Kvalifikace ZOH (ženy): Dánsko - Česko 5:9 (kon.) | Kvalifikace ZOH (muži): Rusko - Česko 5:7 (kon.)
Kvalifikace ZOH (ženy): Česko - Finsko 11:5 (kon.)
konec
Kvalifikace ZOH (ženy): Česko - Finsko

11:5

(0:2, 2:0, 0:1, 3:0, 1:0, 0:1, 2:0, 0:1, 3:0, X:X)

Čtvrtek 07.12.2017, 19:00 • Hala Košutka, Plzeň • Curling
Předzápasové kurzy
     
    9
    Anna Kubešková se raduje, zahrála přesně to, co potřebovala! Finský kámen je pryč, její hozený sice také, ale i tak český tým získává z tohoto endu tři body a předčasně ukončuje zápas!
     
    9
    Finské metařky přemetly kámen své skipky, ten je odkrytý a výrazně vzadu, takže pro Kubeškovou poměrně snadná práce k zisku 4 bodů! Stačí udržet nervy na uzdě!
     
    9
    Kubešková to zvládla a navíc vlastním kamenem zůstala v kruzích! Tam jsou nyní tři české kameny, žádný finský a Kausteová musí zahrát něco dokonale přesného, nebo zápas pravděpodobně končí!
     
    9
    Finky se samy vyřazují ze hry o naději na zdramatizování zápasu, protože Juhászová hodila příliš krátký kámen, který se do hry vůbec nedostal!
     
    8
    Kausteová to zvládla, nepřipustila české body proti a vynucenou jedničkou snižuje na 8:5. Český tým má vše ve vlastních rukou.
     
    7
    Český kámen v měření porazil finský a z tohoto endu má tým Anny Kubeškové dva body! Vítězství v tomto zápase je blízko!
     
    7
    Perfektní hit and stay z ruky Kubeškové! Určitě česká jednička, o případném dalším bodu rozhodne měření dalších dvou kamenů.
     
    6
    Kausteová tentokrát udržela nervy a chybu neudělala. Vyrazila nejlepší český kámen a nahradila ho svým. Český tým donutil Finky do zahrání jedničky, stále vede a navíc bude mít výhodu.
     
    5
    Kausteová nedokázala posunout vlastní kámen poblíž středu do nejlepší pozice, ve které zůstal kámen český a tým Anny Kubeškové poprvé v zápase krade bod proti výhodě posledního kamene! Češky vedou 6:3!
     
    4
    Tak se také stalo, Kubešková chybu neudělala a výborně sehraný čtvrtý end český tým odměňuje ziskem tří bodů!
     
    3
    Jenže Kausteová dvojku nezískává! Poslala kámen velmi pomalu, metařky ho nedokázaly domést před český kámen na začátku kruhů a Finsko z tohoto endu má pouze jeden bod!
     
    2
    Kubešková chybu neudělala, vyráží fisnký kámen na středu kruhů, nechala tam svůj, což s dalším českým kamenem v pravé části kruhů znamená dva body pro Češky a vyrovnání skóre!
     
    1
    Kausteová přesto zaútočila na zisk trojky, ale finský kámen před kruhy dovnitř nepostrčila. Finsko boduje i tak za dva a začíná zápas vcelku dobře.

    Libor Štěpán

    SESTAVY
    Česko
    Skip: Anna Kubešková
    Viceskip: Alžběta Baudyšová
    Second: Tereza Plíšková
    Lead: Klára Svatoňová

    Finsko
    Skip: Oona Kausteová
    Viceskip: Eszter Juhászová
    Second: Maija Salmiovirtová
    Lead: Lotta Immonenová
    thejrc.org