Olomouc – Havířov 2:1 (kon.) | Č. Budějovice – Zlín 3:1 (kon.) | HC Plzeň – Jihlava 2:1 (kon.)
Liberec – Kladno 4:3 (kon.) | Letňany – Třinec 2:6 (kon.) | Sparta – Slavia 2:1 (1:0 po s.n.)
Vsetín – Warriors Brno 5:0 (kon.) | K. Vary – Kometa Brno 4:2 (kon.) | Havlíčkův Brod – HC Litvínov 3:9 (kon.)
Žďár n/S – Chomutov 5:3 (kon.)
konec
VHK ROBE Vsetín
5:0 (1:0, 3:0, 1:0)
HCM Warriors Brno
Pátek 08.12.2017, 17:45 • Zimní stadion Na Lapači • Extraliga staršího dorostu • O umístění
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:45.
     
    Zdravím všechny fanoušky mládežnického hokeje, vítám Vás u online přenosu ze zápasu Extraligy staršího dorostu. V rámci pátého kola skupiny o umístění se utkají VHK ROBE Vsetín a HCM Warrior Brno.
     
    HCM Warrior Brno

    Brněnský Warrior je s jedním bodem na posledním místě tabulky. Hosté dokázali bodovat pouze s Olomoucí, ani poslední zápas s tímto soupeřem ale nebyl pro Warrior špatný. S Kohouty z Olomouce se totiž brněnský celek utkal v minulém kole a ze zápasu odešel poražen 1:2. Celková bilance Warrioru v nadstavbě je zatím 5:18. Když se podíváme na tabulku kanadského bodování, zjistíme, že po dvou bodech mají po 4 zápasech druhé části soutěže Tomáš Frimel (2+0), Žan Primožič, Lukáš Miloš (oba 1+1) a Filip Klimeš (0+2).
     
    VHK ROBE Vsetín

    Valaši odehráli poslední zápas v úterý, jednalo se o předehrávku 9. kola nadstavby a žlutozeleným se podařilo po dvou kolech opět bodovat. Proti Žďáru nad Sázavou vybojovali vsetínští mladící dva body a dotáhli se na druhou Olomouc (oba týmy teď mají 27 bodů), kvůli horšímu skóre je Vsetín třetí. Vsacané mají ve svém středu nejlepšího střelce nadstavby a zároveň vedoucího kanadského bodování celé extraligy. S celkovou bilancí 13+25 (5+4 v nadstavbě) se na tyto příčky dostal Roman Půček.
     
    Úvodní sestavy:

    VHK ROBE Vsetín: Chrástecký (Chromý) – Ondračka "C", Jenáček, Kožený, Lašák, Mikulenčák, Vávra, Fojtášek – Půček "A", Matiaško "A", Klimek – Baďura, Petriska, Pernický – Lukačka, Zetocha, Krupa.

    HCM Warrior Brno: Pleticha – Daněk "C", Miloš, Branžovský, Klimeš "A", Šutera, Vávra – Primožič, Murdych, Frimel, Hubáček, Borot, Karpíšek "A", Ludvík, Vysloužil, Bocián, Antoňů.

    Rozhodčí: Hykel – Vodák, Sedlák.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Valaši se chopili kotouče, Matiaško rychle rozehrál na Klímka, který z pravého kruhu těsně minul brněnskou branku.
     
    00:49
    Matiaškova střela z vrcholu levého kruhu skončila na hrudi gólmana Pletichy. Brněnský brankář měl se střelou problémy a puk je tedy opět ve hře.
     
    01:21
    První zákrok si připisuje také Chrástecký, domácí se rychle přesouvají do útočného pásma.
     
    01:45
    Hostům se nedaří udržet v útočné třetině, Ondračka vyhazuje puk do středního pásma.
     
    02:34
    Matiaško si nabruslil před branku a zakončoval bekhendem. Střela mu vůbec nesedla puk skončil za brankou. Tam se kotouče chopil Krupa, který prošel přes hráče soupeře do mezikruží a zakončil.
     
    03:44
    Primožič poslal kotouč před sebe na Frimela, který si puk u levé tyčky podržel a počkal, až se Primožič dostane do dobrého střeleckého postavení na druhé straně brankoviště. Přes bránícího hráče se však finální přihrávka nepovedla a Chrástecký zasahovat nemusel.
     
    04:45
    Krupa podržel puk za brankou, když mu do předbrankového prostoru najížděli hned tři spoluhráči, a nakonec se rozhodl pro objetí branky a zakončení k tyčce. Pleticha betonem zasahuje.
     
    05:20
    Warrior vyhrál vhazování ve vlastním pásmu a Bocián zaváží kotouč ke vsetínské brance.
     
    06:02
    Střelu od modré vyslal na Pletichu Vávra. Střela mířila příliš vysoko a brněnský gólman zasahuje lapačkou.
     
    06:21
    Hosté vyhráli vhazování, Vávru však obral o kotouč Půček a podél mantinelu rozehrává. Po pár kombinacích končí kotouč za vsetínskou brankou.
     
    07:18
    Valaši se dokázali opětovně dostat do útočné třetiny a od modré vypálil Lašák. Jeho střela se zastavila o připraveného gólmana a skóre se nemění.
     
    07:54
    Baďura byl u levé tyčky připraven tečovat Petriskovu střelu z vrcholu pravého kruhu. Přes všechnu snahu ale kotouč netrefil a gólman se střelou neměl problémy.
     
    08:52
    Hra se odehrává ve střední pásmu. Kotouč mají na hokejkách Vsetínští, nedaří se jim však dostat do útočné třetiny.
     
    09:28
    Vsetín se dostává před Pletichu a zahajuje aktivní ofenzivu. Matiaško objel celé pásmo a z levého kruhu prudce vystřelil. Jeho střela nepatřila mezi ty přesné.
     
    10:03
    Brněnské duo se vydalo do přečíslení dva ne jednoho. Po přechodu modré čáry byl Vávra obrán Půčkem o kotouč a Valaši se opět dostávají do útočného pásma.
     
    10:35
    Karpíšek prokličkoval až před Chrásteckého a z pravého kruhu prověřil jeho betony. Brněnský útočník se dostal také ke střele z mezikruží, když se domácím nepovedla rozehrávka.
     
    11:15
    Ludvík poslal kotouč za branku na Antoňů, jenž se bleskovým pohybem přemístil před Chrásteckého a překvapil jej střelou. Vsetínský gólman zasahuje.
     
    12:13
    Klímek poslal na obranné modré pas na Matiaška, který prošel středím pásmem a ocitl se v úniku. Pod nátlakem obrany však nevystřelil dobře a kotouč se sklouzl o betony.
     
    13:03
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Jako další se do brejkové situace dostával Ondračka, byl faulován a při signalizovaném vyloučení se kotouč dostal na najíždějícího DANIELA KLÍMKA, který se prosadil z mezikruží. Asistence: Michal Matiaško, Roman Půček.
     
    14:02
    Matiaško se dostal do útočného pásma po levém křídle a z otočky vypálil na brněnskou brankou. Pleticha se štěstím zasahuje a vytěsňuje kotouč na vnější část branky.
     
    15:32
    Hubáček projel okolo pravého kruhu a poslal kotouč na branku Chrásteckého. Vsetínský gólman přes bránící hráče neviděl, kotouč jej však, naštěstí pro něj, trefil.
     
    16:26
    Vysloužil se po vyhraném vhazování po Chrásteckého levici dostával před brankoviště. Na jeho hranici byl odzbrojen Mikulenčákem a Vsetín se vydává do útoku.
     
    17:42
    Pernický bez problémů přejel modrou čáru a rychle vystřelit. Jeho pokus byl Klimešem zblokován do ochranné sítě.
     
    18:47
    Baďura rozehrává zpoza vlastní branky, Vsetín má znovu šanci dostat se do útoku.
     
    19:33
    Vyloučení v týmu HCM Warrior Brno (Branžovský – 2 min., podražení).
     
    19:37
    Půčkovu střelu od modré zblokoval Vávra těsně před brankou.
     
    19:42
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Matiaško – 2 min., sekání).
     
    19:51
    Vsetín vyhrál vhazování ve vlastním pásmu a pro Klímka nebylo problémem rychle prokličkovat mezi hráči soupeře a podél mantinelu se dostat před branku Warrioru. Po náznaku vypálil mezi betony, Pleticha zasahuje.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina nepřinesla mnoho šancí, Valaši se i přes to dokázali prosadit ve 14. minutě, kdy po sérií brejkových situací skóroval Klímek. Na jednobrankovém vedení Valachů se nic nezměnilo a domácí budou do druhé třetině vstupovat za vedení 1:0. Do druhého dějství se také přenese hra 4:4, jelikož byli na konci druhé třetiny vyloučeni Branžovský s Matiaškem.
    Druhá třetina začne cca v 18:30.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:21
    Jako první se do útoku dostávají domácí. Po pár přihrávka ale kotouč končí ve středním pásmu.
     
    20:46
    Po zakázaném uvolnění vyhráli vhazování v útočném pásmu hosté a Klimeš okamžitě vypálil. Chrástecký zasahuje.
     
    21:33
    Hosté v plném počtu.
     
    21:42
    Domácí v plném počtu.
     
    22:03
    Petriska zblokoval Hubáčkovo nahození a Vsetín se vydává do útoku.
     
    22:35
    Warrior bleskově přešel do útočného pásma a Hubáček v mezikruží tečoval nahození od modré čáry. Puk ale končí mimo vsetínskou branku.
     
    23:46
    U mantinelu v útočném pásmu Brna svádí boj o kotouč Fojtášek s Antoňů. Úspěšnější je domácí hráč a rozehrává.
     
    24:10
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Branka již byla malinko vychýlena ze své obvyklé pozice, když se ROMAN PŮČEK trefil za přemisťujícího se gólmana, takřka do prázdné brány. Posunutí brankové konstrukce však uznání gólu nebránilo a domácí se dostávají do dvoubrankového vedení. Asistence: Michal Matiaško, Michal Fojtášek.
     
    26:34
    Do brejku se dostal Baďura, střela mezi betony se ale neuchytila a k dorážce od mantinelu se dostal ještě Mikulenčák.
     
    26:48
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Lukačka – 2 min., podražení).
     
    27:47
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Po dobré práci Vsetínských v oslabení ujel do brejku MICHAL MATIAŠKO, který zamířil mezi betony Pletichy. Všichni si mysleli, že má gólman kotouč ve své moci, ten však nakonec doklouzal až za brankovou čáru. Asistence: Tomáš Ondračka.
     
    28:48
    Domácí v plném počtu.
     
    30:19
    Petriska se protáhl po pravém křídle a zakončil na bližší tyčku, od modré zase zakončoval Kožený a Valachům se daří držet svého soupeře v sevření.
     
    31:08
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Hostující gólman si až příliš vyjel proti střele Krupy k pravé tyčce a ADAMU ZETOCHOVI se tak otevřela cesta pro vstřelení čtvrté branky Vsetína. Asistence: Tomáš Krupa, Marco Lukačka.
     
    32:39
    Půčkovi se nepovedlo udržet útočné pásmo a ke kotouči se dostali hosté. Daněk však branku minul a na druhou stranu se vydal Baďura, ani on nezamířil přesně.
     
    33:37
    Petriska projel kolem branky zrovna v momentě, kdy se do těchto prostor dostalo nahození od mantinelu. Vsetínský útočník ale netečoval přesně a puk končí za brankou.
     
    34:33
    Chrástecký měl velké štěstí proti střele Karpíška z levého kruhu, jednalo se o zatím nejnebezpečnější šanci hostujícího celku. Obratem se na druhou stranu vydal Baďura, který ale proti čtyřem bránících hráčů neprošel.
     
    35:23
    Valaši se teď neúspěšně snaží dostat z vlastního pásma, Fojtášek ve finále jen vyhazuje za Pletichovu branku.
     
    36:03
    Půček protáhl kotouč na Ondračku, jehož střela z vrcholu pravého kruhu se zastavila o bránícího Antoňů.
     
    36:50
    Půček podržel puk na levém kruhu a dostal jej přes čtyři hráče soupeře na najíždějícího Matiaška. Druhý jmenovaný se dostal do dobré střelecké pozice, branku však minul.
     
    37:17
    Hosté se dostali ke kotouči a vytvořili závar před Chrásteckým. Domácí ze série dorážek neinkasovali a při nebezpečné teči Mudrycha na hranici brankoviště měli Valaši štěstí, že se kotouč odebral do ochranné sítě.
     
    38:25
    Vyloučení v týmu HCM Warrior Brno (Vávra – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    38:45
    Vsetín kombinuje, jejich soupeř není aktivní v napadání, a tak to mají domácí snadné.
     
    39:15
    Klímek se snažil naněkolikrát poslat kotouč z předbrankového prostoru mezi betony. Pleticha ovšem zasahovat nemusel, jelikož mu pomohl jeden ze spoluhráčů v poli.
     
    39:59
    Lašák měl před sebou odkrytou branku, kotouč už se k němu ale nedostal a druhá třetina končí.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Hosté působili ve druhé třetině lepším dojmem než v té první, z gólů se ale opět radovali domácí. Druhou branku Vsetína vstřelil ve 25. minutě Půček, také třetí gól padl z hokejky hráče první vsetínské lajny – v oslabení skóroval Matiaško. Prosadila se ale i třetí formace domácích a Zetocha nastavil stav zápasu na 4:0. Domácí se dostávali do šancí i nadále, na pozoru se musel mít také Chrástecký, když si Warrior vytvořil chaos před brankovištěm.
    Třetí třetina začne cca v 19:14.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:06
    Primožič se chopil kotouče a chystal se rozehrát z vlastního pásma. Na pravém kruhu byl však obrán o puk Jenáčkem a Vsetín kombinuje.
     
    40:25
    Hosté v plném počtu.
     
    41:08
    Hra se odehrává v útočném pásmu Vsetína. Puk je však za Pletichovou brankou a hostující gólman ještě zasahovat nemusel.
     
    41:48
    Hosté vyhodili puk za vsetínskou branku, domácím ale nedělalo problém dostat se zpět do pásma a Krupa dostal do jízdy přihrávku, kterou v klíčovém okamžiku nezužitkoval.
     
    42:41
    Matiaško poslal z otočky přihrávku na právě přijíždějícího Klímka. Střele z mezikruží ale chyběla razance a byla pro Pletichu rutinním zákrokem.
     
    43:57
    Delší dobu jsme neviděli žádnou velkou střeleckou šanci. Nahození Baďury ukrývá Pleticha u pravé tyčky pod lapačkou.
     
    44:23
    Druhá lajna Vsetína se při přechodu do útočné třetiny nedokázala vyhnout Primožičovi, a ten rozehrává zpoza vlastní branky.
     
    44:54
    Vyloučení v týmu HCM Warrior Brno (Klimeš – 2 min., nedovolené bránění).
     
    45:13
    Jenáček byl atakován Vysloužilem, i přes to dokázal poslat kotouč na modrou, odkud po kombinaci vypálil Půček. Pleticha střelu neviděl, zasahovat však nemusel, jelikož kotouč proletěl kolem pravé tyčky.
     
    46:09
    Hosté vyhodili jen do středního pásma a Mikulenčák najíždí na pravý kruh útočné třetiny.
     
    46:33
    Lukačka si objel branku hostujícího celku a z hranice brankoviště zakončil. Brněnský gólman předvedl proti této tutovce ukázkový zákrok betonem.
     
    46:54
    Hosté v plném počtu.
     
    47:43
    Valaši se drží v útočném pásmu, kotouč se však pohybuje jen kolem mantinelu a gólman zasahovat nemusí.
     
    48:43
    Domácí vyhráli vhazování ve středním pásmu. Půček se ale ke kotouči nedostal, puku se bleskově chopil Daněk, rychlými tempy všechny přebruslil a poslal nenápadnou střelu z mezikruží. Chrástecký vyráží kotouč betonem k mantinelu.
     
    50:00
    Warrior si vytvořil tlak v útočné třetině, domácí gólman se neprezentoval zrovna jistými zákroky, čisté konto však stále drží.
     
    50:05
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Zetocha – 2 min., faul loktem).
     
    50:19
    Valaši vyhodili a rozehrávku gólmana Pletichy vystihl Půček, který vystřelil do horního rohu. Brankář se stačil rychle vrátit do správného postavení a brance zabránit.
     
    51:03
    Hosté se dostali ke střele z vrcholu levého kruhu, kterou Chrástecký viděl a zakročil. Do útoku se vydávají domácí.
     
    51:36
    Lašák s Klímkem se dostali do přečíslení dva jednoho, prvně jmenovaný kotouč až příliš dlouho držel na levém kruhu, jelikož se Branžovský položil mezi dva soupeře. Lašákovi byl kotouč nakonec odebrán pozorným hráčem Warrioru.
     
    52:05
    Domácí v plném počtu.
     
    53:11
    Ludvík se uvolnil po levém křídle a vydal se do brejku. Zamířil na pravý horní roh, který však z levého kruhu přestřelil.
     
    53:42
    Ondračka poslal kotouč zadovkou na Půčka, který prošel středním pásmem a nahrál Klímkovi. Klímek se dostal až k brance a pokusil se od pravé tyčky prosadit bekhendem. Těžké zakončení střelci prvního gólu nevyšlo, domácí se ale stále drží v blízkosti brankoviště.
     
    55:42
    Ludvík vyvezl puk do útočné třetiny. Warrior má puk na svých hokejkách, stále se však jen snaží dostat do pásma.
     
    56:12
    Mikulenčák si najel k dorážce před brankovištěm, kotouč už ale nestihl zasáhnout správně a vhazovat se bude po Pletichově levici.
     
    56:47
    Borot tečoval puk ve středním pásmu a dobruslil si jej v rohu kluziště. První lajna Vsetína se dostává ke kotouči a vyráží do útoku.
     
    57:11
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Klímek s MICHALEM MATIAŠKEM se protáhli do útočného pásma, prvně jmenovaný nastřelil z levého křídla betony brněnského gólmana. Od výstroje se kotouč odrazil přesně na hokejku Matiaška, který poslal puk do poloprázdné branky. Asistence: Daniel Klímek, Tomáš Ondračka.
     
    57:47
    Matiaško nahrál od levé tyčky na Půčka, před kterým se objevila odkrytá branka. Druhý jmenovaný ale u pravé tyčky promáchl.
     
    58:58
    Vyloučení v týmu HCM Warrior Brno (Šutera – 2 min., faul kolenem).
     
    59:39
    Valaši jsou v přesilovce opět aktivní, Vávra vystřelil od modré. Pleticha kotouč vytěsňuje betony.
     
    59:55
    Krupa se protáhl kolem mantinelu, objel branku a od pravé tyčky zakročil. Trefil výstroj brněnského gólmana a vypadá to, že skóre se už nezmění.
     
    Konec zápasu.
     
    Zápas mezi staršími dorostenci Vsetína a Warrioru Brno je u konce. Ve třetí třetině přidali Valaši ke svému čtyřbrankovému náskoku ještě jednu branku. Klímek s Matiaškem se dostali do přečíslení a povedenou kombinaci zakončoval druhý jmenovaný. Několika brejky se prezentovali také hosté, domácí gólman však dokázal udržet čisté konto a domácí se tak mohou radovat z výhry 5:0.
    Ode mě je to pro dnešek vše, ze vsetínského Lapače Vám přeji příjemný zbytek pátečního večera. (19:46:42)

    Helena Hegeďová

    Branky a nahrávky: 14. Klímek (Matiaško, Půček), 25. Půček (Matiaško, Fojtášek), 28. Matiaško (Ondračka), 32. Zetocha (Krupa, Lukačka), 58. Matiaško (Klímek, Ondračka)


    VHK ROBE Vsetín: Chrástecký (Chromý) – Ondračka "C", Jenáček, Kožený, Lašák, Mikulenčák, Vávra, Fojtášek – Půček "A", Matiaško "A", Klímek – Baďura, Petriska, Pernický – Lukačka, Zetocha, Krupa.
    HCM Warriors Brno: Pleticha – Daněk "C", Miloš, Branžovský, Klimeš "A", Šutera, Vávra – Primožič, Murdych, Frimel, Hubáček, Borot, Karpíšek "A", Ludvík, Vysloužil, Bocián, Antoňů.

    Rozhodčí: Hykel – Vodák, Sedlák
    ocianews.com