Jablonec n/N – Letňany 5:3 (kon.) | Šumperk – Opava 13:5 (kon.) | Poruba 2011 – Val. Meziříčí 2:6 (kon.)
Kopřivnice – Nový Jičín 1:3 (kon.) | Havlíčkův Brod – David Servis 5:6 (po pr.) | Mor. Budějovice – Písek 6:1 (kon.)
Tábor – Pelhřimov 5:2 (kon.) | Klatovy – Nymburk 5:3 (kon.) | Žďár n/S – Kolín 5:4 (po pr.)
Kobra – Sokolov 7:5 (kon.) | Vrchlabí – Dvůr Králové n. L. 3:1 (kon.) | Trutnov – Bílina 4:3 (po pr.)
Děčín – Řisuty 4:2 (kon.)
konec
HC Děčín
4:2 (1:1, 3:0, 0:1)
HC Řisuty
Středa 06.12.2017, 18:00 • HC Děčín • 2. liga skupina Západ • 23. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek středečního večera a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit zase na shledanou. (20:03:12)
     
    Je dobojováno. Medvědi nakonec otočili nepříznivý stav a připisují si tak tři body za výhru 4:2. Hosté ale bojovali až do konce. Na body to ale nestačilo a z ledu Děčína tak odjedou s prázdnou.
     
    Konec zápasu.
     
    59:45
    Domácí hráči mají stále kotouč na svých holích a Pavel Zajan pak střílel z pravé strany. Kotouč za Ilašenkova záda ale nedostal. Hosté pak otáčejí hru na opačnou stranu.
     
    58:19
    Před dotírajícím Olivieriusem podržel puk pod svojí lapačkou Ilašenko. Hru nechal plynout a hned ho rozehrál mezi své spoluhráče.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    57:05
    Medvědi nyní mají puk a směřují s ním před hostující branku. Snaží se ho držet co nejdéle na svých holích.
     
    56:30
    Domácí celek pětiminutové oslabení zvládl bez úhony a nyní je už v plném počtu. Vhazovat se bude po levici Lukáše Lavingera.
     
    56:10
    A to ani nyní, kdy Pavel Zajan poslal znovu kotouč před Ilašenka. Z trestu domácích už moc nezbývá a vypadá to, že se Medvědi ubrání.
     
    55:38
    Znovu mají hosté tlak před děčínskou brankou. Čtveřice domácích hráčů ale padá obětavě do střel a zatím tak hosty ke kontaktní brance nepouští.
     
    54:57
    Nyní Ondřej Hříbal dotíral na útočníka hostů a poté, co získal puk, opět letí až na opačný konec kluziště. Medvědi zatím své dlouhé oslabení zvládají dobře.
     
    54:09
    Zdvořáček vybojoval kotouč v rohu kluziště a poté prudkou ránou o mantinel poslal puk znovu až před hostující klec.
     
    53:21
    Buldoci obléhali branku Děčína, poté jim ale kotouč sebral Jaroslav Hašek a matador děčínského týmu pak sám posílá kotouč znovu až před Jana Ilašenka.
     
    52:41
    Medvědi zachytili puk v obranném pásmu a hned ho poslali až před Ilašenka. Hosté tak musí zakládat svou další akci z hloubi vlastního obranného pásma.
     
    52:24
    Hosté tak mají velkou šanci snížit na rozdíl jediné branky.
     
    51:30
    Jan Kaltenböck dostává pětiminutový trest a trest do konce utkání za úder do oblasti hlavy nebo krku. Trest odpyká Jan Chovanec.
     
    50:53
    Hosté jsou v plném počtu.
     
    50:27
    Zajan těsně před Ilašenkem sklepl kotouč, ale za jeho záda ho nedostal. Hostující brankář je nyní ostřelován snad z každé pozice, zatím ale drtivému tlaku domácích odolává.
     
    49:34
    Daniel Volráb střílel z levého kruhu, clonil mu hostující obránce a dorážka Hříbala se tak poté neujala. Nicméně hosté čelí dalšímu přesilovkovému tlaku Medvědů.
     
    48:53
    Vyskočil dostává dvě minuty za nedovolené bránění a nabízí tak domácím přesilovou hru.
     
    48:01
    Krešimir Schildhabel měl z levé strany chvilku odkrytou pravou část domácí branky, jenže než se dostal ke střele, Lavinger se přesunul zpět a nebezpečí před jeho brankou díky tomu nehrozilo.
     
    47:08
    Jan Ilašenko se opět vyznamenal. Proti němu jel úplně sám Roman Navarra a tváří v tvář hostujícímu brankáři vystřelil těsně před ním. Jenže Ilašenko pohotovým zákrokem, kdy ukryl puk na své hrudi, opět podržel svůj tým.
     
    46:10
    Jan Ilašenko za vlastní brankou sebral kotouč a hned ho rozehrál mezi své spoluhráče, kteří už míří do další útočné akce před děčínskou branku.
     
    45:01
    A i nyní musel hasit nebezpečí ve svém brankovišti, když po přízemní střele z hole Pavla Zajana vytěsnil puk svojí holí do bezpečí.
     
    44:12
    Před Ilašenkem nyní Medvědi zaútočili, po střele Zdvořáčka od modré čáry pak hostující brankář, jenž naskočil do třetí části hry, ukázal efektní semafor.
     
    43:19
    Dalekonosnou střelu vyslal Ondřej Hampl a Lavinger raději ukrývá kotouč mezi svými betony a hned hru přerušil. Vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    42:00
    Řisuty právě vstřelily branku!
    Hosté se možná dostávají zpět do zápasu a prohrávají už o dvě branky. PETR PATYK se dostal až do blízkosti domácí branky, kde poté zblízka překonal Lavingera a hosté jsou zpět v utkání. Nyní se budou snažit o kontaktní branku – 4:2. Asistence: Krešimir Schildhabel a Vincent Keszi.
     
    41:34
    Hosty při pronikání do útočného pásma zastavilo postavení mimo hru a ta se tak stěhuje zpět do středního pásma.
     
    40:08
    Hosté se hned natlačili do útočného pásma a na branku domácích vyslali další střelu. Tu ale Lavinger chytil.
     
    40:01
    V hostujícím brankovišti dochází ke střídání. Branku opustil Jiří Švihálek a na jeho místo nastoupil Jan Ilašenko.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Také druhá třetina je minulostí. V ní jsme viděli tři branky a všechny do hostující sítě. Medvědi strhli vedení na svou stranu ve čtyřiadvacáté minutě Romanem Navarrou. O tři minuty později se pak trefil Pavel Zajan a čtvrtý přesný zásah přidal pět minut před koncem druhé periody také Jaroslav Hašek. Děčín tak má slibný tříbrankový náskok před třetí třetinou, která začne přibližně v 19:33.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:27
    Daniel Volráb si sjel těsně před hostující branku a na Švihálka vyslal prudkou střelu. Ta ale nakonec skončila jen vysoko nad.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    38:17
    Domácí celek je už v plném počtu.
     
    37:44
    Medvědi se osvobozují a posílají kotouč až před Švihálka. Další vteřiny ze svého oslabení tak znovu ušetřili.
     
    36:57
    Buldoci zamkli Medvědy v jejich obranném pásmu a snaží se o střelu, která by mohla znamenat snížení. Zatím je ale Lavinger proti, který jejich střely chytá.
     
    36:17
    A nyní na trestnou lavici usedá Pavel Zajan za hákování a přesilovou hru si tak zahrají hosté z Řisut.
     
    36:12
    Hosté jsou už v plném počtu.
     
    35:11
    Po menším tlaku domácích se k puku dostali hosté a okamžitě ho vyhazují až před děčínskou branku. Pošetřili tak další cenné vteřiny ze svého oslabení.
     
    34:12
    Jiří Dostál inkasuje dvě minuty za držení hole a je tu další přesilová hra pro domácí Medvědy.
     
    34:02
    Děčín právě vstřelil branku!
    Nyní už ale musí lovit kotouč ze své sítě počtvrté. JAROSLAV HAŠEK potrestal chybu obrany Řisut, sebral hostujícímu bekovi kotouč a poté ho poslal mezi betony Švihálka – 4:1. Medvědi si tak berou už tříbrankový náskok. Bez asistence.
     
    33:12
    Tomáš Faigl dostal přesnou přihrávku od Radima Vacka a poté i on nechal vyniknout brankáře hostů.
     
    32:13
    Adam Choc se znovu dostal do šance. Z pravé strany pálil na Lavingera a ten musel znovu proti jeho nebezpečné střele zasahovat.
     
    31:15
    Výborný zákrok proti střele Adama Choce vytasil Lukáš Lavinger a hosté se tak ke kontaktní brance nedostali. Domácí brankář pak ukryl pod svojí lapačku puk a raději zastavil hru.
     
    30:44
    Medvědi neudrželi útočné pásmo a hosté toho málem využili k úniku před jejich branku. Nakonec ve středu hřiště nebezpečí uhasil Ondřej Hříbal.
     
    30:03
    Další slibně se rozvíjející akce hostujícího celku byla zastavena ofsajdem a opět se tak bude vhazovat v krátkém sledu po sobě ve středním pásmu.
     
    29:27
    Dopustili se ale ofsajdu a hra je tak vykázána zpět do středního pásma, kde se bude za malý okamžik vhazovat.
     
    28:59
    Tomáš Faigl se prosmýkl obranou hostů a snažil se najít volného Martina Baránka, ale ten na kotouč nedosáhl a následně pak hosté otočili hru před domácí klec.
     
    28:48
    Medvědi jsou v plném počtu.
     
    27:54
    A znovu se domácí hráči osvobodili a pošetřili další cenné vteřiny ze svého oslabení, které zatím zvládají velmi dobře.
     
    27:06
    Hosté se zatím nedostali do pásma Medvědů, obrana je tam nepustila a poprvé tak vyhodili kotouč až před Jiřího Švihálka.
     
    26:48
    Martin Baránek dostává dvě minuty za hákování a přesilovku si tak zahrají hosté.
     
    26:11
    Děčín právě vstřelil branku!
    Nyní se už ale PAVEL ZAJAN prosazuje. Při další akci na straně děčínského celku dostal nabito na pravou stranu a zblízka švihem překonal hostujícího brankáře – 3:1. Děčínští tak odskakují svému soupeři na dvoubrankový rozdíl. Asistence: Jaroslav Hašek a Dominik Málek.
     
    25:21
    Jaroslav Hašek vybojoval v levém rohu útočného pásma kotouč, poslal ho Pavlu Zajanovi, jenž pálil z pravého kruhu, ale Švihálek byl opět na svém místě.
     
    24:49
    Hned po vhazování se dostali před Lukáše Lavingera hosté a Petr Patyk na něho vyslal přízemní střelu. Ta ovšem skončila jen vedle jeho branky a domácí brankář tak nemusel vůbec zasahovat.
     
    23:58
    Děčín právě vstřelil branku!
    Domácí hráči jeli dva na jednoho a dostali se až před hostující branku. Martin Baránek pak vrátil zpětnou přihrávkou puk ROMANU NAVARROVI, který poté uklidil kotouč do odkryté části hostující klece. Medvědi tak strhávají vedení na svou stranu – 2:1. Asistence: Martin Baránek.
     
    22:53
    Medvědi bojovali o kotouč v útočné třetině, nakonec ho získal a zblízka na Švihálka střílel Dominik Málek. Hostující brankář ale pozorným zákrokem znovu podržel svůj tým.
     
    22:38
    Švihálek zastavil další akci Děčína a i on hru zastavil. Vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    22:13
    Lavinger musel opět do zákroku proti najíždějícím Hamplem a ze vzduchu chytil jeho střelu do lapačky. Následně pak raději přerušil hru.
     
    21:39
    Medvědi se vrátili zpět do útočného pásma a hned pálili na Švihálka, který byl také ve svém brankovišti pozorný.
     
    20:46
    A hosté zahrozili před Lavingerem, který si tak připisuje další zákrok.
     
    20:20
    Domácí se hned dostali do útoku, ale jejich střela byla nepřesná a skončila na obraně hostů. Ti tak míří na opačnou stranu.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    První třetina je za námi. V ní se nejprve dostali do vedení hosté zásluhou Dominika Havelky. Tomáš Faigl ale našel odpověď a srovnal s hosty krok. Hosté byli ale hodně nebezpeční a v závěru první třetiny měli velkou šanci,kdy netrefili úplně prázdnou klec. Medvědi tak měli velké štěstí. Druhá třetina začne přibližně v 18:45.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:50
    Hosté měli obrovskou šanci na vedoucí branku. Lavinger si povyjel z branky a nedostal kotouč pod svoji lapačku. Následně se pak dostal před odkrytou domácí klec, hostující hráč ji ale netrefil.
     
    19:17
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu HC Řisuty (Michail Potěchin – 2 min.).
    Vyloučení v týmu HC Děčín (Ondřej Hříbal – 2 min., hrubost).
     
    19:17
    Hříbal se natlačil před hostující branku. Poté se dostal do potyčky s Potěchinem a oba kohouti míří na trestnou lavici.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    18:40
    První minuta přesilovky je pryč. Hosté ji hrají velmi dobře a zatím Medvědy k ničemu nepustili. Několikrát vyhodili kotouč z obranného pásma a to i nyní.
     
    17:37
    Máme tu první vyloučení zápasu. Hostující Keller inkasuje dvě minuty za hákování a už sedí na trestné lavici. Přesilovka pro Děčín.
     
    17:16
    Hosté ale opět po vhazování ve středním pásmu směřovali do útočného pásma, kde další jedovku vyslal Matěj Kos. Ten vyprášil Lavingerovy betony.
     
    16:15
    Děčín právě vstřelil branku!
    A je vyrovnáno. Z nenápadné akce se před brankou hostů dokázal střelecky prosadit TOMÁŠ FAIGL, jenž svou střelou zblízka nedal Švihálkovi šanci – 1:1. Začíná se tedy znovu od začátku. Asistence: Radim Vacek a Marek Macek.
     
    15:40
    Petr Patyk zahrozil opět před Lavingerem, jeho táhlá střela ale končí v jeho lapačce a hra je opět přerušena.
     
    15:03
    A místo toho přišla další jedovatá střela z hole Ivana Zaléského, jenž po své střele opět ohrozil děčínskou branku.
     
    14:31
    Střela Jaroslava Haška byla sražena do ochranné sítě. Medvědi se snaží znovu o srovnání nepříznivého stavu, ale obrana hostů je razantně proti.
     
    13:51
    Vincent Keszi střílel nebezpečně z pravého kruhu a jen díky pozornému zákroku Lavingera se skóre nemění. Hosté jsou mnohem aktivnější a čím dál více hrozí před děčínskou klecí.
     
    13:24
    A hosté mohli jít znovu do přečíslení. Petr Patyk už se napřahoval na levém kruhu, jenže byl v ofsajdové pasti a to čárovému sudímu neuniklo. Vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    11:59
    Martin Baránek se snažil projít přes dva obránce hostů ve středním pásmu. Jenže neuspěl. Naopak mu hosté vypíchli kotouč a mířili s ním znovu před Lavingera. Ten ale po další střele drží svůj tým.
     
    11:28
    Aktivní hosté znovu napadali obranu Děčína a po jejich akci znovu zasahoval Lavinger, jenž před dotírajícími hostujícími útočníky raději přerušil znovu hru.
     
    10:59
    Medvědi zahrozili před Švihálkem, který byl doslova ostřelován, ale kotouč za svá záda nepustil. Děčín se tak zatím vyrovnání nedočkal.
     
    09:42
    Řisuty právě vstřelily branku!
    Hosté se ujímají vedení. Krásnou, v podstatě individuální akci předvedl DOMINIK HAVELKA, jenž se proháčkoval takřka celým kluzištěm až do útočného pásma, kde z levého kruhu zavěsil kotouč ke vzdálenější tyči a domácí brankář byl bez šance – 0:1. Asistence: Jiří Dostál.
     
    08:49
    Nyní musel zasahovat Lukáš Lavinger, jenž chytil střelu Adama Kellera z levého kruhu a i on poté raději přerušil hru. Vhazování proběhne po jeho pravé ruce.
     
    08:11
    Marek Macek číhal před hostující brankou a dostal se k němu kotouč, který tečoval ze vzduchu a Švihálek byl opět na místě.
     
    07:54
    Radim Vacek si nabruslil na levý kruh, odkud vyslal střelu švihem a poté musel zasahovat znovu hostující brankář, který ukryl kotouč ve své lapačce a poté přerušil hru.
     
    07:15
    Michal Oliverius se snažil uvolnit najíždějícího Martina Baránka, ale ten byl nakonec hostující obranou zastaven a do blízkosti Švihálka se nedostal.
     
    06:51
    Hosté se dopustili zakázaného uvolnění a hra se tedy stěhuje znovu před Švihálka, kde se bude vhazovat po jeho levé ruce.
     
    06:24
    Tam ale také přišli o puk a nabídli tak děčínskému celku rychlý brejk. Ale ani z této akce nezapršelo a Švihálek tentokráte nemusel vůbec zasahovat.
     
    05:59
    Medvědi drželi dlouho útočné pásmo, nyní už ale obrana Buldoků kotouč sebrala a znovu se hosté dostávají až před domácí branku.
     
    05:29
    Na druhé straně se obtočil kolem své osy těsně před Švihálkem Pavel Zajan, jeho střela k pravé tyči ale skončila nakonec těsně vedle ní.
     
    04:42
    Vincent Keszi se dostal do samostatného úniku a poté zblízka střílel na Lavingera, který jeho individuální akci chytá!
     
    04:00
    A další jeho rána, tentokráte z pravého kruhu a Švihálek musel zasahovat svojí lapačkou. Hned na to hosté míří do další útočné akce.
     
    03:04
    Střelu švihem z levé strany vyslal navrátilec do sestavy Martin Baránek a Švihálek měl včas nastavené betony, mezi které puk nepustil.
     
    02:31
    Po nepřesné střele Medvědů se do bleskového protiútoku dostali znovu hráči Řisut a poté střílel Matěj Kos, jeho další střela končí na Lavingerovi.
     
    01:42
    Akce střídá akci. Nyní to byli opět hosté, kteří si nabruslili do útočného pásma a další jejich střela ohrozila domácí branku. Obrana Medvědů ale vše zažehnala a do další akce jde Děčín.
     
    01:07
    Na druhé straně útočili Medvědi a poté pálil z levého kruhu Martin Baránek a po jeho střele zaduněly betony Švihálka.
     
    00:05
    Hosté se hned po vhazování dostali do útoku a hned zahrozili před Lavingerem, Střela Kose ale skončila jen na pozorném domácím brankáři.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Děčín: Lavinger (Šticha) – Hříbal, Balcar, Kaltenböck, Málek, Chmel, Molnár, Zdvořáček – Zajan, Volráb, Macek – Faigl, Oliverius, Chovanec – Chmelař, Vacek, Hašek – Kopta, Baránek, Navarra

    HC Řisuty: Švihálek (Ilašenko) – Dostál, Kužel, Havelka, Zderadička, Potěchin, Petržílka – Patyk, Kos, Vyskočil – Záleský, Hampl, Schildhabel – Choc, Keszi, Keller, Kalla

    Rozhodčí: Knapík – Hynčica, Goltsch.
     
    Ze zápasu je pro Vás připraven online přenos, kterým Vás mile ráda provedu. Takže o nejdůležitější momenty tak rozhodně nepřijdete. Přeji tedy všem příjemnou počtenou.
     
    Vzájemná utkání

    Oba celky se už v rámci letošní sezóny utkaly. Nejprve Děčín doma vyhrál 6:2, pak přišla první odveta ve Slaném, kde Buldoci hrají svá utkání a Řisuty tak Medvědům porážku oplatily. Doma Buldoci zvítězili 4:3 po samostatných nájezdech a získali tak dva body.
     
    HC Řisuty

    Buldoci jsou letos asi překvapením soutěže. Několik sezón totiž ke špičce tabulky patřili právě oni, letos je to ale zatím sezóna z kategorie těch mizerných. Svěřenci olympijského vítěze z Nagana, Martina Procházky, by toto prokletí nejraději už prolomili a s tím pojedou na děčínský led. Dosud připsali pouhých patnáct bodů a rádi by přidali další veledůležitý zisk. Proti děčínskému týmu to sice nebudou mít jednoduché, ale stát se může cokoli a třeba Medvědy hodně potrápí. Navíc je ve svém teritoriu v říjnu porazili za dva body. Čeká nás zajímavý duel, kdo bude vítězem, to se dozvíme až po boji.
     
    HC Děčín

    Domácí Medvědi minulé kolo měli volný los a nehráli, díky tomu měli delší volno a dnes tak do boje zasáhnou po dlouhých jedenácti dnech. Na svém kontě mají osmatřicet bodů a jsou na třetím místě v tabulce druhé hokejové ligy. Na první pozici se vyhoupl po klopýtnutí Jablonce Sokolov a Vlci jsou druzí. Děčín se tak stále drží na špičce ligy a dnes by to rád potvrdil proti Buldokům z Řisut, se kterými by Medvědi měli být favoritem. Uvidíme, zda tuto roli naplní a připíší si jakékoli vítězství.
     
    Hezký večer přeji všem příznivcům ledního hokeje z děčínského zimního stadionu. Dnes je na programu už třiadvacáté kolo druhé hokejové ligy a to znamená, že základní část se přehoupla do své druhé poloviny. My v rámci tohoto kola budeme sledovat duel mezi týmy HC Děčín a HC Řisuty. Pojďme si oba celky přiblížit.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 17. Faigl (Vacek, Macek), 24. Navarra (Baránek), 27. Zajan (Hašek, Málek), 35. Hašek – 10. Havelka (Dostál), 42. Patyk (Schildhabel, Keszi)


    HC Děčín: Lavinger (Šticha) – Hříbal, Balcar, Kaltenböck, Málek, Chmel, Molnár, Zdvořáček – Zajan, Volráb, Macek – Faigl, Oliverius, Chovanec – Chmelař, Vacek, Hašek – Kopta, Baránek, Navarra
    HC Řisuty: Švihálek (41. Ilašenko) – Dostál, Kužel, Havelka, Zderadička, Potěchin, Petržílka – Patyk, Kos, Vyskočil – Záleský, Hampl, Schildhabel – Choc, Keszi, Keller, Kalla

    Rozhodčí: Knapík – Hynčica, Goltsch

    Diváci: 306
    thejrc.org