Benátky n/J – Havířov 1:2 (kon.) | Motor ČB – Slavia 4:2 (kon.) | Prostějov – Litoměřice 3:1 (kon.)
Kadaň – Přerov 1:2 (kon.) | Frýdek-M. – Kladno 1:2 (kon.) | Vsetín – K. Vary 3:2 (kon.)
Třebíč – Ústí n/L 4:3 (2:1 po s.n.)
konec
VHK ROBE Vsetín
3:2 (2:1, 0:0, 1:1)
HC Energie Karlovy Vary
Sobota 02.12.2017, 17:30 • Zimní stadion Na Lapači • Chance liga • 28. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:56
    Balán vzápětí v souboji před brankou fauloval Frola, a tak je rozhodnuto. Vhazuje se totiž v útočném pásmu domácích, kteří už mohou slavit.
     
    58:14
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Co se nepovedlo před chvílí, je už nyní realitou. JAROSLAV MARKOVIČ si to namířil přímo mezi rozestoupenou obranu hostů a v samostatném úniku pokořil Novotného bekhendovým blafákem. Asistence: Ondřej Kopta, David Březina.
     
    57:45
    Po Frolově dělovce se kotouč odrazil od levého betonu Novotného přímo k Dominiku Pokornému, který mohl zakončovat do úplně odkryté klece, jenže zamířil pouze do bočního oblouku branky! Domácí si mohli vzít ztracené vedení zpět.
     
    55:07
    Gól z toho nakonec nebyl, a proto míří Stloukal na trestnou lavici za hákování.
     
    53:35
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Hosté se sice k výraznějšímu tlaku nedostali, vyrovnání je však na světě. Nutno dodat, že to Energetici zahráli opravdu skvěle. Rachůnek nikým netučenou přihrávkou vybídl ke skórování STANISLAVA BALÁNA, který měl před sebou úplně prázdnou branku a nemýlil se. Asistence: Tomáš Rachůnek, Ondřej Šafář.
     
    51:34
    Domácí mohli přidat třetí branku! Po chybě obrany se do úniku vydal Markovič, jenže nedokázal přelstít Novotného. Ten zůstal ledově klidný, nešel brzy na zem a vykryl velký prostor ve své bráně.
     
    47:09
    Krenželok se dopustil školácké chyby. V obranném pásmu sevřel kotouč do dlaně, a poté jej vyhodil pryč. U rozhodčího to neprošlo a vsetínský obránce putuje na trestnou lavici.
     
    39:45
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Jiří Karafiát – 2 min., sekání).
    Vyloučení v týmu HC Energie Karlovy Vary (Jan Tomeček – 2 min., hrubost).
     
    39:20
    Kucharczyk čekal na ideální příležitost na nahrávku, a poté našel v mezikruží Karafiát, který orazítkoval pravou tyč Novotného brány.
     
    38:34
    Vsetín může spřádat plány na třetí branku. Flek měl sice velmi dobrou šanci, o chvíli později však hrál vysokou holí a budé hned čtyři minuty na trestné lavici.
     
    36:53
    Rohan si vyjel s kotoučem do mezikruží a tvrdou dělovkou ze zápěstí orazítkoval horní tyč Horčičkovy branky! Nyní měli domácí i kus štěstí.
     
    26:46
    Z útočného snažení domácí však pramení přesilová hra. Matic Podlipnik vyhodil kotouč až mezi diváky a putuje na trestnou lavici za zdržování hry.
     
    20:25
    Balán nahrál Rachůnkovi do excelentní střelecké pozice, hostující zkušený forvard měl před sebou poloprázdnou branku, jenže skvělý Horčička se stihl přesunout od jedné tyčky k druhé a fantasticky zasáhl! Rodák z Kladna nyní zabránil vyrovnání.
     
    14:43
    Přesilovka však netrvala příliš dlouho, protože hosté se provinili hrou v šesti hráčích na ledě, trest odpyká Stanislav Balán.
     
    13:50
    Hosté si zahrají první přesilovku v dnešním utkání. Za podražení míří na trestnou lavici Jiří Karafiát.
     
    12:11
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Utkání nabírá spád a na Lapači jsme v posledních minutách svědky gólových hodů. Energetici opět propadli v obraně a do úniku se z pravé strany vydal TOMÁŠ VÁVRA, který příklepem prostřelil padajícího Novotného. Valaši se poprvé v duelu dostávají do vedení. Asistence: Martin Podešva, Martin Janáček.
     
    11:24
    David Březina byl vyslán do úniku a mohl přidat svou sedmnáctou branku v sezoně, jenže Novotný jej dokázal vychytat. Nejdříve zamířil Březina do levého betonu gólmana, o chvíli pozěji zamířil vedle.
     
    10:16
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Domácí vyrovnávají hned po sedmi sekundách hry. To je odpověď jako hrom! Čtvrtá formace se ihned po buly vydala do útoku a po přihrávce Vojtěcha Šilhavého zpoza branky se tvrdou ranou od modré čáry prosazuje TOMÁŠ FROLO. Gólman neměl šanci zasáhnout, u rozhodčího si poté stěžoval na postavení útočícího hráče v brankovišti. Gól však platí. Asistence: Vojtěch Šilhavý.
     
    10:07
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Hosté se sice v úvodu drželi spíše v obraně, jsou to však oni, kdo jako první otevírají skóre utkání. Střelou z levého kruhu se prosazuje MARTIN KOHOUT. Asistence: Jaromír Kverka, Petr Stloukal.
     
    02:00
    O chvíli později se však Skuhravý provinil útočným faulem, když podrazil soupeře a vyfasoval za to dvě trestné minuty. Domácí začali aktivně a nyní mají k dispozici přesilovkou.
    Marken.cz

    Tomáš Kopecký

    Branky a nahrávky: 11. Frolo (Šilhavý), 13. Vávra (Podešva, Janáček), 59. Markovič (Kopta, Březina) – 11. Kohout (Kverka, Stloukal), 54. Balán (T. Rachůnek, Šafář)


    VHK ROBE Vsetín: Horčička (Šurý) – Teper, D. Krenželok, Ostrčil, Frolo, Janáček, Dundáček – Markovič, Kopta, Březina – Slováček, Podešva, Vávra – Pokorný, Kucharczyk, P. Beránek – Hořanský, Karafiát, Šilhavý.
    HC Energie Karlovy Vary: F. Novotný (Kuchař) – Sičák, Krejčí, Podlipnik, M. Rohan, Kovačevič, J. Tomeček, Šafář – Gorčík, Balán, T. Rachůnek – Kohout, Kverka, Stloukal – Flek, Skuhravý, Rezek – Davídek, M. Zadražil.

    Rozhodčí: Zbořil, Přikryl – Adamec, Zedník
    thejrc.org