Estoril – Portimonense 0:0 (kon.)
konec
GD Estoril Praia
0:0 (0:0)
Portimonense SC
Pondělí 04.12.2017, 21:00 • Estádio António Coimbra da Mota, Estoril (kapacita: 8.000 diváků) • Portugalská Primeira Liga • 13. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 8:5. Rohy: 7:4. Ofsajdy: 3:4. Fauly: 8:17. (22:55:17)
     
    Je tu konec! Dnešní zápas nakonec končí bezbrankovou remízou a oba celky si tak připisují po body. Byli jsme ale svědky spousty střeleckých příležitostí, avšak ani jedna nebyla využita. Nejblíže ke vstřelení kýžené branky byli hosté, kteří sice rozvlnili síť, hlavní sudí ale celou situaci přezkoumal na videu a branku neuznal.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Žlutou kartu dostává Oriol Rosell (Portimonense SC).
     
    90+4
    Fabrício si seběhl k brankové čáře, odkud cpal balón na své útočné parťáky. Jeho nabídka ale doletěla pouze do náruče Moreiry.
     
    90+2
    Po hodně dlouhé době se hostující hráči vydali na útočnou polovinu, náramně čistým skluzem se ale prezentoval Ferreira.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o pět minut.
     
    86
    Joel hodil do šestnáctky dalekonosný aut, který se po několika odrazech dostal k Ferreirovi. Levý obránce pálil bez přípravy vedle branky.
     
    85
    Střídání v týmu Portimonense SC: ze hřiště odchází Šoja Nakadžima, přichází Wilson Manafá.
     
    85
    Andrade si nabíhal na hezký centr, se kterým si ani nadvakrát nedokázal poradit. V opačném případě se mohla urodit velká šance.
     
    84
    Estoril se ještě chopil rohového kopu, který pro změnu odklidil do bezpečných vod Hackman. Domácí ale vydatně svírají svého soupeře.
     
    83
    K následné standardní situaci se postavil Brazilec Eduardo, jehož parádní centr div neskončil v síti. Na poslední chvíli ale odvrátil hrozící nebezpečí Possignolo.
     
    82
    Tabata hloubým způsobem přišel o balón, o který následně usiloval. Hostující hráč ale pouze fauloval soupeře a je z toho žlutá karta.
     
    81
    Momentálně nám probíhá závěrečná desetiminutovka. Ani jeden z celků se stále nemůže prosadit a utkání nám směruje k remízovém výsledku.
     
    80
    Žlutou kartu dostává Joel (GD Estoril Praia).
     
    79
    Zdálo se, že Allano přijde zbytečným způsobem o balón. Brazilský útočník se ale ukázkově vrátil a dokázal vybojovat míč zpět.
     
    78
    Nutno dodat, že Estoril má ve druhé polovině druhého dějství výraznou územní převahu. Domácí si ale nejsou schopni vytvořit větší šanci.
     
    77
    Hra je v posledních okamžicích hodně rozkouskována. Na zeleném pažitu se ocitl hostující Fabrício, kterého fauloval Monteiro.
     
    76
    Po delší době se nám připomněl také domácí útočník Kléber, který se pokládal na polovysoký centr. Jeho hlavička nakonec skončila mimo.
     
    75
    Evangelista se zkušeně obtočil kolem svého strážce a posléze přihrával Allanovi. Jeho spoluhráč si to namířil k šestnáctce, při svém putování narazil hned na prvního hráče.
     
    74
    Barbosovo dalekonosné odkopnutí míče směřovalo na urostlého Fabrícia, hostující zadák si pro změnu neporadil v hlavičkovém souboji s Monteirem.
     
    73
    Joel vhazoval od levé postranní čáry, svůj hod poslal na Evangelistu, který byl zdvojen a souboj o balón tak nedokázal vyhrát.
     
    72
    Střídání v týmu Portimonense SC: ze hřiště odchází Wellington, přichází Tabata.
     
    71
    Estoril si dokázal vybojovat další dva rohové kopy. Nebezpečný byl zejména ten druhý, neboť jeden z domácích hlavičkoval do Barbosy.
     
    70
    Fabrício chtěl vyslat do samostatného úniku svého kolegu Nakadžimu, jeho nabídka byla nejen, že sražena, následně tentýž hráč zahrál rukou.
     
    69
    Utkání se dostalo do poklidného úseku, ve kterém se neděje nic zajímavého. Portimonense se v tuto chvíli soustředí spíše na obranu.
     
    68
    Střídání v týmu Portimonense SC: ze hřiště odchází Paulinho, přichází Ewerton.
     
    67
    Rohový kop nepřinesl nic nebezpečného, naopak si pro centr seběhl pozorný brankář Barbosa. Domácí se ani tentokráte nedostali k zakončení.
     
    66
    Estoril si před malým momentem vytvořil sympatickou akci, po které musel míč srazit za brankovou čáru vracející se Agbenyeunu.
     
    65
    Halliche přihrál ke středu hrací plochy Evangelistovi, který se pokoušel obtočit kolem Denera. Tomu ale nezbývalo nic jiného, než faulovat.
     
    64
    Momentálně se opět nehraje, neboť Rosell trochu nešťastně nakopl střídajícího Eduarda. Hlavní arbitr musel přerušit hru.
     
    63
    Utkání se nám dostalo přes hodinu hry a stále platí, že jsme neviděli žádnou branku. Branku jsme sice viděli, nicméně hlavní sudí jí neuznal.
     
    59
    Tak uvidíme, jak se tento málo vídaný moment odrazí na nadcházejícím průběhu hry. Jedno je ale jisté, stav je i nadále bezbrankový.
     
    58
    Střídání v týmu GD Estoril Praia: ze hřiště odchází Jorman Aguilar, přichází Eduardo.
    Střídání v týmu GD Estoril Praia: ze hřiště odchází André Claro, přichází Allano Lima.
    57. Neuznaná branka hostů.
     
    57
    Tak pozor, hosté sice dopravili balón do sítě a v první chvíli se zdálo, že branka bude uznána. Hlavní sudí ale nechal celou situaci přezkoumat u videa, kde zřejmě poodhalil ofsajdové postavení.
     
    56
    Hlavní sudí ještě přezkoumává situaci u videa, zřejmě se mu něco nezdálo. Uvidíme, jestli branka bude uznána. Mezitím je za čárou připravenou dvojstřídání v domácím celku.
     
    55
    Joel měl co dělat, aby nepustil za svá záda nastartovaného Fabrícia. Posléze byl ve středu hrací plochy poslán k zemi Dener.
     
    54
    Šancí opět příbývá. Tentokráte se na domácí straně dostal ke slibné střelecké šanci Kléber, jeho pokus se stočil směrem od branky.
    53. Wellington trefil pouze boční síť.
     
    53
    Následný roh málem přinesl úvodní branku. Hrací předmět se totiž odrazil ke vzdálenější tyči k Wellingtonovi, který trefil pouze boční síť.
     
    52
    Portimonense vstoupilo do druhého poločasu aktivněji. Rychlonohý Hackman se prodral kolem Joela, jeho centr ale byl sražen za čáru.
     
    51
    Tak nakonec to zřejmě nebylo nic vážného. Ghanský zadák už je zpět na nohou a mezitím nám hra pokračuje dále.
     
    50
    Na hrací ploše se momentálně povaluje pravý obránce Hackman a s jeho stavem to nevypadá příliš optimisticky. Uvidíme, jestli bude zapotřebí střídání.
     
    49
    Netrvalo dlouho a ve velké šanci se zjevil hostující Wellington. Jeho rána sice mířila těsně vedle, zakončení ale předcházelo ofsajdové postavení.
     
    48
    Hned v úvodu musel rychle z branky Moreira, neboť musel dobíhat pro padající balón. Nakonec vše zvládl na jedničku, hosté budou pouze vhazovat.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož rozehrávku si vzali na starost tentokráte hosté. Ti budou hrát pro změnu zprava doleva.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, který nenabídl žádnou branku. Sledovali jsme ale velice zajímavou podívanou, navíc jsme byli svědky hned několika gólovek. Ani jedna ale nebyla využita a stav je po prvním dějství bezbrankový.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45
    První poločas skončil.
     
    41
    Ten nebyl vůbec špatný, nakonec jeden z hostujících hráčů odvrátil míč ven z vápna. Brankář Moreira ale okamžitě vrátil balón na útočnou polovinu.
     
    40
    Fotbalisté Estorilu se znovu dostali k blízkosti šestnáctky soupeře, načež sáhl k nedovolenému zákroku Hackman. Volný kop pro domácí.
     
    39
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo přes pět minut. Uvidíme, jestli sudí také něco nastaví.
     
    38
    Jeden z nejaktivnějších hráčů Nakadžima opět pálil uvnitř šestnáctky. Jeho razantní přízemní rána opět skončila v rukavicích Moreiry.
     
    37
    Jeho nabídka doplachtila někam k hranici malého vápna, kam si pro balón seběhl brankář Barbosa. Jeho vyboxování nakonec slavilo úspěch.
     
    36
    Hackman byl nejvýše ve vzduchu a dokázal tedy odvrátit hrozící nebezpečí. Estoril ale ještě má k dispozici roh, ten provede Kyriakou.
     
    35
    Žlutou kartu dostává Lucas (Portimonense SC).
     
    34
    Do šestnáctky Portimonense přeci jenom přiletěl načechraný centr, po jehož teči pálil vysoko na horní tribunu Kyriakou.
     
    33
    Joel místo nákopu k pokutovému území soupeře, pouze nahrával zpět na vlastní polovinu, kde se do kombinace zapojil také brankáře Moreira.
     
    32
    Žlutou kartu dostává Emmanuel Hackman (Portimonense SC).
     
    32
    Zápas začíná nabírat na obrátkách! Nejdříve Nakadžima pálil těsně vedle, za domácí hlavičkoval vysoko nad Kléber.
     
    31
    S šancemi se roztrhl pytel. Na druhé straně se do dobré střelecké pozice dostal Fabrício, jeho dělovka se ale stočila mimo branku.
     
    30
    Zničehonic další gólovka! Rosell udělal obrovskou chybu, k míči se dostal Evangelista, který ještě posunul míč na Clara. Domácí záložník ale trestuhodně přestřelil.
     
    29
    Joel vyvezl balón až za půlící čáru, odkud v útočném prostoru hledal Klébera. Před ním včas zasáhl Possignolo, který tak přerušil akci domácích.
    28. Nakadžima se neprosadil.
     
    28
    Nakadžima v úvodní šanci hostů! Japonský křidelník si naběhl na přihrávku, po které pálil pouze do připraveného Moreiry.
     
    27
    Paulinho si to namířil mezi přesilu protihráčů, kteří ho faulovali. Portimonense okamžitě rozehrálo nabízenou standardku, leč úplně špatně.
     
    26
    Už, už to vypadalo, že Hackman nedokáže otřít hrací předmět o dolní končetinu napadajícího protihráče. Nakonec se mu to ale přeci jenom povedlo.
     
    25
    Hodně solidním výskokem se prezentoval Kléber, jenž snad o dvě hlavy dokázal přehlavičkovat svého strážce. Střela nakonec skončila půl metru vedle.
     
    24
    Chytře to zamýšlel křidelník Nakadžima, který křižnou nabídkou hledal naběhnuvšího Fabrícia. Přihrávka ale nakonec neměla potřebné parametry.
     
    23
    Domácí to po neúspěšném pokusu přes levou stranu zkusili po pravém křídle. Dener ale zmařil Evangelistovu přihrávku na Klébera.
     
    22
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovky, která jednoznačně patří domácímu Estorilu. Ten trochu překvapivě udává tempo zápasu.
     
    21
    Fernandes to před malým momentem přehnal s důrazem a byl pískán faul. To hosty ale nemuselo mrzet, neboť se Kléber nacházel v ofsajdu.
     
    20
    Joel si seběhl pro balón a posléze se ho pokoušel adresovat Evangelistovi. Toho velmi dobře dostoupil Possignolo, který odvrátil míč do zámezí.
     
    19
    Na hrací ploše se toho neděje nic moc nového. Stále sledujeme nezáživnou pasáž hry, které chybí větší brankové příležitosti.
     
    14
    Fernandes zkoušel dalekonosným pasem vysunout rychlonohého Fabrícia, který sice spěchal za balónem, přihrávka ale byla příliš dlouhá.
     
    13
    Halliche dokázal zastavit pas směřující na Nakadžimu, domácí zadák posléze uklidnil poněkud rozháranou hru. S míčem v tuto chvíli hraje Moreira.
     
    12
    Na opačné straně vhazoval Ferreira, který si jako adresáta vybral Andradeho. Jeho kolega nevymýšlel nic závratného a pouze vrátil balón.
     
    11
    Evangelista to zkoušel přímo na bránu, jeho rána se ale zastavila o pětičlennou zeď. Následně nevyšla ani dorážka téhož hráče.
     
    10
    Domácí Andrade se vydal k pokutovému území, kde se nešťastně srazil s Fernandesem. Hlavní sudí nakonec nařizuje standardku pro domácí.
     
    9
    K rozehrávce se postavil Nakadžima, jehož centr mířil k přední tyči. Tam se balón odrazil k Paulinhovi, kterému se střela vůbec nepovedla.
     
    8
    Byl to právě Wellington, kdo úřadoval s míčem poblíž šestnáctky. Brazilský forvard následně vybojoval úvodní rohový kop svého celku.
     
    7
    Claro si seběhl po levém křídle a po krátkém driblinku s balónem odcentroval pouze do protihráče. Následně se na zeleném pažitu ocitl Wellington.
     
    6
    Hostující brankář místo výkopu od branky, pouze rozehrál do strany, kde operoval s balónem Agbenyenu. Ten pro změnu otočil těžiště hry.
     
    5
    U středového kruhu si nedovoleným způsobem pomáhal domácí Kyriakou, po jehož faulu je pískáno ve prospěch Portimonense.
    4. Barbosa se musel činit.
     
    4
    Estoril slušně zamknul svého protivníka, načež se k pohotové střele dostal Evangelista. Jeho ránu musel Barbosa vyrazit za čáru.
     
    3
    Hackman se u vlastní šestnáctky dopustil menší minely, kterou se chystal potrestat napadající Aguilar. Jeho ráná ale byla sražena.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali domácí, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    GD Estoril Praia: J. Moreira – F. Fonseca, Halliche, P. Monteiro, Joel – V. Andrade, Ch. Kyriakou, Evangelista, Claro – Kléber, Aguilar.
    Náhradníci: Ribeiro – A. Lima, Eduardo, Duarte, Indio, Wesley, Boa Morte.

    Portimonense SC: Ri. Ferreira – Hackman, Lucas, Rú. Fernandes, Lumor – Dener, Rosell, Paulinho – Nakadžima, Fabrício, Wellington.
    Náhradníci: C. Henriques – Pires, Tabata, Ewerton, Macedo, Manafá, Gustavo.

    Rozhodčí: Paixão – Tomé, Pereira.
     
    Portimonense SC

    Na druhé straně stojí Portimonense, které se zatím nachází v klidných vodách tabulky, konkrétněji to je desáté místo. Hostující celek dnešního utkání se nachází ve velmi solidní formě, neboť neprohrál z posledních pěti ligových utkání. Portimonense se může pyšnit velmi produktivní útočnou vazbou, o něco hůře je na tom obrana. Za zmínku ještě stojí Japonec Nakajima, který je s šesti brankami nejlepším střelcem svého celku.
     
    GD Estoril Praia

    Estoril prožívá velmi nepovedený vstup do letošní sezóny, přičemž se nachází na samotném chvostu tabulky. Dříve celek pohybující se ve středu tabulky zatím nasbíral pouze sedm bodů a na první nesestupovou pozici ztrácí tři body. Estoril tápe především v ofenzívě, kterou má společně s Moirerense nejhorší v celé soutěži. Podobné to je i co se týče defenzívy, ta je naopak nejvíc propustná.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Portugalská Primeira Liga má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi GD Estoril Praia a Portimonense SC.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.

    David Suchý

    Branky:

    Karty:   80. Joel (ETR) – 32. Hackman (POO), 35. Lucas (POO), 82. Tabata (POO), 90+5. Rosell (POO)


    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 8:5. Rohy: 7:4. Ofsajdy: 3:4. Fauly: 8:17.
    GD Estoril Praia: J. Moreira – F. Fonseca, Halliche, P. Monteiro, Joel – V. Andrade, Ch. Kyriakou, Evangelista, Claro (58. A. Lima) – Kléber (C), Aguilar (58. Eduardo).
    Náhradníci: Ribeiro – A. Lima, Eduardo, Duarte, Indio, Wesley, Boa Morte.

    Portimonense SC: Ri. Ferreira – Hackman, Lucas, Rú. Fernandes, Lumor – Dener, Rosell, Paulinho (68. Ewerton) – Nakadžima (85. Manafá), Fabrício (C), Wellington (72. Tabata).
    Náhradníci: C. Henriques – Pires, Tabata, Ewerton, Macedo, Manafá, Gustavo.

    Rozhodčí: Paixão – Tomé, Pereira
    bahis siteleri