Slovensko – Norsko 7:4 (kon.) | Finsko – Švýcarsko 3:1 (kon.) | Švédsko – Česko 7:1 (kon.)
konec
Slovensko
7:4 (1:3, 4:1, 2:0)
Norsko
sk Pátek 08.12.2017, 13:00 • Zimný štadión Ondreja Nepelu, Bratislava • Mistrovství světa žen • O 5. - 8. místo
Předzápasové kurzy
     
    Slovenské florbalistky sa dnes síce pomaly rozbiehali, v prvej tretine za svojimi súperkami zaostávali, no napokon dotiahli zápas s Nórskom do víťazného konca. Po úvodných 20 minútach prehrávali 1:3, následne však predviedli fantastický obrat a zvíťazili 7:4. V tretej tretine sa presadili Katarína Klapitová a gólom do prázdnej bránky aj kapitánka Lucia Košturiaková. Za najlepšie hráčky zápasu boli vyhlásené zo slovenského tímu Michaela Šponiarová a z Nóriek to bola Hildegun Holmová. Slovenské florbalistky si už zajtra od 11:15 zahrajú o konečné piate miesto proti Lotyšsku. My budeme pritom, nenechajte si ujsť náš online prenos. Pre dnešok je to už však odo mňa všetko. Zo Zimného štadióna Ondreja Nepelu sa s vami lúči Jakub Kocourek! (14:49:49)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:45
    Slovensko dalo gól! Nórky sa síce tlačili do zakončenia, slovenské florbalistky však predviedli skvelú pozičnú hru. Bránka nórskeho tímu bola opustená, čo na gól cez celé ihrisko využila LUCIA KOŠTURIAKOVÁ. Bez asistencie.
     
    58:19
    Nórsky tréner sa ešte snaží niečo vymyslieť a berie si oddychový čas.
     
    58:19
    Slovensko dalo gól! Fantázia, Slovenky pravdepodobne zasadili definitívny úder do rakvy Nórska. Ukážkovú robotu odviedla Kristína Hudáková, ktorá potiahla loptičku po pravej strane, zbavila sa nórskej obrankyne a naservírovala loptičku ako na zlatom podnose pre KATARÍNU KLAPITOVÚ! Asistencia: Kristína Hudáková.
     
    58:05
    Karolína Krištofová predviedla ďalší famózny zákrok, keď strelu jednej z Nóriek vytlačila znova reflexívne, tentokrát ľavou rukou!
     
    57:33
    Paulína Hudáková spadla v súboji s Anette Marie Bergovou, hra je prerušená, no vylučovať sa nebude.
     
    56:40
    Takto sa nám to páči. Lena Gillbergová znova obišla dookola celou polovicou Slovenska, no Viktória Bobotová ju nepustila k žiadnej nebezpečnej prihrávke či dokonca strele.
     
    55:15
    Kristína Hudáková bola v ďalšej šanci slovenského tímu, no Malin Dahlerová ju dokázala zneškodniť.
     
    54:47
    Nórky sa síce snažia podnikať rýchle protiútoky, no od začiatku tretej tretiny sa im len málokedy podarí zaskočiť dobre sformovanú defenzívu Sloveniek.
     
    53:45
    Katarína Klapitová chce dnes veľmi pomôcť mužstvu. Je na nej vidieť obrovská snaha. Teraz sa po nepresnom zakončení dokonca dostala do krátkej potýčky s nórskou obrankyňou.
     
    52:42
    Slovenky sa snažia kontrolovať hru s loptičkou vo svojej moci, od zápasu o piate miesto ich už delí len niekoľko minút.
     
    51:55
    Famózna, fantastická Karolína Krištofová! Karen Farnesová sa natlačila pred jej bránku a keď už to vyzeralo, že je slovenská brankárka prekonaná, tak prišiel úžasný zákrok ležiacej Krištofovej, ktorá proti strele Farnesovej vystrčila svoju pravačku! Nádherný florbalový moment!
     
    51:15
    Andrea Šidlová skúšala nahodiť loptičku na teč pre Kristínu Hudákovú, no tá jej myšlienku nepochopila a pri loptičke bola nakoniec skôr nórska brankárka.
     
    50:15
    Denisa Ferenčíková skúsila obstreliť Anette Marie Bergovú, Malin Dahlerová si loptičku našla a dokázala ju vytlačiť mimo svojej bránky.
     
    49:43
    No a znova pozorná Karolína Krištofová. Aj tentokrát si dala pozor proti Hildegun Holmovej.
     
    48:35
    Karolína Krištofová teraz podržala Slovenky, keď v priebehu pár sekúnd zasahovala proti Ode Langakerovej aj Hildegun Holmovej dvoma skvelými zákrokmi!
     
    47:55
    Katarína Klapitová napálila loptičku z pravej strany rovno do tela nórskej brankárky.
     
    47:35
    Naďalej sledujeme veľkú nervozitu na hokejkách nórskych florbalistiek. Tie majú veľký problém založiť nejakú dlhšiu súvislejšiu akciu, ktorou by dostali pod tlak slovenskú defenzívu.

    Jakub Kocourek

    Branky a nahrávky: 12. Šponiarová (Ferenčíková), 23. Šponiarová, 26. Ferenčíková (Hudáková), 35. Hudáková (Ferenčíková), 36. Hudáková (Ďuríková), 59. Klapitová (Hudáková), 60. Košturiaková – 6. Thorvaldsenová (Holmová), 16. Holmová (Thorvaldsenová), 19. Hjortová (Holmová), 31. Einstulenová


    Slovensko: Krištofová (Hlavatá) – Ďuríková, Šponiarová, Paulína Hudáková, Košturiaková, Ferenčíková – Trošková, Šidlová, Klapitová, Kocúrová, Kristína Hudáková – Boľová, Robová, Kvasková, Bobotová, Cupráková – Pintérová, Grossová, Dzurinová
    Norsko: Dahlerová (Ekholtová) – Osterhaug, Einstulenová, Gidskeová, Farnesová, Gillbergová – Hjortová,Hanne Hedlund Eriksenová, Thorvaldsenová, Langakerová, Holmová – Torpová, Bergová, Gundersenová, Knudsenová, Haugová – Flatlandová, Bakkaová, Kine Hedlund Eriksenová
    thejrc.org