Chicago – Los Angeles 1:3 (kon.) | Winnipeg – Ottawa 5:0 (kon.) | Vegas – Arizona 3:2 (po pr.)
Colorado – Dallas 2:7 (kon.)
konec
Chicago Blackhawks
1:3 (0:0, 0:0, 1:3)
Los Angeles Kings
Pondělí 04.12.2017, 01:00 • United Center, Chicago • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:08 Anže KOPITAR - 1:3
     
    59:08
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    A pak, že nerostou... Chybná rozehrávka opět stála Chicago naději na body. Chybičku Blackhawks tentokrát vycítil ANŽE KOPITAR a ze středního pásma trefil prázdnou branku domácích – 1:3! Bez asistence.
    58:14 Jonathan TOEWS - 1:2
     
    58:14
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Podívejme se na to, ještě nás čeká drama! Anton Forsberg odjel na střídačku znovu, Brent Seabrook našel od modré čáry JONATHANA TOEWSE, a ten z hranice pravého kruhu vymetl levý růžek branky, čímž připravil Jonathana Quicka o čisté konto a zadělal na pořádné drama – 1:2! Asistence: Brent Seabrook.
    57:57 Dustin BROWN - 0:2
     
    57:57
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Brankář Anton Forsberg opustil brankoviště, ale bleskově se do něj může vrátit. Ve vlastním obranném pásmu zachytil puk DUSTIN BROWN, vyjel s ním do středního pásma, a když ho dokázal zkrotit, poslal ho do prázdné branky – 0:2! Asistence: Tanner Pearson, Derek Forbort.
    49:29 Christian FOLIN - 0:1
     
    49:29
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Dočkali jsme se. Kings udeřili z nenápadné akce, která šla po levé straně přes Dustina Browna, jenž se na hranici kruhu otočil s pukem a zády k brance nahrával křížem, až puk projel k obránci CHRISTIANU FOLINOVI, a ten přesnou čistou střelou od modré čáry vymetl levý růžek domácí branky – 0:1! Asistence: Dustin Brown, Anže Kopitar.
     
    36:40
    V United Center nám to dnes cinká jako čerti za dveřmi. Codry Franson na modré čáře pořádně prohnul svou hokejku, ze které poslal puk do brusle clonícího Brandona Saada, od něhož se kotouč odrazil do pravé tyče!
     
    33:09
    Kapitán Anže Kopitar (LAK) si ale počínal nedovoleně a odpyká si menší trest za hákování.
     
    29:35
    Parádní souhra Los Angeles končí i další tyčkou! Kings zakombinovali ve třech hráčích, narychlo si narazili kotouč, až André Kempe zakončoval ze středu hřiště jen do Antona Forsberga. Domácí brankář ale nevěděl, kde je kotouč a do hloučku hráčů se přiřítil Marián Gáborík, jenž v pádu zasunul puk backhandem pouze do levé tyče. Hra pokračuje bez přerušení.
     
    18:49
    Chicago bude mít další příležitost přesilové hry! Nick Shore (LAK) fauloval Patricka Kanea a odpyká si menší trest za podražení.
     
    18:36
    Alec Martinez chybně přihrál ve středu hřiště a nabídl domácím přečíslení dvou na jednoho. To skončilo přihrávkou na Nicka Schmaltze, před nímž už byla jen prázdná branka, ale domácí křídelník zaváhal a místo střely z první chvíli čekal. I kvůli tomu už byl ve velkém úhlu a minul!
     
    14:33
    Zkušený slovenský střelec míří na trestnou lavici už podruhé v utkání. Poprvé odnesl týmový trest, teď si odsedí dvě minuty za hákování.
     
    11:49
    Viděli jsme největší šanci zápasu! Zcela nehlídaný Tyler Toffoli dostal puk v ideální střelecké příležitosti před brankou, jenže svou střelu poslal pouze do levé tyčky domácí svatyně.
     
    03:04
    A pozor, sudí si střídání obou týmu pořádně hlídají! Už na začátku čtvrté minuty se bude za špatné střídání vylučovat znovu, ale tentokrát na straně Blackhawks.
     
    01:28
    Máme tu první přerušení, které zavinila střídačka Kings. Hosté totiž rychle vystřídali a bohužel jim nevyšly počty, proto bylo na ledě šest lidí – menší trest za příliš mnoho hráčů na ledě.

    Daniel Ryl

    Branky a nahrávky: 59. J. Toews (Seabrook) – 50. Folin (D. Brown, Kopitar), 58. D. Brown (Pearson, Forbort), 60. Kopitar


    Chicago Blackhawks: A. Forsberg – Franson, Keith (A), Seabrook (A), C. Murphy, Rutta, Forsling – Pánik, J. Toews (C), Saad – P. Kane, Anisimov, Schmaltz – DeBrincat, Hartman, Sharp – Hayden, Wingels, Bouma.
    Los Angeles Kings: Quick – Doughty (A), Muzzin, Martinez, MacDermid, Folin, Forbort – D. Brown, Kopitar (C), Iafallo – Toffoli, N. Shore, Pearson – Lewis, Kempe, Gáborík – Brodzinski, T. Mitchell, J. Jokinen.

    Rozhodčí: D. O'Rourke, K. Pollock – B. Kovachik, S. Driscoll.

    Diváci: 21 622
    thejrc.org