Val. Meziříčí – Kopřivnice 5:2 (kon.) | Opava – Poruba 2011 3:4 (0:3 po s.n.) | SHK Hodonín – Šumperk 9:3 (kon.)
Nymburk – Tábor 2:3 (kon.) | Mor. Budějovice – Pelhřimov 4:3 (2:1 po s.n.) | Havlíčkův Brod – Písek 6:0 (kon.)
Klatovy – Kolín 2:3 (po pr.) | Most – Letňany 0:5 (kont.) | Jablonec n/N – Sokolov 4:7 (kon.)
David Servis – Žďár n/S 4:6 (kon.) | Trutnov – Řisuty 4:3 (kon.) | Kobra – Dvůr Králové n. L. 1:5 (kon.)
konec
BK Havlíčkův Brod
6:0 (3:0, 3:0, 0:0)
IHC Králové Písek
Sobota 02.12.2017, 17:00 • ZS Kotlina • 2. liga skupina Střed (ČR) • 18. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu 18. kola druhé ligy skupiny Střed. Lídr tabulky BK Havlíčkův Brod na svém ledě přivítá IHC Písek, který se díky středeční výhře nad David Servisem České Budějovice posunul z posledního místa o jednu příčku výš. Udrží Bruslaři domácí neporazitelnost? To se začneme postupně dozvídat od 17:00, kdy utkání začíná.
     
    Úvodní sestavy:

    BK Havlíčkův Brod: Marek (Č. Novák) – T. Semrád, Vašíček "A", Vala, Kulhánek, Balgalvis, M. Kříž, Hrabaň – Endál, Třetina "C", Přidal – Šuhaj, Milfait "A", Voříšek – Kuchta, Kozlík, Chlubna – Ludvík

    IHC Písek: R. Kříž (Štekr) – Hanus "A", Hřebíček, Červinský, Suda, Polata "A", Turek – Sýbek "C", Ciboch, Koupal, Vlk, Medek, Rod, Strnad, A. Novák, Duchoň, Pašek

    Rozhodčí: Michal Maršálek – Jan Kleprlík, Jan Vašíček.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:17
    Hosté byli na úvodní buly úspěšnější, záhy ale o kotouč přišli a musí vzdorovat útočné síle první lajny Havlíčkova Brodu. Těm se ale nedaří dostat přes modrou čáru a teď se dokonce provinili zakázaným uvolněním.
     
    01:14
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Střela Davida Cibocha z pravé strany mířila mimo. Sklouzla se po mantinelu a Bruslaři hned vyrazili dopředu. Luboš Voříšek přihrál na modrou čáru DAVIDU VALOVI. Jeho ránu Richard Kříž neviděl, puk nad jeho levým betonem prošel do sítě! Asistence: Luboš Voříšek.
     
    03:10
    Hosté se úspěšně prokombinovali do pásma Havlíčkova Brodu, kde zůstal mezi kruhy volný Jan Sýbek. Jeho střela mířila doprostřed brány, kde David Marek žádné volné místo nenechal.
     
    04:10
    Útok Havlíčkova Brodu byl neúspěšný a znovu zahrozili písečtí hokejisté. David Marek si připisuje další úspěšný zákrok.
     
    04:23
    Před Petrem Kuchtou se otevřel prostor na pravém křídle. Havlíčkobrodský útočník vystřelil zápěstím z pravého kruhu do betonu Richarda Kříže.
     
    05:18
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Richard Kříž vyrazil střelu Havlíčkova Brodu a kotouč se dostal k Jiřímu Vašíčkovi. Ten napřáhl, ale pak chytrou přihrávkou uvolnil LUKÁŠE ENDÁLA, jenž se z pravého kruhu trefil do odkryté klece! Asistence: Jiří Vašíček, Tomáš Semrád.
     
    07:30
    Bruslaři mají převahu, která vyústila ve faul Písku. Milan Hřebíček (PIS) zastavil Petra Kuchtu jen za cenu podražení.
     
    08:16
    Po vyhození Písku se domácí dostali zpátky do pásma hostů. Před Richardem Křížem zblízka dorážel Jiří Vašíček, puk za brankářovy betony ale nedostal.
     
    08:48
    Hosté se úspěšně brání, znovu dostali Bruslaře až do jejich pásma. Ti navíc nepřesně rozehráli a po zakázaném uvolnění se bude vhazovat po pravici Davida Marka.
     
    09:30
    Než se Bruslaři stačili dostat do útoku, Milan Hřebíček už skákal zpátky na led. Ve stejný okamžik na modré čáře napřáhl David Vala, písecký gólman jeho střelu vyrazil.
     
    09:44
    Obrovská šance Písku! Hosté ujeli po pravé straně a David Marek vykopl jejich zakončení pravým betonem jen před sebe. Pro dorážku se natáhl Jiří Duchoň, před kterým byla prázdná brána, v rychlosti ji ale minul!
     
    10:34
    První útok Havlíčkova Brodu svého soupeře znovu sevřel v jeho pásmu. Mezi kruhy si vybruslil Miroslav Třetina, jeho bekhendové zakončení se stalo kořistí Richarda Kříže.
     
    12:00
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Domácí se dostávají do tříbrankového trháku! Jan Milfait narýsoval z levé strany přesnou přihrávku přes šířku kluziště na LUBOŠE VOŘÍŠKA, jenž zblízka dostal puk přes Křížův beton až za brankovou čáru! Asistence: Jan Milfait, Lukáš Endál.
     
    14:09
    Tlak Havlíčkova Brodu neustává. Hosty před jejich klecí uzamkl i třetí útok Bruslařů. Celou situaci nakonec zakončil nahozením od modré čáry Patrik Hrabaň, Richard Kříž po úspěšném zákroku nechal přerušit hru.
     
    15:08
    První lajna domácích opět motá hlavy píseckým bekům. Lukáš Endál hledal Miroslava Třetinu, jeho přihrávka ale mířila jinam. Pak Tomáš Semrád ztratil kotouč na modré čáře, hosté svoji akci zakončili ale pouze lehkým nahozením, které skončilo v Markově lapačce.
     
    16:16
    Jihočeši využívají každou možnost k tomu, aby poslali puk na bránu. Teď to zkoušel Jan Sýbek z vrcholku levého kruhu, David Marek zasahoval levým betonem.
     
    17:29
    Patrik Přidal se protahoval mezi dvěma beky, o kotouč ale přišel. Z druhé vlny jej po něm přebral Tomáš Semrád, jenž zakončoval bekhendem do betonu Richarda Kříže.
     
    18:12
    Písečtí vystřelili od modré čáry, ránu tečoval před brankovištěm Martin Koupal. Puk ale mířil mimo tři tyče. Do protiútoku tak vyrazili domácí, Richard Kříž vyrazil pravým betonem střelu Patrika Přidala.
     
    19:16
    Po vyhrané buly ve vlastním pásmu chtěl Tomáš Semrád vysunout do úniku Jana Milfaita. Jenže přihrávka mířila kousek před něj a je z toho jenom zakázané uvolnění.
     
    19:48
    I několik málo sekund před koncem první periody se snaží havlíčkobrodští hokejisté zahrozit, přihrávka Kryštofa Kulhánka na Jana Milfaita ale mířila do ofsajdu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Bruslaři se bleskově dostali do vedení, už ve druhé třetině otevřel skóre David Vala. Od toho se odvíjel i další průběh úvodní dvacetiminutovky. Lukáš Endál s Lubošem Voříškem přidali další dvě branky a Havlíčkův Brod zaslouženě vede o tři branky.

    Střely na bránu: 15:9

    Druhá třetina začne přibližně v 17:44.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:45
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Domácí se z úvodu druhé periody museli bránit, jen jak se ale dostali dopředu, hned je z toho gól! Patrik Přidal zavezl kotouč po levém křídle do pásma, přihrál na osu hřiště Miroslavu Třetinovi, jenž posunul puk ještě doprava LUKÁŠI ENDÁLOVI. Ten střelou po zemi pokořil přesouvajícího se Kříže! Asistence: Miroslav Třetina, Patrik Přidal.
     
    22:30
    Patrik Přidal zůstal ležet na ledě za bránou hostů po tvrdém náraz, rychle za ním přispěchal Lukáš Endál. Otřesený útočník Bruslařů se těžce zvedá, ale zdá se, že bude v pořádku.
     
    23:11
    Zatím ale Patrik Přidal zůstává na střídačce, místo něj na led naskočil po boku Lukáše Endála a Miroslava Třetina Tomáš Ludvík.
     
    23:34
    Dobrá příležitost hostů, když si mezi kruhy řekl o přihrávku Jan Polata. Měl dostatek času i prostoru, střela mu ale příliš nesedla a David Marek ji vyrazil levým betonem.
     
    24:21
    Robin Medek (PIS) je potrestán dvěma minutami za vražení.
     
    25:39
    Přesilová hra domácích ovšem končí. Lukáš Endál (HBR) se při napadání provinil hákováním, bude se hrát ve čtyřech proti čtyřem.
     
    26:10
    Jan Milfait se z pravé strany natlačil za obránce a kolem betonu a tyče dostal puk do brány. Jenže chvilku před tím se Křížova brána vychýlila ze své pozice a branka tak nemůže být uznána!
     
    26:21
    Robin Medek se vrací na ledovou plochu, Písek bude hrát zkrácenou přesilovou hru.
     
    27:04
    Jenže hostům se v početní převaze zatím nevede. Bruslaři se zmocnili puku a vyhodili jej přes všechny čáry. Pak se Písek dostal do útoku, jejich akce byla ale zastavena u mantinelu.
     
    27:26
    Až teď Jihočeši dokázali zahrozit. David Ciboch se uvolnil na pravém kruhu a vyslal střelu na Davida Marka. Ten si proti střelci vyjel a schoval puk pod lapačku.
     
    27:39
    Lukáš Endál opustil trestnou lavici. Domácí se ubránili a už jsou kompletní.
     
    28:10
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Domácí fanoušci slaví bůra v hostující svatyni! Lukáš Endál vyslal do úniku PATRIKA PŘIDALA! Richard Kříž jeho zakončení vyrazil levou rukou, jenže puk se odrazil do vzduchu a nakonec stejně zapadla za brankářova záda! Asistence: Lukáš Endál, Tomáš Semrád.
     
    29:43
    Václav Pašek (PIS) zasáhl nepříjemně Davida Valu, který se nezvedá a spěchá k němu lékař. Hostující útočník dostává trest na 2 + 10 za zásah do oblasti hlavy a krku. Menší trest odpyká Adam Novák.
     
    30:05
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Přesilová hra nezůstala dlouho bez využití a Bruslaři opět naplnili normu minimálně šesti vstřelených branek na domácím kluzišti! Střela Jiřího Vašíčka byla sice zablokována, puk se ale odrazil na hůl LUKÁŠE ENDÁLA, jenž jej dorazil do odkryté části hostujíc klece a dovršil hattrick! Asistence: Jiří Vašíček, Patrik Přidal.
     
    30:05
    Richard Kříž míří na střídačku, v píseckém brankovišti jej nahradí Jonáš Štekr.
     
    33:54
    Patrik Hrabaň nahazoval puk od modré čáry, před brankovištěm ještě tečoval Lukáš Endál. Jonáš Štekr si s touto situací dokázal poradit a kotouč vyrazil.
     
    34:45
    Bruslaři se budou bránit ve čtyřech. Patrik Hrabaň (HBR) se provinil hákováním.
     
    35:29
    Havlíčkobrodští se bleskově osvobodili, teď už se ale musí bránit. Vladimír Hanus střílel od modré čáry do betonu Davida Marka.
     
    36:02
    Jihočeši teď zatopili domácí obraně. Puk už se povaloval u levé tyče havlíčkobrodské svatyně, pohotovým zákrokem se ovšem vyznamenal David Marek, který ve svízelné situace vyrazil puk betonem ven z brankoviště!
     
    36:45
    Patrik Hrabaň je propuštěn z trestné lavice, Bruslaři se ubránili.
     
    39:03
    David Kozlík přešel přes modrou čáru a hledal před brankoviště najíždějícího Tomáše Chlubnu, puk ale mířil příliš dopředu a Jonáš Štekr jej vykopl levým betonem.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina žádnou nečekanou zápletku nepřinesla. Domácí pokračovali v náporu a přidali další tři přesné zásahy. O dva z nich se postaral Lukáše Endál, třetí přidal Patrik Přidal.

    Střely na bránu: 24:18

    Třetí třetina začne přibližně v 18:37.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Po vyhraném vhazování Tomáš Semrád hned posílal dopředu Miroslava Třetinu, tomu kotouč ale o kousek utekl a skončil v lapačce Jonáše Štekra.
     
    40:43
    David Marek nerozehrál přesně a od modré čáry tak mohl vypálit Vladimír Hanus. Domácí brankář svoji chybu napravil a střelu vyrazil.
     
    41:27
    Písečtí hokejisté znovu prošli přes modrou čáru a mohli tak zaútočit. Mezi kruhy měl trochu prostoru Jan Sýbek, jeho střela příklepem ale mířila mimo Markovu klec.
     
    42:39
    Lukáš Endál rozhýbal zatím trochu ospalou hru Bruslařů, při přechodu středního pásma byl ale podražen a po břiše se doklouzal až za modrou čáru. Sudí ovšem okamžitě rozpažil, o faul se nejednalo.
     
    43:58
    Martin Koupal přibrzdil na pravém křídle a hledal na osu hřiště najíždějícího Jana Sýbka, defenzivní povinnosti si ovšem výborně splnil Jakub Šuhaj, který soupeřovu přihrávku zastavil.
     
    44:59
    Druhý útok Havlíčkova Brodu kombinoval v pásmu soupeře, cestu ke střele ale nenašel. Na druhou stanu naopak chvátali Písečtí, ti zas byli na modré čáře zastaveni ofsajdem.
     
    45:48
    Niklavs Balgalvis sebral kotouč a zavezl jej za svoji bránu, aby uklidnil hru. Rozehrávka pak domácímu celku ale nevyšla a z útočné akce nebylo nic.
     
    46:34
    Lukáš Endál vystřelil z mezikruží, písecký brankář ani nevěděl, jak střelu vyrazil. To ale nevěděl nikdo, až po chvíli si jeden z domácích hráčů všiml, že puk leží v rohu hřiště.
     
    47:15
    Jan Milfait zpoza brány přihrál Jakubu Šuhajovi na okraj levého kruhu. Střela útočníka s píseckými kořeny mířila nad vyrážečku, v bráně ale neskončila.
     
    48:34
    Milan Hřebíček využil havlíčkobrodského zaváhání a ve středním puku sebral kotouč. Podél pravého hrazení se snažil protlačit před brankoviště, tam jej ale nepustil Niklavs Balgalvis.
     
    49:31
    Bruslaři úspěšně přešli přes modrou čáru. V rohu kluziště hrál s pukem Miroslav Třetina. Uviděl před bránou najíždějícího Patrika Přidala, přihrávka na něj ale neprošla.
     
    50:22
    Jan Sýbek s Davidem Cibochem agresivně napadali domácí rozehrávku, Bruslaři si ovšem poradili. Výsledkem byla individuální akce Kryštofa Kulhánka, který projel přes celé hřiště až za hostující bránu, odkud chtěl přihrávat před brankoviště, kotouč ale skončil na píseckých hokejkách.
     
    51:52
    Třetí útok Havlíčkova Brodu kombinoval v útočném pásmu, po přihrávce Patrika Hrabaně ale sebrali puk hosté. Karel Strnad zakončoval z pravé strany přes Niklavse Balgalvise, David Marek jeho pokus zneškodnil betony.
     
    53:30
    Luboš Voříšek mezi kruh zachytil píseckou rozehrávku a hned poslal puk zápěstím na bránu. Po zákroku Jonáše Štekra ještě dorážel Jakub Šuhaj, ani on z úhlu hostujícího brankáře ovšem nepokořil.
     
    Do ochozů Kotliny si dnes našlo cestu 715 diváků.
     
    54:56
    Hráči od řeky Otavy se snaží alespoň o čestný zásah. Robin Medek schovával střelu z pravého kruhu za Patrika Hrabaně. David Marek si ovšem našel výhled a rukavicí puk vyrazil do ochranné sítě.
     
    55:35
    Patrik Přidal ve středním pásmu pásmu našel rozjetého Lukáše Endála, ten se ale ke střele nedostal. Po něm hledal Miroslav Třetina Tomáše Semráda, ani on puk na bránu nedostal.
     
    55:48
    Lukáš Endál (HBR) se v rohu vlastního pásma provinil podražením, domácí se budou bránit ve čtyřech.
     
    55:54
    David Vala (HBR) při snaze vyhodit puk z pásma přestřelil i plexisklo a je vyloučen za zdržování. Výhoda Písku se násobí.
     
    57:15
    Bruslaři se brání skvěle. Několikrát se dokázali osvobodit. A když už hosté domácí hráče v jejich pásmu sevřou, většina střel končí na chráničích obránců a David Marek příliš práce nemá.
     
    57:37
    Josef Vlk se natlačil před brankoviště, narazil ale na výborného Davida Marka. Také střela Milana Hřebíčka z vrcholku pravého kruhu skončila na betonech domácího brankáře.
     
    57:48
    Lukáš Endál je na ledě, havlíčkobrodští hrají ve čtyřech.
     
    57:54
    Na led naskakuje už i David Vala. Domácí se úspěšně ubránili a pomáhají tak Davidu Markovi k čistému kontu.
     
    59:24
    Hosté se stále snaží alespoň o tu jednu branku. Nahození ze středního pásma sebral David Marek do lapačky a raději se nepouští do riskantní rozehrávky. Hra je přerušena.
     
    59:40
    Na druhé straně se do úniku dostal Jan Milfait! Po forhendové stahovačce se snažil poslat puk nad Štekrovy betony, to se mu ale nepodařilo. Zdá se, že skóre už se nezmění.
     
    Konec zápasu.
     
    Ve třetí třetině už se skóre neměnilo. Domácí svůj náskok pohlídali a pomohli Davidu Markovi k první vychytané nule mezi dospělými. Bruslaři prodloužili svoji sérii domácích výher už na devět zápasů.

    Střely na bránu: 30:26
     
    To je dnes ode mne z Kotliny vše. Přeji vám hezký zbytek víkendu a u dalších onlajnů se těším na počtenou. (19:53:38)

    Milan Sochor

    Branky a nahrávky: 2. Vala (Voříšek), 6. Endál (Vačíček, T. Semrád), 12. Voříšek (Milfait, Endál), 21. Endál (Třetina, Přidal), 29. Přidal (Endál, T. Semrád), 31. Endál (Vašíček, Přidal)


    BK Havlíčkův Brod: Marek (Č. Novák) – T. Semrád, Vašíček "A", Vala, Kulhánek, Balgalvis, M. Kříž, Hrabaň – Endál, Třetina "C", Přidal – Šuhaj, Milfait "A", Voříšek – Kuchta, Kozlík, Chlubna – Ludvík
    IHC Králové Písek: R. Kříž (Štekr) – Hanus "A", Hřebíček, Červinský, Suda, Polata "A", Turek – Sýbek "C", Ciboch, Koupal, Vlk, Medek, Rod, Strnad, A. Novák, Duchoň, Pašek

    Rozhodčí: Michal Maršálek – Jan Kleprlík, Jan Vašíček

    Diváci: 715
    thejrc.org