Rasmussen.
     
    08:56
    Na levé straně se na modré čáře opřel do puku Cam Atkinson, jenž zkoušel pozornost Johna Gibsona a na brankáře Ducks si nepřišel.
     
    08:26
    Vstřelená branka Columbusu tempu pomohla, hra se přelévá ze strany na stranu i za přispění českých útočníků, jen chybí další výraznější střelecký pokus.
     
    07:17
    Okamžitě po vhazování zaútočil Columbus znovu a Boone Jenner střílel z pravého kruhu jen těsně mimo branku!
    07:02 Josh ANDERSON - 1:0
     
    07:02
    Columbus právě vstřelil branku!
    Trochu jsem to zakřikl, domácí už odskakují. Útočník BRANDON DUBINSKY dostal v kruhu pro vhazování kotouč, najel si na střelu a od mantinelu nahodil puk na branku. Před ní výborně clonil Josh Anderson a zdálo se, že puk ještě tečoval, jenže ten nakonec proplul až za Johna Gibsona – 1:0! Asistence: Artěmij Panarin, Josh Anderson.
     
    06:50
    Elitní formace Columbusu drží kotouč v útočném pásmu i nadále, jenže zatím bez střeleckého efektu. Aktivní Artěmij Panarin pálil mimo...
     
    06:14
    Domácí výborně bruslí a výsledkem byl jejich tlak v útočném pásmu, na jehož konci mohl pálit Seth Jones, ale modré trefil po přihrávce Artěmije Panarina jen bránícího hráče.
     
    05:44
    Situace se opakuje po několika vteřinách znovu. Sledujeme ale svižný úvod zápasu, oba týmy se snaží prosadit v zakončení, jen jim chybí lepší přesnost.
     
    05:30
    Další střelecký pokus z kruhu pro vhazování byl sražen až mezi diváky. Bude se vhazovat ve středním pásmu.
     
    05:11
    Anaheim měl v defenzivě plné ruce práce. Columbus se chytře usadil v útočném pásmu a pálil, odkud to šlo, až jeden pokus Johnu Gibsonovi vypadl, jenže z dorážky domácí neudeřili.
     
    04:49
    Na druhé straně zachyboval na modré čáře Lukáš Sedlák, přesto mohl jít Columbus do brejku, který táhl Oliver Bjorkstrand a pokoušel se najít najíždějícího Tylera Motteho – neúspěšně.
     
    04:21
    Mladý finský brankář Columbusu si připsal první zákrok! Joonas Koorpisalo bez problémů ukryl do lapačky střelu z levé strany a po krátké pauze se bude pokračovat u jeho branky.
     
    04:00
    Puk je za brankou Ducks a v jejich moci, jenže hosté během přesilové hry nevystřelili a na první střelecký pokus zatím nedošlo.
     
    03:31
    Domácí to potvrzují i v první početní nevýhodě zápasu, která se v posledních desítkách vteřin odehrávala převážně na obranné polovině Anaheimu.
     
    02:47
    Anaheim se dostal s kotoučem do útočného pásma, ale trvalý tlak si nevybojoval. Columbus má mimochodem čtvrté nejlepší oslabení v celé soutěži, takže Ducks nečeká nic lehkého.
     
    01:59
    Důvodem je nevybíravý zákrok Scotta Harringtona (CBJ), jenž u mantinelu dohrál Antoineho Vermetta a poslal ho hlavou na mantinel. Máme tu první přesilovou hru zápasu.
     
    01:59
    Hostující celek se rychle dostal do útočného pásma znovu a po jednom ze soubojů je hra přerušena hvizdem sudího.
     
    01:22
    Český útočník si u mantinelu počítal dobře, ale Ducks nedokázali zahrozit a Columbus se osvobozuje.
     
    00:57
    Dopředu míří pro změnu Anaheim a na led se dostává i druhá formace s Ondřejem Kašem!
     
    00:39
    Na první pokus to Blue Jackets nevyšlo, ale druhý útok už byl v podání Columbusu nebezpečnější. Z levé strany se prodral až do zakončení Artěmij Panarin, jehož dělovku John Gibson pokryl a poradil si i s dorážkou.
     
    00:03
    Adam Henrique své úvodní vhazování v dresu Ducks prohrál a úvodní útok obstarají hráči v modrých dresech.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Dnešní utkání budou řídit převážně borci, kteří začali pískat až v novém tisíciletí. Hlavní Kyle Rehman má na kontě 533 zápasů, jeho dnešní parťák Jean Hebert "jen" 325.

    Výrazně zkušenější jsou čároví rozhodčí. Pierre Racicot patří mezi pamětníky. Déle než Jaromír Jágr (pochopitelně) v NHL není, ale od roku 1993 řídil už 1 613 zápasů! Kolega Mark Shewchyk už se blíží tisícovce, jelikož byl přítomen u 933 duelů.
    Joseph Blandisi si dnes připíše premiéru u Ducks

     
    A my, čeští fanoušci, se máme na co těšit! Do sestavy Anaheimu se vrací Ondřej Kaše, zatímco Columbus má v sestavě také Lukáše Sedláka. Nakonec se tak dočkáme českého souboje.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Nenápadný Columbus vládne divizi

    V uplynulém ročníku byl Columbus možná největším překvapením soutěže a ve své úspěšné éře pokračuje i v úvodu toho aktuální. Blue Jackets poráží jednoho soupeře za druhým a naposledy se jim to nepodařilo 11. listopadu, kdy si Carolina odvezla vítězství 3:1.

    Columbus ale od té doby zabral. Vyhrál sedm z osmi posledních zápasů a nezáleží ani na tom, že čtyři urval až v nastavení a jeden navíc vyhrál o jediný gól – prostě vítězí. Proti Anaheimu se mu navíc daří, když ho porazil už třikrát v řadě a naposledy u něj padl v listopadu 2015.
    Obě posily už mají nachystané své dresy!

     
    Marodka Anaheim ubíjí, pomůže mu Henrique?

    V posledních sezonách nepatří mezi nejžhavější kandidáty na Stanley Cup, ale musí se s ním počítat. Anaheim na tom nebyl jinak ani před aktuální sezonou, ve které se ovšem zadrhl. V posledních pěti zápasech si připsal čtyři porážky a sérii neúspěchů ukončil výhrou 3:2 na ledě St. Louis.

    Omluvou pro Ducks je ale rozsáhlá marodka. Nemoc trápí Ryana Eavese, zraněný je i Ryan Getzlaf a problémy v horní části těla nepouští do zápasů Ondřeje Kašeho s kanonýrem Rickardem Rakelem. I proto si vedení organizace v týmu sehnalo útočníka Adama Henriqua s Josephem Blandisim, za které putoval do New Jersey obránce Sami Vatanen. Oba týmy si vyměnily také volby v draftu.
     
    Všem fanouškům hokeje přeji dobrý večer! Hodinu po půlnoci startuje první várka dnešních zápasů NHL a společně budeme sledovat duel rozjetého Columbusu proti Anaheimu, který pro změnu trápí rozsáhlá marodka.

    Daniel Ryl

    Branky a nahrávky: 8. Dubinsky (Panarin, J. Anderson), 31. Panarin (Dubois, J. Anderson), 56. J. Anderson (Panarin, Dubois), 60. N. Foligno (Dubinsky, J. Johnson) – 10. Fowler (D. Grant, Rasmussen), 23. Roy (Henrique)


    Columbus Blue Jackets: Korpisalo – S. Jones, Werenski, D. Savard, J. Johnson, Nutivaara, Harrington – J. Anderson, Dubois, Panarin – N. Foligno, Dubinsky, Jenner – Atkinson, Wennberg, Milano – Bjorkstrand, Sedlák, Motte.
    Anaheim Ducks: Gibson – Manson, H. Lindholm, Bieksa, Fowler, Beauchemin – Perry, Henrique, N. Ritchie – Silfverberg, Wagner, Cogliano – Blandisi, O. Kaše, Vermette – Roy, L. Shaw, D. Grant – Rasmussen.

    Rozhodčí: K. Rehman, J. Hebert – M. Shewchyk, P. Racicot.

    Diváci: 16 206
    thejrc.org