Banská Bystrica – Lipt. Mikuláš 4:1 (kon.) | Nitra – Poprad 3:1 (kon.) | Žilina – Detva 3:1 (kon.)
Trenčín – Zvolen 3:4 (po pr.)
konec
MsHK Žilina
3:1 (1:0, 0:0, 2:1)
HK Detva
sk Pátek 08.12.2017, 18:00 • Tipsport Aréna Žilina • Tipos Extraliga (SR) • 26. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:43
    Vylúčenie v tíme HC 07 Detva (Abramov – 2 min., držanie).
     
    58:26
    Jurík mal na hokejke ďalší gól domácich, ale z tesnej blízkosti poslal puk iba do masky brankára Hacketta. Žilina tak získava buly v útočnom pásme.
    58:02 POSPÍŠIL - 3:1
     
    58:02
    Žilina dala gól!

    A je rozhodnuté! Detva sa držala v útočnom pásme, ale hostia puk stratili a tak išli dopredu domáci hokejisti, do úniku na bránku hostí sa dostal TOMÁŠ POSPÍŠIL a peknou strelou ponad Hacketta si otvára gólový účet v drese Žiliny – 3:1!
    Bez asistencie.
    54:03 JURÍK - 2:1
     
    54:03
    Žilina dala gól!

    Žilina sa dostáva do vedenia 2:1! Domáci získali buly v útočnom pásme, po ňom prišla strela na bránku hostí, tvrdá strela Hackettovi vypadla a tak sa k dorážke pred bránkou dostal JURAJ JURÍK a vracia tak domácim späť vedenie o jeden gól.
    Bez asistencie.
     
    52:35
    Hruška sa pred bránkou hostí dostal k puku, ale Hacketta sa mu prekonať nepodarilo! Teraz domáci vyvíjajú veľký tlak na svojho súpera.
     
    51:56
    Od modrej prišlo nahodenie puku pred bránku Detvy, jeden z domácich zachytil puk a skúšal ho pretlačiť za Hacketta, ale brankár hostí puk dostal do bezpečia!
     
    48:09
    Vylúčenie v tíme MsHK Žilina (Handlovský – 2 min., sekanie).
    Vylúčenie v tíme HC 07 Detva (Fekiač – 2 min., hákovanie).
     
    44:25
    Vynikajúci Tomek! Pred bránkou domácich vznikol veľký zmätok, najprv sa do zakončenia dostal Ščurko, ale jeho strela skončila na pravej tyčke, k odrazenému puku sa dostal Milý, ale toho vychytal domáci brankár!
    43:27 SUROVKA - 1:1
     
    43:27
    Detva dala gól!
    Teraz to však už hosťom vyšlo a štvrtá presilovka v zápase je napokon využitá! Fekiač získal puk na modrej čiare, následne sa dostal bližšie k bránke domácich a vystrelil na Tomeka, FILIP SUROVKA výborne vložil hokejku do dráhy strely a puk tečoval za chrbát bezmocného brankára domácich – 1:1!
    Asistencie: F. Fekiač, Videlka.
     
    41:54
    Vylúčenie v tíme MsHK Žilina (Rogoň – 2 min., držanie).
     
    41:54
    Videlka získal puk a pekne sa dostal cez obrancov domácich, ale jeho zakončenia dokázal do bezpečia vyraziť brankár Tomek!
     
    33:58
    Na druhej strane sme však teraz videli v dobrej pozícii na skórovanie domáceho Klimentu, ale tomu strela vôbec nesadla a tak sa ani teraz stav zápasu nemení.
     
    33:20
    Milý pekne zakombinoval s Videlkom, ale prvý menovaný už nedokázal prekonať Tomeka a brankár domácich tak zachránil svoje mužstvo od inkasovaného gólu!
     
    25:40
    Veľká šanca Detvy! Hostia sa dostali pred bránku domácich, Chovan vyslal perfektnú prihrávku na Žilku, pred bránkou Žiliny vznikol veľký zmätok a Žilka mal pred sebou odkrytú časť brány, puk tam však nedostal aj vďaka zásahu domácej obrany. Bola to však naozaj veľká šanca Detvy a také by sa premieňať mali.
     
    10:44
    Vylúčenie v tíme MsHK Žilina (Hatala – 2 min., podrazenie).
     
    10:25
    Skvelý zákrok brankára Hacketta! Domáci hokejisti išli do prečíclenia 2 na 1, následne sa do zakončenia pred bránkou Detvy dostal Jurík, ale brankára hostí sa mu prekonať nepodarilo!
     
    06:30
    Vylúčenie v tíme MsHK Žilina (Jurík – 2 min., podrazenie).
     
    03:43
    Vylúčenie v tíme MsHK Žilina (Chaloupka – 2 min., držanie).
    01:37 TVRDOŇ - 1:0
     
    01:37
    Žilina dala gól!

    Teraz to však už MAREKOVI TVRDOŇOVI vyšlo a domáci vyhrávajú 1:0! Žilina držala útočné pásma, dobrú prihrávku si prebral Tvrdoň a peknou strelou švihom prekonal Hacketta v bránke Detvy, takže domáci využívajú presilovú hru.
    Asistencie: Poulin, Chalupka.
     
    00:51
    Vylúčenie v tíme HC 07 Detva (hráčska lavica – 2 min., príliš veľa hráčov na ľade). Trest odpyká Gašpar.

    Miroslav Revaj

    Branky a nahrávky: 2. Tvrdoň (Poulin, Chalupka), 55. Jurík (bez asistencie), 59. Pospíšil (bez asistencie) – 44. Surovka (Fekiač, Videlka)


    MsHK Žilina: Tomek – Mikuš, Juraško, Poulin, Chaloupka, Harant, Roman, Hatala, Mendrej – Pospíšil, Handlovský, Klimenta – Tvrdoň, Hruška, Jurík – Švihálek, Holovič, Stupka – Rogoň, Meliško, Váňa
    HK Detva: Hackett – Kuklev, Chovan, Sládok, Fekiač, Macejko, Vyskoč, Gachulinec, Jendroľ – Gašpar, Ščurko, Milý – Tibenský, Surovka, Piačka – Žilka, Chovan, Videlka – Abramov, Murček, Utkin

    Rozhodčí: Ondrej Kalina, Tomáš Orolin – Martin Jobbágy, Martin Korba – Vladimír Konštek
    thejrc.org