Ufa – Dynamo Moskva 3:2 (po pr.) | Kazaň – Minsk 3:1 (kon.) | Nižněkamsk – Petrohrad 1:3 (kon.)
konec
Neftěchimik Nižněkamsk
1:3 (1:0, 0:0, 0:3)
SKA Petrohrad
Pondělí 04.12.2017, 17:30 • Neftěchim Arena • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Je konec této bitvy. Petrohradu se náramně vydařil závěr zápasu a dokázal naprosto otoči vývoj utkání. Nižněkamsk se dlouho držel a rozhodně si zasloužil víc, minimálně bod. Zlom přišel po vyrovnání. Gustafsson se nechal zbytečně vyloučit a hosté toho dokonale využili. V početní výhodě se uvolnil Šipačov a svou ránu umístil do vzdálenější šibenice. Necelých třicet sekund před koncem se ještě do prázdné branky prosadil Barabanov. To je z dnenšího duelu vše, přeji dobrou noc. (20:15:16)
     
    Konec zápasu.
    59:29 Alexandr BARABANOV - 1:3
     
    59:29
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    A je to o dvě branky a osudu dnešního zápasu je definitivně rozhodnuto. Do prázdné branky se prosadil ALEXANDR BARABANOV. Asistence: Maxim Karpov.
     
    59:10
    V závěru Petrohrad ještě útočí a soupeře nepouští k puku.
    58:39 Vadim ŠIPAČOV - 1:2
     
    58:39
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Hostům se to povedlo! Téměř okamžitě využili přesilovou hru a zápas kompletně otáčejí. VADIM ŠIPAČOV z levé strany svou ránu namířil přesně do vzdálenejšího pravého horního rohu a brankáře neměl nejmenší šanci reagovat. Tohle byla nejspíš vítězná branka utkání.
     
    58:15
    Petrohrad bude do konce zápasu hrát v početní převaze a uvídime, zda ještě před prodloužení tým vstřelí zřejmně vítěznou branku.
     
    58:15
    Vyloučení v týmu Neftěchimik Nižněkamsk (Erik Gustafsson – 2 min., sekání).
     
    57:30
    Vadim Šipačov nahodil puk na branku, ale jeho pokus nenašel žádného spoluhráče, který by dorážel a Nižněkamsk přechází do rychlého protiútoku.
     
    56:07
    Na domácích hokejistech jde vidět, že v závěru utkání ještě snaží získát vedení zpět na svou stranu, ale vyprodukované střely zatím nemají gólové parametry.
     
    55:05
    Domácí celek si vytvořil mírný tlak, ale žádná nebezpečná akce z toho nakonec nebyla.
     
    53:30
    Hned po vhazování se domácí tým chtěl pomstít za vyrovnání a připravil si několik střeleckých pokusů. Všechny rány ovšem brankář Mikko Koskinen zlikvidoval.
    52:20 Jegor JAKOVLEV - 1:1
     
    52:20
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Hosté se přecejen dočkali vyrovnání! JEGOR JAKOVLEL se objevil naprosto osamocen před brankářem a dokázal puk dorazit před z bezprostřední blízkosti. Hlavní rozhodčí si ještě vyžádal videozaznám a situace bude zmonitorizována. Uvidíme, zda sudí branku uzná. Branka platí! Asistence: David Rundblad, Jegor Rykov.
     
    52:00
    Puk si převzali domácí obránci a se svou rozehrávkou už nikam nespěchají a kombinují ve svém vlastním pásmu.
     
    50:50
    Anton Bělov se uvolni na levé straně a svou ránu cpal na vzdálenější tyč. Další úspěšný zákrok Ježova.
     
    50:00
    Zakázané uvolnění Nižněkamsku. Hra se vrátí před branku domácího celku.
     
    49:30
    Jevgenij Ketov vyslal nenápadnou ránu, ale jeho střelu domácí brankář zlikvidoval pravým betonem. Bude se vhazovat.

    Marek Jašek

    Branky a nahrávky: 8. Porjadin (Arkalov, Volgin) – 53. J. Jakovlev (Rundblad, Rykov), 59. Šipačov, 60. Barabanov (Karpov)


    Neftěchimik Nižněkamsk: I. Ježov (An. Makarov) – Piganovič, Gustafsson, Ugolnikov, Bryncev, Volgin, Šaripzjanov, Fazylzjanov – Sexton, Nestrašil, E. Galimov – Chajrullin, Jeglič, Rau – Zdunov, Šiksatdarov, Jakimov – Šafigullin, Porjadin, Arkalov – P. Kulikov.
    SKA Petrohrad: Koskinen (Korobjov) – J. Jakovlev, A. Bělov, Chafizullin, Hersley, Rundblad, Rykov, Zub – Šipačov, Kovalčuk, Kalinin – Karpov, Altybarmakjan, Širokov – Barabanov, Koskiranta, Ketov – Tichonov, Kablukov.
    thejrc.org