Švýcarsko – Polsko 14:1 (kon.) | Finsko – Česko 5:1 (kon.) | Slovensko – Estonsko 10:3 (kon.)
konec
Slovensko
10:3 (2:1, 5:2, 3:0)
Estonsko
sk Sobota 02.12.2017, 17:30 • Zimný štadión Ondreja Nepelu, Bratislava • Mistrovství světa žen
Předzápasové kurzy
     
    Víťazstvo sa síce nerodilo ľahko, no napokon si Slovenky pripisujú do tabuľky ďalšie dôležité dva body. Estónske florbalistky sa však za svoj výkon rozhodne nemusia hanbiť, veď najmä v niektorých pasážach druhej tretiny boli slovenským reprezentantkám viac ako vyrovnanými súperkami. Naše hráčky musia teraz rýchlo na dnešný zápas zabudnúť, zobrať si z neho len to dobré a pripraviť sa na Austrálčanky, proti ktorým nastúpia už zajtra o 13:30. Aj tento zápas vám prinesieme zajtra v našom online prenose. Pre dnešok je to však už odo mňa všetko, zo Zimného štadióna Ondreja Nepelu sa s vami lúči Jakub Kocourek! (19:27:33)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:56
    Viktória Bobotová ponúkla loptičku do jednoznačnej pozície Paulíne Hudákovej, no tá namierila len do ležiacej brankárky Estónska!
     
    59:09
    Lucia Košturiaková preniesla hru doľava na Paulínu Hudákovú, jej strela zápästím končí mimo bránky.
     
    58:27
    Tentokrát mohla ísť Lenka Cupráková do samostatného úniku, no nedokázala si spracovať prihrávku od Barbory Kocurovej.
     
    57:20
    Neverím, že je dnes v hľadisku niekto, kto by nedoprial gól Lenke Cuprákovej. Tá rovnako tak včera, ako aj dnes mimoriadne bojuje, no zatiaľ má veľkú smolu v zakončení, na čo doplatila aj teraz strelou do tela estónskej brankárky.
     
    56:12
    Slovensko dalo gól! Desiatka je na svete! Paulína Hudáková pekne nabila LUCII KOŠTURIAKOVEJ, ktorá nešpekulovala, vypálila z prvej a nedala šancu Lotte Peedimaaovej! Asistencia: Paulína Hudáková.
     
    55:50
    Tak to je veľká škoda! Paulína Hudáková sa mohla estónskej brankárky opýtať, kam to má namieriť, no loptičku v jednoznačnej pozícii minula!
     
    55:30
    Barbora Kocurová stratila loptičku na útočnej polovici, no Estónky sa samy pripravili o možnosť zakončiť svoj rýchly protiútok.
     
    54:45
    Slovensko dalo gól! Žeby aj dnes visela vo vzduchu desiatka? Slovenkám k tomu chýba už len jeden gól. Po dobrej práci Paulíny Hudákovej a prihrávke spoza bránky sa nadvakrát presadila premiérovo na šampionáte ŠÁRKA BOĽOVÁ. Asistencia: Paulína Hudáková.
     
    53:15
    Na opačnej strane sa zase činila aj Lotta Peedimaaová, ktorá zneškodnila rýchly protiútok Paulíny Hudákovej. Nechýbalo veľa.
     
    52:55
    Fantastická Karolína Krištofová! Slovenská brankárka dvoma famóznymi zákrokmi rozosmutnila Judith Hyvärinenovú!
     
    52:30
    Tak tempo hry sa nám poriadne zvýšilo. Najskôr si ďalší zákrok pripísala Karolína Krištofová a následne dvakrát v priebehu pár sekúnd zasahovala aj Lotta Peedimaaová.
     
    51:30
    Slovenské florbalistky vyvinuli na svojej útočnej polovici obrovský tlak, z diaľky sa pokúšala vystreliť Viktória Grossová, no trafila len pred sebou stojacu súperku.
     
    50:08
    Lotta Peedimaaová sa v tejto chvíli vyznamenala proti dobre mierenej strele Lenky Cuprákovej!
     
    49:24
    Denisa Ferenčíková sa v tomto striedaní ocitla v dvoch dobrých pozíciách, keď najskôr nedokázala sama prekonať estónsku brankárku a následne sa jej nepodarilo doraziť ani pokus Michaely Šponiarovej.
     
    48:23
    Veľmi dobrý výkon dnes predvádza formácia okolo Patrície Márie Dzurinovej, ktorá teraz pripravila pozíciu pre Barboru Kocurovú. Jej strele veľa nechýbalo, no v bránke neskončila.
     
    48:04
    Kristína Hudáková priťukla Andrei Šidlovej, ktorej však loptička na strelu vôbec nesadla, skončila mimo ihriska a hra musí byť prerušená.
     
    46:58
    Tak napokon ani druhú presilovú hru sa Slovenkám na strelenie gólu využiť nepodarilo, a tak pokračujeme v rovnovážnom počte hráčok na oboch stranách.

    Jakub Kocourek

    Branky a nahrávky: 16. Hudáková (Košturiaková), 19. Dzurinová (Kvasková), 22. Košturiaková (Ďuríková), 23. Hudáková (Ferenčíková), 34. Hudáková (Košturiaková), 36. Ferenčíková (Hudáková), 40. Hudáková (Ferenčíková), 44. Ďuríková (Hudáková), 55. Boľová (Hudáková), 57. Košturiaková (Hudáková) – 7. Pärniková (Väärtová), 28. Vaartová (Kaugesaarová), 31. Klavanová (Kutisaarová)


    Slovensko: Krištofová (Hlavatá) – Ďuríková, Šponiarová, P. Hudáková, Košturiaková, Ferenčíková – Bobotová, Šidlová, Klapitová, Trošková, K. Hudáková – Robová, Kocurová, Kvasková, Dzurinová, Cupráková – Grossová, Boľová, Pintérová
    Estonsko: Heinlaová (Peedimaaová) – Loidová, Keerutajaová, Kaugesaarová, Väärtová, Pärniková – Nellisová, Kuldová, Klavanová, Süvariová, Kütisaarová – Luihová, Köveriková, Pähnová, Ollová, Rickbergová – Kivirandová, Kangurová, Hyvärinenová
    thejrc.org