Kometa Brno – Mladá Boleslav 5:3 (kon.) | Zlín – Vítkovice 4:5 (po pr.) | Kladno – K. Vary 4:3 (kon.)
Olomouc – Třinec 1:4 (kon.) | Mountfield HK – Sparta 4:1 (kon.) | Č. Budějovice – Chomutov 2:6 (kon.)
konec
HC Motor České Budějovice
2:6 (1:2, 1:1, 0:3)
Piráti Chomutov
Pátek 08.12.2017, 18:15 • Budvar aréna • DHL Extraliga juniorů • 23. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:15.
     
    HC Motor České Budějovice:

    Juniorka Motoru nabrala v posledních třech utkáních velmi dobrou formu. Zvítězila jak na ledě Kladna a Karlových Varů, tak také v Budvar aréně proti Liberci. Díky těmto příznivým výkonům se Českobudějovičtí dostali z vyrovnaného středu tabulky až na místo šesté. A pokud by se jim podařilo zvítězit za tři body i proti Chomutovu, tak by se svěřenci Ladislava Koldy a Martina Štrby mohli bodově dotáhnout na třetí pozici.

    Kanadskému bodování Motoru vede Milan Dančišin s jednadvaceti body. O dva body zpět je poté Miroslav Tejko. Z obranných řad poté vyčnívá se skvělými patnácti body Stanislav Dosek.
     
    Piráti Chomutov:

    Piráti čeká před domácím trojbojem ještě jedno venkovní utkání, a to na ledě Českých Budějovic. Chomutovští se nachází také ještě ve středu tabulky, konkrétně jsou s třiceti body na desátém místě.

    V juniorském týmu Chomutova má nejvíce zapsaných kanadských bodů útočník Jakub Köver. Severočeskou svatyní hájí Dominik Pavlát, který odchytal čtrnáct zápasů. V nich si připsal 2,27 průměr inkasované branky na zápas. Jeho procentuální úspěšnost zákroků se prozatím zastavila na 93,04 procentech.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:34
    Jako první šli do útoku domácí hokejisté. Nakonec z první útočné akce celého zápasu nic není.
     
    01:03
    Milan Dančišin napadal rozehrávku v pásmu hostujícího týmu, ovšem neúspěšně. Před domácí klec tak jdou Chomutovští.
     
    01:48
    Daniel Novák vystřelil už od ze středního pásma. S jeho pokusem ale nemohl mít Březina výraznější problém.
     
    02:54
    Petr Chlán zkoušel vybojovat kotouč před Březinou, nicméně neuspěl. Přesto se ale Motor ze svého pásma nemůže dostat.
     
    03:27
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Dosek – 2 min., podražení).
     
    04:38
    První přesilovka Chomutovu nenabídla nic zajímavějšího. Motor se zatím brání vcelku dobře.
     
    05:27
    Stanislav Dosek se vrací na ledovou plochu, což znamená, že první oslabení zvládl Motor dobře. Dokonce se držel velmi dlouhou dobu i v útočném pásmu.
     
    06:11
    Piráti právě vstřelili branku!
    Početní výhoda sice Pirátům nevyšla, přesto jdou ale do vedení jako první! Jakub Veselý vyslal do útočného pásma PETRA CHLÁNA, který svou střelou zamířil přesně pod víko! Trefil ještě tyčku, od které se kotouč nakonec odráží za Březinova záda! Asistence: Jakub Veselý.
     
    07:18
    Střela Daniela Nováka od modré čáry nebyl vůbec špatná. Měla potřebnou razanci, zamířila ale jen mimo pravou tyč Březinovy branky.
     
    08:07
    Martin Tůma se pokoušel ohrozit domácí klec. Jeho pokus z blízkosti branky se ale zastavil jen o domácího obránce, který se stihl vrátit.
     
    08:34
    Na druhé straně pálí Lukáš Prášek z většího úhlu. Mířil k bližší tyči, kde byl ale připravený hostující gólman, jenž včas zaklekl.
     
    09:42
    Radek Rolínek to vymyslel parádně! Dostal pas na pravý kruh, odkud ještě hledal před brankou lépe stojícího Michala Bláhu, který ale na poslední chvíli promáchl.
     
    10:12
    Téměř vzápětí po vhazování pálí Ondřej Kachyňa od modré čáry. Jeho táhlý pokus ale v klidu ukrývá Pavlát v lapačce.
     
    10:43
    Přečíslení dva na jednoho ze strany Pirátů mělo skončit zakončením Daniela Šilaře. K němu ale přihrávka před branku nedošla, tím pádem přečíslení nekončí úspěchem.
     
    11:08
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Matys – 2 min., podražení).
     
    11:45
    Tomáš Hajič zkoušel pohlednou kombinaci Pirátů vyšperkovat pohlednou přihrávkou z křídla, kterou posílal před branku na svého spoluhráče. Pas ale neprošel.
     
    12:54
    Z větší vzdálenosti zkoušel vypálit Daniel Novák, jenž svou střelu poslal jen do prvního clonícího obránce.
     
    13:25
    Piráti právě vstřelili branku!
    Další gól v síti domácího mužstva je tu! Pár sekund po vypršení se opět prosazují Piráti. Tom Polák našel v útočné třetině PETRA CHLÁNA, jenž svou střelou překonává Březinu, který byl v pokleku, a posílá hosty do dvoubrankového vedení! Asistence: Tom Polák.
     
    14:15
    Jiří Kopic přejel modrou čáru a vzápětí dostal přihrávku. Z prvního doteku vystřelil, ale Březina jeho pokus vykopl do rohu ledové plochy včas.
     
    15:44
    Přes střední pásmo zkoušel svého spoluhráče najít Martin Hřebíček. Jeho parťák ale přebral přihrávku už za modrou čáru a čárový sudí je tak nucen pískat postavení mimo hru.
     
    16:23
    Tomáš Adámek se zkoušel proháčkovat až před Březinovu branku, nakonec mu ale kotouč sjel z čepele. Domácí brankář se tedy nemusí vzrušovat.
     
    17:01
    Jakub Doktor pálil z pravého kruhu. Jeho střelu Pavlát dokázal vytěsnit mimo nebezpečí. Zákrok to ale nebyl vůbec jistý, nejprve si totiž myslel, že střelu dokázal lapit.
     
    17:11
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (A. Novák – 2 min., faul kolenem).
     
    17:24
    Stanislav Dosek nezpracoval na modré čáře přihrávku úplně ideálně. Motor tak přichází o útočné pásma, do kterého se nyní bude muset opět dostávat.
     
    17:58
    Na další střelu od modré čáry Dominik Pavlát po celou dobu jejího letu viděl, a proto kotouč bez problému uschovává ve výstroji.
     
    18:17
    Na modré čáře opět operoval Stanislav Dosek, který vypálil z prvního doteku. Jeho pokus sice nebyl špatný, ale Březina jej vykopává svým betonem.
     
    18:55
    Michal Bláha velmi dobrou přihrávkou zpoza branky zkoušel najít některého ze spřízněných hráčů před ní. To se mu nakonec nepovedlo, u puku jsou nyní Piráti.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta úvodního dějství zápasu.
     
    19:16
    Proti střele Vojtěcha Doktora moc práce Dominik Pavlát neměl. Stačilo mu jen přesně nastavit lapačku.
     
    19:47
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    A máme tady první branku, ze které se mohou radovat i domácí příznivci! Martin Beránek se parádně protlačil před branku, čímž na sebe natáhl bránící hráče. Poté poslal přihrávku na hůl volného MILANA DANČIŠINA, na kterého již čekala odkrytá klec! Asistence: Martin Beránek.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:49
    První kombinace domácím nevyšla úplně podle představ. Milan Dančišin dokázal uzmout soupeři kotouč v rohu kluziště, nic víc z této akce ale nebylo.
     
    21:43
    Ondřej Šišolák nejdříve posílal přihrávku na vzdálenější tyč, kam ale neprošla. Poté zkoušel poslat puk ještě na brankoviště, ale taktéž neúspěšně.
     
    23:00
    Lukáš Prášek se ocitl až na modré čáře, odkud vystřelil táhlou střelou z forhendu. Jeho pokus ještě tečoval některý z hráčů Motoru před brankou, nicméně Pavlát byl připraven a puk dokázal pokrýt.
     
    23:28
    Vojtěch Doktor přebruslil protihráče a zakázané uvolnění se tedy píská. Hra se přesune před Pavlátovu levici.
     
    24:20
    Piráti vyslali střelu na branku z velkého úhlu, proti níž byl ale Březina dobře postaven a neměl problém zneškodnit ji.
     
    25:19
    Jakub Köver dostal velmi dobrou přihrávku na modrou čáru a vydal se do samostatného úniku. Ten ale přerušuje až čárový sudí svým hvizdem pro ofsajdové postavení!
     
    25:57
    Lukáš Matys dokázal vybojovat kotouč proti dvěma protihráčům. Jeho následná střela z nulového úhlu šla ale přesně k tyčce, kde byl také připravený Dominik Pavlát.
     
    26:12
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Adámek – 2 min., hákování).
     
    26:43
    Pořádnou dělovku ze své hole vyslal z pravého kruhu Martin Beránek. Jeho pokus z prvního doteku ale zaduněl jen o zadní mantinel.
     
    27:39
    Martin Hřebíček si sjížděl před branku velmi nebezpečně, ale domácí obránce se s ním stáhl včas vrátit a zablokovat mu hůl.
     
    29:20
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Domácí tým stahuje dvougólové manko, máme vyrovnáno! JONÁŠ KRONUS se dostal ke kotouči hned před brankou soupeře, načež v rychlosti usměrnil puk až za Pavlátova záda! Ten jen zůstává nevěřícně stát. Bez asistence.
     
    30:15
    Ondřej Kachyňa si vysloužil za svou akci potlesk od ochozu Budvar arény! Proti dvěma obráncům hostů se skvěle proháčkoval až před Pavláta, na kterého vysílá pozemní střelu. Právě hostující brankář Kachyňu vybruslil a kotouč schoval pod svou rukavicí.
     
    30:34
    Skóre mohlo být rázem poprvé v zápase příznivé! Stanislav Dosek si na modré čáře našel prostor ke střele a vypálil ze zápěstí. Jeho pokus se odrazil od tyčky do Pavlátových zad, nakonec kotouč ale až za brankovou čárou nekončí! Nyní stálo při Pirátech všechno štěstí!
     
    30:55
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Prášek – 2 min., sekání + 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Kopic – 2 min., hrubost + 2 min., hrubost).
     
    32:20
    O průnik do útočného pásma se pokusil Ondřej Kachyňa, nicméně čárový sudí píská ofsajd.
     
    32:34
    Domácí brankář skončil ve vlastní brance po nájezdu jednoho z protihráčů. Poté se strhla menší potyčka, kterou ale sudí dále nepřipouští.
     
    32:34
    Martin Březina po ataku není ve stavu, kdy by mohl pokračovat. Na ledovou plochu tak míří David Němec, který převezme za Březinu místo.
     
    32:44
    Martin Polák zastínil Davidu Němcovi výhled a pro nově příchozího domácího brankáře to nebyl vůbec lehký zákrok hned na rozehřátí. Nakonec ale kotouč vyráží.
     
    33:49
    Motor si dokázal vytvořit solidní tlak, nakonec ale jeho další kombinace končí jen přesným zákrokem Dominik Pavláta.
     
    34:16
    Po několikáté v tomto zápasu se ke střele dostal Stanislav Dosek z velké vzdálenosti. Jeho pokus ale mezi tři tyče neprošel, zastavil se totiž jen o chumel hráčů clonících před brankou.
     
    35:48
    Jan Bárta si hezky pohrál s kotoučem a vyvezl ho až do útočné třetiny. Tam ale inkasuje hit a o puk přichází. Na druhou stranu tak pádí Piráti.
     
    36:57
    Jakub Köver dostával kotouč do příhodné pozice, jenže mu byl na poslední chvíli vypíchnut. Jasná gólová šance se tím pádem nekoná.
     
    37:55
    Ve větší permanenci nyní musí být obrana Motoru. Svůj výkon zlepšili Piráti, kteří se snaží usadit se v útočné třetině.
     
    39:01
    Piráti právě vstřelili branku!
    Necelou minutu před koncem prostředního dějství jdou Piráti opět do vedení! Máme tu hattrick! Ten vstřelil po ideální přihrávce před branku z hole Toma Poláka opět PETR CHLÁN. Svou střelou z první umístil přesně mezi Němcovy betony. Asistence: Tom Polák.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    41:42
    Martin Beránek dokázal zachytit kotouč včas a odpálil ho k Pavlátově brance. Motor tak může zkusit vybojovat pásmo.
     
    42:50
    Chlán dokázal vybojovat kotouč u hrazení, ale jen rukou. Rozhodčí je tak nucen pískat přihrávku rukou. Bude se vhazovat v neutrálním pásmu.
     
    43:18
    Motor se nakonec dokázal probít přes útočnou modrou čáru a vybojoval si i šanci. Střelu z kruhu ale Dominik Pavlát kryje.
     
    44:22
    Dominik Danov zkoušel převzít přihrávku a kotouč vyvézt z vlastního obranného pásma. To se mu nepodařilo, protože upadl a puk ztratil.
     
    45:14
    Milan Dančišin nebyl daleko od vyrovnávacího gólu. Trefil přihrávku, která na něj šla, hned z prvního doteku, nicméně Pavlát se přemístil a střelu vyrazil.
     
    46:35
    Se střelou ze středního pásma nemá David Němec žádný problém. Kotouč vyráží ke svému spoluhráči, který s ním pádí na druhou stranu kluziště.
     
    47:32
    Po střele jednoho z českobudějovických hráčů nastala před brankovištěm Pavláta menší skrumáž, kterou nakonec chomutovský strážce svatyně dokázal vyřešit.
     
    47:32
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Dančišin – 2 min., sekání).
     
    48:24
    V přesilové hře se zatím Pirátům nedaří usadit se v útočném pásmu Motoru. Ten se prozatím dobře brání a kotouč opět vyhazuje.
     
    49:32
    Pirátům se tato početní výhoda opravdu příliš nevyvedla. Milan Dančišin se vrací zpět na ledovou plochu.
     
    50:15
    Ve středním pásmu sáhl do přihrávky dnešní autor hattricku, Petr Chlán, a srazil kotouč mimo hrací plochu. Následuje vhazování v neutrálním pásmu.
     
    51:44
    Jonáš Kronus hledal v útočném pásmu z křídla najíždějícího spoluhráče. Přihrávka se mu ale vůbec nepodařila. Dokonce s ní vyhnal Motor z útočného pásma.
     
    52:52
    Jakub Kleiner vyslal od modré čáry pořádnou ránu. Němec si pro ní zkoušel vyjet a schovat ji v lapačce, nicméně neúspěšně. Kotouč nakonec zaduněl jen o zadní mantinel.
     
    54:09
    Piráti právě vstřelili branku!
    Je tu čtvrtý gól a sním se také snižují gólové šance aspoň na minimální bodový zisk z tohoto zápasu pro Českobudějické. Ondřej Šišolák našel přihrávkou JAKUBA KÖVERA, který dokázal vsítit do českobudějovické klece další branku. Asistence: Ondřej Šišolák.
     
    54:48
    Jonáš Kronus nabral dobrou rychlost a v přečíslení tři na dva zvolil střelu. Forhendem zamířil z křídla na vzdálenější tyč, ale Dominik Pavlát dokázal svou vyrážečkou zareagovat včas.
     
    55:50
    Mohlo to být o tři branky! Tom Polák se ujal kotouč a byl s ním ve střelecké pozici nikým nehlídán v prostoru mezi kruhy. Němec ho ale vybruslil a Polákovu střelu dokázal ukrýt v klíně.
     
    55:54
    Piráti právě vstřelili branku!
    Polák sice před chvíli svou velkou šanci neproměnil, přesto jdou Piráti do tříbrankového vedení. Svůj první přesný zásah v tomto utkání si připisuje také MARTIN HŘEBÍČEK, jenž překvapil Davida Němce. Asistence: Ondřej Šišolák.
     
    57:20
    Milan Dančišin přenechal v útočném pásmu Motoru kotouč najíždějícímu Matěji Tomanovi, který střílel z pohledu brankáře z pravého kruhu. Zřejmě zkoušel ohrozit horní levý růžek Pavlátovy branky, ale přestřelil.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny. A pravděpodobně také celého zápasu.
     
    58:46
    Piráti právě vstřelili branku!
    Nakonec jsou to opět Piráti, kdo přidává další přesnou trefu. Přečíslení tři na jednoho řídil TOMÁŠ HAJIČ, který poslal přihrávku na Daniela Šilara, jenž mu ji vrátil a Hajič tak střílel téměř do prázdné branky. Asistence: Daniel Šilar.
     
    Konec zápasu. (20:24:42)

    Adam Pavlíček

    Branky a nahrávky: 20. Dančišin (Beránek), 30. Kronus – 7. Chlán (Veselý), 14. Chlán (Polák), 40. Chlán (Polák), 55. Köver (Šišolák), 56. Hřebíček (Šišolák), 59. Hajič (Šilar)


    HC Motor České Budějovice: Březina (Němec) – Grauer, Kachyňa, Rákosník, Doktor, Dosek, Dudáček – Rolínek, Matys, J. Doktor, Bláha, Prášek, Kaisler, Kronus, Dančišin, Toman, Bárta, Beránek, Kouba
    Piráti Chomutov: Pavlát (Běhula) – Kopic, Kleiner, D. Novák, A. Novák, Procházka, Hajič – Köver, Danov, Polák, Hřebíček, Chlan, Kulich, Tůma, Veselý, Šeliga, Šišolák, Šilar, Adámek

    Rozhodčí: Valenta – Šperl, Jílek
    bahis siteleri