Chicago – Los Angeles 1:3 (kon.) | Winnipeg – Ottawa 5:0 (kon.) | Vegas – Arizona 3:2 (po pr.)
Colorado – Dallas 2:7 (kon.)
po prodl.
Vegas Golden Knights
3:2 (0:0, 1:1, 1:1 - 1:0)
Arizona Coyotes
Pondělí 04.12.2017, 02:00 • T-Mobile Arena, Las Vegas • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 02:00.
     
    Všem hokejovým fanouškům přeji příjemné chvíle při sledování textového přenosu ze zápasu kanadsko-americké NHL. Od dvou hodin se můžeme těšit na souboj mezi týmy Vegas Golden Knights a Arizona Coyotes!
     
    Arizona Coyotes

    Tým s nejhorší obranou v lize je od prvního hracího týdne utopený na úplném dně Západní konference. Po jedenácti prohrách v řadě se ale trochu zvedl a nyní už má na kontě sedm výher. Ta poslední je přitom stará jen pár hodin, v noci ze soboty na neděli Kojoti odehráli nejlepší zápas v sezóně a před vlastním publikem zničili New Jersey 5:0. Od Arizony to letos byla vůbec domácí první výhra v základní hrací době, i přesto ztrácí na účast v play-off celých dvanáct bodů.

    Nejproduktivnější hráči:
    1. C. Keller – 22 bodů (11+11)
    2. O. Ekman-Larsson – 18 bodů (6+12)
    3. D. Stepan – 17 bodů (4+13).
     
    Vegas Golden Knights

    Od ligového nováčka se toho před sezónou moc neočekávalo, a tak jeho nadmíru solidní výkony z první čtvrtiny základní části nejednoho člověka překvapily. V těchto dnech se týmu z Nevady ale příliš nedaří, disponuje totiž sérií tří proher v řadě, přičemž naposledy inkasoval od rozjetého Winnipegu hned sedm gólů. V tabulce Západní konference si Knights o něco pohoršili a nechali si utéct úplné čelo, na které z pátého místa ztrácí pět bodů. Zároveň má Vegas pouze dvoubodový náskok na jedenácté Calgary.

    Nejproduktivnější hráči:
    1. W. Karlsson – 24 bodů (14+10)
    2: J. Marchessault – 23 bodů (9+14)
    3. J. Neal – 19 bodů (12+7).
     
    Vzájemné zápasy

    26.11.2017 Arizona – Vegas 2:4
    11.10.2017 Vegas – Arizona 5:2
    08.10.2017 Arizona – Vegas 1:2 po prodl.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

    Velký defenzivní talent Jakob Chychrun dnes odehraje svůj první zápas v sezóně po operaci kolena

     
    Úvodní sestavy:

    Vegas Golden Knights: M. Subban (Lagacé) – Schmidt, Sbisa (A), Engelland, Theodore, McNabb (A), C. Miller – Marchessault, W. Karlsson, R. Smith – Neal, Haula, Tuch – Leipsic, Eakin (A), O. Lindberg – Nosek, Bellemare, Matteau.

    Arizona Coyotes: Wedgewood (Langhamer) – Demers, Ekman-Larsson (A), Connauton, Chychrun, L. Schenn, Goligoski – Rieder, Stepan (A), Perlini – Keller, Dvorak, Domi – Rinaldo, Richardson (A), Martinook – Fischer, D. Strome, Duclair.

    Rozhodčí: Dwyer, Luxmore – Knorr, Galloway.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:28
    První dotek s pukem má za sebou domácí brankář Subban, který ztlumil nahození ze středního pásma a hokejkou rychle rozehrál protiútok.
     
    00:57
    Teď už bývalý gólman Bostonu raději podržel puk v rukavici a přinutil rozhodčího poprvé přerušit hru.
     
    01:51
    Pokračuje poklidný úvod zápasu, ani jednomu z týmů se zatím nepovedlo dostat ke kombinaci či střelbě v útočném pásmu.
     
    02:25
    Nahození Theodora si sebrali obránci Arizony, kteří o puk přišli v poměrně nebezpečném prostoru, nicméně potrestáni za to nebyli.
     
    02:49
    Jenom to zahučelo, když z mezikruží vypálil český útočník Tomáš Nosek. Jeho pohotová střela ale letěla mimo klec Wedgewooda, který i dnes dostal přednost před Markem Langhamerem.
     
    03:46
    Po pasu z pravého křídla z osy hřiště dobře střílel i Schmidt, ale předním Stojící Goligoski puk do brankoviště nepustil.
     
    03:54
    Úvodní zákrok Scotta Wedgewooda na sebe ale nenechal dlouho čekat, znovu to byl Nate Schmidt, který to zkoušel z levého mantinelu.
     
    04:02
    Erik Haula vyhrál buly nad Dvorakem a přesměroval kotouč k McNabbovi. I jeho ránu z velké dálky Wedgewood zlikvidoval.
     
    04:58
    Kellerova pomalá přihrávka nenápadně prošla až před domácí branku, jenže Martinook zareagoval pozdě a zblízka nezakončil.
     
    05:32
    Shea Theodore převzal pas podél modré čáry a z mohutného nápřahu vystřelil. Wedgewood skončil na břiše, ovšem puk jeho branku netrefil.
     
    06:12
    Tomáš Nosek se zprava natlačil až před brankoviště a pod velkým tlakem dotěrného obránce trefil levou tyč hostující brány!
     
    06:51
    Perliniho pokus zablokoval Schmidt. Nahození Demerse pak bylo hodně nepřesné a vyhnalo Kojoty z útočné třetiny.
     
    07:27
    Čárový sudí zvednutou rukou signalizuje ofsajd Rytířů, kteří tak nemohou vstoupit do útočného pásma.
     
    07:46
    Z vrcholku levého kruhu pro vhazování zápěstím vystřelil Jonathan Marchessault, ale na Wedgewooda si nepřišel.
     
    08:49
    Hraje se hodně dlouho bez přerušení. Nic na tom nezměnil ani Haula, který rychlou střelou zápěstím napálil jen zadní mantinel.
     
    09:05
    Až teď se přerušuje, neboť Arizona se osvobodila jen díky vyhození na zakázané uvolnění.
     
    09:17
    Scott Wedgewood podle všeho přenesl včerejší formu i do tohoto zápasu, po hezké akci na něj narazil i úplně volný Leipsic.
     
    09:56
    Po bekhendovém pokusu od Eakina následoval brejk Kojotů, který však skončil kvůli postavení mimo hru.
     
    10:28
    Goligoski s Chychrunem si poradili s nepříjemným napadáním čtyř protihráčů a umožnili po pravém křídle ujet Riederovi, jehož pokus Subban zlikvidoval a po dlouhé době se dostal trochu do hry.
     
    10:56
    Haulovu křižnou přihrávku na modrou čáru vystihl Keller, jenž ihned pádil do protiútoku. Místo nabízející se střely ale zadovkou hledal Domiho, který byl velmi dobře obsazený a o puk přišel.
     
    11:18
    Schenn přesměroval Nealovu střelu zpoza levého kruhu do míst, kde ještě číhal Theodore, nicméně Wedgewood zakončení švihem snadno zastavil.
     
    11:41
    Vyhození Arizony není posouzeno jako icing, domácí tým se tak musí rychle vracet pro puk k vlastnímu gólmanovi.
     
    11:57
    Následoval hodně rychlý kontr a střela Noska, kterou ještě dorážel Bellemare. Wedgewood svůj tým ale podržel dvěma dobrými zákroky.
     
    12:38
    Ekman-Larsson trestuhodně propadl na obranné modré čáře, z čehož ihned vyplynulo přečíslení. Po finální přihrávce od Eakina do odkryté branky střílel Tuch, jenže toho fantasticky vychytal přesunující se Wedgewood! Obránce Kojotů jej za tohle dnes večer asi pozve na večeři.
     
    13:41
    Obrana Knights nevěnovala velkou pozornost Fischerovi, který po objetí branky zakončoval z levé strany, ale Subbana tím nepřekvapil.
     
    14:16
    Hra se konečně trochu rozhýbala. Stepanovu střelu dorážel Rieder a Malcolm Subban měl co dělat, aby udržel puk před brankovou čarou.
     
    14:25
    První formace Arizony pokračovala v tlaku, Derek Stepan vypálil z vrcholku levého kruhu a zákrok Subbana znovu umožnil dorážet Riederovi. Ten sice doklepl kotouč do sítě, ale hlavní sudí moc dobře viděl, že tak učinil rukavicí a úmyslným hozením .
     
    15:19
    James Neal nahodil z červené čáry přesně do Wedgewooda, který se raději rozhodl přerušit hru.
     
    16:06
    Miller podle všeho lehce tečoval spoluhráčovo nahození z dálky, rozchytaný Wedgewood si puku přesto všiml a zasáhl.
     
    16:27
    Brendan Leipsic potáhl puk po pravém křídle a nabil na osu hřiště Deryku Engellandovi, který střelou bez přípravy minul.
     
    17:45
    Domácí rychlá kombinace vyšachovala přihlížející Kojoty. Smith byl po pasu z pravého mantinelu úplně volný, ale zblízka poslal puk do Wedgewooda.
     
    17:56
    I proti třinácté střele byl Scott Wedgewood nachystaný a nenechal za sebe projít propagační zakončení z hole Sbisy.
     
    18:25
    Lindbergov z pravého kruhu branku netrefil, puk se po pár sekundách ale dostal na modrou čáru a Miller tentokrát protáhl už pořádně propoceného Wedgewooda.
     
    19:00
    Poslední minuta první třetiny.
     
    19:16
    Po několikaminutové odmlce o sobě dal vědět i tým z Glendale, jenomže Christian Fischer z předbrankového prostoru nenašel recept na urostlého Subbana.
     
    19:41
    Na druhé straně od modré pálil zatím hodně aktivní Shea Theodore, po zákroku Wedgewooda se ještě snažil zakončovat Matteau, ale jeho koncovka neprošla skrz Connautona.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Prvních dvacet minut patřilo především Nevadským, kteří měli většinu času hru pod kontrolou. Ze své aktivity Vegas vytěžilo minimálně čtyři gólové šance, které však skončily buď na tyči, anebo na velmi dobře chytajícím Scottu Wedgewoodovi. Na druhé straně Arizona moc času v útočném pásmu nestrávila, i ona však několikrát pořádně zatopila Subbanovi, na jehož kontě už je rovněž osm zákroků.
     
    Střely na branku po 1. třetině: 15 – 8.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:34
    Brendan Perlini nahodil puk do zadního mantinelu, od kterého se odrazil před rozjetého Riedera. Ten si ho hodil na bekhend, ale tím branku netrefil.
     
    21:18
    Jakob Chychrun dojel nahozený puk, jenže z rohu vlastního pásma nepřihrál na nikoho v červeném – icing.
     
    21:36
    Wedgewood ihned po buly čelil střele Neala, se svým zákrokem betonem vedoucí gól ale nepřipustil.
     
    22:11
    Rinaldo po nepřesnosti od Martinooka dojel puk u levého mantinelu, ale nepříliš škodlivou střelu nevtěsnal puk mezi tři tyče.
     
    22:41
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    Rytíři jdou na startu druhé části do zaslouženého vedení! Colin Miller z nenápadné situace vykouzlil skvělou únikovou přihrávku pro ALEXE TUCHA, který si před gólmanem bekhendem posunul puk a tím si připravil zakončení do zcela prázdné branky. Asistence: Colin Miller, Alex Tuch.
    22:41 Alex TUCH - 1:0
     
    23:36
    Laciná chyba v rozehrávce rozjela palbu domácích. Nosek ani jeho kolegové druhé branky ale nedocílili.
     
    24:12
    Až teď si hosté mohou oddechnout a zároveň poděkovat Wedgewoodovi, který efektním zákrokem lapačkou vychytal střelu zápěstím od Bellemarea.
     
    25:02
    Schennovu střelu od modré ihned zablokoval Oscar LIndberg a poslal puk do hlediště.
     
    25:57
    Strome sebral puk Haulovi a s trochou štěstí ho dostal do hostujícího útočného pásma. V něm Kojoti nevydrželi kvůli hodně špatné a zachycené přihrávce od Duclaira.
     
    26:21
    Miller kvůli signalizovanému ofsajdu nemohl přejet modrou čáru, a tak z dálky nahodil puk do Wedgewooda.
     
    26:49
    Cody Eakin vyjel zpoza branky a bekhendem se snažil uklidit puk za Wedgewooda. Předním ale dobře zasáhl Derek Stepan.
     
    27:16
    Jeden z diváků teď ukázal parádní reflex a bleskurychle chytil sražený puk do své dlaně. Hra je přerušena a následuje reklamní pauza.
     
    28:31
    Z hodně vlažné pasáže resultuje zakázané uvolnění Golden Knights, kteří tak nemůžou střídat.
     
    28:52
    McNabbovo nahození od modré bylo Noskem tečované. To hodně překvapilo Wedgewooda, jenž měl štěstí, že puk letěl vedle jeho branky.
     
    29:25
    Keller nabral dobrou rychlost na malém prostoru. Díky tomu vjel do útočného pásma, ale Colin Miller mu v pozici na břiše zabránil přihrát před branku na Duclaira.
     
    29:51
    Shea Theodore při svém minimálně pátém zakončení natrefil na Schenna, od něhož šel kotouč do ochranné sítě.
     
    30:09
    Z nepřesné rozehrávky Kojotů resultuje poměrně zbytečné zakázané uvolnění a buly před Wedgewoodem.
     
    30:11
    Z vhazování mezi Richardsonem a Tuchem se puk odrazil do brankoviště a tam ho pokryl Wedgewood, jehož zákrok umožnil Kojotům nasadit do hry čerstvé síly.
     
    31:01
    Ekman-Larsson byl úplně volný před levým kruhem, při střele se mu ale zlomila hokejka a puk putoval jen do rohu.
     
    31:18
    Zakázané uvolnění Coyotes stěhuje hru do míst vedle levé tyče Wedgewoodovy branky.
     
    31:46
    Nealova střela byla Fischerem sražená k Engellandovi, jehož úmyslné nahození do ohně tečoval právě James Neal, ale Wedgewood zasahovat nemusel.
     
    32:11
    Goligoski tečoval Engellandovu střelu do protipohybu Wedgewooda, který se přesouval k pravé tyči. Puk naštěstí pro hosty proletěl těsně vedle levého konce brankové konstrukce.
     
    33:06
    Teprve desátý zákrok v zápase zaznamenal Subban, jenž s naprostou lehkostí vyrazil Ekman-Larssonovu oblíbenu střelu zápěstím
     
    33:41
    Arizona právě vstřelila branku!
    Tak tomu se říká snový návrat po nepříjemném zranění a operaci kolena! Max Domi po přihrávce od Fischera přenesl hru do levého kruhu na JAKOBA CHYCHRUNA a mladý obránce Arizony zkušeně nasměroval puk k bližší tyči! Asistence: Max Domi, Christian Fischer.
    33:41 Jakob CHYCHRUN - 1:1
     
    33:52
    Nechybělo moc a Kojoti už vedli! Dvorak bekhendem nacentroval zpoza koncové čáry. Jeden z jeho spoluhráčů nějak dostal puk do brankoviště a tam překonanému Subbanovi musel pomoct až obránce McNabb!
     
    34:50
    Oscar Lindberg z těsné blízkosti levého mantinelu vystřelil, ale kotouč si cestičku do prostoru branky nenašel.
     
    35:02
    Theodore to zkusil od modré, některý z hráčů letící puk možná tečoval, ale to na zákroku Wedgewooda nic nezměnilo.
     
    35:52
    Deryku Engellandovi při zpracování trochu utekl puk, se kterým vjel do třech protihráčů. I tak se na pravé straně dostal ke střele, kterou musel hostující gólman eliminovat.
     
    36:04
    Bellemare vyhrál buly pro Stefana Matteaua, který se po menším oblouku dostal mimo ideální střelecký úhel, ale zprava přesto znovu zaměstnal Wedgewooda.
     
    36:22
    Miller to udělal parádně, když naznačil střelu a vzápětí přihrál do mezikruží na Bellemarea. U něj ale byl Luke Schenn a hokejkou mu puk vypíchl ještě před střelou.
     
    36:39
    Po icingu Arizony následoval ofsajd a poté další zakázané uvolnění Kojotů, kteří se vysvobodili z vlastní třetiny díky vyhranému buly Stromea.
     
    37:12
    Jonathan Marchessault vystrašil Wedgewooda střelou zápěstím. Tentýž hráč poté nedobře přihrál na Engellanda a Vegas se museli vrátit do střední třetiny.
     
    37:46
    Další pokus Marchessaulta skončil na Ekmanu-Larssonovi. Ten o pár sekund později už nezabránil Tuchově střele z mezikruží, jež letěla mimo tři tyče.
     
    38:02
    Perlini sympaticky nevzdal závod o puk po spoluhráčově nahození. Tím překvapil několik soupeřů, ale nikoliv Subbana, který střelu z pravého křídla zastavil.
     
    38:12
    Jakob Chychrun se předchozím gólem dostal do pohody, kterou chtěl ještě navýšit střelou od modré. Při té pořádně prohnul hokejku, ale Subbana tentokrát nepřekonal.
     
    39:00
    Poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:11
    Fischer musel čekat na podporu spoluhráčů, přičemž se u pravého mantinelu úplně zastavil a na poslední chvíli alespoň propagačně nahodil puk do Subbana.
     
    39:55
    Rinaldo s Martinookem a Richardsonem se nadvakrát usadili v útočném pásmu. Napodruhé připravili střeleckou pozici pro Schenna, nicméně Subban na střelu z dálky dobře viděl a zneškodnil ji.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Také prostřední dějství mnohem aktivněji načali Golden Knights, kteří několikrát zamkli Arizonu u Wedgewooda a po zásluze se dostali v čase 22:42 do vedení díky Alexi Tuchovi. Další z poměrně velkého počtu šancí už Vegas ale nevyužilo a za to pykalo ve čtyřiatřicáté minutě, kdy z ojedinělé akce Kojotů vyrovnal na stávajících 1:1 Jakob Chychrun. Třetí část tak začne za nerozhodného stavu a jistě přinese dramatické rozuzlení.
     
    Střely na branku po 2. třetině: 26 – 14 (15:8, 11:6).
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:18
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    Vegas se v samotném úvodu třetí části vrací do vedení! Karlsson během přečíslení tři na dva roztáhl hru do pravé strany. Schmidtovu střelu z první Wedgewood pravým betonem vykopl do mezikruží, kde číhal JONATHAN MARCHESSAULT a důraznou dorážkou k odkryté tyči už hostujícího brankáře překonal. Asistence: Nate Schmidth, William Karlsson
    40:18 Jonathan MARCHESSAULT - 2:1
     
    40:43
    Alex Goligoski napřáhl a jen o kousek minul břevno domácí branky. Subban puk možná lehce nadzvedl a zabránil rychlému vyrovnání.
     
    41:49
    Fischer přebruslil clonícího Engellanda, jenže z těžkého úhlu nenašel skulinku v postoji Subbana, který pokryl levou tyč.
     
    42:51
    Chychrunovu střelu zápěstím Subban nejistým zákrokem jenom vyrazil. Stepan si volný puk našel, ale přes několik hráčů se k pořádné dorážce nedostal.
     
    43:36
    Leipsic přihrávkou ze zadního mantinelu objevil před brankovištěm Karlssona, který se přes dva zadáky Arizony zakončil, ale Wedgewood si situaci pohlídal.
     
    43:59
    Martinook vydoloval puk po buly mezi Richardsonem a Bellemarem. Bekhendem jej hodil k modré čáře, nicméně střílející Connauton trefil jen hrudník Subbana.
     
    44:47
    Během hostujícího přechodu do útoku vyletěl puk mimo hrací plochu. Vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    45:09
    Fischer nezpracoval přihrávku zakončující hostující brejk čtyři na tři. Od modré pak přece jenom zakončoval Chychrun, ale branku netrefil.
     
    45:22
    Christian Fischer na první pohled porazil Millera. Na trestnou lavici ale míří oba, neboť rozhodčí posoudili pád domácího obránce jako nasimulovaný.
     
    45:51
    Haula využil většího prostoru na ledové ploše a rozjel se po pravém křídle. Bekhendová střela v síti arizonské branky ale neskončila.
     
    46:25
    Sbisovu nahození za brankou zastavil Ekman-Larsson a vyvezl puk do bezpečné části hřiště, odkud pak rovněž jenom nahazoval Perlini a odevzdal kotouč Rytířům.
     
    46:55
    Max Domi už vymyslel něco kloudnějšího, ale střela z delší vzdálenosti nenadělala Subbanovi žádné problémy. Následuje reklamní pauza.
     
    46:58
    Vyloučení v týmu Vegas Golden Knights (Deryk Engelland – 2 min., vysoká hůl).
     
    47:22
    Hosté v plném počtu.
     
    48:01
    Stepan tečoval střílený pas od Kellera jen velmi jemně a puk se od jeho hole vydal do ochranné sítě.
     
    48:22
    Knights se ve čtyřech zatím pohodlně brání, což dokumentovalo i jejich poslední vyhození do bezpečí.
     
    48:40
    Goligoski přihrál do pravého kruhu. Subban na střelu zápěstím v podání Duclaira neviděl přes clonícího protihráče, ale i tak dokázal zasáhnout.
     
    48:50
    Arizona právě vstřelila branku!
    Coyotes využívají přesilovou hru a skóre je opět vyrovnané! Clayton Keller si sjel za branku a přihrávkou k brankovišti našel Domiho. Ten podle všeho zakončoval a s přispěním Subbana dostal puk k druhé tyči, kde ho za brankovou čáru pohodlně dorazil DEREK STEPAN. Asistence: Max Domi, Clayton Keller.
    48:50 Derek STEPAN - 2:2
     
    49:17
    Engalland šel hodně tvrdě ramenem po Fischerovi, kterého narazil na mantinel a způsobil mu krvavé zranění, se kterým útočník Arizony odešel do kabiny. O nic vážného se ale jednat nebude.
     
    50:25
    Dvorak ve středním pásmu získal puk a rozjel tím rychlý útok Yotes. Zleva ho nakonec zakončoval Domi a Subban kotouč betonem vykopl.
     
    50:48
    Na opačném konci hřiště Reilly Smith bekhendem prozkoušel Wedgewooda, který v posledních minutách trochu nezvykle jenom sledoval hru z povzdálí.
     
    51:52
    Theodore se postupem času střelecky trochu odmlčel. Teď o sobě dal vědět pokusem z vrcholku levého kruhu, ovšem Wedgewooda nepropálil.
     
    52:08
    Dylan Strome včera dal svůj první gól v kariéře a nyní byl hodně blízko druhému zásahu, když z pravého kruhu poslal kotouč do vzdálenější tyče za marně se natahujícím Subbanam!
     
    53:03
    Scott Wedgewood s velkým přehledem lapil McNabbovu dělovku od modré a sedm minut před koncem třetí třetiny přerušil hru.
     
    53:23
    Haula si v rychlosti narazil puk s Nealem a zjevil se za obranným párem Arizony. Tomu pomohl až Wedgewood, který střelu bekhendem pravým betonem vyrazil.
     
    54:05
    Smith ze zadního mantinelu posadil puk na hokejku statického Karlssona, ani on výtečného gólmana Coyotes ale neprostřelil.
     
    54:56
    Domácí se usadili v útočném pásmu a už stihli i vystřídat. Sbisovu přízemní střelu viděl Wedgewood na poslední chvíli a vytěsnil ji za branku.
     
    55:31
    Wedgewood opět v akci po ranách Marchessaulta a Smithe. O pár chvil později unavení Yotes vyhodili na icing.
     
    55:52
    Chychrun zablokoval další zakončení z hokejky Leipsica a srazil puk do středního pásma. Arizona konečně může vystřídat.
     
    56:17
    Zašitý Fischer se vrátil na led a rychlou střelou švihem z pravého kruhu rozpohyboval Subbana, který zastavil hru a načal reklamní pauzu.
     
    56:25
    Karlsson sice vyhrál buly nad Dvorakem, ale Knights trochu neohrabaně odpálili puk na icing.
     
    56:58
    Keller byl na levém křídle úplně volný, se střelou ale otálel a vypustil ji až z koncové čáry, přičemž Subbana nezaměstnal. K tomu inkasoval tvrdý hit od Engellanda.
     
    57:54
    Matteau vypálil jen do noh Goligoského, jehož počínání o chvíli později napodobil Richardson a zablokoval ránu McNabba.
     
    58:36
    Demers pálil od modré spíše na náhodu a domácí branku nijak neohrozil. Následoval výlet kotouče na jednu ze střídaček.
     
    58:47
    Oba týmy se snaží zakončovat ze všech možných pozic bez větší kombinace. Ani Domi na remízovém stavu nic nezměnil, když zleva našel jen lapačku Subbana.
     
    59:00
    Poslední minuta třetí třetiny.
     
    59:06
    Dnes už poněkolikáté Golden Knights zahráli na zakázané uvolnění, i když nečelili žádnému tlaku. Proto následuje buly před Subbanem.
     
    59:36
    Domácí se díky Karlssonem vyhraném buly ale osvobodili a zápas tak pravděpodobně půjde až do prodloužení.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    Střely na branku po 3. třetině: 39 – 32 (15:8, 11:6, 13:18).
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:25
    Cody Eakin v rohu obalamutil dva soupeře a nahrál Nealovi, kterého Wedgewood vychytal.
     
    60:32
    Max Domi pádil po levém křídle a založil brejk dvou na jednoho. Dvorak po jeho přihrávce ale nezakončil idálně.
     
    61:06
    Za všemi hráči Arizony se zjevil Marchessault a jel už jenom proti Wedgewoodovi, který jeho šanci zlikvidoval a poté zastavil i dvě další dorážky téhož muže.
     
    61:56
    Keller v dalším přečíslení čekal na střelu do poslední možné chvíle a nakonec narazil do Subbana, přes kterého kotouč neprocedil.
     
    62:37
    Nealovu přihrávku zachytil Strome a přihrávkou na Fischera rozjel brejk dvou na jednoho. Zakončující Chychrun ale o metřík minul ze svého pohledu pravou tyč.
     
    63:25
    Smith kvůli Domimu vjel za branku a připravil dobrou šanci pro Marchessaulta, který trefil tyč!
     
    63:32
    Další stoprocentní tutovku spálil Smith a velkou měrou se o to zasloužil Wedgewood, který střelu do odkryté části branky nějakým způsobem vyrazil!
     
    63:50
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    Hodně divoké prodloužení končí vítězným gólem Rytířů! Marchessault vystihl Goligoského nahrávku na Stepana, puk si poté o mantinel chytře narazil před sebe a v další brejkové situaci přihrál přes hůl natahujícího se Goligoského k REILLYMU SMITHOVI. Ten vystřelil přesně nad vyrážečku Wedgewooda a rozhodl o výhře Vegas. Asistence: Jonathan Marchessault.
    63:50 Reilly SMITH - 3:2
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Tým Vegas byl více než polovinu zápasu ve všech faktorech lepším týmem, přes vynikajícího Wedgewooda ovšem v základní hrací době dostal pouze dva puky a nakonec z toho byla velmi dramatická bitva, kterou v prodloužení mohly pro sebe rozhodnout oba týmy. Štěstí se v čase 63:50 přiklonilo na stranu domácích Knights, kterým druhý bod vystřelil Reilly Smith.
     
    Střely na branku: 45 – 33 (15:8, 11:6, 13:18, 6:1).
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Reilly Smith (VEG) 1+0
    2. Alex Tuch (VEG) 1+0
    3. Scott Wedgewood (ARI) 42 zák., 3 góly, 93,3%.
     
    Československá stopa v utkání
    Tomáš Nosek (VEG)
    0+0, 3 střely, čas na ledě 12:20
    Marek Langhamer (ARI) do hry nezasáhl.
     
    Z tohoto zápasu je to vše, přeji Vám povedený vstup do nového týdne. (05:03:10)

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 23. Tuch (C. Miller, Eakin), 41. Marchessault (Schmidt, W. Karlsson), 64. R. Smith (Marchessault) – 34. Chychrun (Domi, Fischer), 49. Stepan (Domi, Keller)


    Vegas Golden Knights: M. Subban (Lagacé) – Schmidt, Sbisa (A), Engelland, Theodore, McNabb (A), C. Miller – Marchessault, W. Karlsson, R. Smith – Neal, Haula, Tuch – Leipsic, Eakin (A), O. Lindberg – Nosek, Bellemare, Matteau.
    Arizona Coyotes: Wedgewood (Langhamer) – Demers, Ekman-Larsson (A), Connauton, Chychrun, L. Schenn, Goligoski – Rieder, Stepan (A), Perlini – Keller, Dvorak, Domi – Rinaldo, Richardson (A), Martinook – Fischer, D. Strome, Duclair.

    Rozhodčí: Dwyer, Luxmore – Knorr, Galloway

    Diváci: 17 519
    thejrc.org