Villarreal – Maccabi Tel Aviv 0:1 (kon.) | Slavia – Astana 0:1 (kon.) | Dynamo Kyjev – Partizan Bělehrad 4:1 (kon.)
Young Boys – Skënderbeu 2:1 (kon.) | Hoffenheim – Ludogorec 1:1 (kon.) | Başakşehir – Braga 2:1 (kon.)
Austria – AEK Atény 0:0 (kon.) | Rijeka – AC Milán 2:0 (kon.) | Atalanta BC – Lyon 1:0 (kon.)
Apollon Limassol – Everton 0:3 (kon.) | Zlín – Lok. Moskva 0:2 (kon.) | Kodaň – Šeriff Tiraspol 2:0 (kon.)
Beer Ševa – Plzeň 0:2 (kon.) | FCSB – Lugano 1:2 (kon.) | CZ Bělehrad – Kolín nad Rýnem 1:0 (kon.)
Arsenal – BATE 6:0 (kon.) | Marseille – Salzburg 0:0 (kon.) | Guimarães – Konyaspor 1:1 (kon.)
Zorja Luhansk – Ath. Bilbao 0:2 (kon.) | Hertha – Östersunds FK 1:1 (kon.) | Waregem – Lazio 3:2 (kon.)
Arnhem – Nice 1:0 (kon.) | Vardar – Rosenborg 1:1 (kon.) | Real Sociedad – Zenit 1:3 (kon.)
konec
Villarreal CF
0:1 (0:0)
Maccabi Tel Aviv
Čtvrtek 07.12.2017, 19:00 • El Madrigal (Villarreal) • Evropská liga • Skupina A
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Evropská liga má na programu poslední skupinové zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Villarreal CF a Maccabi Tel-Aviv FC.
     
    Villarreal CF

    Španělský Villarreal si před posledním skupinovým zápasem zajistil postup a dnešní utkání už nebude tak významné. Žlutá ponorka zatím proplouvá skupinovou fází bez jediné porážky, avšak na kontě má už dvě remízy. Ta první se udála právě na hřišti svého dnešního soupeře, o tu druhou se překvapivě postarala pražská Slavie, která neudržela vedení 2:0. Villarreal se ale může chlubit nejefektivnější útočnou vazbou své skupiny, podobně je na tom i obrana, jenž je společně s tou sešívanou nejméně propustná.
     
    Maccabi Tel-Aviv FC

    Na druhé straně stojí izraelský Maccabi Tel-Aviv, kterému už o nic nejde, neboť doposud získal pouze jediný bod. Maccabi po celou skupinovou fázi předváděl velmi špatné výkony a výsledkem je jediná remíza proti Villarrealu. Tento izraelský tým se bude alespoň vstřelit branku, neboť doposud ještě žádnou nevstřelil a na kontě má nechvalné skóre 0:8. Co se týče domácí soutěže, tam se Maccabi Tel-Aviv momentálně nachází na čtvrtém místě.
     
    Úvodní sestavy:

    Villarreal CF: Barbosa – Antonio Rukavina (C), Montolio, Francisco Torres, Marín – Guerra – R. Soriano, Moya Martínez – Morlanes, Mario González, Poveda Romera.
    Náhradníci: Asenjo – Lozano, Raba, Trigueros, Castaño, Fornals, Martínez García.

    Maccabi Tel-Aviv FC: P. Rajković – Shpungin, Babin, Tibi (C), Davidzada – Dor Peretz, Golasa, Avraham Rikan – Miha, Blackman, Schoenfeld.
    Náhradníci: Lifshitz – Atar, Ben Chaim I, Battocchio, Dasa, Itzhaki, Kjartansson.

    Rozhodčí: Kristoffersen – Sonderby, Rasmussen (všichni Dánsko).
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali hosté, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    3
    Izraelský celek se okamžitě dostal k šestnáctce soupeře, kde ale následovala ztráta. Posléze se svým průnikem neuspěl ani Morlanes.
     
    4
    González si chtěl narazit se Sorianem, druhý jmenovaný ale vyslal příliš prudkou přihrávku. Balón tak doletěl pouze za postranní čáru.
     
    5
    Na opačné straně chtěl Golasa procedit hrací předmět na stojícího Blackmana, velmi dobře ale vystoupil z obranné linie Montolio.
     
    6
    Maccabi Tel-Aviv si vybojoval úvodní standardku zápasu. Centrovaný míč z levé strany našel Babina, jehož hlavička Barbosa raději přizvedl nad branku.
     
    7
    Logicky tak následoval rohový kop, po kterém se na malém vápně utvořil menší zmatek. Nakonec to domácí zvládli a odklidili balón ven z vápna.
     
    8
    Od levé autové čáry vhazoval levý bek Marín, který svým hodem nalezl Soriana. Italský středopolař pouze prodloužil do území soupeře.
     
    9
    Maccabi v úvodu pořádně zlobí. Micha si to namířil po pravém křídle a jeho načechraný centr stačil s vypětím všech sil odvrátit tuším, že Torres.
     
    10
    Morlanes dlouho operoval ve středu hřiště, načež poslal balón na Soriana. Jeho kolega zkoušel z první vysunout Gonzáleze, což se nepovedlo.
     
    11
    Žlutá ponorka se konečně dostala na delší časový úsek k míči, stále je to ale daleko od soupeřovy šestnáctky. Domácí to nyní zkouší po pravé straně.
     
    12
    Už, už to vypadalo, že mladičký Morlanes se dostane až do vápna, na poslední chvíli mu ale vystavil stopku Tibi. Villarreal ale zůstává u balónu.
     
    13
    Centr z kopačky Davidazady skončil pouze v náruči připraveného Barbosy, jeho kolegové ale rychle přišli o balón. Nakonec sám brankář musel znovu zasahovat.
     
    14
    González byl těsně před pokutovým územím poslán k zemi a hlavní sudí nařizuje volný kop z hranice šestnáctky. Navíc žlutý kartónek pro Tibiho.
     
    15
    Rozehrávka ale nebyla vůbec povedená. Míč si totiž postavil González, jehož skákavý balón narazil hned na prvního bránícího hráče.
     
    16
    Fotbalisté izraelského celku nyní uklidňují rozháranou pasáž utkání a momentálně k vidění poklidná kombinace na vlastní polovině.
     
    17
    Ani o minutu později tomu není jinak. Hosté se nikam netlačí a spíše trpělivě hledají skulinku v obraně, tu se zatím nepodařilo najít.
     
    18
    Po delší době se dostal k míči také brankář Barbosa, jenž se neprezentoval zrovna přesvědčivým odkopu. Svůj výkop totiž nasměroval ven z hrací plochy.
     
    19
    Schoenfeld obdržel přihrávku do běhu, proti napadajícímu Torresovi ale neměl šanci na kloudnější zakončení. Rána byla nakonec sražena.
     
    20
    Máme tu tuším, první střelecký pokus domácích fotbalistů. O ten se postaral Ital Soriano, který ale mířil zhruba tři metry vedle tyče.
     
    21
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, která zatím nabízí velice vyrovnanou podívanou. Nicméně, žádnou velkou šanci jsme zatím neviděli.
     
    25
    Nejdříve Davidzada nepustil razantní přihrávku za svá záda, posléze zkoušel Morlanes vybídnout Romeru, ten se k míči ale nedostal.
     
    26
    Stále ta samá písnička. Ani jeden z celků se nikam nežene a současná situace na trávníku určitě uspala nejednoho fanouška.
     
    27
    I čtyřlenná obrana Villarrealu si několikrát vyměnila balón a stále nemůže najít mezeru na hřišti. Faktem je, že soupeř skvěle vyplňuje prostor.
     
    28
    Zdálo se, že si to Soriano namíří napříč pokutovým územím, nakonec tomu bylo úplně jinak. Domácí záložník nahrál vedle stojícímu Chucovi.
     
    29
    Pro autové vhazování si sebíhal Schoenfeld, proti kterému pracoval příliš agresivně Montolio. Vše uviděl hlavní arbitr a odpískal nedovolený zákrok.
     
    30
    Vracejícímu se Marínovi se podařilo odstavit od balónu Schoenfelda a pro svůj celek tak vybojoval autové vhazování. To zřejmě provede tentýž hráč.
     
    31
    Píšťalka dánského sudího opět v akci. Tentokráte byl spáchán faul na aktivního Soriano, mezitím žlutá ponorka rychlé rozehrála.
     
    32
    Romera přihrál staticky pracujícímu Soriano, který svého kolegu ignoroval a následně se pokusil o střelu z otočky. Ta byla velmi slabá a Rajkovič nemusel vůbec zasahovat.
     
    33
    Na opačné straně byl přízemní centr sražen k volnému Rikanovi, kterého stačil zablokovat jeden z protihráčů. Rohový kop pro Maccabi Tel-Aviv.
     
    33
    Žlutou kartu dostává Dor Peretz (Maccabi Tel-Aviv FC).
     
    34
    Skákající nabídka doskákala k Tibimu, jenž jen trochu šťouchl do balónu. Právě touto přihrávkou ale vystavil svého spoluhráče do ofsajdu.
     
    35
    Konečně aspoň nějaká práce pro Barbosu. Argentinský brankář si počíhal na slabou hlavičku Golasa. Hra se v tuto chvíli přelévá ze strany na stranu.
    35. Golasova slabá hlavička.
     
    39
    Hostující Peretz se vydal k šestnáctce, kde udeřil do balónu. Jeho pumelenice měla správný směr, avšak narazila pouze do nohy soupeře.
     
    40
    Na opačné straně velmi dobře "zalepil" těžkou přihrávku Romera, vracející se Micha mu ale odkopl balón za čáru. Domácí tak budou vhazovat.
     
    41
    González měl za pokutovým územím spoustu času na přesný projektil, svůj pokus ale stočil daleko od branky. Z toho se daleko vytěžit daleko více.
     
    42
    Babin zkoušel přenést hru z vlastní poloviny na Davidzadu, před kterým včas zasáhl Chuca. Žlutá ponorka si následně vybojovala také rohový kop.
     
    43
    Rozehrávky se chopil právě záložník Chuca, jehož centr byl prachbídný. Na přední tyči byl zcela osamocen Micha, který odklidil balón do bezpečí.
     
    44
    Ještě před hvizdem sudího se do balónu položil Chuca, jehož pohotová střela nebyla vůbec špatná. I tak vystoupala vysoko nad břevno.
     
    45
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Máme za sebou první poločas, který nejen, že nenabídl žádnou branku, ale navíc byl velmi nezáživný. Oba celky nepředváděli zrovna úchvatnou podívanou a stav je tak po zásluze bezbrankový.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož rozehrávku si vzali na starost tentokráte domácí hráči. Ti budou hrát pro změnu zleva doprava.
     
    48
    Žlutá ponorka vstoupila do druhého poločasu o dost aktivněji a momentálně se hosté pouze brání. Domácí momentálně vhazují u levé postranní čáry.
     
    49
    Chuca chtěl narazit naběhnuvšímu Sorianovi, před kterým odehrál balón za čáru DavidZada. Domácí Rukavina okamžitě hodil míč zpět do hry.
     
    50
    Kulatý nesmysl je v tuto chvíli v moci domácích zadáků, kteří evidentně chtějí zrychlit hru. Míč putuje z nohy na nohu.
     
    51
    Obrovská šance Villarrealu! Chuca poslal napříč šestnáctkou prudký centr, na který si seběhl González, který prázdnou svatyni trestuhodně přestřelil.
    51. González spálil velkou šanci.
     
    52
    Poprvé to zkusili také fotbalisté izraelského týmu. Velmi pohotový pokus vyprodukoval Micha, který zamířil pouze do rukavic Barbosy.
     
    53
    Davidzada měl na levém křídle spousta volného prostoru, načež se ale raději odhodlal k přihrávce zpět na půlící čáru.
     
    54
    Rikan to přehnal s agresivitou a při snaze o zisk míče zatáhl za dres Montolia. Hlavní sudí byl celé situaci velmi blízko a faul musel odpískat.
     
    55
    To je velká škoda. Aktivní Romera si narazil s Chucou, načež první jmenovaný nezvládl zpracovat narážečku. V opačném případě by stál sám proti brankáři.
     
    56
    Další průniková přihrávka tentokráte mířila na Gonzáleze, kterého ale dokázal zastavit Babin. I tak bude následovat rohový kop pro španělský celek.
     
    57
    Tradiční exekutor Chuca rozehrál nakrátko, následně ale jeden z domácích úplně přepálil prostor, kde se pohybovala početná skupinka v žlutých dresech.
     
    58
    Hra se přelévá z jedné strany na druhou. Na druhé straně si pro dalekonosný balón seběhl Schoenfeld, jehož nabídka před branku skončila v zámezí.
     
    59
    Hodně podezřelý zákrok předvedl domácí Marín, ktrý svalil k zemi Blackmana. Píšťalka ale zůstává němá, pokutový kop se tak nepíská.
     
    60
    Iniciativu utkání nyní přebrali hosté, kteří začínají vystrkovat růžky. Naopak hráči žluté ponorky začínají být příliš pasivní.
     
    60
    Maccabi Tel-Aviv právě vstřelil branku!
    Tak pozor, hosté se totiž dostávají do vedení! Obrana domácího celku úplně zapomněla na NICKA BLACKMANA, který tváři v tvář Barbosovi zamířil chladnokrevně kolem brankáře.
    60. Nick BLACKMAN - 0:1
     
    61
    Utkání tak rázem dostává úplně jiný náboj. Domácí jednoznačně musí zvýšit aktivitu, neboť dosavadním způsobem to rozhodně nepůjde.
     
    62
    Střídání v týmu Villarreal CF: ze hřiště odchází Roberto Soriano, přichází Pedro Martínez García.
     
    63
    Hosté zahrávali další standardní situaci, která se po několika odrazech přeci jenom dostala ven ze šestnáctky. Posléze si pro padající balón vyskočil Barbosa.
     
    64
    González se hezky obtočil s míčem, k hezké finese ale nepřidal přesnou přihrávku. Tibi se rychle zbavil balónu a momentálně opět hrají domácí.
     
    69
    Rikan se chopil dalšího volného kopu, který poslal přímo na hlavu Tibiho. Jeho hlavička z těžkého prostoru letěla přímo do Barbosy.
     
    70
    Na opačné straně se kolem postranní čáry prodíral Martinez, jeho záměr mu ale překazil Spungin. Domácí hráči budou alespoň vhazovat.
     
    71
    "Plácanou" u pokutového území Maccabi vyřešil až Tibi dalekonosným odkopem až na druhou stranu. Tam v tuto chvíli rozjíždí domácí hráči další útok.
     
    72
    Střídání v týmu Maccabi Tel-Aviv FC: ze hřiště odchází Dor Miha, přichází Eli Dasa.
     
    73
    Morlanes chtěl narazit naběhnuvšímu Romerovi, přihrávku ale zastavila početná obrana soupeře. Ten v poslední minutech soustředí spíše na defenzívu.
     
    74
    Doposud jediný střelec dnešního utkání se obtáčel s kulatým nesmyslem, načež do něj tvrdě zajel Montolio. I v tomto případě je pochopitelně pískáno.
     
    75
    Málem to bylo o dvě branky! Obrana Villarrealu opět nebyla důrazná a Rikan měl na otočku příliš prostoru. Následná přízemní rána skončila těsně vedle.
    75. Rikan mířil těsně vedle.
     
    76
    Střídání v týmu Villarreal CF: ze hřiště odchází Manu Morlanes, přichází Sergi Lozano.
     
    77
    Hodně mladé řady žluté ponorky stále tápou. Útočné manévry jsou bez nápadu a hosté se tak v poklidu brání ofenzivním nájezdům.
     
    78
    Ve druhém poločase celkem nenápadný González se chtěl připoměnout obhazovačou kolem soupeře. Ta byla příliš razantní a skončila až u Rajkoviče.
     
    79
    Před malým momentem se k míči dostal také Barbosa, který místo odkopu od branky zvolil krátkou přihrávku do strany.
     
    80
    Torres přenesl těžiště hry na pravou stranu na Rukavinu, který na nic nečekal a okamžitě prodloužil na Guerru. Domácí středopolař byl faulován.
     
    81
    Ani další centrovaný míč nenašel nikoho ve žlutých dresech, následně se neujala ani další Chucova snaha o přízemní nabídku.
     
    82
    Střídání v týmu Villarreal CF: ze hřiště odchází Ramiro Guerra, přichází Daniel Raba.
     
    83
    Konečně se Montolio pokusil o kolmici za obranu, kam si sebíhal Romera. Rychlejší nohy ale měl Babin, který byl u hracího předmětu dříve.
     
    83
    Střídání v týmu Maccabi Tel-Aviv FC: ze hřiště odchází Avraham Rikan, přichází Christian Battocchio.
     
    84
    Stále ta samá písnička. Domácí hráči se povětšinu času pokouší o centru do šestnáctky, ty ale v dnešním utkání nepřináší kýžený úspěch.
     
    85
    Střídající Raba sice uzmul balón, posléze mu ale příliš uskočil a skončil u protihráče. Domácí hráč následně musel takticky faulovat.
     
    86
    Raba přinesl na hřiště větší aktivitu. Mladičký Španěl opět operoval u pravé postranní čáry, kde ho ale čistě odzbrojil Davidzada.
     
    87
    Maccabi Tel-Aviv se už nikam moc nežene a ihned po zisku míče odkopává balón na opačnou stranu. Jednobrankový náskok se zdá být dostačující.
     
    88
    Po luxusní akci domácích hráčů zakončoval z ideální pozice Romera, jeho rána z první ale minula vzdálenější roh o pořádný kus.
     
    89
    Střídání v týmu Maccabi Tel-Aviv FC: ze hřiště odchází Nick Blackman, přichází Eliran Atar.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o čtyři minuty.
     
    90+2
    Hosté podnikli rychlý protiútok, který nakonec vzal na sebe střídající Atar. Jeho technická střela mířila ke vzdálenější tyči, nakonec jí těsně minula.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Pozměněná sestava Villarrealu si v posledním skupinovém zápase neporadil s izraelským Maccabi Tel-Aviv, který tak bere všechny tři body. Nutno dodat, že jsme sledovali nezáživný zápas, který sice nabídl několik gólovek, nicméně to bylo ze zápasu vše. Mladíci v domácí sestavě si tak zkusili zápas na té nejvyšší možné úrovní, leč neúspěšně. (20:50:39)

    David Suchý

    Branky: 60. Blackman (Miha)

    Karty:   14. Tibi (MTA), 33. Dor Peretz (MTA)


    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 0:7. Střely mimo: 8:5. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 11:10.
    Villarreal CF: Barbosa – Antonio Rukavina (C), Montolio, Francisco Torres, Marín – Guerra (82. Raba) – R. Soriano (62. Martínez García), Moya Martínez – Morlanes (76. Lozano), Mario González, Poveda Romera.
    Náhradníci: Asenjo – Lozano, Raba, Trigueros, Castaño, Fornals, Martínez García.

    Maccabi Tel Aviv: P. Rajković – Shpungin, Babin, Tibi (C), Davidzada – Dor Peretz, Golasa, Avraham Rikan (83. Battocchio) – Miha (72. Dasa), Blackman (89. Atar), Schoenfeld.
    Náhradníci: Lifshitz – Atar, Ben Chaim I, Battocchio, Dasa, Itzhaki, Kjartansson.

    Rozhodčí: Kristoffersen – Sonderby, Rasmussen (všichni Dánsko)
    bahis siteleri