Ufa – Dynamo Moskva 3:2 (po pr.) | Kazaň – Minsk 3:1 (kon.) | Nižněkamsk – Petrohrad 1:3 (kon.)
konec
Ak Bars Kazaň
3:1 (2:0, 1:0, 0:1)
HC Dinamo Minsk
Pondělí 04.12.2017, 17:30 • TatNeft Arena • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Československá stopa v utkání:
    Jiří Sekář (KZN): 1+2, 3 střely na branku, čas na ledě 13:31. (19:50:43)
     
    Konec utkání! Minsk sice vstřelil v závěrečné dvacetiminutovce gól na 1:3, na více se ale hostující celek nezmohl. Domácí příznivci se tedy mohou radovat z přesvědčivého vítězství svého týmu!
     
    Konec zápasu.
     
    59:38
    Andrej Markov napřáhl ke střele golfovým úderem a byla z toho pěkná rána! Jeho svižný projektil ale Enroth kryje a čtvrtou branku za svými zády nepřipouští.
     
    58:36
    Děnisov právě dost pravděpodobně vzal svým přestupkem Dinamu ještě poslední naději.
     
    58:36
    Vyloučení v týmu HC Dinamo Minsk (Vladimir Děnisov – 2 min., hákování).
     
    58:00
    Hostujícímu týmu zbývají na potencionální vyrovnání pouhé dvě minuty!
     
    57:12
    Osipov si sjel hlouběji do útočného pásma. Následně zvolil táhlou střelu, na níž ale Garipov vcelku dobře viděl a dokázal ji ukrýt ve výstroji.
     
    56:41
    Svůj závěrečný nápor začíná Dinamo Minsk. Hosté drží kotouč na holi a obklopují útočné pásmo.
     
    55:14
    Jiří Sekáč si nyní mohl připsat druhou branku v tomto utkání! Dostával přihrávku přesně mezi oba kruhy. Svou táhlou střelou ale nakonec mezi tři tyče bohužel pro domácí tým nezamířil!
    53:59 Alexandr KULAKOV - 3:1
     
    53:59
    Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
    Nakonec ano! Máme tady gól, který znamená snížení stavu na 1:3 z pohledu Minsku! Jevgenij Lisovec vypálil od modré čáry. Jeho pokus vyrazil domácí brankář jen před sebe, kde se svou dorážkou uspěl ALEXANDER KUTLAKOV! Asistence: Jevgenij Lisovec, Jegor Šarangovič.
     
    53:17
    Domácí hráči se osvobozují. Uvidíme, zda Minsk dokáže nakonec svou početní výhodu zužitkovat.
     
    52:49
    Vyloučení v týmu Ak Bars Kazaň (Vasilij Tokranov – 2 min., hákování).
     
    52:26
    Minsk se dostal do brejku v poměru tři na dva! Jegor Šarangovič ho vzal celý na sebe, jenže svou táhlou střelou zamířil jen do míst, kde byl připravený Garipov. Domácí brankář střelu vyráží.
     
    51:32
    I Kazaň už přepnula na úspornější tempo. Domácí se nikam neženou. Je možné, že se od nich dočkáme už jen defenzivnějšího pojetí hry.
     
    50:21
    Až ze středního pásma se pomalu doklouzal kotouč k Enrothovi. Ten viděl dva najíždějící protihráče a puk pohotově odpálil hokejkou mimo nebezpečí.
     
    49:30
    Rychlý útočný výpad nakonec nekončí ničím zajímavým. Anton Lander posílal přihrávku před branku, kde na puk ale jeden z jeho spoluhráčů nedosáhl.
     
    48:41
    Arťom Volkov nečekaně a šikovně nahodil z rohu puk za branku hostů. Tam se kotouče ale ujímají domácí.

    Adam Pavlíček

    Branky a nahrávky: 2. Sekáč (Galijev), 19. Galijev (Ljamkin, Sekáč), 37. Lander (Sekáč, Galijev) – 54. Kulakov (Lisovec, Šarangovič)


    Ak Bars Kazaň: Garipov (Biljalov) – D. Musin, Batyršin, Jarullin, Markov, Ljamkin, Ohtamaa, Sidorov, Tokranov – Kosov, Tkačov, Klinkhammer – Sekáč, Lander, Galijev – Lukojanov, A. Potapov, Jazkov – Glinkin, Obuchov, Kara.
    HC Dinamo Minsk: Enroth (M. Karnauchov) – Gragnani, Děnisov, Korobov, Lisovec, Šinkevič, Chenkel, A. Volkov – Fontaine, Howden, Linglet – Pavlovič, Šarangovič, Kogalev – An. Stěpanov, Kovyršin, Kulakov – Drozd, Kitarov.
    thejrc.org