Toronto – Calgary 2:1 (2:1 po s.n.) | Washington – Chicago 6:2 (kon.) | Edmonton – Philadelphia 2:4 (kon.)
Anaheim – Ottawa 3:0 (kon.)
konec
Anaheim Ducks
3:0 (0:0, 2:0, 1:0)
Ottawa Senators
Čtvrtek 07.12.2017, 04:00 • Honda Center, Anaheim • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tři hvězdy utkání

    Ryan Miller (ANA) (29 zásahů)
    Adam Henrique (ANA) (2 + 0)
    Cam Fowler (ANA) (0 + 1) (06:45:46)
     
    Dnešní utkání sledovalo 15 890 diváků.
     
    Československá stopa v utkání

    Ondřej Kaše (ANA) (1 + 0, 1 střela na branku, čas na ledě 17:03)
     
    Střely na branku v zápase

    Anaheim Ducks: 23

    Ottawa Senators: 29
     
    Je hotovo. Sledovali jsme utkání, které nebylo příliš bohaté na góly. Úvodních dvacet minut nenabídlo ani jednu branku. Rozhodla prakticky prostřední část, ve které se Anaheim prosadil dvakrát. Nejdříve poprvé v dresu Ducks skóroval Adam Henrique, potom brankáře Andersona nádherně překonal Ondřej Kaše. První jmenovaný hráč pak domácí vítězství pečetil na konci zápasu trefou do prázdné klece. Poslední dějství moc pohledný hokej nenabídlo, kalifornská družina hlavně bránila náskok, což se jí nakonec vyplatilo. Ryan Miller zapisuje čisté konto a Kačeři slaví. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezký čtvrtek.
     
    Konec zápasu.
     
    59:27
    Už běží poslední minuta třetí třetiny a také celého utkán. Ještě jednou se bude vhazovat ve středním pásmu.
    58:25 Adam HENRIQUE - 3:0
     
    58:25
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Jeden gól už dnes útočník Anaheimu ADAM HENRIQUE má, teď přidává na konci třetí třetiny další a velmi pravděpodobně rozhoduje o tom, že dnes oba body zůstanou pod střechou Honda Center. Ducks předtím několik vyhození do odkrytého zařízení nevyšlo, ale tentokrát už se mohou radovat. Henrique přitom zakončoval ze středního pásma a musel hodně přesně mířit. Asistence: Antoine Vermette, Cam Fowler.
     
    58:08
    Antoine Vermette vyhozením přes všechny čáry těsně netrefil odkryté zařízení Ottawy. A tak je z toho jen další zakázané uvolnění.
     
    58:06
    Mark Stone se nejdříve natahoval po kotouči u mantinelu, pak ale přišel o útočné pásmo. Následovalo zakázané uvolnění Ducks, opět hodně diskutabilní.
     
    57:48
    Hosté si vybírají oddechový čas a zkusí ještě vymyslet něco, co by je dovedlo za vyrovnáním.
     
    57:36
    Cogliano chtěl poslat puk do prázdné branky, ale Mike Hoffman ho přebruslil. Potom měl na druhé straně Miller co dělat, aby udržel kotouč před brankovou čarou.
     
    57:15
    Craig Anderson odjíždí z branky a Ottawa Senators to zkoušejí se šesti muži v poli. Nic jiného jim nezbývá, čas do konce třetí třetiny rychle plyne.
     
    56:57
    Tentokrát to ale Kačerům s nahozením nevyšlo, je jim odpískáno zakázané uvolnění.
     
    56:45
    Bieksa nic zbytečného nevymýšlel, jen ze středního pásma nahodil kotouč po mantinelu, aby pak zbytek formace mohl odjet vystřídat.
     
    56:09
    Měl by přijít závěrečný tlak Senators a snaha o vyrovnání, ale zatím to na nic takového nevypadá. Místo toho hosté opět vyhazují na icing a budou se muset vrátit před svého gólmana.
     
    55:23
    Hoffman nenápadně zakončil z prostoru mezi kruhy. Docela dobrá střela, akorát mířila příliš vysoko na to, aby mohla zapadnout do sítě.
     
    55:04
    Pyatt zkusil zakončit z dálky po ledě, ale jeho střela neměla vůbec žádnou dávku nebezpečí. Ale znovu, Miller raději přerušil hru, než aby ještě zkusil rozehrávat.
     
    54:49
    Sledujeme poslední dobou hodně technických přestupků, nyní například zbytečné zakázané uvolnění Ottawy.
     
    54:40
    Na druhou stranu se do šance přeci jen uvolnil Adam Henrique, načež Anderson přerušuje hru. Ještě jedna komerční přestávka, potom už budeme pokračovat ve zbytku základní hrací doby.
     
    54:12
    Thompsonovo nahození z dálky nebylo vůbec přesní, ale Miller přesto musel dávat pozor. Pokud se doposud Anaheim soustředil na obranu, teď to platí ještě víc.
     
    53:40
    Domácí brankář ve třetí třetině nechce nic riskovat, ani tentokrát nerozehrál a kotouč raději podržel v lapačce. Je pravda, že Senators jsou kolem branky teď nepříjemní.
     
    53:18
    Ritchie pro svůj tým získal útočné pásmo, potom se puk odrazil na hokejku Mansona, který zkusil zakončit přes obránce. Ale neuspěl, jeho pokus někdo zblokoval.
     
    52:56
    Znovu hraniční, ale přeci jen zakázané uvolnění Anaheim Ducks. A tak se hra přesune zpátky před Ryana Millera.
     
    52:34
    Cogliano se dral za pukem za brankou soupeře, ale proti dvěma ottawským hokejistům neuspěl. Potom opět přerušená hra, tentokrát proto, že puk vypadl někam do hlediště.
     
    51:48
    A znovu. Anaheim pouze vyhazuje do středního pásma a spíše čeká na to, co předvede soupeř.
     
    51:05
    Erik Karlsson a jeho velmi dobrá střela bez přípravy z dálky. Klidně mohla skončit v brance, kdyby ji ještě někdo tečoval. Takhle Ryan Miller v pohodě zasáhl pravým betonem.
     
    50:48
    Ottawa vyhrála vhazování ve středním pásmu, nahozením pak aspoň získala útočné pásmo, protože Ryan Miller pro jistou přerušil hru.
     
    50:29
    Ofsajd Ottawy, a to je příležitost pro další komerční pauzu. Kouskovaná hra teď pochopitelně daleko více vyhovuje Anaheimu.
     
    50:04
    Granta dostal do šance Montour, ale první zmiňovaný hokejista Ducks nemířil přesně. Přitom proti sobě měl už je brankáře Andersona, který byl navíc docela zmatený.
     
    49:44
    Puk končí sražený v ochranné síti, vhazovat by se mělo ve středním pásmu.
     
    49:39
    Polovina třetí třetiny je skoro pryč a skóre zůstává beze změny. Pokud to takhle půjde dál, moc branek už dnes neuvidíme.
     
    49:08
    Po dlouhé době také šance Ducks. Adam Henrique se zjevil na levém kruhu a zkusil vypálit z otočky. To také udělal, po ledě ale trefil pouze beton Andersona.
     
    48:45
    Další nahození od modré čáry na domácí klec. Jenže před Millerem opět nikdo v bílém trikotu, kdo by potenciálně kotouče do sítě dorážel. Ottawa se dnes neprezentuje dobře před brankovištěm soupeře.
     
    48:17
    Anaheim střídal a během toho aspoň nahodil puk o zadní mantinel tak, aby se nejednalo o zakázané uvolnění. Až potom se kanadský mančaft dostal zpátky před Millera.
     
    47:36
    Dzingelova střela z levého kruhu nevypadala špatně, ale ani tento hostující pokud nebyl přesný. Většina zakončení Senátorů zatím míří úplně mimo.
     
    47:09
    Matt Duchene vyrazil kupředu na odvážný výlet, jenže vzal si na sebe moc velké sousto. Proti třem bránícím hráčům Ducks neměl takřka žádnou šanci sám uspět.
     
    46:37
    Hned po vyhraném buly Ottawy bez přípravy zakončoval Brassard, branku Millera ale o pořádný kousek minul.
     
    46:27
    Ryan Miller si připisuje zákrok lapačkou a my budeme sledovat komerční přestávku. Za okamžik ovšem pokračujeme.
     
    46:03
    Ottawa Senators jsou v plném počtu, tohle oslabení zvládli bez větších potíží. Z velké části i proto, že Kačeři vůbec nezakončil a Anderson tím pádem neměl práci.
     
    45:40
    Vermetteho nahrávka měla oči, ale netrefila hokejku jeho spoluhráče. Potom se Ducks sami vyhnali z útočného pásma.
     
    45:19
    Nyní už Ottawa vyhazuje a může poslat na led čerstvé síly. Původní formace pobyla na ledě hodně dlouho.
     
    44:50
    Stále stejná písnička. Jedna nahrávka za druhou, ale žádná střela. Když se zdálo, že by mohl pálit obránce Montour, ještě jednou vracel puk zpátky na Perryho.
     
    44:16
    Domácí začali početní výhodu rychlou kombinací, ale zatím čekají se střelou. Obrana Ottawy dobře blokuje všechna místa, kudy by mohl projít kotouč.
     
    43:48
    Početní výhodu si zahrají domácí hokejisté, protože na dvě minuty za sekání si půjde sednout Dion Phaneuf. Ten už je dnes za katrem podruhé.
     
    43:38
    Harpur znovu ztratil puk, tentokrát u své branky. Bude se za chvíli vylučovat.
     
    43:16
    První domácí možnost ve třetí části. Francois Beauchemin pálil od modré čáry a ještě někdo v černém dresu tečoval na brankovišti. Craig Anderson ovšem pozorný, přerušil hru.
     
    42:58
    Smith zakončoval v pádu, přesto ještě stihl vystřelit. Ale pouze po ledě, takže Miller s tímto pokusem neměl výraznější komplikace.
     
    42:36
    Vypadá to, že Anaheim zatím volí vyčkávací taktiku. Od začátku třetí periody ještě neměl žádnou lepší šanci a spíše se soustředí na obranu výsledku 2:0. Změní se to?
     
    42:04
    Phaneuf v levém rohu útočného pásma přišel o puk, nikdo další už kotouč pro Senators nezískal. A tak na druhou stranu do šance mohl vyrazit domácí Megna.
     
    41:35
    Hodně přísně posouzení zakázané uvolnění proti Kačerům, které se fanouškům v hledišti vůbec nelíbí. Ale čárový rozhodčí si za svým rozhodnutím stojí.
     
    41:15
    Ducks se znovu soustředí na obranné pozice a jde jim to velmi dobře. Také proto Ryan Miller ještě nemusel v tomto dějství vůbec zasahovat.
     
    40:36
    Poprvé v útočném pásmu také Ottawa, ale ne na dlouho. Obránce Harpur ztratil puk na modré čáře a měl potom co dělat, aby ho potom jako první stihl aspoň ve střední třetině.
     
    40:15
    Kevin Bieksa si nedal pozor na brusle a modré čáře a dostal své barvy nechtěně do postavení mimo hru.
     
    40:06
    Na prvním vhazování třetí třetiny si lépe vedli Ducks, ti se ale napoprvé nedokázali dostat do útočného pásma.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Za chvíli započne třetí třetina zápasu. Ottawa má posledních dvacet minut na to, aby aspoň vyrovnala.
     
    Střely na branku po dvou třetinách

    Anaheim Ducks: 15

    Ottawa Senators: 16
     
    Zatímco v první třetině jsme žádné branky neviděli, v prostředním dějství už padly dvě. Nejdříve se prosadil poprvé za Anaheim Ducks Adam Henrique, poté předvedl hokejovou parádu český útočník Ondřej Kaše. Domácí tak vedou 2:0 a tento náskok si ponesou do poslední třetiny. Dokáže ještě Ottawa s výsledkem něco udělat?
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:42
    Ducks uspěchali přechod do útočného pásma, je jim odpískáno postavení mimo hru.
     
    39:20
    Ránu Erika Karlssona od modré čáry výborně zastavil brankář Ryan Miller. Nikdo z ottawských hokejistů netečoval ani nedorážel, takže měl na jednu stranu práci usnadněnou.
     
    39:03
    Začala poslední minuta druhé třetiny. Puk sice mají na hokejkách Senators, ale jen těžko se s ním dostávají do útočného pásma.
     
    38:34
    Už moc času do konce prostřední části nezbývá a zatím to nevypadá, že bychom se měli dočkat další branky.
     
    38:06
    Pageau a Dzingel dělali co mohli, aby nějak překvapili Millera. Ale ten ani tentokrát neinkasuje, všechna zakončení těsně nad ledem si v pohodě pohlídal.
     
    37:20
    Tentokrát to byl Rasmussen, kdo dostával puk na střelu bez přípravy. Ale do cesty se mu postavil bránící hráč, který znemožnil zakončení na Craiga Anderssona.
     
    36:52
    Cogliano a Wagner začali dobrou kombinaci, jenže se zakončením už to tak slavné nebylo. Druhý jmenovaný útočník Anaheimu z první nestihl zakončit, potom jeho tým přišel o útočné pásmo.
     
    36:16
    Domácí si znovu dávají s rozehrávkou záležet. O to lépe se ji ale potom daří procházet přes střední pásmo. Další šance ale zatím Ottawští nedovolí.
     
    35:48
    Po delší době v šanci také hosté, ale Hoffmanovu nahrávku mezi kruhy nedokázal proměnit v lepší střelu Derick Brassard.
     
    35:23
    Megnova střela skončila v Andersenově lapačce, máme tu ještě jednu komerční přestávku.
     
    34:58
    Ondřej Kaše znovu v šanci, tahle útočná formace Kačerů dnes funguje skvěle. Craig Anderson měl co dělat, aby betonem vyrazil puk pryč.
     
    34:37
    Tahle hra bude domácím hokejistům do konce druhé třetiny stačit. Zatím se Ducks zbytečně nikam neženou a hlavně hlídají prostor u své klece.
     
    33:51
    Tentokrát měl Ryan Miller daleko větší štěstí, ale znovu dokázal puk z brankoviště vyrazit před sebe. Potom už se vyloučený Josh Manson vrací zpátky do hry.
     
    33:18
    Více než polovina domácího oslabení je minulostí a Senators musí vymyslet něco, čím by soupeře v početní výhodě zaskočili.
     
    32:48
    Ottawa sice drží během přesilovky útočné pásmo, ale málo střílí. Až Matt Duchene zakončoval z úhlu, však minul prostor mezi třemi tyčemi.
     
    32:05
    Hoffman zkusil nahrávat spoluhráči puk před polovinu prázdné branky, ale defenziva Anaheimu byla opět na svém místě, následně už se jí podařilo vyhodit puk pryč.
     
    31:51
    Ottawa si ale zahraje přesilovku, na dvě minuty za zdržování hry míří do boxu trestoměřičů Josh Manson.
    31:10 Ondřej KAŠE - 2:0
     
    31:10
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Tak tohle byla hokejová lahůdka v podání českého útočníka ONDŘEJE KAŠEHO. Útočník Ducks si dovolil parádičku, jakou ottawská obrana očividně nečekala. Kaše dostal puk od spoluhráče na hokejku z pravého rohu za branku. Vypadalo to, že z této situace není cesty do šance, ale opak se stal pravdou. Kaše ukázkově vybruslil před Craiga Andersona, obkroužil brankoviště, aby nakonec bekhendem pověsil kotouč do sítě. Tady už brankář Senators neměl šanci zasáhnout. Český forvard jen dokazuje, v jaké hraje pohodě. Ducks tak vedou 2:0. Asistence: Nich Ritchie, Josh Manson.
     
    30:50
    Hoffman na nic nečekal a na levém kruhu z otočky nečekaně vypálil. Neměl ale čas zamířit, takže rána trefila pouze zadní mantinel.
     
    30:18
    Anderson pomohl spoluhráčům s rozehrávkou za svou brankou. Ale ani teď z toho nebude žádná lepší střela v podání Senators.
     
    29:48
    Anaheim předvádí ve druhé třetině velmi dobrou obrannou práci, i proto se Ottawa těžko dostává do šancí. Naopak před Andersonem na druhé straně se otevírá mnohem více prostoru.
     
    29:33
    Antoine Vermette málem překvapil Andersona u tyče, ale gólman Ottawy to nakonec ještě stihl. Máme tu první komerční přestávku prostředního dějství.
     
    28:48
    Za Ottawu to zkoušel Pageau, potom Henrique poslal do samostatného úniku Rakella. Švédský forvard ve službách Ducks ale až moc kličkoval, nestihl v šanci zakončit.
     
    28:09
    Wagner v pravém rohu, odkud hledal najetého Cogliana. Ale nedočkal se, druhého jmenovaného dobře pokryla ottawská defenziva.
     
    27:37
    Ottawští se zkusili prosadit ve dvou proti třem v útočném pásmu. Miller nakonec měl potíže, ale u pravé tyče stihl zavčas zasáhnout betonem, zbytek za něj vyřešila obrana.
     
    27:11
    Už je zase kotouč ve střední části kluziště, pak ho na zakázané uvolnění vyhodili hosté.
     
    26:37
    Fowlerova rozehrávka přes střední pásmo pro domácí nedopadla moc dobře, trefila jen hokejku obránce Senators. Potom už mohl v klidu rozehrávat Erik Karlsson.
     
    25:58
    Hra se po první trefě utkání docela uklidnila a Anaheim jakoby zatím nikam nespěchal. To by mohlo pomoci k více prostoru v útočné třetině kanadskému týmu.
     
    25:30
    Ottawa by očividně brzy ráda vyrovnala. Miller musel řešit střelu z dálky z hokejky Hoffmana, která ale neměla potřebnou razanci.
     
    25:02
    Vypadalo to, že se po zákroku holí do obličeje Wagnera bude vylučovat, ale nakonec se pokračuje ve hře pět na pět.
    23:47 Adam HENRIQUE - 1:0
     
    23:47
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Rasmussen se v první šanci u levé tyče ještě neprosadil, další možnost už ale zužitkoval domácí útočník ADAM HENRIQUE. Hokejista, který do sestavy Ducks přišel po nedávném trejdu s New Jersey, dává svou vůbec první branku v anaheimském trikotu. A byla to moc povedená trefa. Henrique dostal krásnou přihrávku zpoza klece od Rickarda Rakella a autor úvodního zásahu utkání už se jen opřel do kotouče. Ten pak zapadl do horní poloviny klece Craiga Andersona. Ottawa tedy bude muset dohánět ztrátu. Asistence: Rickard Rakell, Corey Perry.
     
    23:10
    Rasmussen u levé tyče ve velké možnosti, když mohl skoro do odkrytého zařízení dorážet ránu Megny. Ale Andersona ho ještě nějak dokázal zastavit špičkou betonu.
     
    22:53
    Kačeři nemohli do útočného pásma. Napoprvé byli ještě čároví rozhodčí shovívaví, ale po dalším přechod modré čáry jim odpískali postavení mimo hru.
     
    22:37
    Špatná Ceciho rozehrávka ztečovaná na domácí střídačku, takže uvidíme další vhazování, tentokrát ve středním pásmu.
     
    22:16
    Cogliano je zpátky na ledě a to znamená, že jsou Anaheim Ducks zpátky v plném počtu. Vzápětí Ottawa zbytečně vyhazuje na zakázané uvolnění.
     
    21:29
    Dzingel svou nenápadnou střelou zápěstím za pravým kruhem trefil tyčku branky Ducks. Ale ve skutečnosti to nebyla zase tak nebezpečná rána.
     
    21:14
    Ale to se jí nedaří, Manson od pravého mantinelu znovu vyhodil až za klec Craiga Andersona.
     
    20:50
    A další vyhození. To už je hostující přesilovka ve své druhé polovině a Ottawa musí nějak zkusit získat zpátky útočné pásmo.
     
    20:15
    Po nahrávce od Karlssona dorážel puk na brankovišti nadvakrát Stone, ani jednou ale Ryana Millera nepřekonal. Potom už Anaheim vyhazuje přes všechny čáry.
     
    20:05
    Ottawa tedy ještě na začátku druhé třetiny dohrává přesilovku, která začala na konci úvodní části. Hned po buly ve středním pásmu musí následovat nové buly.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Blíží se začátek druhé třetiny. Dočkáme se v ní už nějaké branky?
     
    Střely na branku po první třetině

    Anaheim Ducks: 10

    Ottawa Senators: 9
     
    Více už se toho v první části nestane. Na první gól čekáme, ale čekáme také na větší šance. Zatímco Ducks si vytvořili aspoň jednu nebezpečnou možnost v přesilovce, Ottawa Ryana Millera výrazněji neohrozila. Na startu prostřední dvacetiminutovky ale budou mít hosté k dispozici přesilovou hru. Prosadí se?
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:40
    Ještě před odchodem do kabin další trest na straně Ducks. Andrew Cogliano jednoznačně podrazil soupeře v obranné třetině a bude za tento zákrok muset pykat.
     
    19:07
    Běží poslední minuta první třetiny. Chris Wagner zkoušel z pravé strany překvapit Craiga Andersona, brankář Ottawy se ale prezentoval dobrým zásahem betonem.
     
    18:50
    Na druhé strana hrací plochy nebezpečný Fowler, avšak ani jemu nikdo nepomohl.
     
    18:15
    Mike Hoffman objel polovinu útočného pásma po pravé straně a hledal někoho, kdo má volnou hokejku. Ale nenašel, a tak musel kotouč jen nahodit o zadní mantinel.
     
    17:39
    Duchene chtěl jít po odrazu touše od mantinelu do šance, ale měl to moc na dlouhou hokejku. Navíc proti sobě měl hned tři hráče v černém dresu.
     
    17:16
    Po dalším vhazování se moc dlouho nehrálo, domácí obránce Megna totiž po teči vyhodil puk na střídačku Ducks a buly se bude muset na stejném místě opakovat.
     
    17:12
    Střelu Karlssona z dálky Miller v pohodě lapil a přerušil hru. Ve zbytku úvodního dějství budeme pokračovat hned po konci komerční přestávky.
     
    16:51
    Kašeho zakončení bez přípravy nebylo špatné, ale branku netrefilo. Český útočník navíc na ledě pobýval docela dlouho a potřeboval za sebe do hry poslat náhradu.
     
    16:18
    Rychlý hokej bez přerušování očividně více vyhovuje kalifornskému celku. Ottawa se poslední dobou těžko dostává na kotouč a Craig Anderson musí dávat dobrý pozor, co se kolem něj děje.
     
    15:48
    Pageau udělal v obranné třetině chybu v rozehrávce, čehož hned využil Cogliano. Ten sice nezakončil, ale posunul kotouč do rohu útočného pásma na útočníky.
     
    15:06
    Hraje se docela dlouho bez přerušení, Ottawa Senators jsou kompletní a také oni první oslabení v zápase zvládli bez inkasování.
     
    14:30
    Ducks se dokonce v oslabení dostali do přečíslení tři na dva a Rasmussen zakončoval z pozice na pravém kruhu. V docela dobré možnosti ale přestřelil vzdálenější tyčku.
     
    13:57
    Dzingel u levé tyče zkusil překonat Millera, jenže marně. Gólmanovi Ducks velmi dobře pomohli obránce, ti pak kus černé gumy poslal daleko od klece.
     
    13:18
    Wagnerova hokejka zachránila Millera, kterému v brankovišti hrozila dvojice hokejistů Senators. Ani jeden ale nestačil kotouč zasáhnout přesně. Ani hostující přesilovka zatím není zrovna ukázková.
     
    12:48
    Hned po vhazování Anaheim vyhazuje přes všechny čáry, Ottawa se však dokázala zpátky do útočného pásma velmi rychle vrátit.
     
    12:31
    Početní výhodu si zkusí také Ottawa Senators. Brandon Montour totiž bude nucen odejít za katr poté, co se provinil nedovoleným bráněním.
     
    12:15
    Ryan Miller po lehkém nahození do lapačky přerušuje hru, i když ještě mohl zkusit rozehrávat. Vsadil ovšem na jistotu.
     
    12:06
    Vhazování ve středovém kruhu pro Anaheim, potom to Ducks zkusili dopředu ve třech. Ale zase si moc nerozuměli při kombinaci, na pravém kruhu ztratili puku.
     
    11:54
    Hra je po odražení kotouče na střídačky přerušena ve středním pásmu a my budeme sledovat druhou komerční přestávku. Pokračujeme ale za pár okamžiků.
     
    11:34
    Nadále platí, že čekáme na nějaké velké šance. Pomineme-li jednu lepší střelu Fowlera v přesilové hře, neměl ani jeden gólman vyloženě těžkou práci.
     
    10:28
    Hodně úsilí musel Anaheim věnovat tomu, aby dostal kotouč aspoň do středního pásma, nakonec se to domácím povedlo.
     
    10:06
    Fowler a jeho kvalitní obranná práce za vlastní klecí. Potom se na puk ještě dostal Pageau, ten ale neměl dostatek prostoru pro své zakončení.
     
    09:53
    Ottawská nepozornost na hranici útočného pásma vyústila v další postavená mimo hru.
     
    09:24
    Matt Duchene z úhlu nahazoval bekhendem do brankoviště Ducks, kam sjížděl také Smith. Ale druhý jmenovaný hráč Senators už nestihl dorazit touš do klece.
     
    08:48
    Na Millera to zkoušel Ryan, ale z levého kruhu trefil pouze jeho beton. Ani jeden celek se teď nebojí zkouše akce dopředu.
     
    08:15
    Derick Brassard je zpátky ve hře, Ottawa oslabení zvládl a už opět sledujeme hru v plném počtu na obou stranách. Hosté se mohou začít soustředit na útok.
     
    07:58
    Bieksova dobrá rána bez přípravy od modré čáry, ale nebyla moc přesná, orazítkovala pouze zadní mantinel.
     
    07:24
    Ještě minutu bude pokračovat domácí přesilovka, Ottawa ovšem znovu vyhodila aspoň do středního pásma a zajistila tak potřebný klid pro svého brankáře.
     
    07:15
    Ještě není odehráno ani deset minut zápasu a už tu máme první bitku. Corey Perry vyzval na souboj ottawského Phaneufa. Nakonec z toho moc pěstí nebylo, ale oba borci dostanou větší tresty za rvačku.
     
    06:48
    Montour poslal střílenou nahrávku na teč mezi kruhy Fowlerovi, který byl ve velké šanci. Ale Craig Anderson ho výborně zastavil zákrokem betonem.
     
    06:20
    Hosté se hned na úvod oslabení osvobozují vyhozením přes všechny čáry, Kačeři musejí hledat cestu zpátky do útočného pásma.
     
    06:11
    Bude se poprvé v zápase vylučovat. Přesilovou hru si zahrají Anaheim Ducks, protože Derick Brassard od rozhodčích inkasuje dvě minuty za držení soupeřovy hokejky.
     
    06:08
    Shaw dostával nahrávku na střelu z první zpoza branky, ale nedokázal přesně trefit kotouč.
     
    05:17
    Miller si připisuje zákrok do statistik betonem, ale pouze symbolický, protože na něj šlo jen lehké nahození z dálky.
     
    04:46
    Dobře měl do úniku najeto Mark Stone, ale potom ho zastavila na hranici útočného pásma dvojice domácích bránících mužů. A tak si Ottawa na další možnost musí zatím počkat.
     
    04:06
    Ani Anaheimu zatím střelecké pokusy zrovna nevycházejí. Další nahození šlo na Andersona od modré čáry, ale ve výsledku vůbec nedoletělo do brankoviště.
     
    03:34
    Brassard zkusil po přejezdu za modrou čáru zakončovat přes obránce, ale to se mu vůbec nepovedlo, střelou tahem trefil hned prvního hráče před sebou. Potom další icing Ottawy.
     
    03:17
    A špatně dopadla i další rozehrávka Senators, tentokrát doletěla až na zakázané uvolnění.
     
    03:05
    Nahození jednoho z hostujících obránců do útočného pásma nikam nevedlo, na polovině Ducks totiž nikdo další v bílém trikotu nečekal.
     
    02:39
    Craig Anderson má v brankovišti první větší práci, dokázal nakonec zkrotit nepříjemně poskakující kotouč a přerušit hru. Ducks to zatím zkoušejí z každé pozice.
     
    02:29
    Montour narazil Pageaua tvrdě na mantinel, ale byl to čistý hit, vše v pořádku podle pravidel.
     
    01:49
    Dobrá obranná práce Anaheimu která zastavila pronikajícího Claessona. Vypadá to, že se nejprve oba celky potřebují rozehrát, až potom přijdou šance.
     
    01:31
    Anaheimu se nepodařilo dostat do větší šance. Corey Perry sice zavezl kotouč do pravého rohu, ale potom se kotouč odrazil do hlediště a rozhodčí museli přerušit hru.
     
    01:00
    Úvod zápasu hodně opatrný, úvodní střelu jsme v první minutě utkání neviděli.
     
    00:28
    Už ale na druhé straně hrací plochy Ondřej Kaše, který z pravého rohu předal kotouč Vermettemu. Anderson zatím zasahovat nemusel.
     
    00:08
    Jako první se kotouče na buly zmocnila Ottawa, která kotouč okamžitě zavezla do útočného pásma.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Už si jen poslechneme hymnu a zápas bude moci začít.
     
    Ještě jednou vítejte u dnešního utkání, začneme zhruba za deset minut.
     
    Úvodní sestavy:

    Anaheim Ducks: R. Miller (Gibson) – Fowler, Manson, Beauchemin, Montour, Jaycob Megna, Bieksa – Rakell, Henrique, Perry – Cogliano, Wagner, Roy – N. Ritchie, Vermette, O. Kaše – Rasmussen, D. Grant, L. Shaw.

    Ottawa Senators: C. Anderson (Condon) – Harpur, E. Karlsson, Phaneuf, Chabot, Oduya, Claesson – B. Ryan, Brassard, Mark Stone – Z. Smith, Duchene, Dzingel – Hoffman, Pageau, Dumont – Pyatt, N. Thompson, Burrows.

    Rozhodčí: Watson, Schlenker – Knorr, Rody.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Vítejte u dnešního utkání National Hockey League. Budeme sledovat souboj týmů z opačných konferencí. Takřka po roce na sebe narazí Anaheim Ducks a Ottawa Senators.
     
    Československá stopa v utkání

    Ondřej Kaše (ANA) (5 + 4)
     
    Předchozí vzájemné utkání

    Týmy se spolu naposledy utkaly před necelým rokem, ještě v rámci loňského ročníku. Ottawa Senators přivítali 23. prosince 2016 na svém ledě Anaheim Ducks a porazili je těsně 2:1 po prodloužení.
     
    ANAHEIM DUCKS

    Ducks na přelomu listopadu a prosince posílili, respektive provedli zajímavou výměnu. Za obránce Samiho Vatanena, kterého poslali do New Jersey, získali protihodnotu v podobě útočníka jménem Adam Henrique, k němu navíc dostali i mladíka Josepha Blandisiho. Na výsledkové listině se ale tenhle přestup zatím výrazně neprojevuje. Anaheim od začátku prosince nevyhrál ani jeden zápas, přestože dvakrát soupeře dotáhl až do samostatných nájezdů. Nejdříve Kačeři padli v trestných stříleních s Nashvillem (2:3 po nájezdech), následně neuspěli ani na ledě Vegas Golden Knights (3:4 po nájezdech). Po třech venkovních kláních mají ale Kaliforňané k dispozici trojici duelů před svými fanoušky, takže mohou nezdary napravit. Nyní Anaheimu patří šestá pozice Pacifické divize, avšak rozestupy mezi jednotlivými mančafty nejsou velké.

    Kanadské bodování Anaheim Ducks má na starosti zkušený Corey Perry (6 + 14), doplňovaný Rickardem Rakellem (8 + 10), Brandonem Montourem (6 + 9) nebo Chrisem Wagnerem (4 + 9).
     
    OTTAWA SENATORS

    Ottawa neprožívá výsledkově dobré období. Od návratu ze Švédska, kde sehrála dvojici zápasů Global Series, prohrává jedno utkání za druhým, což se muselo projevit také na postavení v tabulce Atlantické divize. Kanadskému týmu tam aktuálně náleží třetí nejnižší stupínek se ziskem 24 bodů, hůře už jsou na tom pouze Florid Panthers a trápící se Buffalo Sabres. Senators aspoň dokázali utnout řadu porážek, když na začátku prosince přestříleli v divokém mači New York Islanders 6:5. Ještě předtím ale padli s Montreal Canadiens (1:2), s New York Islanders (1:2), Columbus Blue Jackets (2:5) nebo Washington Capitals. Naposledy neuspěli proti Winnipegu (0:5). Ottawa by nyní potřebovala delší šňůru výher, aby se dostala zpátky na vrchní pozice pořadníků, kde na začátku sezóny pobývala. Nebude to mít ale snadné, pokračuje v tripu po kluzištích soupeřů, po Anaheimu Senátoři vyrazí ještě do San Jose a Buffala. Teprve potom se vrátí domů.

    Kanadské bodování Ottawy vede útočník Mark Stone (14 + 11), který je také nejlepším střelcem týmu. Zdárně ho doplňují Mike Hoffman (9 + 11), Derrick Brassard (6 + 11) nebo zadák Erik Karlsson (1 + 16).
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 04:00.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 24. Henrique (Rakell, Perry), 32. O. Kaše (N. Ritchie, Manson), 59. Henrique (Henrique, Fowler)


    Anaheim Ducks: R. Miller (Gibson) – Fowler, Manson, Beauchemin, Montour, Jaycob Megna, Bieksa – Rakell, Henrique, Perry – Cogliano, Wagner, Roy – N. Ritchie, Vermette, O. Kaše – Rasmussen, D. Grant, L. Shaw.
    Ottawa Senators: C. Anderson (Condon) – Harpur, E. Karlsson, Phaneuf, Chabot, Oduya, Claesson – B. Ryan, Brassard, Mark Stone – Z. Smith, Duchene, Dzingel – Hoffman, Pageau, Dumont – Pyatt, N. Thompson, Burrows.

    Rozhodčí: Watson, Schlenker – Knorr, Rody

    Diváci: 15 890
    ocianews.com