Chicago – Los Angeles 1:3 (kon.) | Winnipeg – Ottawa 5:0 (kon.) | Vegas – Arizona 3:2 (po pr.)
Colorado – Dallas 2:7 (kon.)
konec
Chicago Blackhawks
1:3 (0:0, 0:0, 1:3)
Los Angeles Kings
Pondělí 04.12.2017, 01:00 • United Center, Chicago • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Zdravím všechny fanoušky zámořského hokeje! Hodinu po půlnoci vypukne první ze čtyř nočních zápasů NHL, v němž Chicago přivítá hokejisty Los Angeles. My budeme pochopitelně u toho!
     
    Kings na venkovním tripu válí a stoupá tabulkou

    Když budou Kings pokračovat ve výkonech z posledních zápasů, budou v Los Angeles nadmíru spokojení. Vítěz Stanley Cupu z let 2012 a 2014 se po neúspěšné bilanci sedmi porážek z devíti zápasů vydal na venkovním tripu a vede si doslova znamenitě! Kings totiž zvítězili 4:1 na ledě Detroitu, vyhráli 5:2 ve Washingtonu a v noci z pátku na sobotu vyhráli také v St. Louis, odkud si odvezli cenné vítězství 4:1.

    Západoamerický celek se tak při trápení Vegas bleskově vyšvihl do čela Pacifické divize a na západě už mu patří celkově čtvrté místo. Na utkání v Chicagu se navíc musí těšit, protože z posledních pěti zápasů vyhrál celkem čtyři, ale pravdou je, že pět z nich až v nastavení.
     
    Chicago střídá výhry s porážkami, zabere dnes?

    Co říct na výkony Blackhawks? Jako den a noc. Chicago nehraje špatně, dokáže v některých zápasech nastřílet dost branek, ale také často inkasovat. V posledních třech zápasech odešel poražen, leč pokaždé o jediný gól. Tým s Janem Ruttou v sestavě padl 2:3 na ledě Nashvillu, s Dallasem prohrál 3:4 po prodloužení a v dnešní odvetě na jeho půdě prohrál 2:3 po samostatných nájezdech.

    Blackhawks se tak vrací na domácí půdu, kde začali velmi dobře, ale postupem času začali střídat porážky s výhrami. I vinou nevyrovnaných výkonů se tak propadli až na šesté místo Centrální divize, kde je horším celkem jen Colorado. V Západní konferenci pak patří Chicagu až desáté místo. Důvod k panice ovšem není, protože pátí Vegas mají jen o dva body více.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Chicago Blackhawks: A. Forsberg – Franson, Keith (A), Seabrook (A), C. Murphy, Rutta, Forsling – Pánik, J. Toews (C), Saad – P. Kane, Anisimov, Schmaltz – DeBrincat, Hartman, Sharp – Hayden, Wingels, Bouma.

    Los Angeles Kings: Quick – Doughty (A), Muzzin, Martinez, MacDermid, Folin, Forbort – D. Brown, Kopitar (C), Iafallo – Toffoli, N. Shore, Pearson – Lewis, Kempe, Gáborík – Brodzinski, J. Jokinen.

    Rozhodčí: D. O'Rourke, K. Pollock – B. Kovachik, S. Driscoll.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:40
    Úvodní útok Chicaga úspěch neslavil a dopředu se mohlo vydat Los Angeles. Na pravé straně se dostal ke kotouči Anže Kopitar, poslal ho před branku, ale najíždějícího spoluhráče nenašel.
     
    01:09
    Na ledě už je také český obránce Jan Rutta, jenž ve spolupráci s Gustavem Forslingem zastavil útok soupeře a Blackhawks mohou zaútočit.
     
    01:28
    Máme tu první přerušení, které zavinila střídačka Kings. Hosté totiž rychle vystřídali a bohužel jim nevyšly počty, proto bylo na ledě šest lidí – menší trest za příliš mnoho hráčů na ledě.
     
    02:11
    Chicagu se zatím nedaří prosadit v útočném pásmu, kde po pár přihrávkách o puk přišlo a Los Angeles se osvobozuje.
     
    02:49
    Daří se mu to i podruhé. Tato přesilovka zatím domácímu týmu absolutně nevychází.
     
    03:04
    A pozor, sudí si střídání obou týmu pořádně hlídají! Už na začátku čtvrté minuty se bude za špatné střídání vylučovat znovu, ale tentokrát na straně Blackhawks.
     
    03:37
    Kings okamžitě zaútočili a způsobili závar před brankou Antona Forsberga. Přesilová hra Los Angeles brzy začne.
     
    03:41
    A hned v jejím úvodu si Anton Forsberg připisuje zákrok. Drew Doughty posunul na modré čáře puk na hůl Jakea Muzzina, jenž viděl najíždějícího Mariána Gáboríka a nahodil kotouč na branku. Slovenský útočník, projíždějící mezi kruhy, ho tečoval přímo do náručí domácího brankáře.
     
    04:17
    Los Angeles muselo pro kotouč až za svou branku a následně vybojovalo nahozeným pukem útočné pásmo. Tyler Toffoli ještě šťouchl Antona Forsberga do lapačky a strhla se menší mela.
     
    04:45
    Kings hrají zkrácenou početní převahu dobře. Jake Muzzin našel na pravé straně Anžeho Kopitara, který z hranice kruhu pro vhazování vystřelil a donutil zasáhnout Antona Forsberga, jemuž neúspěšně clonil Dustin Brown.
     
    05:00
    Útočný výpad Kings přerušil hvizd sudího – ofsajd.
     
    05:19
    Chicago už je kompletní a ujalo se kotouče. Connor Murphy se jako obránce dostal s pukem až na modrou čáru, ale byl tam sám, proto zvolil střelu, která orazítkovala pouze zadní mantinel.
     
    05:53
    Třetí útočná formace Kings nadělala rozruch v obranném pásmu Blackhawks, jejichž brankář Anton Forsberg ovšem zasahovat nemusel.
     
    06:18
    Opět se hraje před brankou Chicaga, kde operuje i Jan Rutta a musí se ohánět. Kings se zatím nedaří vytvořit střeleckou příležitost.
     
    06:31
    Český zadák se v NHL otrkává a potvrdil to i v posledním souboji u mantinelu. V souboji o puk pořádně masíroval hokejkou Torreyho Mitchella, až hlavní sudí foukl do píšťalky – komerční přestávka.
     
    06:36
    Vhazování po pravici domácího brankáře vyhrálo Los Angeles, kterému se však nepodařil obsadit prostor kolem branky Blackhawks. Hra se stěhuje do středního pásma.
     
    07:02
    V něm se ujal kotouče Nick Shore, pokoušel se projít přes modrou čáru, jenže bohužel pro hosty ztroskotal na Janu Ruttovi.
     
    07:12
    Centr čtvrtého útoku domácích Tommy Wingels vyvážel kotouč přes modrou čáru, při čemž ho zastavili sudí – ofsajd.
     
    07:40
    Kings zakládají další útok pod vysokým napadáním soupeře, přesto se dostávají až k jeho brance.
     
    08:03
    Ne na dlouho, ale neúspěch zaznamenala i elitní formace Blackhawks na druhé straně. V posledních minutách jsme výraznější šanci nezaznamenali.
     
    08:36
    Oba týmy se střídají v držení kotouče a daří se jim dostat do útočného pásma, leč bez střelecké příležitosti.
     
    09:00
    Chicagu už se podařilo dostat soupeře pod větší tlak, výborně pracující třetí útok dokonce zavinil zmatky v defenzivě Kings. Ta ovšem situaci ustála.
     
    09:29
    Na druhé straně pálil z levého kruhu Jonny Brodzinski, za jehož střelou nad branku se Anton Forsberg jen ohlédl.
     
    09:58
    Zajímavá střela Los Angeles! Nick Shore zachytil rozehrávku Chicaga, vyvezl kotouč do útočného pásma a ze středu vypálil mimo.
     
    10:15
    Úspěch neslavila ani tvrdá střela v podání Jakea Muzzina. Odražený kotouč potom i za přispění Jana Rutty pokryl Anton Forsberg – komerční přestávka.
     
    10:19
    Vhazování po pravici Antona Forsberga vyznělo lépe pro hosty, z jejichž řad zkoušel pálit Dustin Brown, ale jeho střela neměla šanci na úspěch.
     
    10:52
    Na levé straně se dostal přes modrou čáru Brandon Saad, jenž pálil vysoko nad a orazítkoval tak mantinel za brankou Jonathana Quicka. Ten tak má zatím jediný zákrok.
     
    11:29
    United Center však zatleskalo Lanci Boumovi, který za brankou Kings dvěma hity potěšil oči domácích fanoušků.
     
    11:49
    Viděli jsme největší šanci zápasu! Zcela nehlídaný Tyler Toffoli dostal puk v ideální střelecké příležitosti před brankou, jenže svou střelu poslal pouze do levé tyčky domácí svatyně.
     
    12:14
    Anton Forsberg zdánlivě pokryl odražený kotouč, který ještě vyšťoural André Kempe a poslal ho před branku na Mariána Gáboríka, jenže sudí už dávno hru přerušili.
     
    13:30
    Krátkou odmlku ukončila útočná snaha Chicaga, když Brandon Saad vyvezl kotouč středem hřiště a John Hayden vybojoval útočné pásmo.
     
    13:44
    V mezikruží dostal nabito Brandon Saad, jenž tentokrát pálil těsně vedle branky Jonathana Quicka. Zajímavá šance Blackhawks.
     
    14:01
    Jejich aktivita pokračuje. Tentokrát v ní měl prsty Richard Pánik, který naskočil ze střídačky a hledal před branku svého spoluhráče, jenž s obráncem na zádech nezakončil.
     
    14:10
    Na druhé straně střílel pro změnu Dustin Brown, jehož první střelu zablokoval Duncan Keith. Ta druhá už mířila mimo a nakonec skončila v ochranné síti – komerční přestávka.
     
    14:33
    V levém kruhu pro vhazování se opřel do puku Richard Pánik a zamířil mimo. O několik vteřin později byl aktivní jiný Slovák – Marián Gáborík. Útočník Kings totiž v rohu kluziště poslal k ledu Brenta Seabrooka.
     
    14:33
    Zkušený slovenský střelec míří na trestnou lavici už podruhé v utkání. Poprvé odnesl týmový trest, teď si odsedí dvě minuty za hákování.
     
    15:11
    Kotouč se nachází za brankou Antona Forsberga, kam ho bez problémů dopravili obránci Kings. Chicago znovu útočí.
     
    15:41
    Chicago tak dlouho kombinovalo v útočném pásmu, až Alex De Brincat trefil jen soupeřovu hokejku, od které se kotouč odrazil až do středního pásma.
     
    16:27
    Kings se podařilo vyhodit dvakrát a po krátkém obléhání Blackhawks i potřetí. Chicagu tato přesilová hra příliš nevyšla.
     
    16:52
    Domácí se konečně usadili v útočném pásmu na několik vteřin a Patrick Sharp se pokoušel prosadit proti přesile po pravé straně, jenže individuální akce úspěch nepřinesla.
     
    17:12
    Po přerušení a vhazování se na levé straně vydal podél střídačky dopředu Alex Iafallo. Mladému útočníkovi ale v klíčovou chvíli, tedy na modré čáře, kotouč sjel z hole a Kings o puk přišli.
     
    17:51
    Zkušený Duncan Keith prokázal velkou sebedůvěru, když před vlastní brankou zvolil proti napadajícímu útočníkovi otočku přes backhand – úspěšný.
     
    18:27
    Tentokrát už ale Chicago útok soupeře nezastavilo a Tyler Toffoli pálil pouze mimo tři tyče domácí branky.
     
    18:36
    Alec Martinez chybně přihrál ve středu hřiště a nabídl domácím přečíslení dvou na jednoho. To skončilo přihrávkou na Nicka Schmaltze, před nímž už byla jen prázdná branka, ale domácí křídelník zaváhal a místo střely z první chvíli čekal. I kvůli tomu už byl ve velkém úhlu a minul!
     
    18:49
    Chicago bude mít další příležitost přesilové hry! Nick Shore (LAK) fauloval Patricka Kanea a odpyká si menší trest za podražení.
     
    19:32
    Blackhawks mají enormní tlak a pálí ze všech možných pozic! Obránce Gustav Forsling, kapitán Jonathan Toews ani Alex De Brincat však nepálili do brankového prostoru. Když už se zdálo, že by mohli, zablokoval střelu jeden z bránících hráčů.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Několik setin po siréně ještě střílel z velkého úhlu Alex DeBrincat, jenž pálil mimo. Mrzet ho to ovšem nemusí, protože by gól stejně platit nemohl. Do šaten se tak odešlo za bezbrankového stavu, ačkoliv oba týmy už své šance měli. Tyler Toffoli orazítkoval jen levou tyčku, zatímco Nick Schamltz ve velká šanci přestřelil branku Jonathana Quicka.
     
    Statistiky po první třetině:

    Střely na branku: 3 – 7
    Přesilové hry: 0/3 – 0/1
    Trestné minuty: 2 – 6
    Vhazování: 53 % – 47 %
    Zablokované střely: 3 – 8
    Hity: 8 – 8
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:07
    Druhá třetina začíná se zbývajícím časem přesilové hry domácích. Uvidíme, zda vstoupí do prostřední části prvním gólem.
     
    20:32
    Chicago se okamžitě dostali do útočného pásma a z levého kruhu vyslal střelu Alex DeBrincat. Brankář Jonathan Quick byl ovšem pozorný a další akci Blackhawks přerušil ofsajd.
     
    20:39
    Obránce Alex Martinez šikovně vyhodil kotouč vysokým obloukem až na Antona Forsberga. Zdá se, že Kings toto oslabení ustojí.
     
    20:53
    Opravdu se tak stalo. O několik vteřin později opustil kotouč hrací plochu v obranném pásmu Kings, kde se bude vhazovat po levé ruce Jonathana Quicka.
     
    21:06
    Los Angeles chvíli trvalo, než dostalo kotouč ven z obranného pásma, ale nakonec se mu to podařilo a zaútočilo. Jeho pobyt v útočném pásmu měl ovšem jepičí život.
     
    21:25
    Zajímavá akce Chicaga gólem nekončí! Brandon Saad posunul bokem k brance kotouč do středu na Johna Haydena, jenž i přes dobré postavení zvolil přihrávku na Jonathana Toewse, kterého u pravé tyčky zasáhl puk do brusle.
     
    21:49
    Duncan Keith dostal nabito na modré čáře, jenže orazítkoval pouze mantinel za brankou.
     
    22:31
    Oba celky se dlouho přetahovaly o puk ve středním pásmu, až z toho vzešlo zakázané uvolnění Los Angeles. Hra se vrací před Jonathana Quicka.
     
    22:52
    Při rychlém útoku Blackhawks pálil jeden z jejich hráčů od modré čáry, ale trefil jen skupinku hráčů před brankou.
     
    23:28
    Nahozený kotouč Los Angeles dojel ze středního pásma až za branku Chicaga, kde se ho ujali hosté a mohou založit útočnou akci.
     
    23:57
    Pěkná kombinace Chicaga ovoce nepřinesla. Domácí si vyměnili několik přihrávek, až se v pravém kruhu dostal ke střele Patrick Kane a z úhlu donutil Jonathana Quicka zasáhnout.
     
    24:36
    Další slibnou příležitost měl Tyler Toffoli, ale podobně jako v první třetině neuspěl. Hraje se opět před brankou Los Angeles.
     
    25:02
    V levém rohu si pěkně vybruslil John Hayden a vypracoval si střeleckou příležitost. Z ní pálil pouze mimo a podobně si vzápětí vedl z druhé strany i jeho parťák Duncan Keith.
     
    25:45
    Patrick Kane vyvezl kotouč do útočného pásma, chtěl posunout puk do středu, ale odtamtud ho odrazil zpět jeden ze soupeřů. Domácí útočník tak neváhal a opřel se do puku, který orazítkoval zadní mantinel.
     
    26:20
    Jan Rutta udržel útočné pásmo a Chicago mohlo nadále zaútočit. Kings se ovšem po několika vteřinách osvobodili, a když se domácí nahozeným kotoučem vrátili, podržel ho Jonathan Quick – komerční přestávka.
     
    26:43
    Arťom Anisimov našel v pravém kruhu Patricka Kanea, jenž zamíchal s pukem a snažil se vytvořit lepší střeleckou pozici. Když se mu to podařilo, trefil jen hráče před sebou.
     
    26:56
    Vzápětí ale puk zachytil znovu, posunul ho na modrou čáru na stojícího Nicka Schmaltze a jeho nahozený puk šikovně tečoval Brent Seabrook. Jonathan Quick ale prokázal své kvality a levým betonem zajímavou teč vytěsnil mimo.
    26:56 Pohotový zákrok Jonathana Quicka
     
    27:14
    Útočnou akci Kings zastavil další ofsajd.
     
    27:42
    Kombinace Los Angeles v útočném pásmu byla nepřesná a Kings se sami vytlačili až do středního pásma.
     
    27:57
    To jim ale vadit nemusí. Vzápětí se jim podařilo puk do útočného pásma vrátit a svou aktivitou donutili Chicago vyhodit na zakázané uvolnění.
     
    28:21
    Zajímavý výlet předvedl Cody Franson, jenž využil volného prostoru a z obranného pásma dojel s kotoučem až za modrou čáru, jenže jeho nahozený kotouč nikdo ze spoluhráčů nedostihl.
     
    28:59
    Na druhé straně zhatila šance Kings nepřesná přihrávka Nicka Shorea, jenž našel pouze hůl jednoho ze soupeřů.
     
    29:35
    Parádní souhra Los Angeles končí i další tyčkou! Kings zakombinovali ve třech hráčích, narychlo si narazili kotouč, až André Kempe zakončoval ze středu hřiště jen do Antona Forsberga. Domácí brankář ale nevěděl, kde je kotouč a do hloučku hráčů se přiřítil Marián Gáborík, jenž v pádu zasunul puk backhandem pouze do levé tyče. Hra pokračuje bez přerušení.
     
    30:17
    Několik dalších střel Kings mířilo mezi tři tyče a stav zápasu se tedy ani po jeho polovině nemění. Sledujeme ovšem zajímavé utkání.
     
    31:10
    Los Angeles aktivně napadá rozehrávku Chicaga a přináší mu to ovoce. Díky tomu totiž vybojovali útočné pásmo, kde se aktuálně snaží vytvořit gólovou příležitost.
     
    31:39
    Blackhawks pro změnu zahrozili z rychlého protiútoku, jenž zakončil Duncan Keith střelou příklepem, s níž si Jonathan Quick poradil – komerční přestávka.
     
    31:53
    Tanner Pearson dostal při útoku Kings prostor na pravé straně hřiště a v kruhu pro vhazování zvolil střelu, kterou zablokoval jeden z bránících hráčů.
     
    32:09
    Zajímavá šance Chicaga. Drew Doughty a Tyler Toffoli se srazili za vlastní brankou, čímž vznikl prostor pro Brandona Saada, jenž objel branku a z otočky poslal svou střelu mimo tři tyče.
     
    32:29
    Další ze série nahozených kotoučů končí v lapačce Jonathana Quicka – vhazování.
     
    33:09
    Nechybělo mnoho a Blackhawks vedli! Patrick Kane našel parádní přihrávkou od modré jednoho ze svých spoluhráčů, jenž ze středu hřiště vypálil a Jonathan Quick vyrazil puk levým betonem pouze směrem na najíždějícího Nicka Schmaltze. Ten už se snažil dorážet do odkryté klece, v čemž mu ale zabránil Anže Kopitar.
     
    33:09
    Kapitán Anže Kopitar (LAK) si ale počínal nedovoleně a odpyká si menší trest za hákování.
     
    34:16
    Úvodní minuta přesilové hry Chicaga nic zajímavého nepřinesla. Kings se úspěšně brání a pokračujeme v trendu gólově chudých zápasů dnešního večera.
     
    34:42
    Chicago se okamžitě vrátilo do útočného pásma, kde se v mezikruží dostal ke střele Patrick Kane a trefil pouze Jonathana Quicka.
     
    35:10
    Oslabení Kings končí vyhozeným kotoučem až za branku Antona Forsberga. Oba týmy střídají.
     
    35:31
    Na modré čáře se opřel do puku také Jan Rutta, jehož dělovka mířila do těla jednoho z bránících hráčů.
     
    35:56
    Tommy Wingels zaměstnal Jonathana Quicka, jenž si s jeho lehkou střelou poradil. Richard Pánik ještě hledal zpoza branky někoho ze spoluhráčů – neúspěšně.
     
    36:21
    Střeleckou čárku si připisuje Patrick Sharp, s jehož dělovkou neměl Jonathan Quick výrazné problémy. Po krátké komerční přestávce budeme pokračovat v závěru druhé třetiny.
     
    36:40
    V United Center nám to dnes cinká jako čerti za dveřmi. Codry Franson na modré čáře pořádně prohnul svou hokejku, ze které poslal puk do brusle clonícího Brandona Saada, od něhož se kotouč odrazil do pravé tyče!
     
    37:00
    O dvacet vteřin později pokryl Jonathan Quick puk do své lapačky a bude se znovu vhazovat před jeho brankou.
     
    37:17
    Obránce Jake Muzzin hraje své 400. utkání v NHL a má plno práce. Tentokrát zablokoval střelu Jana Rutty, kterému se zatím nedaří prověřit brankáře Kings.
     
    38:06
    Ryan Hartman zachytil kotouč mezi kruhy a backhandem prověřil Jonathana Quicka. Znovu však musím konstatovat, že gól nepadl.
     
    38:46
    Elitní útočná formace Kings bojovala v útočném pásmu, kde se ale do trvalého tlaku nedostala. Chicago tento útok zvládlo.
     
    39:06
    Za dlouhým pasem Blackhawks se hnal Richard Pánik, který nakonec kotouč nestihl a po zakázaném uvolnění se bude vhazovat před Antonem Forsbergem.
     
    39:15
    Buly ovládlo Los Angeles, které vzápětí vyslalo nepřesnou střelu od modré.
     
    39:24
    Útočník Lance Bouma uklouzl při cestě na útočnou polovinu po puku a také jeho pád způsobil, že akci Chicaga přerušil ofsajd.
     
    39:42
    Z pravé strany pálil nepřesně Torrey Mitchell. Chicagu se ale puk vyvézt nepodařilo a musí se ještě bránit.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Ke střele s pořadovým číslem 32 už nedošlo, což znamená, že stále sledujeme utkání, v němž střelci mlčí. Nejblíž byli Marián Gáborík, jenž jako druhý hráč Kings orazítkoval tyčku a stejně dopadla i teč Brandona Saada na druhé straně kluziště. Oba brankáři tak zatím úspěšně odolávají.
     
    Statistiky po druhé třetině:

    Střely na branku: 18 – 13
    Přesilové hry: 0/4 – 0/1
    Trestné minuty: 2 – 8
    Vhazování: 50 % – 50 %
    Zablokované střely: 8 – 13
    Hity: 16 – 16
     
    To, že jsme zatím viděli jen 31 střelecký pokusů ještě neznamená, že šance nejsou. Střelci ovšem většinou míří mimo tři tyče, jinak statistiky potvrzují dění na ledě. Hitů mají oba týmy stejně, poměr vhazování je také vyrovnaný, jen střelecky více dominují domácí.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:21
    Chicagu se nepodařilo dostat kotouč z vlastní třetiny a nakonec se ke střele dostal Drew Doughty, jehož střela od modré byla sražena mimo tři tyče.
     
    40:56
    Jan Rutta klopýtl na polovině hřiště a Kings ujeli do přečíslení dvou na jednoho. Tyler Toffoli pobídl na levé straně Alexe Iafalla, jenže s obráncem po boku minul branku.
     
    41:16
    Los Angeles se hnalo do útočné třetiny, ale vinou Tylera Toffoliho byla jeho snaha marná – ofsajd.
     
    41:44
    Patrick Sharp chybně rozehrál na vlastní modré čáře a Marián Gáborík jel z pravé strany sám na Antona Forsberga. Slovenský útočník samozřejmě zakončil a jeho pokus zastavila mrštná lapačka domácího brankáře.
     
    42:18
    Chicago kombinovalo v útočném pásmu a dokonce zahrozilo. Jmenovitě Cody Franson, jenž střílel od modré čáry a jeho pokus vykopl Jonathan Quick svým betonem.
     
    42:50
    Anže Kopitar se hnal za kotoučem, který se dostal z jeho obranného pásma až k Antonu Forsbergovi, jenže ho nestihl a hraje se opět ve středu hřiště.
     
    43:40
    Chybičku v rozehrávce Kings málem potrestal John Hayden, jenž pálil kousek za modrou čárou, ale trefil je bránícího hráče před sebou.
     
    44:10
    Patrick Kane vzal kotouč u svého brankáře, vyvezl ho do středního pásma, odkud puk nahodil do míst, kde nikdo z jeho spoluhráčů nebyl.
     
    44:20
    Zakázané uvolnění Kings. Hra se znovu stěhuje před Jonathana Quicka, který podobně jako Anton Forsberg zatím nekapituloval.
     
    44:45
    Marián Gáborík na levé straně držel kotouč a proti přesile soupeřů ho posunul podél mantinelu za branku, jenže jeho parťákům z útoku se útočné pásmo udržet nepodařilo.
     
    45:11
    Richard Pánik dobře napadá rozehrávku Kings, ale zdá se, že zadáci Los Angeles tuto situaci dobře zvládnou.
     
    45:37
    Opravdu se tomu tak stalo a poté, co útočná akce Los Angeles úspěch nepřinesla, došlo ve středním pásmu k přihrávce rukou a bude se vhazovat na polovině hřiště.
     
    46:05
    Kapitán Jonathan Toews se v obležení soupeřů pokoušel dostat do zakončení, jenže neúspěšně.
     
    46:20
    Gólem nekončí ani jedovatá střela Brenta Seabrooka z pravé strany kluziště. Jonathan Quick jeho pokus dobře viděl a bez problémů puk pokryl. Následuje komerční přestávka.
     
    46:32
    Z pravé strany se prodral do zajímavé pozice Tyler Toffoli, jenž ještě hledal před brankou Nicka Shorea, ale ten jeho pobídku netrefil.
     
    47:06
    Oba muži si role prohodili a tlak Los Angeles pokračuje. Střelecké pokusy ovšem míří mimo branku Antona Forsberga.
     
    47:32
    Patrick Kane nakonec ukončil tlak Kings dlouhou přihrávkou na Nicka Schmaltze, který bohužel pro domácí puk nedostihl a po zakázaném uvolnění se bude vhazovat v obranném pásmu Blackhawks.
     
    47:49
    Nick Schmaltz na vlastní modré čáře chytře a šikovně vyhodil, aby jeho tým stihl vystřídat. To se mu podařilo...
     
    48:21
    Connor Murphy šikovně udržel pásmo a odražený kotouč se ještě snažil zasáhnout Alex DeBrincat – bez úspěchu.
     
    48:55
    Několik desítek vteřin se bojovalo ve středním pásmu, až se puku ujal Tommy Wingels, ujížděl po levé straně dopředu a na modré čáře ho zastavil pěkný bodyček Drewa Doughtyho.
     
    49:15
    Jeden z domácích hráčů pálil z levé strany, ale Jonathan Quick se nachytat nenechal.
     
    49:29
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Dočkali jsme se. Kings udeřili z nenápadné akce, která šla po levé straně přes Dustina Browna, jenž se na hranici kruhu otočil s pukem a zády k brance nahrával křížem, až puk projel k obránci CHRISTIANU FOLINOVI, a ten přesnou čistou střelou od modré čáry vymetl levý růžek domácí branky – 0:1! Asistence: Dustin Brown, Anže Kopitar.
    49:29 Christian FOLIN - 0:1
     
    50:14
    Švédský brankář si tak první čisté konto v NHL nepřipíše a opět se musel mít na pozoru při další příležitosti soupeře. Kings ovšem tentokrát zahráli vysokou holí a hra je přerušena – komerční přestávka.
     
    50:45
    Kings se usadili v útočném pásmu, kde dlouho bojovali o kotouč. Nedokázali si však vytvořit přesnou a klidnou kombinaci. Puk už je ve středním pásmu.
     
    51:06
    Hra se před branku Chicaga rychle vrátila a Jussi Jokinen donutil střelou z levé strany Antona Forsberga k zákroku.
     
    51:38
    Na druhé straně zahrozilo Chicago, jmenovitě Jan Rutta, který už si připsal několikátý střelecký pokus od modré a opět zablokovaný. Tentokrát změnil dráhu puku Alec Martinez.
     
    52:03
    Los Angeles zastavuje akci Chicaga a vyhazuje puk přes všechny čáry. Arťom Anisimov a Torrey Mitchell se staví na vhazování v obranném pásmu Kings.
     
    52:10
    Krátce po něm nahazoval kotouč na branku Patrick Kane a Jonathan Quick kotouč raději podržel. Další vhazování před jeho svatyní.
     
    52:27
    Akci Kings zakončil Drew Doughty, ke kterému posunul kotouč Tanner Pearson a tvrdá střela hostujícího zadáka byla sražena mimo tři tyče.
     
    52:48
    Chicago zkoušelo uspět nahozeným kotoučem po mantinelu, jenže kotouč zastavil Jonathan Quick a po rozehrávce Jakea Muzzina útočí hosté.
     
    53:16
    Tentokrát Drew Doughty nahazoval kotouč z pravé strany a Anton Forsberg ho stihl před dorážejícím Alexem Iafallem, kterému zabránil v zakončení Jan Rutta.
     
    53:52
    Richard Pánik vybojoval kotouč za brankou Kings, nabil na hůl Brenta Seabrooka, jenž pálil pouze do bránícího hráče. Zablokovaných střel dnes vidíme opravdu hodně.
     
    54:26
    Sudí foukl do píšťalky po dalším zakázaném uvolnění v podání Los Angeles. Kings už se soustředí hlavně na pozornou obranu a čekají na okénka v obraně Blackhawks.
     
    54:43
    To se otevřelo vzápětí, když Kings byli dokonce v situaci čtyř na jednoho, ale Jonnny Brodzinski to měl u mantinelu a zády k brance těžké, proto puk raději poslal jen po mantinelu a jeho tým vystřídal.
     
    55:28
    Los Angeles při svém útoku neuspělo, následný brejk Chicaga zhatila nepřesná kombinace a do útoku se opět ženou Kings.
     
    56:03
    Obléhání obranného pásma soupeře nakonec ovoce nepřineslo. Chicagu už ale utíká čas.
     
    56:37
    Tyler Toffoli ujel se spoluhráčem do brejku dvou na jednoho, na levé straně se otočil s kotoučem, ale kolem sebe měl jen tři soupeře, proto k finální přihrávce nedošlo.
     
    57:10
    Puk se nachází v rohu obranného pásma Kings. Chicago se snaží zabojovat a uklidnit hru, jenže hosté brání velmi dobře.
     
    57:34
    Navíc se dostali do protiútoku tří na dva, při němž Marián Gáborík posunul puk do levé strany na Trevora Lewise a jeho dělovka skončila v lapačce Antona Forsberga.
     
    57:39
    Vhazování ve svém útočném pásmu vyhráli Kings, jenže jejich střela byla sražena do ochranné sítě. Další vhazování.
     
    57:57
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Brankář Anton Forsberg opustil brankoviště, ale bleskově se do něj může vrátit. Ve vlastním obranném pásmu zachytil puk DUSTIN BROWN, vyjel s ním do středního pásma, a když ho dokázal zkrotit, poslal ho do prázdné branky – 0:2! Asistence: Tanner Pearson, Derek Forbort.
    57:57 Dustin BROWN - 0:2
     
    58:08
    Střídačka Blackhawks se dožadovala trestu pro Anžeho Kopitara, který vyhodil puk na střídačku. Vylučovat se ale nebude.
     
    58:14
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Podívejme se na to, ještě nás čeká drama! Anton Forsberg odjel na střídačku znovu, Brent Seabrook našel od modré čáry JONATHANA TOEWSE, a ten z hranice pravého kruhu vymetl levý růžek branky, čímž připravil Jonathana Quicka o čisté konto a zadělal na pořádné drama – 1:2! Asistence: Brent Seabrook.
    58:14 Jonathan TOEWS - 1:2
     
    58:44
    Los Angeles vyhazuje kotouč přes všechny čáry. Chicago po vhazování neudrželo útočné pásmo a Kings se osvobozují.
     
    59:08
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    A pak, že nerostou... Chybná rozehrávka opět stála Chicago naději na body. Chybičku Blackhawks tentokrát vycítil ANŽE KOPITAR a ze středního pásma trefil prázdnou branku domácích – 1:3! Bez asistence.
    59:08 Anže KOPITAR - 1:3
     
    59:35
    Patrick Kane pálil z pravé strany pouze do pozorného Jonathana Quicka.
     
    59:59
    O modré čáry ještě pálil Cody Franson, jehož dělovku vyrazil Jonathan Quick betonem a dokázal pokrýt i dorážku Nicka Schmaltze.
     
    Konec zápasu.
     
    To už nic víc nedokáže a utkání končí! V závěru jsme se přece jen dočkali gólové nadílky, kterou spustil prvním gólem Christian Folin, po němž zvýšil do prázdné branky Dustin Brown. Chicago vzápětí zdramatizovalo závěr gólem kapitána Jonathana Toewse, ale jeho tým doplatil na další nepřesnost v rozehrávce, po které zvýšil na konečných 3:1 kapitán hostů Anže Kopitar.
     
    Statistiky zápasu:

    Střely na branku: 25 – 24
    Přesilové hry: 0/4 – 0/1
    Trestné minuty: 2 – 8
    Vhazování: 50 % – 50 %
    Zablokované střely: 13 – 19
    Hity: 22 – 23
     
    Kings tak pokračují ve výtečné venkovní sérii, když vyhráli v základní hrací době i čtvrté venkovní utkání a vyhráli celkově páté v řadě. Naopak Chicago pokračuje v nevyrovnaných výsledcích, ačkoliv dnes nebylo horším týmem.
     
    Československá stopa v utkání:

    Jan Rutta (CHI) – 0+0, 0 střel, -1, 18:15 min.
    Richard Pánik (CHI) – 0+0, 0 střel, 0, 11:57 min.
    Marián Gáborík (LAK) – 0+0, 2 střely, 0, 12:52 min.
     
    Asi nikoho nepřekvapí, že mezi třemi hvězdami jsou oba brankáři. Třetí příčku si i přes porážku zaslouží Anton Forsberg, jenž opět dokázal, že i přes zranění Coreyho Crawforda má Chicago spolehlivou náhradu. Druhým mužem je autor prvního gólu Christian Folin a hlavní hvězdou zápasu je pak zaslouženě Jonathan Quick.
     
    Tři hvězdy utkání:

    1. Jonathan Quick (LAK) - 24 zák., 1 gól, 96 %
    2. Christian Folin (LAK) - 1+0
    3. Anton Forsberg (CHI) - 21 zák., 1 gól, 95,5 %
     
    Zdá se, že z dnešního utkání, které sledovalo celkem 21 622 diváků, už je to zřejmě všechno. Program NHL ale nadále pokračuje!
     
    Já už se s vámi loučím! Děkuji za pozornost, přeji dobrou noc a povedený start do nového pracovního týdne. Mějte se hezky. (03:47:09)

    Daniel Ryl

    Branky a nahrávky: 59. J. Toews (Seabrook) – 50. Folin (D. Brown, Kopitar), 58. D. Brown (Pearson, Forbort), 60. Kopitar


    Chicago Blackhawks: A. Forsberg – Franson, Keith (A), Seabrook (A), C. Murphy, Rutta, Forsling – Pánik, J. Toews (C), Saad – P. Kane, Anisimov, Schmaltz – DeBrincat, Hartman, Sharp – Hayden, Wingels, Bouma.
    Los Angeles Kings: Quick – Doughty (A), Muzzin, Martinez, MacDermid, Folin, Forbort – D. Brown, Kopitar (C), Iafallo – Toffoli, N. Shore, Pearson – Lewis, Kempe, Gáborík – Brodzinski, T. Mitchell, J. Jokinen.

    Rozhodčí: D. O'Rourke, K. Pollock – B. Kovachik, S. Driscoll.

    Diváci: 21 622
    thejrc.org