Banská Bystrica – Lipt. Mikuláš 4:1 (kon.) | Nitra – Poprad 3:1 (kon.) | Žilina – Detva 3:1 (kon.)
Trenčín – Zvolen 3:4 (po pr.)
konec
HK Nitra
3:1 (1:1, 2:0, 0:0)
HK Poprad
sk Pátek 08.12.2017, 18:00 • Nitra Aréna • Tipos Extraliga (SR) • 26. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Hokejisti Nitry potvrdili dobrú domácu formu a hokejistov Popradu zdolali 3:1. V tretej tretine kontrovali hru a napriek dvom oslabeniam nepustili súpera na kontakt. Záver bol veľmi nervózny, čoho dôkazom bola aj bitka Judda Blackwatera s Dávidom Bondrom. Nitra sa tak prehupla cez 50-bodovú hranicu a na svojom konte má po dnešku presne sto strelených gólov. Naopak, Poprad by mal do ďalších zápasov zapracovať na nasadení a väčšej disciplinovanosti. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný večer. (20:35:20)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:20
    V samotnom závere stretnutia dostáva menší trest aj Patrik Svitana. Hokejbalový majster sveta putuje na lavicu hanby za seknutie. Popradská nádej na bodový zisk je tak pomaly preč.
     
    59:02
    Judd Blackwater a Dávid Bondra sa znovu pustili do seba. Napokon z toho bola aj pästná výmena názorov, ktorej víťazom je domáci hokejista.
     
    58:23
    Jimmy McDowell sa dostal do dobrej palebnej pozície, ale jeho strelecký pokus švihom z priestoru medzi kruhov minul domácu bránu. Mathieu Corbeil naďalej zostáva vo svojej bráne.
     
    57:49
    Aleš Ježek nahadzoval puk pred domácu bránu. Puk sa ešte snažil tečovať Patrik Svitana, ale napokon končí len v lapačke Mareka Laca. Vhadzovať sa tak bude v útočnom pásme Popradu.
     
    56:57
    Hlavní rozhodcovia posielajú na tresnú lavicu hráčov z oboch strán. Menší trest za hrubosť dostávajú zhodne Judd Blackwater a Dávid Bondra. Pokračovať budeme v hre štyroch proti štyrom.
     
    56:43
    Tak toto bola veľká šanca na skorigovanie nitrianskeho náskoku. Patrik Svitana si krásne stiahol puk od mantinelu až do priestoru medzi kruhmi, ale Marek Laco pohotovým zákrokom vytesnil puk na ochrannú sieť.
     
    56:15
    Necelé štyri minúty zostávajú do konca tretej tretiny. Po reklamnej prestávke sa bude vhadzovať v nitrianskom útočnom pásme, pretože Mathieu Corbeil vytesnil puk na ochrannú sieť.
     
    55:22
    Lukáš Vartovník zachytil puk v útočnom pásme. Následne ho chcel nahodiť na domáceho brankára Mareka Laca, ale zozadu ho prekvapil jeden z nitrianskych hokejistov.
     
    54:05
    Marek Laco musel zasahovať po strele od modrej čiary, ktorú vyslal Peter König. Následne sa ale Nitrania oslobodili a Miroslav Pupák svojou aktivitou dokonca vybojoval útočné pásmo.
     
    53:36
    Hosťom nevychádza ani táto presilová hra. Ešte sa prakticky neusadili v útočnom pásme. Puk je opäť až v ich obrannom pásme a čas na strelenie aspoň dvoch gólov sa rýchlo kráti.
     
    52:53
    Domáci hokejisti zvládajú prvú polminútu svojho oslabenia. Branislav Mezei posiela puk cez všetky čiary, a tak oslobodzuje svoj tím.
     
    52:29
    Radoslav Macík teraz nešťastne zasiahol hokejkou do tváre Matúša Paločka a mal by ísť na trestnú lavicu. Napokon je to tak, hoci dostáva len menší trest.
     
    52:13
    Až teraz sa domáci hokejisti definitívne oslobodili. Marek Slovák je už na ľade, čo znamená, že Popradčania zahodili ďalšiu šancu na to, aby sa vrátili do zápasu.
     
    51:26
    Jimmy McDowell si nakorčuľoval do priestoru medzi kruhmi. Pohotovo vystrelil, ale puk z jeho hokejky skončil tesne vedľa domácej brány.
     
    50:41
    Popradčania sa dostali do útočného pásma, hoci postavenie Dávida Buca bolo viac než hraničné. Napokon je to ale úplne jedno, keďže o pár sekúnd neskôr puk Danielovi Brejčákovi ušiel do stredného pásma.
     
    50:12
    Viac než polminútu hry Popradčania kombinovali v útočnom pásme. Do zakončenia sa tlačil obranca Aleš Ježek, ale puk pred ním kryje brankár Marek Laco. Následnú výmenu názorov rozhodcovia vylúčením neriešia.
     
    49:38
    Poprad dostane šancu streliť kontaktný gól. Hlavný rozhodca Vladimír Baluška totiž posiela na trestnú lavicu Mareka Slováka, ktorý dostáva dve minúty za hákovanie.
     
    48:40
    Na druhej strane pohrozila štvrtá útočná formácia hostí. Richard Rapáč posielal puk pred bránu a veľa nechýbalo k tomu, aby sa do zakončenia dostal Lukáš Hvila.
     
    47:46
    Peknú individuálnu akciu opäť predviedol Jamie Milam. Domáci obranca bol pri snahe o zakončenie hákovaný, ale hlavní rozhodcovia prekvapujúco nevylučujú.
     
    47:07
    Teraz sme videli veľmi nepríjemný stret medzi Tiborom Kutálkom a Iľjom Davydovom. Domáci hokejisti len veľmi ťažko odchádza na hráčsku lavicu a možno ho v dnešnom dueli už na ľade neuvidíme.
     
    46:24
    Veľmi dobre striedanie druhej útočnej formácie domáceho tímu. K strele z medzi kruhov sa dostal Tibor Kutálek a poriadne vyprášil betóny kanadského brankára.
     
    45:49
    Nitrania teraz trošku pridali na tempe a dostávajú sa k strelám. Aktívny je najmä Radoslav Macík, ktorého strelu z ľavej strany musel vytesniť mimo brány kanadský gólman Mathieu Corbeil.
     
    45:05
    Domáci hokejisti mohli poistiť svoje vedenie. Po zbytočnej chybe Jimmyho McDowella strieľal z tesnej blízkosti Timotej Šille, no trestuhodne prestrelil popradskú svätyňu.
     
    44:36
    Nitrianske napádanie robí hráčom v modrých dresoch veľké problémy. Popradčania nemajú veľa času na rozohrávku, z čoho pramení aj veľký počet nepresností.
     
    43:10
    Patrik Svitana mal trošku viac priestoru na pravej strane. Chýbala mu však rýchlosť, a tak mu v kľúčovom momente vložil hokejku do strely jeden z domácich obrancov.
     
    42:27
    Dlhší čas hráme bez prerušenia, no vidíme aj množstvo nepresností na oboch stranách. Takýto scenár rozhodne viac vyhovuje mužstvu, ktoré vyhráva dvojgólovým rozdielom.
     
    41:38
    Popradčania dlho držali puk za svojou bránou. Obaja tréneri tak poslali na ľad čerstvé sily. Každopádne, kamzíci by sa mali sústrediť skôr na ofenzívne snaženie.
     
    41:03
    V priebehu desiatich sekúnd musel dvakrát zasahovať Marek Laco. Najskôr si poradil so strelou Aleša Ježka od modrej čiary a následne kryje aj pokus Dávida Buca z medzi kruhov.
     
    40:26
    Na začiatku tretej tretiny musel zasahovať Mathieu Corbeil. Od modrej čiary vystrelil prudko Matúš Rais, no našiel len pripravené betóny kanadského brankára, ktorý puk zrazil do rohu ihriska.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    V predzápasovom príspevku sme spomínali, že Popradčania si musia dávať pozor na fauly. Zatiaľ tak nerobia a preto prehrávajú na ľade Nitry 1:3. Hokejisti spod Zobora v druhom dejstve využili dve presilovky, keď najskôr skóroval Peter Ordzovenský a následne aj Judd Blackwater. Okrem toho sme zaregistrovali zmenu v domácej bráne, keď zraneného Nathana Lawsona nahradil Marek Laco. Tretia tretina sa v Nitra Aréne začne o 19:51 hod.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:24
    Hostia si teraz nerozumeli pri prechode cez modrú čiaru. Napokon sa síce ofsajd nepíska, no puk majú na hokejkách zverenci Andreja Kmeča.
     
    38:24
    Hostia prepadli v útočnom pásme, ale Nitrania vôbec nezvládli situáciu dvoch proti jednému. O pár sekúnd neskôr strieľal Radoslav Macík, no jeho strelu zblokoval na ochrannú sieť Daniel Brejčák.
     
    37:38
    Domáci hokejisti mali teraz smolu, keď sa im ani na dvakrát nepodarilo vyhodiť puk do stredného pásma. Dobre však bránili a zblokovali hneď dva strelecké pokusy súpera.
     
    37:00
    Peknú individuálnu akciu predviedol bývalý nitriansky obranca Peter König. Následne ešte naservíroval puk Lukášovi Hvilovi, no ten v rozhodujúcom momente puk netrafil.
     
    36:25
    Popradčania síce presilovku nevyužili, no teraz sa im naskytá šanca číslo dva. Na trestnú lavicu si už sadá Mitch Versteeg, ktorý dostáva menší trest za nedovolené bránenie.
     
    35:34
    Ďalšia strela z podobnej palebnej pozície. Tentokrát vystrelil z prvej Dávid Buc, no jeho strelecký pokus mieril tesne vedľa pravej žrde domácej brány.
     
    34:48
    Popradčania predviedli peknú akciu. K strele z pravého kruhu na vhadzovanie sa dostal Iľja Davydov, ale jeho prudký pokus mieril vedľa brány Mareka Laca.
     
    34:14
    Poprad si zahrá presilovú hru. Tesne pred reklamnou prestávkou putuje na trestnú lavicu Martin Rýgl, ktorý dostáva menší trest za držanie.
     
    33:38
    Teraz sa pre zmenu naskytla šanca pre Lukáša Hvilu. So šťastím sa puk odrazil na jeho hokejku, ale pohotové zakončenie skúseného útočníka mierilo vedľa brány.
     
    32:24
    Hrá sa vo vysokom tempe. Po popradskej aktivite prevzali iniciatívu domáci hokejisti, z ľavého kruhu na vhadzovanie pálil Michal Krištof, ale puk nasmeroval len do hrude Mathieua Corbeila.
     
    31:30
    Popradčania teraz zavreli svojho súpera do obranného pásma na približne minútový úsek. Napokon sa dostal k streleckému pokusu obranca Miloslav Jáchym, ale skórovať sa mu nepodarilo.
     
    30:12
    Hostia sa po dvoch inkasovaných góloch snažia vrátiť späť do zápasu. Brankár Marek Laco teraz musel zasahovať po strele od modrej čiary, keď puk vyrazil pravým betónom.
    29:28 BLACKWATER - 3:1
     
    29:28
    Nitra dala gól!
    V priebehu necelých troch minút Nitrania odskakujú svojmu súperovi na dvojgólový rozdiel. Využívajú totiž ďalšiu presilovú hru. Od modrej čiary nahadzoval puk na bránu Jamie Milam a pred bránkoviskom nechytateľne tečoval jeho strelu JUDD BLACKWATER. Asistencie: Jamie Milam a Peter Odrzovenský.
     
    29:00
    Judd Blackwater dostal veľmi peknú prihrávku do jazdy. Po pravej strane vnikol do útočného pásma, ale jeho strela švihom mierila nad bránu Mathieua Corbeila.
     
    27:45
    Domáci hokejisti pokračujú v presilovej hre, keďže na trestnej lavici naďalej sedí Samuel Mlynarovič. Teraz však musia zakladať útočnú akciu až zo svojho obranného pásma.
    27:19 ORDZOVENSKÝ - 2:1
     
    27:19
    Nitra dala gól!
    Domáci hokejisti sa dostávajú do opätovného vedenia. Po peknej prihrávke Mareka Slováka z pravej strany sa medzi kruhmi zmocnil puku PETER ORDZOVENSKÝ a aj s prispením súperovho hráča prekonal Mathieua Corbeila. Ten sa sťažoval u hlavného rozhodcu na to, že Tomáš Mikúš bol v bránkovisku, ale gól platí. Asistencie: Marek Slovák a Matúš Rais.
     
    26:24
    Domácim hokejistom presilová hra o dvoch mužov príliš nevyšla. Nitrania sa prakticky nedostali k strele, keďže Popradčania dobre bránili a následne vyhodili puk cez všetky čiary.
     
    25:49
    Domáci hokejisti budú hrať opäť presilovú hru o dvoch mužov. Samuel Mlynarovič trafil hokejkou tvár Michala Krištofa a dostáva vyšší trest 2+2 minúty.
     
    25:06
    Jamie Milan vystrelil aj do tretice. Brankár Mathieu Corbeil puk neudržal a mal veľké šťastie, že ho zastúpil na bránkovej čiare obranca Aleš Ježek. Radoslav Macík bol veľmi blízko k tomu, aby skóroval.
     
    24:31
    Tak až teraz sa Nitrania poriadne usadili v útočnom pásme. Dvakrát od modrej čiary pálil Jamie Milam. Najskôr bránu netrafil a následne mieril len do betónov hosťujúceho brankára.
     
    23:12
    Až teraz sa dostal k prvej presilovkovej strele Jamie Milam. Jeho strela ale bola zrazená a následne sa Popradčania oslobodili vyhodením puku aspoň do stredného pásma.
     
    22:25
    Domácim hokejistom úvodná časť dlhej presilovej hry príliš nevychádza. Popradčania sa už po druhýkrát oslobodzujú vystrelením puku cez všetky čiary.
     
    21:29
    Hlavní rozhodcovia napokon posielajú Jindřicha Abdula predčasne pod sprchy. Popradský útočník dostáva 5-minútový trest, ktorý si za neho ide odsedieť Matej Paločko.
     
    21:29
    V úvode druhej tretiny vidíme zmenu v bráne domáceho tímu. Zranený Nathan Lawson končí v dnešnom dueli, a tak ho na podstatnú časť zápasu nahradí Marek Laco.
     
    21:29
    Tak toto bolo veľmi zbytočné zo strany Jindřicha Abdula. Popradský hokejista tvrdo zasiahol Nathana Lawsona, ktorý bol mimo svojej brány. Nitriansky brankár je poriadne otrasený.
     
    21:20
    Veľmi dobré striedanie má za sebou Patrik Svitana. Najskôr pomohol svojim obrancom a o pár sekúnd neskôr dvakrát preveril pozornosť nitrianskeho brankára.
     
    20:42
    Domáci hokejisti sa dostali do brejku troch proti dvom. Prihrávka Michala Krištofa ale smerovala len na obsadeného spoluhráča. Pochválime aj Patrika Svitanu za dobrú výpomoc obrane.
     
    20:16
    Prvé prerušenie v druhej tretine prišlo už po 16 sekundách. Puk sa ocitol na hráčskej lavici domáceho tímu, a tak sa bude vhadzovať v strednom pásme, bližšie k popradskej bráne.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Prvá tretina zápasu nepriblížila k víťazstvu ani jedno mužstvo. Nitrania ho síce začali lepšie, zásluhou Mareka Slováka sa dostali do vedenia, ale napokon o svoj náskok prišli. Po chybnej rozohrávke sa puku zmocnil Peter Lichanec a presnou strelou švihom uzavrel gólový film úvodného dejstva. To druhé sa začne o 18:55 hod.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:31
    V závere prvej časti hry Lukáš Hvila posúval puk na Richarda Rapáča. Pred ním ale dobre zasiahol Nathan Lawson, ktorý predviedol svoju palicovú techniku.
     
    18:25
    Hostia opäť chybovali v rozohrávke, ale domáci to využiť nedokázali. Tomáš Mikúš si to už chystal na strelu spoza obrancu, ale napokon oň v tom najnevhodnejšom momente prišiel.
     
    18:00
    Už len dve minúty zostávajú do konca prvej tretiny. V jej závere pribúdajú chyby v rozohrávkach oboch tímov, a tak sledujeme trošku rozháraný úsek hry.
     
    17:24
    Popradčanom po strelenom góle narástli krídla a opäť sa tlačili pred domácu bránu. Aktívny bol najmä Andreas Štrauch, ale za bránou súpera napokon prišiel o puk. Vhadzovať sa bude v strednom pásme.
    16:10 LICHANEC - 1:1
     
    16:10
    Poprad dal gól!
    Hosťujúci hokejisti z ojedinelej útočnej akcie vyrovnávajú skóre. Jindřich Abdul zachytil rozohrávku súpera a následne puk posunul na hokejku PETRA LICHANCA. Ten si nakorčuľoval medzi kruhy a presnou strelou prekonal Nathana Lawsona. Asistencia: Jindřich Abdul.
     
    15:38
    Miroslav Pupák to vyskúšal strelou z veľmi ťažkého uhla. Kanadský gólman Mathieu Corbeil nepredviedol práve najistejší zákrok, ale napokon puk na dvakrát skrotil.
     
    15:23
    Zrejme od Dávida Bondru sa puk odrazil mimo hracej plochy, a tak sa hra presťahuje len do stredného pásma. Prvá tretina sa pomaličky chýli k svojmu záveru.
     
    14:59
    Jeden z domácich hráčov si pomohol prihrávkou rukou, čo neuniklo pozornosti hlavných rozhodcov zápasu. Vhadzovať sa bude v strednom pásme, ale až po reklamnej pauze.
     
    14:12
    Teraz sme sledovali vynikajúce napádanie domácich hokejistov. Popradčania mali veľké problémy vôbec dostať sa z vlastného obranného pásma. Aspoň však nechybovali a Mathieu Corbeil nemusel zasahovať.
     
    12:50
    Po dlhšom čase musel zasahovať aj Nathan Lawson. Po ľavej strane prenikol do útočného pásma Dávid Bondra, ale jeho razantná strela mierila len do stredu brány.
     
    12:27
    Po reklamnej prestávke pohrozili opäť domáci hokejisti. Timotej Šille dostal veľmi dobrú prihrávku spoza brány, ale tiesnený obrancom súpera minul bránu Mathieua Corbeila.
     
    11:52
    Tibor Kutálek sa snažil zakončiť útočnú akciu domáceho tímu, ale napokon mu puk odskočil od hokejky. Mathieu Corbeil ho skryl do lapačky, a tak sa bude vhadzovať v obrannom pásme Popradu.
     
    11:30
    V závere presilovej hry ešte Jamie Milam nahadzoval puk pred bránu súpera. Mathieu Corbeil ale zasahovať nemusel. Medzitým už naskočil na ľad aj vylúčený Aleš Ježek.
     
    10:51
    Vhadzovalo sa po ľavej ruke Mathieua Corbeila, no hostia vyhrali buly a následne zaviedli puk až do útočného pásma. Dlho ho tam ale neudržali, a tak sa musia opäť koncentrovať na bránenie.
     
    10:12
    Nitrania stále pokračujú v početnej výhode, hoci len o jedného muža. Popradčania ale dokázali vyhodiť puk cez všetky čiary, a tak si môžu na chvíľu oddýchnuť.
    09:36 SLOVÁK - 1:0
     
    09:36
    Nitra dala gól!
    Domáci hokejisti veľmi rýchlo využívajú presilovú hru. Branislav Mezei našiel pred bránou osamoteného Judda Blackwatera. Kanaďan sa neulakomil, našiel lepšieho postaveného MAREKA SLOVÁKA, no a ten už nemal problém usmerniť puk do prázdnej brány. Asistencie: Judd Blackwater a Branislav Mezei.
     
    09:14
    Popradčania sa síce dokázali oslobodiť, no následne predviedol peknú individuálnu akciu Jamie Milam. Len na za cenu faulu ho zastavil Aleš Ježek, a tak majú domáci výhodu presilovky o dvoch mužov.
     
    08:26
    Domáci hokejisti budú mať výhodu presilovej hry. Ruský obranca Iľja Davydov až príliš podvihol puk a zo svojho obranného pásma ho poslal až na tribúnu.
     
    07:21
    Nitrania predviedli peknú útočnú akciu. Tibor Kutálek tentokrát nestrieľal, ale hľadal pred bránou lepšie postaveného spoluhráča. Bol ním Juraj Šiška, ale do koncovky sa nedostal.
     
    05:39
    Matúš Rais nahadzoval puk na bránu súpera, ale jeho pokus nemal najlepšie parametre. Puk napokon skončil iba na zadnom mantineli a následne sa hostia oslobodili.
     
    05:12
    Domáci hokejisti vybojovali puk v útočnom pásme. Po aktivite štvrtej útočnej formácie sa dostal k strele švihom Michal Pupák, ale jeho pokus kryje Mathieu Corbeil.
     
    04:32
    Hrá sa dlhší čas bez prerušenia, ale na prvú gólovú šancu stále len čakáme. Aktívnejší sú domáci hokejisti, ktorí sú miernym favoritom dnešného stretnutia.
     
    03:44
    Tibor Kutálek dostal peknú prihrávku do jazdy. Po pravej strane prešiel do útočného pásma, vystrelil spoza obrancu, ale trafil len vyrážačku popradského brankára.
     
    03:07
    Matej Paulovič získal puk za súperovou bránou, následne sa pred ňu natlačil, ale jeho zakončenie dokázal zneškodniť Mathieu Corbeil. Vhadzovať sa tak bude po jeho ľavej ruke.
     
    02:25
    Popradčania nahodili puk do útočného pásma, ale následne išli striedať. Nitrania tak mohli podržať puk za svojou bránou a poslať na ľad prvú útočnú formáciu.
     
    01:32
    Marek Slovák to teraz skúšal individuálne prienikom cez pravú stranu. Dokonca sa dostal aj k streleckému pokusu, ale ten bol zblokovaný, a tak bránu súpera netrafil.
     
    00:57
    Na konci úvodnej minúty zápasu prvýkrát zahrozili aj Popradčania. Prihrávka z pravej strany našla Jindřicha Abdula, ale jeho pohotové zakončenie dokázal zneškodniť Nathan Lawson.
     
    00:25
    Ako prví sa dostali do útočného pásma domáci hokejisti, ktorí nastúpili v netypických mikulášskych dresoch. Matej Paulovič hľadal pred bránou spoluhráča, ale Tomáš Mikúš sa k puku nedostal.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodné zostavy:

    HK Nitra: Lawson – Mezei, Rais, Milam, Ordzovenský, Rýgl, Versteeg, Korím, Mich. Pupák – Mikúš, Krištof, Paulovič – Macík, Slovák, Blackwater – Kutálek, Šiška, Csányi – Mir. Pupák, Šille, Fominykh.

    HK Poprad: Corbeil – Brejčák, McDowell, Jýchym, König, Davydov, Česánek, Dinda, Ježek – Štrauch, Mlynarovič, Svitana – Buc, Lichanec, Abdul – Paločko, Vartovník, Bondra – Hvila, Heizer, R. Rapáč.

    Rozhodcovia: Vladimír Baluška, Peter Jonák – Roman Výleta, Šimon Synek.
     
    Vážení diváci, vítam vás pri sledovaní textového prenosu z najvyššej slovenskej hokejovej súťaže. Tá má dnes na programe kvarteto stretnutí 26. kola. Zaujímavú konfrontáciu sľubuje duel vicemajstrovskej Nitry, ktorá na domácom ľade privíta HK Poprad.

    HK NITRA

    Hokejistom spod Zobora patrí v tabuľke priebežné piate miesto. Nazbierali dovedna 49 bodov, ale na vedúcich Trenčanov ich strácajú už štrnásť. Už tradične lepšie výkony podávajú na domácom ľade, kde nebodovali len v dvoch z trinástich duelov. Doposiaľ posledný zápas im príliš nevyšiel, keď v Košiciach prehrali vysoko 2:7. Do streleckej listiny sa zapísal aj Radoslav Macík, ktorý sa vrátil do Nitry z pôsobenia v českej Jihlave. Nie je však jediným navrátilcom v zostave domáceho tímu. Po odchode Anthonyho Lucianiho posilnil mužstvo Marek Slovák a hneď pri svojej obnovenej premiére dosiahol bilanciu 1+1. Najproduktívnejším hráčom súťaže je Michal Krištof, no zdatne mu sekunduje aj 17-gólový Matej Paulovič. Nitrania dnes nastúpia v špeciálnej edícii mikulášskych dresov s motívmi Nitrianskeho hradu, vrchu Zobor, Kalvárie a Drážovského kostolíka. Tieto dresy si ale neoblečú zranení bratia Ručkayovci, Daniel Rzavský a tiež Matt Cope, ktorý odletel do USA.

    HK POPRAD

    Hokejisti Popradu sú na tom v porovnaní so svojim dnešným súperom o niečo horšie. Nazbierali o štyri body menej, a tak figurujú na priebežnej šiestej priečke. V posledných dvoch zápasoch dokázali zvíťaziť, keď najskôr zdolali Detvu a pred piatimi dňami ukoristili cenné dva body na ľade Liptovského Mikuláša. Pre zverencov Marcela Ozimáka to bolo už piate víťazstvo po uplynutí základnej hracej doby. Najproduktívnejším hráčom mužstva je Patrik Svitana. Hokejbalový majster sveta nastrieľal v tejto sezóne 11 gólov a na ďalších 14 prihral. Poprad si dnes bude musieť dávať špeciálny pozor na disciplinovanosť. Nitra je povestná svojimi výbornými presilovkami a naopak hostia majú druhé najslabšie oslabenia v lige. Po zranení sa vracia do zostavy Miloslav Jáchym, no otázne sú štarty Štefana Fabiana a Iľju Davydova. Kamzíkom sa v Nitra Aréne príliš nedarí. Posledný duel v nej síce vyhrali, no od roku 2014 získali v trinástich zápasoch len osem bodov.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.

    Miroslav Kováčik

    Branky a nahrávky: 10. Slovák (Blackwater, Mezei), 28. Ordzovenský (Slovák, Rais), 30. Blackwater (Milam, Ordzovenský) – 17. Lichanec (Abdul)


    HK Nitra: Lawson (22. Laco) – Mezei, Rais, Milam, Ordzovenský, Rýgl, Versteeg, Korím, Mich. Pupák – Mikúš, Krištof, Paulovič – Macík, Slovák, Blackwater – Kutálek, Šiška, Csányi – Mir. Pupák, Šille, Fominykh.
    HK Poprad: Corbeil (Gavalier) – Brejčák, McDowell, Jýchym, König, Davydov, Česánek, Dinda, Ježek – Štrauch, Mlynarovič, Svitana – Buc, Lichanec, Abdul – Paločko, Vartovník, Bondra – Hvila, Heizer, R. Rapáč.

    Rozhodčí: Vladimír Baluška, Peter Jonák – Roman Výleta, Šimon Synek.
    thejrc.org