Jablonec n/N – Letňany 5:3 (kon.) | Šumperk – Opava 13:5 (kon.) | Poruba 2011 – Val. Meziříčí 2:6 (kon.)
Kopřivnice – Nový Jičín 1:3 (kon.) | Havlíčkův Brod – David Servis 5:6 (po pr.) | Mor. Budějovice – Písek 6:1 (kon.)
Tábor – Pelhřimov 5:2 (kon.) | Klatovy – Nymburk 5:3 (kon.) | Žďár n/S – Kolín 5:4 (po pr.)
Kobra – Sokolov 7:5 (kon.) | Vrchlabí – Dvůr Králové n. L. 3:1 (kon.) | Trutnov – Bílina 4:3 (po pr.)
Děčín – Řisuty 4:2 (kon.)
konec
HC Vlci Jablonec nad Nisou
5:3 (0:0, 3:3, 2:0)
HC Letci Letňany
Středa 06.12.2017, 18:00 • Zimní stadion Jablonec nad Nisou • 2. liga skupina Západ • 23. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mne už je to pro dnešek vše. Ze zasněženého Jablonce se s vámi loučím a u dalších přenosů se těším opět na počtenou! (20:19:04)
     
    Je dobojováno. Vítězem dnešního utkání se nakonec stávají HC Vlci Jablonec! Byl to ale pořádný boj, favorit to proti velice sympaticky hrajícím Letcům neměl vůbec snadné. Po bezbrankové první třetině následovala velice interesantní druhá část, ve které jsme viděli šest branek, po třech na obou stranách. Rozuzlení tedy přinesla až závěrečná perioda, ve které se Vlci dostali do vedení. Následně jim několika bravurními zákroky pomohl Lukáš Hosnedl a v závěru ještě pojistili výhru trefou do prázdné brány.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:55
    V posledních sekundách je tu již za rozhodnutého stavu ještě jeden icing Letňan. Zápas se již pouze dohrává!
     
    59:47
    Vlci právě vstřelili branku!
    Nakonec se ale Pražané ke hře v šesti odhodlali a přichází definitivní rozuzlení. Puku se v blízkosti obranné modré čáry chopil TOMÁŠ BROKEŠ a ze středního pásma jej neomylně vyslal vstříc opuštěné kleci. Bez asistence.
     
    59:29
    Pírs už byl na cestě na hráčskou lavici, ale znovu se vrací! Tentokráte po ofsajdu svého týmu. Fanoušci Jablonce povzbuzují své borce, kteří již mají tři body na dosah hokejek.
     
    59:15
    Pírs nakonec mezi tyčemi zůstal a nějakou chvíli tam ještě bude muset setrvat. Letňany se totiž dopouští zakázaného uvolnění!
     
    58:57
    Do konce zbývá necelá minuta. Trenér Pražanů si vyžádal oddechový čas, jehož náplní zřejmě bude plán na hru bez brankáře.
     
    58:28
    Základní hrací doba spěje ke konci! Cenné vteřinky šetří u mantinelu v letňanském pásmu Víšek. Takhle to domácím vyhovuje.
     
    57:49
    Vlci se hnali do protiakce dvou proti dvěma. Po přihrávce se Zeman natahoval bezúspěšně a pojistka tedy přijít nemohla.
     
    56:51
    Jablonecká defenziva trestuhodně zapomněla na Kadaneho, který se obtočil kolem svého strážce a za zády všech bekhendem pálil. Hosnedl odklonil dráhu střely vyrážečkou do rohu hřiště!
     
    56:22
    Od modré čáry nahazoval Kotyra, nikomu se ale puk tečovat nepodařilo a pokus tedy skončil na zadním mantinelu.
     
    56:09
    Horák prosvištěl přes střední pásmo a hned za modrou vypálil zápěstím. Jablonecký gólman drží puk a hra se přerušuje. Vlci si ale skutečně koledují!
     
    55:16
    Další zákrok jabloneckého brankáře, tentokrát proti střele Kadaneho z rohu. Pražský útočník chytře projel útočným pásmem, ale zakončení bylo slabé.
     
    54:45
    Vlci předvedli další nepřesnost ve vlastním obranném pásmu. Nyní z toho Letci nic nevytěžili a stále tak zůstávají o gól pozadu.
     
    54:25
    Jablonci bylo odpískáno zakázané uvolnění, ačkoliv Brokeš vyvinul co možná největší úsilí ve sprinterském souboji. Za pískotu diváků se vhazuje před domácí brankou.
     
    53:57
    Letňany ale hrozí dál! Před brankou se strhla skrumáž, kterou Hosnedl ukončil tygřím skokem po volném puku. Diváci vyvolávají jeho jméno, teď Vlky skutečně drží.
     
    53:02
    Aktivita Pražanů sílí a nyní měl Hosnedl opět plné ruce, nebo spíš betony, práce. Přihrávku obdržel mezi kruhy Ladislav Kadane, jehož přízemní střelu gólman vykopl.
     
    52:42
    Letci pronikli přímočarý výpad vpřed a zpětná přihrávka našla zcela přesně Dominika Volka. Útočník Letňan pálil do horních pater branky a Hosnedl střelu vytěsnil vyrážečkou!

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 28. Havlas (Víšek), 30. M.Tondr (Víšek, Pilař), 38. Peřina (Babec, Pilař), 48. L.Tondr (Mulač, Brokeš), 60. Brokeš – 27. Havlůj (D.Volek), 35. D.Volek (Havlůj), 40. Kotyra (Lytvynov)


    HC Vlci Jablonec nad Nisou: Hosnedl (Petruželka) – Zeman, Moravec, Čechura, Pilař, Martin Tondr – Lukáš Tondr (A), Víšek (C), Havlas, Gecko, Mulač, Brokeš, Babec, Peřina, Demel.
    HC Letci Letňany: Pírs (Hamalčík) – Gebell, Kučera, Uhlíř, Lytvynov, Beran, Novák, Chvála, Saňa (A) – Honetschläger, Švarc, Prchal, Dyrynk, Kadane (A), Volek, Kučera, Kotyra (C), Horák, Havlůj, Lojka, Prchal.
    ocianews.com