Olomouc – Havířov 2:1 (kon.) | Č. Budějovice – Zlín 3:1 (kon.) | HC Plzeň – Jihlava 2:1 (kon.)
Liberec – Kladno 4:3 (kon.) | Letňany – Třinec 2:6 (kon.) | Sparta – Slavia 2:1 (1:0 po s.n.)
Vsetín – Warriors Brno 5:0 (kon.) | K. Vary – Kometa Brno 4:2 (kon.) | Havlíčkův Brod – HC Litvínov 3:9 (kon.)
Žďár n/S – Chomutov 5:3 (kon.)
konec
HC Olomouc
2:1 (1:1, 0:0, 1:0)
AZ Havířov
Pátek 08.12.2017, 14:00 • Zimní stadion Olomouc (kapacita: 5500 míst) • Extraliga staršího dorostu • O umístění
Partner:
     
    58:33
    Havířovský trenérský štáb si vyžádal oddechový čas!
     
    53:42
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Ve chvíli, kdy na hřišti probíhal jeden brejk za druhým, se Hanáci přece jen dočkali dlouho vytouže branky. Po akci vedené po levém křídle dokázala přihrávka Rutara zmást obranu Havířova, která si tudíž nepohlídala DAVIDA KALAČE. Jeho rána byla rychlejší než přesun Dufka po brankové čáře. Asistence: Adam Rutar, David Štefka.
     
    46:53
    AZ jde znovu do čtyř mužů, v tut chvíli je totiž vylučován Ernest Bochnak (HAV), jenž si připsal faul kolenem.
     
    46:25
    Bochnakova tečovaná rána měla gólové parametry, jenomže nakonec zvláštně odskákala mimo bránu. Hanáci si tak mohou pro tuto chvíli oddechnout.
     
    42:21
    Indrákova rána asi hosty pořádně vystrašila, neboť puk se ještě otřel o kalhoty Ševečka. Rána ovšem nakonec do branky jen tak tak nezamířila. Dufek tudíž mohl zůstat relativně v klidu.
     
    41:39
    Havířov čeká další oslabení, Josef Uhlíř (HAV) si totiž pomohl v souboji s Hlaváčem až příliš okatě hokejkou.
     
    38:01
    Michal Dufe už je schopen znovu chytat, Marek Štipčák si tak po dvaceti sekundách znovu bude úžívat pohody na střídačce.
     
    37:41
    Havířov nyní musí přistoupit k nepříjemnému kroku, Michal Dufek má zřejmě nějaké technické problémy, místo něj tak do brankoviště zamířil Marek Štipčák.
     
    37:41
    Olomouci se vůbec po taktické stránce tato část duelu nedaří, neboť si vlastní vinou způsobila další dvojnásobné oslabení. Na trestnou nyní taktéž za zdržování zamířil Daniel Indrák (OLO).
     
    37:21
    Olomouc po návratu Lišky už hraje ve čtyřech, jenomže ani to nezabránilo tutovce Karla Dufka. Havířovský forvard pálil v těžkém střeleckém úhlu nakonec těsně vedle brankové konstrukce.
     
    36:31
    Domácí jdou do tří hráčů, Jiří Krátký (OLO) is půjde odsedět trest za zdržování. Havířov tak má výbornou příležitost pro dokonání obratu.
     
    36:05
    Havířov má obrovský tah na branku! Grygar s Janečkem tak nyní pořádně zatápěli olomoucké obraně. Až výborný Mokrý musel celou akci zastavit rozštěpem, AZ ovšem zůstane i nadále ve vlastní útočné třetině.
     
    35:19
    Olomouc se znovu dostane do oslabení Dominik Liška (OLO) nyní neudržel nervy a fauloval v útočné třetině.
     
    31:32
    Rosecký se Štědrým ujížděli na soupeřovu obranu s velkým odhodláním, což se projevilo i při jejich rychlém přehrání defenzivních soupeřů. Následná spolupráce už ovšem nevyšla, Mokrý tak nakonec musel místo přesunu jen zabránit střele z kruhů, což se mu bez potíží zadařilo.
     
    28:57
    Olomouc se znovu prokázala v trendu nedisciplinovanosti. David Kalač (OLO) tak za faul kolenem oslabí své družstvo minimálně po dobu dvou minut.
     
    24:07
    Havířov se nyní dostává do menší šlamastiky, po obranném zákroku Josefa Uhlíře (HAV) pískají stejnému hráči trest za držení protihráče.
     
    23:13
    Hanáci byli v obrovitánském presu, kdy se Rutar spolu s Krátkým dostávali k dorážkám přímo z hranice brankoviště. Rozhozené obrany nicméně nakonec nevyužili, Dufek si tak zapsal minimálně tři špičkové zákroky.
     
    17:43
    Juhász se už už natahoval po puku v době, kdy se před ním vyjímala skoro odkrytá branka. Olomouc však měl neuvěřitelné štěstí, kotouč totiž ve finální moment poskočil.
     
    16:34
    Olomouci moc dlouho pečlivost při bránění nevydržela, neboť právě teď se znovu dostane do hry ve čtyřech. Za ostré podražení Tomečka si půjde na trestnou lavici sednout Jan Štědrý.
     
    14:04
    Olomouc si také zahraje svoji přesilovku, na trestnou lavici zamířil Jan Žídek (HAV) po faulu v útočném pásmu.
     
    13:16
    Havířov právě vstřelil branku!
    Olomoucká obrana nyní opravdu selhává. po rychlé kombinaci se nakonec dokázalo Havířovským Mokrého tak rozhýbat, že pumelice MICHALA JANEČKA z levého křídla už byla pro něj nechytatelná. Puk navíc dotečovala ještě hokejka domácího beka. Asistence: Jan Thiel, Vojtěch Ševeček.
     
    12:54
    Mokrý v této chvíli kouzlí! Rána Janečka totiž mířila do šibenice, jenomže olomoucký brankář puk ještě dokázal dostat ramenem do ochranné sítě. Hosté jsou v přesilovce neskutečně silní.
     
    12:24
    Havířov se dostává k prvnímu přečíslení v zápase, po faulu Davida Kalače (OLO) na unikajícího Karla Dufka se rozhodčí rozhodli domácího hokejistu ocenit menším trestem.
     
    08:38
    Havířov nebyl daleko od vyrovnání! Janeček se nejprve dostal až do blízkosti Mokrého, jenomže tváří tvář nakonec selhal. Následná rána z kruhů v podání Juhásze poté proletěla jen kousek od levé tyčky, Olomouc měla obrovské štěstí.
     
    05:22
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Domácí se dostávají do vedení! Olomouc zvládla ofenzivní nápor a po rychlém průniku podél pravého mantinelu musel kapitulovat i brankář Dufek. Rána DAVIDA ŠTEFKY totiž propadla přesně mezi tyčkou a betonem. Asistence: David Vosátko, Lukáš Pírek.

    Johan Čáp

    Branky a nahrávky: 6. Štefka (Vosátko, Pírek), 54. Kalač (Rutar, Štefka) – 14. Janeček (Thiel, Ševeček)


    HC Olomouc: Mokrý (Hasala) – Rutar, Mader, Bahounek, Klesla, Harabiš, Hlaváč, Vosátko, Pírek – Kalač, Štefka, Rosecký, Štědrý, Indrák, Liška, Krátký, Handl, Kret, Dvořák
    AZ Havířov: M. Dufek (Štipčák) – Uhlíř, Thiel, Máca, Ševěček, Pavelek, Grygar – Mastič, Bochnak, Hilšer, Juhász, Janeček, Revaj, Ciencala, Žídek, Tomeček, K. Dufek, Pindel

    Rozhodčí: Beránek – Rychlý, Dopitová
    ocianews.com