Plzeň – Mladá Boleslav 4:1 (kon.) | Zlín – Mountfield HK 2:3 (po pr.) | Sparta – Vítkovice 2:4 (kon.)
po prodl.
Berani Zlín
2:3 (1:1, 0:1, 1:0 - 0:1)
Mountfield HK
Úterý 05.12.2017, 17:30 • Zimní stadion Luďka Čajky, Zlín • Tipsport extraliga • 34. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Mountfield HK

    Hradec Králové letos prožívá parádní sezónu. Mountfield dosud sehrál dvacet devět utkání a patří mu druhá pozice. Na vedoucí Plzeň však ztrácí pět bodů. Hradec se navíc může pyšnit nejlepší defenzívou v celé soutěži. Dosud totiž inkasoval pouze padesát dva branek. V minulém kole dokonce neinkasoval proti Kometě Brno, kterou udolal nejtěsnějším možným rozdílem po samostatných nájezdech. Hradec navíc táhne produktivní trio Koukal, Bednář, Červený. Právě Červený soupeřům nasázel jedenáct branek.
     
    Aukro Berani Zlín

    Zlín byl před letošním ročníkem pasován mezi adepty na spodní příčky ligové tabulky. Berani této předpovědi srdnatě vzdorují. Po dvaceti osmi odehraných zápasech patří Zlínu se ziskem devětatřiceti bodů osmá přička. Na jedenácté Pardubice má Zlín pouze čtyřbodový náskok. Doma navíc patří k těm horším celkům. Na domácím ledě je na tom hůř už jen Chomutov. V minulém kole hostil Zlín Pardubice, které porazil 5:2.
     
    Úvodní sestavy:

    Aukro Berani Zlín: Kašík (Štůrala) – Matějíček, Freibergs, Valenta, Řezníček, Petran, Žižka (A), Gazda – Okál, Honejsek, Roberts Bukarts – Kubiš (A), Fořt, O. Veselý (C) – Šťastný, Fryšara, J. Ondráček – Klhůfek, P. Sedláček, Illo.

    Mountfield HK: Rybár (J. Pavelka) – Vydarený (C), Pláněk, Gregorc, Cibulskis, Graňák, Zámorský, F. Pavlík – Berger, Dragoun, Köhler (A) – Kukumberg, Džerinš, Látal – Červený, Koukal (A), Cingel – Miškář, Tuominen, R. Pavlík..
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Oba týmy už naskakují na hrací plochu. Zlín bude hrát v modrém, zatímco Hradec Králové přijel v bílých dresech.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Michal Dragoun přetlačil Honejska na úvodním vhazování a hosté se ihned vydali do útočného pásma. V souboji u mantinelu přišel jeden z hráčů o hůl.
     
    00:32
    Po první návštěvě domácích v útočném pásmu se k odraženému kotouči dostal Martin Pláněk, jehož rozehrávka skončila zakázaným uvolněním.
     
    01:02
    Patrik Rybár si připsal první zákrok. Hostující brankář se nenechal překvapit nahozením ze středního pásma a raději přerušil hru. Vhazuje se po jeho levačce.
     
    01:25
    Hradečtí vybojovali puk v souboji ve středním pásmu. Cibulskis nyní za brankou vyčkává na střídání svých spoluhráčů. Čerstvé síly posílají na led také domácí.
     
    02:00
    Domácí se po vyhraném vhazování ve středním pásmu hnali do útoku, jenže Okál dlouho čekal na rozehrávku a jeden ze spoluhráčů mu projel do ofsajdu.
     
    02:06
    Zlín právě vstřelil branku!
    Domácí hokejisté doslova dotlačili kotouč za Rybárova záda a ujímají se vedení! ANTONÍN HONEJSEK si sjel na Okálovu přihrávku z rohu útočného pásma a svým důrazem překonal hostujícího brankáře! Asistence: Zdeněk Okál.
    02:06 Antonín HONEJSEK - 1:0
     
    03:04
    Zlín se znovu hnal do útoku. Aktivní Kubiš si zpracoval vzdušnou přihrávku, jenže jeho pohotová střela prosvištěla kolem soupeřovy branky.
     
    03:30
    Libor Kašík skvělou prací hokejkou vypomohl domácím obráncům s rozehrávkou a před dotírajícími soupeři dokázal vyhodit puk do bezpečí.
     
    04:12
    Kašík musel znovu zasahovat. Hosté se v útočném pásmu prokombinovali do zakončení, ale domácí brankář ránu zápěstím stačil vyrazit.
     
    04:40
    Kašík tentokrát zastavil dlouhé vyhození soupeře k brance Beranů. Domácí brankář pohotově rozehrál. Zlín vlétl do dnešního utkání velmi aktivně.
     
    05:10
    Gazda pokazil rozehrávku v obranném pásmu. Dragoun se rázem hnal do útočného pásma, jenže mu utekl kotouč. Zlín může znovu rozehrát.
     
    05:41
    Blaž Gregorc se krásně uvolnil u levého mantinelu, ale sám se vyhnal ven ze střelecké pozice a nahozením od mantinelu Kašíka nepřekvapil.
     
    06:29
    Hradec právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno! Hradec Králové dotahuje ztrátu opravdu rychle. MARTIN LÁTAL si vzal puk ve středním pásmu, projel s ním až před Kašíka a přesnou střelou na přední tyč nedal domácímu brankáři šanci! Asistence: Blaž Gregorc.
    06:29 Martin LÁTAL - 1:1
     
    06:50
    Patrik Rybár si dal pozor na zlínský útok po levém křídle. Hostující brankář si povyjel ven z branky a slabé nahození schoval do lapačky.
    Hradec obratem dokázal vyrovnat.
     
    07:12
    Domácí Zlín pokračuje v aktivitě i po inkasování vyrovnávací branky. Matějíček nahodil puk do útočného pásma, jenže Okál jeho pobídku nedostihl.
     
    08:12
    Blaž Gregorc dostal přihrávku na modrou čáru, našel Červeného, jenže jeho pokus zablokoval první obránce domácího celku.
     
    08:42
    Zlínu se vůbec nepovedla rozehrávka. Prudká přihrávka na levé křídlo nezastihla adresáta a odražený kotouč si vzal pozorný obránce Hradce Králové.
     
    09:09
    Červený si v rychlosti nedokázal zpracovat prudkou přihrávku na modrou čáru. Hostujícímu střelci se kotouč od hokejky odrazil k Tomáši Fořtovi.
     
    09:43
    Další zákrok Patrika Rybára. Slovenský brankář si počkal na nahození z levé strany a poradil si také s dorážkou z ostrého úhlu. Vhazuje se po jeho pravici.
     
    10:15
    Cingel našel Červeného, který se bez přípravy opřel do střely, ale brankář Libor Kašík byl včas na ledě. Domácí gólman puk vyrazil za sebe.
     
    10:50
    Domácí hokejisté uklidňují hru za Kašíkovou brankou. Pavel Sedláček rozjel následnou akci, ale Tomáš Fořt se k puku nedostal přes obránce.
     
    11:20
    Tomáš Fořt přesto vybojoval puk v útočném pásmu, objel branku Hradce Králové a vypálil z otočky. Patrik Rybák puk zastavil před dotírajícím Veselým.
     
    11:35
    Pavlík dojel prudkou přihrávku do útočného pásma, uvolnil se v rohu útočného pásma a přihrál. Následná střela od modré čáry prosvištěla daleko od branky.
     
    12:09
    Patrik Miškář nahodil puk od modré čáry. Kotouč se od jednoho z obránců nebezpečně odrazil, ale Kašík nakonec nemusel zasahovat. Hosté však zůstávají u puku.
     
    12:34
    Bedřich Köhler bojoval o puk v rohu útočného pásma, kde dostal pod tlak Pavla Sedláčka. Po šermované v rohu útočného pásma se puk odrazil mimo kluziště.
     
    13:00
    Marcel Petran nedokázal kotouč vyhodit ven z obranného pásma. Bedřich Köhler se dostal k odraženému puku, ale nikdo v bílém mu nepřijel pomoci.
     
    13:28
    Hosté v posledních minutách zvýšili svou aktivitu. Hradec Králové nyní hraje častěji s kotoučem a snaží se útočit. Cingelovo přenesení hry se nesetkalo s pochopením.
     
    14:05
    Pavel Klhůfek nejprve přihrál do útočného pásma. Poté si domácí hráč sjel mezi kruhy, kam dostal přesnou přihrávku, ale zápěstím nepřekonal Patrika Rybára.
     
    Poprvé v utkání se bude vylučovat! Přesilovku si zahraje domácí Zlín. Dvě minuty za vysokou hůl vyfasoval Graňák.
     
    15:05
    Tomáš Žižka poslal přihrávku do rohu útočného pásma, jenže nikdo z domácích hráčů se ke kotouči neprobil a Hradec se osvobozuje vyhozením přes všechny čáry.
     
    15:40
    Dragoun se hnal do přečíslení, které se pokusil vyřešit přihrávkou před branku. Bedřich Köhler se po puku natahoval, ale nakonec nestačil zakončit.
     
    16:01
    Hosté hráli chvíli pouze ve třech. Matějíček dostal přihrávku na modrou čáru, jenže jeho pokus Patrik Rybár dobře viděl a skryl kotouč do lapačky.
     
    16:31
    Hosté v plném počtu.
     
    17:05
    Okál svedl souboj s Cibulskisem. Hostující obránce v něm dal domácímu útočníkovi pocítit svou důraznou hru.
     
    17:33
    Tomáš Žižka se natahoval po vyhození hostujícího obránce u mantinelu. Domácí ještě udrželi útočné pásmo, ale nikdo v modrém se nedostal do zakončení.
     
    18:10
    Dominik Graňák vyčkává za vlastní brankou na vystřídání svých spoluhráčů. Hosté nyní hrají aktivně, jenže obrana zlínských je zatím aktivní.
     
    18:40
    Po delší době se probudili také domácí fanoušci, kteří hlasitým skandováním tlačí Zlín do útoku. Hra je v posledních minutách hodně rozháraná.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny!
     
    19:29
    Ondráček dojel puk na pravém kruhu a krásnou střelou ohrozil branku soupeře! Rybár se stačil přemístit k brankové konstrukci. Puk nakonec skončil v boční síti!
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    První třetina končí! Úvodní část hry přinesla hodně svižný hokej. V úvodu utkání jsme viděli dva rychlé góly. Domácí Zlín otevřel skóre už po dvou minutách hry, kdy se díky důrazu před brankou prosadil Antonín Honejsek. Zlínu vedení dlouho nevydrželo. V sedmé minutě se Martin Látal prodral do útočného pásma a přesnou střelou vyrovnal na 1:1. Domácí poté hráli přesilovou hru, ale v první třetině už další branky nepadly.
     
    Střely na branku: 13 – 3
     
    Druhá třetina začne přibližně v 18:23.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Honejsek ani napodruhé neuspěl na úvodním vhazování. Hosté se ihned hnali do útoku, ale rozhodčí musel přerušit hru, jelikož Honejsek zůstává klečet na ledě.
     
    20:29
    René Vydarený musel spěchat za dlouhým vyhozením domácích. Ani jeden z dvojice hráčů v modrém se přes Vydareného k puku neprobil.
     
    21:03
    Kašík musel vytáhnout dobrý zákrok! Domácí brankář si povyjel proti střele z mezikruží a lapačkou přizvedl kotouč nad břevno!
     
    21:26
    Poprvé po přestávce musel zasahovat také Patrik Rybár. Hostující brankář si se slabou střelou dokázal poradit a schoval puk ve výstroji.
     
    22:01
    Radoslav Illo projel s pukem do útočného pásma a pokusil se vystrašit Rybára. Slovenský brankář zůstal klidný a odražený puk přikryl lapačkou.
     
    22:30
    Libor Kašík dlouho nevěděl, kde má kotouč. Puk nakonec vypadl přímo před brankáře domácího celku, který jej pohotově zalehl. Vhazuje se po Kašíkově pravici.
     
    23:05
    Ondřej Veselý neuspěl v rohu obranného pásma v souboji s Cibulskisem. Hostující hráč puk pohotově nahodil za branku, kde nebyl nikdo v bílém.
     
    23:30
    Patrik Rybár se sice snažil vytřást puk z výstroje, jenže hostujícímu brankáři se kotouč někde zasekl a rozhodčí byl nucen přerušit hru.
     
    23:57
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradec Králové otáčí vývoj dnešního utkání! Hosté se po rychlé kombinaci dostali do přečíslení. Petr Koukal mohl pálit, ale rozhodl se pro přihrávku a RUDOLF ČERVENÝ bez problémů zakončil do odkryté branky! Asistence: Petr Koukal, Lukáš Cingel.
    23:57 Rudolf ČERVENÝ - 1:2
     
    24:15
    Libor Kašík namazal dojíždějícímu Pavlíkovi. Naštěstí pro domácí celek byl Pavlík zády k brance a už nedokázal přihrát před odkrytou klec.
     
    24:55
    Bude se vylučovat! Přesilovku si tentokrát zahraje Hradec Králové. Martin Matějíček dostává dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    25:20
    Domácí se dostali k puku a Tomáš Žižka jej bez dlouhého váhání napálil přes celé kluziště za branku soupeře.
     
    26:00
    Gregorc přenechal kotouč spoluhráči na modré čáře, jenže jeho jedovatá střela prosvištěla kolem domácí branky a zaduněla o zadní mantinel.
     
    26:30
    Tomáš Fořt vypíchl přihrávku na levé křídlo do středního pásma. Hradec Králové musí vyklidit pásmo. Přesilová hra se hostům velmi rychle krátí.
     
    26:55
    Domácí v plném počtu.
     
    27:15
    Až nyní se Zlín definitivně dostal z tlaku soupeře. Martin Matějíček vyvezl puk do středního pásma, nahodil jej do třetiny a se svými spoluhráči odjel střídat.
     
    27:48
    Fořt vystihl nepřesnou rozehrávku Hradce, jenže Tomáš Fořt v těžké pozici nedokázal přesně rozehrát a daroval kotouč soupeři.
     
    28:00
    Další akci domácích Beranů zastavuje postavení mimo hru. Domácí fanoušci se sice zlobí, ale verdikt rozhodčího se měnit nebude.
     
    28:18
    Henri Tuominen se tlačil na brankoviště, ale nakonec nedosáhl na prudkou přihrávku z pravého křídla. Finský hráč navíc skončil v pádu.
     
    29:03
    Bedřich Köhler vypálil z otočky příklepem. Hostující útočník vyslal opravdu prudkou střelu, ale k jeho smůle nezamířil mezi tři tyče zlínské branky.
     
    29:25
    Hosté nyní uzamkli Zlín v jeho obranném pásmu. Hradec Králové kombinoval v blízkosti domácí branky, ale nikdo v bílém si netroufl na zakončení.
     
    30:03
    Pavlík vybojoval puk v obranném pásmu a před napadajícím Matějíčkem jej špičkou hokejky stačil vypíchnout za modrou čáru. Hradec může útočit.
     
    30:37
    Kašík měl zcela zakrytý výhled, jenže střela od modré čáry se přes těla čtyř hokejistů nedostala až před domácího brankáře. Kašík může děkovat obraně.
     
    31:09
    Až nyní se přerušuje hra. Martin Pláněk střílel od mantinelu a jeho rána se od hole jednoho z obránců odrazila do ochranné sítě za Kašíkovou brankou.
     
    31:39
    Andris Džerinš uspěl v souboji s Tomášem Fořtem v rohu ledové plochy. Hostující obránce bekhendem vyhodil puk za modrou čáru do středního pásma.
     
    32:03
    Další ofsajd. Tentokrát se postavením mimo hru provinili hokejisté Hradce Králové. Příliš rychlý byl Rudolf Červený.
     
    32:13
    Patrik Rybár přikryl lapačkou odražený puk po vhazování ve středním pásmu. Hostující brankář se rozhodl nerozehrávat.
     
    33:02
    Libor Kašík skočil po odraženém kotouči na brankoviště. Domácí brankář raději přerušil hru, jelikož na něj dotíral Martin Látal. Vhazuje se před Kašíkem.
     
    33:18
    Martin Pláněk neuspěl v souboji v rohu útočného pásma. Domácí obrana se rychlou kombinací dostala za modrou čáru. Bukarts dokonce pálil, ale trefil obránce.
     
    33:39
    Pláněk trefil jednoho z hlavních rozhodčích za vlastní brankou. Arbitr se ale zvedá zpátky na nohy a po obstřiku na střídačce domácích bude pokračovat.
     
    34:09
    Zlín se po delší době usadil před brankou Hradce. Tomáš Fořt přihrával bekhendem mezi kruhy, ale nikdo v modrém dresu se přes obránce neprosadil.
     
    34:41
    Cingel si sjel na brankoviště, kam přilétla přihrávka zpoza branky domácích. Puk se chvíli povaloval na brankovišti, ale Libor Kašík se roztáhl a šanci soupeře zlikvidoval!
     
    35:03
    Pavlík nahodil puk od modré čáry. Jeden z hostujících hráčů jeho pobídku stačil tečovat, ale puk prosvištěl kolem Kašikovy branky.
     
    35:40
    Klhůfek se dral za branku Hradce Králové, jenže přes dva obránce v bílém dresu se nedostal před branku a přišel o kotouč.
     
    36:10
    Libor Kašík zůstal po dalším útoku ležet před brankovištěm. Domácí brankář předtím zlikvidoval další střelu. Kašík ve druhé třetině drží šance Beranů na bodový zisk.
     
    36:10
    Martin Matějíček zůstal ležet u mantinelu a stěžuje si na problémy s kolenem. Zlín v dnešním zápasu trápí zranění.
     
    37:06
    Valenta obdržel přesnou přihrávku do útočného pásma, zpracoval si puk, jenže zápěstím poslal kotouč vysoko nad horní tyč soupeřovy branky.
     
    37:32
    Další akci domácího celku přerušuje ofsajd. Oba celky pouštějí na ledovou plochu čerstvou krev.
     
    38:10
    Zlín hraje v závěru druhé třetiny opravdu aktivně. Domácí hokejisté se tlačí do útoku a před přestávkou se snaží vyrovnat nepříznivý stav utkání.
     
    38:40
    Radoslav Illo se otáčel na útočné modré, ale jeden z obránců na poslední chvíli změnil směr přihrávky. Hosté vybojovali puk a uklidňují hru.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:35
    Ondřej Veselý ještě napadal rozehrávku Hradce Králové před jeho brankou, ale obránci hostujícího celku si věděli rady a poslali puk do bezpečí.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Druhá třetina končí! Po čtyřiceti minutách mohou být spokojenější hokejisté Hradce Králové. Čtyři minuty po přestávce se totiž Hradec zásluhou Rudolfa Červeného ujal ve Zlíně vedení! Hradec byl nadále aktivní a svého soupeře v prostřední části hry přestřílel. Zlín zatím drží ve hře o bodový zisk skvěle chytající Libor Kašík, který předvedl několik povedených zákroku. Po čtyřiceti minutách je stav 1:2.
     
    Střely na branku: 19 – 20
     
    Třetí třetina začne přibližně v 19:20.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Domácí uspěli na úvodním vhazování třetí třetiny. Zlín se ihned vydal do útoku, ale Patrik Rybár vyjel z branky a zastavil prudké nahození.
     
    40:38
    Roberts Bukarts udržel modrou čáru, připravil si puk ke střele, jenže jeho pokus příklepem prosvištěl kolem branky hostujícího celku.
     
    41:10
    Veselý získal puk v rohu ledové plochy. Domácí útočník přihrál bekhendem mezi kruhy, kde nebyl nikdo v modrém dresu.
     
    41:38
    Martin Matějíček si sjel na prudkou přihrávku do útočného pásma, ale neustál souboj s jedním z obránců Hradce Králové a poroučel se k ledu.
     
    42:15
    Domácí fanoušci po přestávce hlasitě skandují a tlačí Zlín za vyrovnáním. Hokejisté v modrých dresech jsou zatím aktivní.
     
    42:35
    Kašík vyjel ven z branky a pomohl spoluhráčům s rozehrávkou. Zlín se snaží tlačit vpřed, ale kompaktní obrana Hradce Králové pracuje na jedničku.
     
    43:10
    Ondřej Veselý operoval s pukem v útočném pásmu, poslal přihrávku na modrou čáru, ale následná střela bez přípravy jen zaduněla o zadní mantinel.
     
    43:20
    Zlín si zahraje další přesilovku! Dvě minuty za podražení dostává Martin Pláněk.
     
    44:02
    Zlínu se zatím v přesilové hře vůbec nedaří. Bedřich Köhler vybojoval kotouč na modré čáře a pohotově jej vyhodil přes celé kluziště.
     
    44:20
    Hradec znovu získal puk v obranném pásmu a hosté se osvobodili dlouhým vyhozením kotouče. Zlín musí začít od Kašíkovy branky.
     
    45:03
    A další vyhození hostujícího celku! Hradec Králové hraje opravdu skvěle a nepouští domácí hokejisty do střeleckých pozic. Z tribun se ozývá pískot.
     
    45:20
    Hosté v plném počtu.
     
    46:10
    Veselý nahodil puk ze středního pásma na branku Hradce Králové. Nikdo z hráčů na ledě jeho pobídku netečoval a puk končí na zakázaném uvolnění.
     
    46:32
    Další přesilovka pro domácí Zlín! Filip Pavlík si odsedí dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    47:03
    Okál se opřel do přihrávky na modrou čáru, jenže střela mu vůbec nesedla. Domácí útočník při ní zlomil hokejku a branku Hradce neohrozil.
     
    47:22
    Dragoun se obětavě položil do střely od modré čáry. Hostující hráč schytal dva zásahy do zad. Za potlesku hostující střídačky odjíždí z ledové plochy.
     
    48:10
    Kubiš poslal po mantinelu přihrávku do rohu útočného pásma. O kotouč se svedl obrovský souboj. Puk nakonec ukořistili hráči domácího celku.
     
    48:32
    Bedřich Köhler dotíral na zlínského hráče v obranném pásmu. Hostující útočník nakonec vypíchl puk a sám jej vyvezl daleko za modrou čáru.
     
    49:03
    Bedřich Köhler projel s pukem do útočného pásma a vyslal prudkou střelu. Jeho pokus dokázal Libor Kašík vyrazit skvělým zákrokem betonem.
     
    49:42
    Radoslav Illo se hnal do útočného pásma, kde hledal Pavla Sedláčka, jenže druhý jmenovaný nedokázal překonat skvěle se pohybujícího Patrika Rybára.
     
    50:15
    Hraje se dlouhou dobu bez přerušení. Domácí hokejisté se tlačí do útoku, nicméně obrana Hradce v čele s fantastickým Rybárem stále odolává.
     
    50:51
    Martin Látal se z levého křídla tlačil před branku domácího celku. Rychlý hokejista Hradce Králové si ale neporadil s kličkou a puk mu utekl k mantinelu.
     
    51:08
    Jeden z domácích hráčů nezvládl ubrzdit nájezd do obranného pásma a posunul zlínskou branku. Sám chvíli zůstal ležet, ale nakonec může pokračovat.
     
    51:29
    Radoslav Illo vybojoval puk v rohu útočného pásma a vyslal přihrávku před branku. Ke střele se chystal Tomáš Žižka, ale nedostal potřebný prostor.
     
    52:08
    Patrik Rybár dával dobrý pozor na dotírajícího Illa a raději přikryl puk lapačkou. Hostující brankář přerušil hru. Vhazovat se bude po jeho levačce.
     
    52:29
    Okál nahodil puk na branku hostujícího celku. Patrik Rybár pouze kontroloval trajektorii kotouče a nechal jej proletět kolem branky.
     
    53:24
    Jan Berger se bleskově otočil v útočném pásmu a nahodil puk na branku domácích. Kašík s jeho pokusem neměl problémy a kotouč vyrazil.
     
    53:53
    Zlín si zahraje další přesilovku! Dvě minuty za sekání si odsedí Petr Koukal.
     
    54:07
    Zlín se usadil v útočném pásmu a jedna ze střel z ostrého úhlu rozvlnila boční síť. Hosté se poté osvobodili dlouhým vyhozením kotouče.
     
    54:50
    Okál ještě udržel puk před modrou čárou a hledal Bukartse. Druhý jmenovaný se snažil tečovat v mezikruží, ale kotouč vůbec netrefil.
     
    55:20
    Hradec znovu vyhodil puk přes všechny čáry. Další přesilovka domácího celku se pomalu chýlí ke konci. Zlínu už moc času na vyrovnání nezbývá.
     
    55:53
    Hosté v plném počtu.
     
    56:09
    Libor Kašík předvedl další jistý zákrok. Domácí brankář měl čistý výhled a schoval do lapačky střelu od modré čáry. Vhazuje se po jeho levici.
     
    56:32
    Pavel Kubiš se chtěl otočit na červené čáře, ale důrazný Blaž Gregorc ,u zatarasil cestu do útočné třetiny. Hradec vybojoval puk a sbírá cenné vteřinky.
     
    57:08
    Roberts Bukarts se krásnou kličkou vyhnul obránci na modré čáře a okamžitě vystřelil zápěstím. Brankář Patrik Rybár jeho svižnou střelu vykopl betonem.
     
    57:45
    Ralfs Freibergs táhl akci domácích středem ledové plochy. Domácí hráč nakonec nevymyslel přesnou přihrávku a daroval kotouč obraně Hradce Králové.
     
    58:00
    Lukáš Cingel projel po pravém křídle do útočného pásma, natlačil se před branku a krásně oslovil Červeného. Jeho bleskovou střelu Kašík pohotově zastavil!
     
    58:33
    Hradec Králové si vyžádal oddechový čas!
     
    58:33
    Libor Kašík zůstává na střídačce! Domácí celek se snaží vyrovnat bez brankáře!
     
    58:41
    Pavel Kubiš zpoza branky přihrál před branku, kde byl David Šťastný, jež mířil pod břevno, ale Patrik Rybár vytáhl neskutečný zákrok!
     
    59:10
    Zlín sevřel soupeře pod obrovský tlak. Na Rybára mířila jedna střela za druhou. V mele před brankou nakonec jeden z hokejistů posunul branku.
     
    59:10
    Zlín bude hrát přesilovku! Rudolf Červený totiž dostává dvě minuty za hákování.
     
    59:10
    Oddechový čas pro domácí.
     
    59:33
    Kubiš si v útočném pásmu sjel na prudkou přihrávku, převzal si kotouč a vypálil zápěstím. Jeho projektil minul vzdálenější tyčku hostující branky.
     
    59:50
    Zlín právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno! Zlín vyrovnává deset vteřin před závěrečnou sirénou! Zlín sevřel soupeře před jeho branku. Patrik Rybár vyrazil střelu od modré čáry jen před sebe a DAVID ŠŤASTNÝ dopravil puk do sítě! Asistence: Ralfs Freibergs, Roberts Bukarts.
    59:50 David ŠŤASTNÝ - 2:2
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    Domácímu Zlínu se nakonec deset vteřin před koncem podařilo poslat dnešní utkání do prodloužení! Zlín byl ve třetí třetině aktivnějším celkem a hrál několik přesilových her. V závěru poslední části hrál Zlín bez brankáře a David Šťastný korunoval domácí aktivitu vyrovnávací brankou! O vítězi dnešního duelu tak rozhodne pětiminutové prodloužení nebo následné samostatné nájezdy.
     
    Střely na branku: 35 – 27
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:10
    Domácí uspěli na úvodním vhazování prodloužení. Zlín se zatím nikam nežene a snaží se kombinovat.
     
    60:23
    Ondřej Veselý ujel obraně soupeře, ale krásnou střelou trefil pouze tyč!
     
    60:33
    Hradec právě vstřelil branku!
    Je rozhodnuto! Nedáš, dostaneš! Po Veselého střele do tyče se Hradec Králové vydal do protiútoku, který po přihrávce Džerinše zakončil MARTIN LÁTAL střelou mezi Kašíkovy betony! Asistence: Andris Džerinš.
    60:33 Martin LÁTAL - 2:3
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Hradec Králové nakonec zvládl prodloužení lépe a ze Zimního stadionu Luďka Čajky si odváží dva body za výhru 3:2 v prodloužení. Domácí Zlín se po dvou minutách hry dostal zásluhou Antonína Honejska do vedení! V sedmé minutě však dokázal vyrovnat Martin Látal a v prostřední části poslal Hradec do vedení Rudolf Červený! Zlín poté několikrát podržel skvěle chytající Libor Kašík. V poslední části se Zlín hnal za vyrovnáním, ale pozorná obrana Hradce v čele s Rybárem odolávala. Až deset vteřin před koncem při závěrečné hře bez brankáře vyrovnal David Šťastný . V prodloužení mohl o výhře domácích rozhodnout Veselý, který však trefil pouze tyč. Po následném protiútoku vystřelil hostům výhru Martin Látal .
     
    Střely na branku: 35 – 28
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný zbytek dne! (20:11:41)
    Marken.cz

    Tomáš Kubečka

    Branky a nahrávky: 3. Honejsek (Okál), 60. Šťastný (Freibergs, Roberts Bukarts) – 7. Látal (Gregorc), 24. Červený (Koukal, Cingel), 61. Látal (Džerinš)


    Berani Zlín: Kašík (Štůrala) – Matějíček, Freibergs, Valenta, Řezníček, Petran, Žižka (A), Gazda – Okál, Honejsek, Roberts Bukarts – Kubiš (A), Fořt, O. Veselý (C) – Šťastný, Fryšara, J. Ondráček – Klhůfek, P. Sedláček, Illo.
    Mountfield HK: Rybár (J. Pavelka) – Vydarený (C), Pláněk, Gregorc, Cibulskis, Graňák, Zámorský, F. Pavlík – Berger, Dragoun, Köhler (A) – Kukumberg, Džerinš, Látal – Červený, Koukal (A), Cingel – Miškář, Tuominen, R. Pavlík.

    Rozhodčí: Hradil, Úlehla – Tošenovjan, Ganger
    thejrc.org