New Jersey – Columbus 3:5 (kon.) | Washington – NY Rangers 4:2 (kon.) | Nashville – Vegas 3:4 (0:1 po s.n.)
Chicago – Buffalo 3:2 (po pr.) | Anaheim – Minnesota 2:3 (po pr.) | Detroit – St. Louis 1:6 (kon.)
konec
New Jersey Devils
3:5 (2:0, 1:3, 0:2)
Columbus Blue Jackets
Sobota 09.12.2017, 01:00 • Prudential Center, Newark • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:05
    Až nyní začíná domácí power-play.
    55:02 Zach WERENSKI - 3:5
     
    55:02
    Columbus právě vstřelil branku!
    Více prostoru na ledě hosté bleskově využili ke vstřelení páté branky. Puk se dostal mezi kruhy, kde si nabruslil ZACH WERENSKI a podařilo se mu dostat puk za brankovou čáru. Schneider si sice na střelu sáhl, vyrazit ji ovšem nezvládl. Asistence: Artěmij Panarin, Seth Jones.
     
    54:55
    Je tu trest na domácí straně. New Jersey hrálo v šesti a následuje tak trest za příliš mnoho hráčů na ledě. Trest odpyká Stefan Noesen.
     
    51:05
    Bude se vylučovat, přesilovku si zahraje domácí tým. 2+2 minuty za vysokou hůl dostal Markus Hännikäinen. Tohle je velká šance New Jersey na srovnání skóre.
    45:34 Severson byl blizoučko vyrovnání, Bobrovskij byl ale proti
     
    45:34
    Obrovská šance domácích. Po nahození se puk odrazil ke zcela volnému Seversonovi, jenže ten jej nedokázal zblízka doklepnout za brankovou čáru. Bobrovskij vystrčil levý beton a zakončení zvládl zastavit!
    41:32 Alexander WENNBERG - 3:4
     
    41:32
    Columbus právě vstřelil branku!
    Přesilovka je využitá a hosté opět vedou! V rychlé kombinaci měl opět prsty Panarin, který bekhendovou zadovkou vyzval ALEXANDERA WENNBERGA ke střele z první a tomu se podařilo umístit svůj pokus přesně k tyčce. Asistence: Artěmij Panarin, Oliver Bjorkstrand.
     
    40:20
    Hned ze startu třetiny je tu vyloučení na straně domácích. Dvě minuty za podražení dostal Andy Greene.
    39:40 Blake COLEMAN - 3:3
     
    39:40
    Devils právě vstřelili branku!
    No vida, tak ještě gól do šatny! Střela od modré byla sice sražena a Bobrovskij zasahovat nemusel, jenže v pokračování akce vybojoval Santini u mantinelu puk a přes Gibbonse se dostal na levou stranu a BLAKE COLEMAN už neměl problém trefit odkrytou část branky. Asistence: Brian Gibbons, Steven Santini.
    34:13 Scott HARRINGTON - 2:3
     
    34:13
    Columbus právě vstřelil branku!
    Obrat je dokonán, hosté už vedou! Po rychlém přechodu do útoku našel Panarin SCOTTA HARRINGTONA a jeho svižná střela přes Zajace se zastavila až v horním růžku Schneiderovy branky! Asistence: Artěmij Panarin, Boone Jenner.
     
    31:32
    New Jersey si zahraje druhou přesilovku. Brandon Dubinsky vyhodil puk přes plexisklo a dostal dvě minuty za zdržování hry.
    30:31 Domácí Hall nezakončil svůj brejk možná i pro Werenskiho klepnutí přes nohu
     
    30:31
    Hall se dostal do sóla, rovnal si puk na kličku, ale upadl a narazil do branky. Dle sudích to bylo bez cizího zavinění, takže se nebude vylučovat, ani se nepíská trestné střílení. Werenski jej ale zezadu klepl holí do kotníku, takže slovy klasika – kontakt tam byl.
     
    26:02
    Domácí se snaží zastavit nápor soupeře a sami se tlačí před Bobrovského. Budou hrát přesilovku, dvě minuty za podražení dostal Jack Johnson.
    25:44 Lukáš SEDLÁK - 2:2
     
    25:44
    Columbus právě vstřelil branku!
    A už je srovnáno. Po další špatné rozehrávce domácích zachytil puk Panarin, po přechodu do útočného pásma přihrál na pravou stranu na LUKÁŠE SEDLÁKA a tomu se švihem podařilo propasírovat puk za Schneiderova záda. Asistence: Artěmij Panarin.
    22:29 Pierre-Luc DUBOIS - 2:1
     
    22:29
    Columbus právě vstřelil branku!
    Je sníženo a to po nečekané akci. Domácí zaváhali v rozehrávce, Santini ve vlastním pásmu přišel o puk a po rychlé přihrávce byl PIERRE-LUC DUBOIS najednou před Schneiderem. Toho překonal přesným švihem a je to 2:1. Asistence: Artěmij Panarin.
    14:10 Marcus JOHANSSON - 2:0
     
    14:10
    Devils právě vstřelili branku!
    A je to o dvě branky! Seversonovo nahození sice skončilo v rohu, ale ale pokračovala. Noesenova přihrávka se odrazila k MARCUSI JOHANSSONOVI, ten bleskurychle objel branku a zasunul puk za tyčku. Bobrovskij se nestačil přemístit a je to tak 2:0! Asistence: Stefan Noesen.
    08:29 Brian BOYLE - 1:0
     
    08:29
    Devils právě vstřelili branku!
    Domácí se dostávají do vedení. Přečkali krátký nápor soupeře, aby se pak po pravé straně vydali do protiútoku. Hayes za brankou rychle zahranil, zbavil se obránce a bekhendovou přihrávkou našel najíždějícího BRIANA BOYLEHO, který střelou z první překonal Bobrovského. Asistence: Jimmy Hayes, Miles Wood.
     
    04:54
    Hned ve třech proti jednomu se hnali domácí hráči, Zajacova přihrávka na střed se ale zastavila o obětavě bránícího hráče hostů!

    Aleš Pur

    Branky a nahrávky: 9. Boyle (J. Hayes, Wood), 15. Ma. Johansson (Noesen), 40. Coleman (Gibbons, Santini) – 23. Dubois (Panarin), 26. Sedlák (Panarin), 35. Harrington (Panarin, Jenner), 42. Wennberg (Panarin, Bjorkstrand), 56. Werenski (Panarin, S. Jones)


    New Jersey Devils: Schneider (Kinkaid) – Vatanen, A. Greene (C), Severson, J. Moore, Santini, Butcher – Bratt, Hischier, Hall (A) – Noesen, Zajac (A), Ma. Johansson – Stafford, Coleman, Gibbons – J. Hayes, Boyle, Wood.
    Columbus Blue Jackets: Bobrovskij (Korpisalo) – S. Jones, Werenski, D. Savard, J. Johnson (A), Nutivaara, Harrington – J. Anderson, Dubois, Panarin – Atkinson, Wennberg, N. Foligno (C) – Bjorkstrand, Dubinsky, Calvert – Hännikäinen (A), Sedlák, Jenner.

    Rozhodčí: Skilliter, McCauley – Mills, Cherrey
    thejrc.org