New Jersey – Columbus 3:5 (kon.) | Washington – NY Rangers 4:2 (kon.) | Nashville – Vegas 3:4 (0:1 po s.n.)
Chicago – Buffalo 3:2 (po pr.) | Anaheim – Minnesota 2:3 (po pr.) | Detroit – St. Louis 1:6 (kon.)
po s.n. (0:1)
Nashville Predators
3:4 (0:1, 1:1, 2:1 - 0:0)
Vegas Golden Knights
Sobota 09.12.2017, 02:00 • Bridgestone Arena, Nashville • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    Reilly SMITH
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Vegas Golden Knights.
    Autorem vítězné branky je REILLY SMITH.
     
    6. série
    0:1
    REILLY SMITH stejně jako většina hráčů předním zvolil během nájezdu rychlou střelu zápěstím, která z mezikruží mezi vyrážečkou a pravým betonem Pekky Rinneho zamířila k levé tyči! Je konec!
     
    4. série
    0:0
    Malcolm Subban už byl překonán, jenže Craig Smith po krásném oblouku z levého křídla na vzdálenější pravé tyči orazítkoval tyč!
     
    62:14
    James Neal se řítil sám na bránu, jenže těsně před ní ho dostihl Roman Josi, který ho do zakončení nepustil, a bývalý útočník Predators skončil v síti místo puku. Hra poté byla přerušena kvůli posunuté bráně.
    59:20 Erik HAULA - 3:3
     
    59:20
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    Colin Miller od modré čáry rozdal puk doprava, kde ERIK HAULA na vnějším oblouku kruhu pro vhazování napřáhl ke střele zápěstím a puk po teči clonícího Romana Josiho zamířil nad levým ramenem Pekky Rinneho do bližšího pravého horního rohu brány! Vegas vyrovnalo při hře bez brankáře a stav utkání je 3:3! Asistence: Colin Miller a David Perron.
     
    58:58
    Jonathan Marchessault se ocitl před bránou ve velké šanci, Pekka Rinne ale puk vyrazil do rohu ledové plochy! Fantastický zákrok, kterému předcházela střela Vegas z vrcholu pravého kruhu pro vhazování.
     
    58:26
    Malcolm Subban naskočil na střídačku a P. K. Subban od vlastní brány minul pravou tyč jeho prázdné klece! Nesledovalo zakázané uvolnění a přerušení hry.
     
    57:45
    Shea Theodore z levého křídla a ostrého úhlu nahodil puk na přední tyč, kde bez přípravy pálil James Neal, jenže pouze do náruče Pekky Rinneho!
     
    55:26
    Kevin Fiala dostal dvě minuty za zdržování hry poté, co puk z obranného pásma vyhodil mimo ledovou plochu.
    54:56 Nick BONINO - 3:2
     
    54:56
    Nashville právě vstřelil branku!
    Viktor Arvidsson ukradl za bránou puk rozehrávajícímu Sheovi Theodorovi a krásnou přihrávkou předložil puk NICKOVI BONINOVI, který z mezikruží nad pravým betonem Malcolma Subbana zamířil k levé tyči! Predators otočili skóre a poprvé v utkání vedou! Asistence: Viktor Arvidsson.
     
    51:55
    William Karlsson dostal dvě minuty za držení a P. K. Subban se hodně rozčiloval až vzteky praštil dvířky trestné lavice poté, co byl také vyloučen za nafilmovaný pád.
     
    49:54
    Bývalý hráč Dallasu Cody Eakin byl vyloučen na dvě minuty za vysokou hůl poté, co rozhodčí Anthonymu Bitettovi v levém rohu útočného pásma odpustili vysokou hůl.
    48:04 Viktor ARVIDSSON - 2:2
     
    48:04
    Nashville právě vstřelil branku, která bude po pozdní Coach Challenge hostů z Vegas kvůli nedovolenému bránění brankáře zkoumána u videa!
    Původní verdikt na ledě zůstává platným a Nashville k radosti fanoušků v Bridgestone Areně vyrovnává na 2:2. Střela Kevina Fialy z vrcholu levého kruhu pro vhazování byla na přední tyči zablokována a VIKTOR ARVIDSSON vpádu z dorážky zamířil nad ledem k pravé tyči! Asistence: Kevin Fiala a Kyle Turris.
     
    44:17
    Viktor Arvidsson pálil v blízkosti levé tyče pod horní tyč, Malcolm Subban ale dokázal puk vytáhnout nad!
     
    42:35
    Colin Miller se sice nenechal obejít, byl mu ale odpískán faul a dostal dvě minuty za vysokou hůl.
     
    41:07
    Čárový rozhodčí Steve Barton byl nepříjemně dohrán na obranné modré čáře Vegas a fanoušci mu zatleskali poté, co se vrátil zpět na nohy. Utkání může pokračovat.
     
    40:00
    Kevin Fiala dostal dvě minuty za vysokou hůl a odchází do kabin hodně nespokojený. Vegas vede 2:1.
     
    37:44
    Kevin Fiala se v blízkosti pravé tyče po krásné přihrávce z levého křídla snažil nadvakrát bekhendem překonat Malcoma Subbana, ani v jednom případě ale neuspěl!
     
    37:08
    Calle Järnkrok mohl rychle přidat druhý gól, jeho střelu z pravého kruhu po ledě ale na přední tyči Malcolm Subban vyrazil levým betonem a volný puk zmrazil pod lapačkou!
    35:40 Calle JÄRNKROK - 1:2
     
    35:40
    Nashville právě vstřelil branku!
    Pontus Åberg krásnou diagonální přihrávkou z vrcholu pravého kruhu našel na vzdálenější levé tyči CALLA JÄRNKROKA, který si potáhl puk ke vzdálenější pravé tyči a skóroval nad ledem do prázdné brány! Asistence: Pontus Åberg a Filip Forsberg.
    34:37 James NEAL - 0:2
     
    34:37
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    JAMES NEAL se v pravém kruhu prosadil z dorážky, když puk po zablokované střele zápěstím Lucy Sbisy z vnějšího oblouku levého kruhu pro vhazování nad přesouvajícím se Pekkou Rinnem poslal do téměř prázdné brány! James Neal skóroval proti svému bývalému týmu a Vegas vede v Bridgestone Areně 2:0. Asistence: Luca Sbisa a Nate Schmidt.
     
    33:18
    Oscar Lindberg zkusil zdvojnásobit vedení Vegas a po jeho zablokované střele z pravého kruhu na vrcholu levého kruhu napřáhl k dobré střele Shea Theodore, Pekka Rinne si ale na jeho pokusu pochutnal a předvedl krásný semafor.
     
    29:52
    Pekka Rinne dobře ucpal prostor u své pravé tyče a Golden Knights se po velkém závaru neprosadili!
     
    29:44
    Anthony Bitetto byl vyloučen na dvě minuty poté, co v rohu obranného pásma poslal krosčekem k ledu jednoho z hráčů Vegas. Golden Knights si zahrají druhou přesilovou hru.
    28:46 Malcolm Subban senzačně ukradl gól Nickovi Boninovi!
     
    28:46
    Nick Bonino zahodil stoprocentní šanci, když se po krásné přihrávce přes šířku útočného pásma od Viktora Arvidssona dostal na vzdálenější levé tyči ke střele, která zdánlivě mířila do prázdné brány, jenže Malcolm Subban předvedl senzační přesun, po kterém puk mířící do jeho protipohybu holí vyrazil!
    25:55 Cody Eakin se dobře natlačil před protihráče a vystřelil
     
    25:55
    Golden Knights na opačné straně mohli udeřit v blízkosti levé tyče, kde se Cody Eakin skvěle natlačil před jednoho z hráčů Nashvillu, střelou zápěstím ale zamířil pod tlakem pouze do hrudi Pekka Rinneho, který stáhl volný puk pod sebe.
     
    25:01
    Predators napřáhli na vrcholu mezikruží ke krásné střele, která mířila nad ledem k levé tyči, jenže Malcolm Subban měl skvělý výhled a pravým betonem puk vyrazil!
     
    23:29
    Craig Smith na levém křídle nabral obrovskou rychlost a z ostrého úhlu si sjel před bránu, kde se na vzdálenější pravé tyči snažil rozvlnit síť, jenže Malcolm Subban dokázal jeho pohyb kopírovat a předvedl v rozkleku úžasný semafor!
     
    22:41
    Austin Watson si po krásném přenesení hry na vrcholu levého kruhu pro vhazování zpracoval puk a střelou zápěstím mířil do vzdálenějšího pravého horního rohu brány, Malcolm Subban ale kotouč levým ramenem úspěšně vyrazil.
     
    15:57
    Hra byla přerušena kvůli zakázanému uvolnění Golden Knights a P. K. Subban střelou od modré čáry ihned po vhazování na pravém křídle otestoval svého mladšího bratra Malcolma Subbana, který puk pravým betonem vykopl.
     
    13:00
    Brayden McNabb dostal dvě minuty za podražení a Predators budou hrát 48 sekund v početní převaze 5 na 3!
     
    11:48
    David Perron fauloval zbytečně na levém křídle útočného pásma a dostal dvě minuty za držení. Také Nashville si v první třetině vyzkouší přesilovou hru a má příležitost vyrovnat.
    06:55 William KARLSSON - 0:1
     
    06:55
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    Alex Tuch na pravém křídle mezi dvěma protihráči krásně pronikl do útočného pásma a poté přihrávkou z pravého kruhu našel před bránou najíždějícího WILLIAMA KARLSSONA, který střelou po ledě propálil Pekka Rinneho! Vegas využilo přesilovou hru a vede 1:0! Asistence: Alex Tuch a Nate Schmidt.
     
    06:31
    Craig Smith dostal dvě minuty za vysokou hůl a ještě před přesilovou hrou Vegas fanoušci v Bridgestone Areně aplaudovali Jamesovi Nealovi, který dnes stojí na opačné straně barikády.
     
    03:58
    Jonathan Marchessault v blízkosti levé tyče rychle vystřelil bekhendem, Pekka Rinne ale kotouč mířící do bližšího horního rohu brány fantasticky vytáhl nad!

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 36. Järnkrok (Åberg, F. Forsberg), 49. Arvidsson (Fiala, Turris), 55. Bonino (Arvidsson) – 7. W. Karlsson (Tuch, Schmidt), 35. Neal (Sbisa, Schmidt), 60. Haula (C. Miller, Perron), rozh. náj. R. Smith

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Kyle Turris (NSH)
    0:0   James Neal (VEG)
    2. série:
    0:0   Kevin Fiala (NSH)
    0:0   Alex Tuch (VEG)
    3. série:
    0:0   Filip Forsberg (NSH)
    0:0   David Perron (VEG)
    4. série:
    0:0   Craig Smith (NSH)
    0:0   Erik Haula (VEG)
    5. série:
    0:0   Viktor Arvidsson (NSH)
    0:0   William Karlsson (VEG)
    6. série:
    0:0   Nick Bonino (NSH)
    0:1   Reilly Smith (VEG)


    Nashville Predators: Rinne (Lindbäck) – Josi (C), Ekholm (A), Jemelin, P. K. Subban, Bitetto, Y. Weber – Fiala, Turris, C. Smith – Sissons, Bonino, Arvidsson – F. Forsberg (A), Järnkrok, Åberg – C. McLeod, F. Gaudreau, Watson. Hlavní trenér: Peter Laviolette.
    Vegas Golden Knights: M. Subban (Lagacé) – Sbisa, Schmidt, Theodore, Engelland, C. Miller, McNabb – Marchessault, W. Karlsson, R. Smith (A) – Perron, Haula, Neal (A) – Leipsic, Eakin, Tuch – Nosek, Bellemare (A), O. Lindberg. Hlavní trenér: Gerald Gallant.

    Rozhodčí: Ghislain Hebert, Dean Morton. Čároví: Steve Barton, Tony Sericolo
    thejrc.org