Jihlava – Pardubice 5:4 (po pr.) | Vítkovice – Liberec 1:2 (kon.) | Zlín – Sparta 3:5 (kon.)
Kometa Brno – Mountfield HK 6:5 (po pr.) | Kladno – HC Plzeň 2:3 (po s.n.) | Mladá Boleslav – Chomutov 5:0 (kon.)
Slavia – K. Vary 1:2 (kon.)
konec
HC Slavia Praha
1:2 (0:2, 0:0, 1:0)
HC Energie Karlovy Vary
Sobota 02.12.2017, 18:15 • ZS Eden, Praha-Vršovice • Extraliga staršího dorostu • 4. kolo
Partner:
     
    59:59
    Vyloučení na straně Karlových Varů a ještě jedna vteřinka pro domácí. Oddechový čas si berou i Západočeši. Jiří Hudečka (KVA) je potrestán za hákování.
     
    59:30
    Damien Hradil zůstal na brankovišti zcela sám a Jaroslavem Brožem vydolovaný kotouč po velkém závaru napálil do poloodkryté klece, kde se ale zjevil beton parádně reagujícího Jana Bednáře, který se tak prozatím stává hrdinou tohoto večera!
     
    58:58
    Jenže sešívaným nevyšlo buly a unikající Jiří Hudečka zakončoval do prázdné brány, leč svou holí bryskně zasáhl Ondřej Holý!
     
    58:41
    Nevrací, nakonec zajel zpět na střídačku a domácí hrají po time-outu bez brankáře, zato se šesti útočícími hráči v poli!
     
    58:41
    Po velkých bojích ve středním pásmu došlo nakonec k zakázanému uvolnění ze strany Karlových Varů. Po přerušení hry se vrací do klece Slavie Petr Pánek.
     
    57:36
    Pro problémy s lapačkou musí Petra Pánka nahradit Roman Málek.
     
    52:56
    Jaroslav Brož při signalizované výhodě vypálil. Jan Bednář ve stoje v klidu vyrazil puk do ochranné sítě. Na trestnou lavici jede Martin Berčík (KVA) za podražení.
     
    50:18
    Mužstvo z Edenu se snažilo zaznamenat ještě jednu trefu. Na trestnou lavici je ale vykázán po útočném faulu Matěj Hasil (SLA). Intervence vůči hlavnímu rozhodčímu nyní vysílá domácí střídačka, ale ani z její strany nemají diskuze valného úspěchu.
     
    49:13
    Slavia právě vstřelila branku!
    Domácímu mužstvu se povedlo snížit! Slavia vybojovala kotouč ve středním pásmu a založila akci, po které rozjásala promrzlé tribuny zimního stadionu v Edenu. Damien Hradil šikovně prostrčil touš za obranu JAROSLAVU BROŽOVI. Nejlepší mládežnický hráč České republiky pro měsíc říjen pak utěšenou ranou z úrovně kruhů nedal Bednářovi šanci! Asistence: Damien Hradil.
     
    48:03
    Vít Jiskra z nenápadné šance vytvořil pozici pro skórování. Adam Křemen pak zakončoval pod ležícího Petra Pánka, pod jehož tělem se skryl puk. Rozhodčí přerušil, protože ztratil hrací předmět z dohledu. Naneštěstí pro hosty zrovna Křemen vyšťouchal kotouč zpod gólmana a zavěsil. Disputace z karlovarské střídačky ze strany hráčů stylem: "Proč pískáš, když nevidíš puk!" pak přijdou znalcům pravidel k smíchu.
     
    43:57
    Sotva se domácí ekipa dočkala návratu Zderadičky na led, přišel trest pro Maxima Havrdu (SLA), který se rovněž poroučí na dvě minuty za podražení.
     
    41:20
    Úvodní nápor Slavie jest uťat vyloučením. Na trestnou lavici putuje Jakub Zderadička (SLA), který se provinil vůči pravidlům podražením.
     
    41:07
    Jaroslav Brož se nadvakrát dostal na brankovišti k zakončení, ale pokaždé jej vyčapal parádním zákrokem karlovarský brankář. Jan Bednář si pak počíhal i na vyjetí Maxima Havrdy zpoza klece!
     
    36:32
    Karlovarský útočník byl v útočném pásmu naražen na mantinel Ondřejem Holým (SLA), slávistický hráč dostává trest na dvě plus deset minut. Hlavní rozhodčí vysvětluje domácí střídačce, proč udělil tento trest. Dávám mu za pravdu, byl to opravdu nebezpečný zákrok.
     
    28:30
    Na druhé straně mohlo být sníženo! Martin Petrák se sice ještě před brankou k zakončení skrze obranu Energie nedostal, nicméně svým pohybem donutil Bednáře zakleknout. Z hloučku těl vypadnutý kotouč pak sebral Jiří Vaniš, který ale zblízka trefil jen na poslední chvíli nastrčený beton maskovaného muže Karlových Varů!
     
    26:01
    Domácí tým sice přišel po své akci o kotouč, ale Jan Bednář (KVA) ve snaze o ušetření času z oslabení vystřelil puk mimo led. Trest odpykává Petr Kořán.
     
    25:01
    Slavia dobře kombinovala, leč mužstvo ze západu Čech ještě lépe bránilo. Zakončení Robina Všetečky za přesouvajícího se brankáře uhasil rychle padající obránce!
     
    24:23
    Daniel Černý (KVA) je vyloučen za podražení a domácí tedy mají k dispozici početní převahu, v níž mohou snížit stav duelu.
     
    18:58
    Štibingrovu ránu od modré čáry tečoval Matěj Hasil, ale kotouč nakonec našel místo jen na výstroji bleskově reagujícího Bednáře!
     
    16:59
    Karlovarští hokejisté hráli v šesti, a tak budou hrát ve čtyřech. Trest pro hráčskou lavici (KVA) hostů odpyká Richard Záruba.
     
    16:18
    Daniel Černý na modré čáře hrubě zachyboval, když se rozhodl vystřelit v momentu, kdy už mu Damien Hradil klečel přímo před čepelí. Domácí štírek rychle dojel odražený kotouč a jel sám na Jana Bednáře, který ale jeho kličku odhadl a bravurně mu vypíchl kotouč! Maminka chybujícího Černého bude muset zřejmě upéci brankáři nějakou tu laskominku jako poděkování za záchranu.
     
    15:40
    Útočnou akci Energie přerušil svým faulem Vladislav Houška (SLA). Jeho sekání jest oceněno dvěma minutami na trestné lavici.
     
    11:28
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Inu, tomu říkám brejk! Domácí skvadra se držela před brankářem Energie, kde ale získal puk Michal Fečo. Ten rychle našel Richarda Zárubu, jenž si všiml startujícího MARTINA BERČÍKA, kterému poslal bryskní nahrávku. Karlovarský útočník postupoval sám na branku, naznačil rameny pohyb doprava, zatímco reálně zakončil na druhé straně. Jednoduchá finta, která vyšla na jedničku znamená vedení hostů již 2:0. Asistence: Richard Záruba a Michal Fečo.
     
    10:18
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Energetici se dostávají po rychlém kontru do jednobrankového vedení! Sešívaným se nepovedlo buly v útočném pásmu a přišli o kotouč. Adam Křemen pak po dobytí útočné třetiny zajel k brankovišti, kde ještě na Petra Pánka nevyzrál. Ten se nalepil na tyč a jeho pokus vyrazil. Karlovarský kulišák ale sebral touš, objel klec a našel VÍTA JISKRU, který stihl propašovat kotouč do kasy dřív, než dráhu letu přeťal beton přesouvajícího se brankáře Slavie. Asistence: Adam Křemen.
     
    03:51
    Maxim Havrda stál po brejku sám mezi kruhy, kam také dostal z rohu nahrávku. Jeho následná rána do Bednářova protipohybu se zastavila až o tyč za zády hostujícího muže s maskou!
     
    03:28
    Daniel Černý dostal přihrávku před poloodkrytou klec, ale střelou z prvních nechal jen vyniknout beton parádně se natahujícího Petra Pánka!

    Richard Wagner

    Branky a nahrávky: 50. Brož (Hradil) – 11. Jiskra (Křemen), 12. Berčík (Záruba, Fečo)


    HC Slavia Praha: Pánek (Málek) – Fiala, Mareček, Štibingr, Zderadička, Macek, Srdínko, Holý – Brož, Kižlin, Všetečka, Havrda, Křenek, Hradil, Hasil, Vlček, Turek, Vaniš, Houška, Petrák.
    Trenér: Josef Beránek.

    HC Energie Karlovy Vary: Bednář (Bajgar) – Zavřel, Kořán, Ptáček, Tureček, Houdek, Záruba, Novák – Holub, Novotný, Černý, Šťastný, Maydl, Křemen, Berčík, Hudečka, Jiskra, Fečo.
    Trenér: Václav Eismann.

    Rozhodčí: Jiří Velčovský – Michal Zíka, David Štětina
    thejrc.org