Salzburg – Zlín 4:1 (kon.) | Mountfield HK – Pardubice 5:1 (kon.) | K. Vary – Jihlava 3:0 (kon.)
Sparta – Kladno 3:6 (kon.) | HC Plzeň – Kometa Brno 5:1 (kon.) | Č. Budějovice – Vítkovice 3:5 (kon.)
Liberec – Slavia 2:3 (po pr.)
konec
HC Energie Karlovy Vary
3:0 (0:0, 2:0, 1:0)
HC Dukla Jihlava
Sobota 09.12.2017, 13:00 • KV Arena, Karlovy Vary • Extraliga staršího dorostu • 6. kolo
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:00.
     
    Dobrý den, vítám vás u online přenosu ze zápasu extraligy staršího dorostu, ve kterém se spolu dnes krátce po poledni utká domácí HC Energie Karlovy Vary a HC Dukla Jihlava.

    Energetikům se letos opravdu daří, podávají rovnoměrné kvalitní výkony, ve své formě nemají nikterak veliké výkyvy, a tak se také drží v nadstavbové tabulce na třetím místě. Naposledy se radovali Karlovarští v pátek, kdy doma porazili Kometu Brno.

    Jihlavě se v pokračující části letošní sezony zase tolik nedaří, po čtyřech zápasech mají na kontě jen čtyři body. V pátek hrála Jihlava v Plzni, kde místním mladíkům podlehla jen opravdu těsně o jednu branku.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Energie Karlovy Vary: Kašpar (Heger) – Zavřel (A), Tureček, Bernáth, Záruba, Novák (A), Kořán, Houdek – Holub (C), Jiskra, Hudečka – Křemen, Šťastný, Prošek – Maydl, Novotný, Berčík – Fečo, Ptáček, Černý.

    HC Dukla Jihlava: Chaloupek (Pavlas) – Piskač, Křišta, Veleba (C), Zvěřina, Smolko, Marek (A) – Kardoš, Juda, Filip – Brož (A), Pigl, Svoboda – Úlovec, Zadražil, Krajíček – Barák

    Rozhodčí: Hlinka – Gerát, Coubal.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Ihned po buly se vydal domácí celek vstříc první akci, tečovaná střela kontrolována pohledem brankáře Chaloupky ale skončila jen v ochranné síti.
     
    00:39
    Domácí se pokusili o další útočnou akci, avšak jejich snaha skončila za brankou, kde na čerstvém ledu hned dva hráči uklouzli.
     
    00:54
    Zvěřina si sjel pro přihrávku k modré čáře a po dvou rychlých krocích se dostal do mezikruží, odkud jeho svižná střela skončila na hrudi brankáře Kašpara.
     
    01:41
    Prošek na druhé straně pálil z vrcholu kruhu, puk ale až na brankáře neprošel, kupředu se tak mohou posunout hosté.
     
    02:03
    Útočené Jihlavy ale nemělo dlouho trvání, ve středním pásmu přišli o kotouč a Michal Fečo jej po levém křídle zavezl až do pásma, jeho následně střela od mantinelu ale skončila jen u brankáře.
     
    02:42
    Oba celky začaly velmi aktivně a ačkoliv jsou domácí mírným favoritem, hosté určitě nepřijeli body odevzdat a budou se o ně chtít poprat.
     
    03:13
    Energetici jsou znovu na puku v útočném pásmu, dostat se ale do finální fáze jim dělá menší problém, obrana Dukly je velmi aktivní.
     
    03:39
    Chaloupek nyní zakouzlil betony a ani jednu dorážku z předbrankového prostoru za svá záda nepustil.
     
    04:23
    Křemen zavezl puk do pásma a domácí se tam chvíli drželi, puk si ale stáli posílali podél mantinelu, což se jim vymstilo, a nakonec o něj úplně přišli.
     
    04:43
    V rychlém spádu se hosté přesunuli na druhou stranu hřiště a alespoň na chvíli zaměstnali Křemena, ten ale s lehkým nahozením neměl problém. Jihlava tak pro sebe alespoň vybojovala vhazování v útočném pásmu.
     
    05:17
    Černý vyslal pěknou a tvrdou ránu z mezikruží, Chaloupek měl ale nikým nekrytý výhled, a tak puk bez větších problém schoval ve své výstroji.
     
    05:58
    Hudečkova formace zatlačila na svého soupeře a nadělala zmatky před brankou, ani jeden z hráčů ale nedokázal dostat puk za trochu zmateného brankáře.
     
    06:37
    Jihlavští pouze nahodili do pásma, střídají a stahují se bránit modrou čáru, domácí jsou nyní jednoznačně aktivnější.
     
    07:07
    Avšak zbytečný zákrok mimo hru posílá domácí do čtyř, Michal Maydl (KVA) si odpyká dvě minuty za krosček.
     
    07:37
    Juda vyslal dělovku z mezikruží, Kašpar ale výborně zasáhl vyrážečkou. Jihlava se dále držela v pásmu, všechny další střely ale šly mimo branku.
     
    08:13
    Domácí se na chvilku osvobodili, Dukla je ale po chvilce zase usazena v útočném pásmu a nahazuje puky na brankáře.
     
    08:33
    Jeden takový nyní skončil v Kašparově lapačce, hra je tak přerušena a obranná čtveřice domácích alespoň může vystřídat.
     
    08:46
    Piskač (JIH) musel na poslední chvíli zastavit Proška, který ujel v oslabení sám na brankáře. Jihlavský bek si tak odsedí dvě minuty.
     
    09:20
    Domácí jsou tak v plném počtu a rázem začíná jejich přesilová hra. Ta hostující špatná nebyla, ale nevytvořili si žádnou šanci.
     
    09:55
    Zavřel si sjel na kruh pro přihrávku zpoza brány, vysoký bek ale nevyslal zrovna nejprudší a ani nijak přesnou střelu, a tak Chaloupek neměl problém zasáhnout.
     
    10:34
    Dvě střely od modré, které bránu neohrozily, a také dost nepřesností. Od domácí to není nejlepší přesilovka.
     
    10:46
    Hosté hrají zase v plném počtu, ani domácí tak tedy svou početní převahu v úvodní části hry nedokázali využít.
     
    11:19
    Po chvíli oddychu se zase zapojil do hry Kašpar, nahození přímo do lapačky ale po něj nebylo sebemenším problémem.
     
    12:08
    Kapitán Holub bojoval o puk se čtyřmi Jihlavskými, ti nakonec svou převahu zužitkoval a o kotouč ho obrali.
     
    12:40
    Sympatický výkon Bernátha v tomto střídání, dvě tvrdé střely, avšak ani v jednom případě brankáři nikdo neclonil, ten tak puky v pohodě pochytal.
     
    13:20
    Dukla se po dlouhé době zase podívala do útočného pásma, tam ale během pár vteřin o kotouč přišla a opět si musela dávat pozor na svá zadní vrátka, která zůstávala dosti otevřená.
     
    13:53
    Kašpar dnes sbírá zákroky především s jihlavským nahození, kterých není málo. Nikam ale zatím nevedou, větší šanci si hostující celek ještě nevytvořil.
     
    14:35
    Domácí útočníci se chvílemi snaží hrát dost individuálně a nedokážou vystihnou se správný čas pro finální přihrávku, celá akce pak většinou končí. Pro ně je to veliká škoda, jinak by totiž měl Chaloupek opravdu dost těžké zákroky.
     
    15:34
    S blížícím se koncem třetiny aktivita neupadá, ba naopak. Domácí přidávají na tempu a hosté se poslední minuty jen brání. Energetici se ale stále nemohou dostat do oné pořádné šance, kterou se mohli dostat do vedení.
     
    16:27
    Obránce Marek šikovně nastřelil mantinel za brankou, před Kašparem totiž čekal na odraz Barák. Přes domácího brankáře se ale nedostal.
     
    16:49
    Černý se dostal sám za obranu a zkusil bekhendový blafák, po nepovedeném zakončení se ale dostal do kontaktu s obráncem a ošklivě naletěl na mantinel ve veliké rychlosti ramenem vpřed.
     
    16:49
    Nakonec ale černý ale za pomoci odjíždí na střídačku a zdá se, že bude v pořádku.
     
    17:26
    Jeden z malých fanoušků sedících za střídačkou nyní vhodil na led svou zimní čepici. Ta sice hře nijak extra nepřekážela, avšak jeho maminka ho za to asi moc nepochválí. S počasím, jaké venku panuje, mu asi bude cestou domů pořádná zima.
     
    17:58
    Poslední dvě minuty do konce první části a obraz hry se moc nemění. Domácí sice trochu polevili, Jihlava toho ale nedokázala zatím vůbec využít.
     
    18:40
    Domácí už také pouze nahazují do pásma a dávají si pozor vzadu. Chybovat takto krátce před sirénou by bylo pro oba celky velmi špatné.
     
    19:31
    Energetici se ještě pokouší o průnik do pásma, hosté ale uzavřeli modrou čáru jako zeď, a tak to nemají moc jednoduché.
     
    19:55
    Panečku, to byla rána! Poslední vhazování v útočném pásmu, Kořán si sjel mezi kruhy pro puk a dělovkou trefil spojnici! Halou to jen zacinkalo a od diváků se ozvalo klasické "jééé"..
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina se po většinu času nesla pod taktovou domácí Energie, která byla podstatně aktivnější a brankáře zaměstnávala o dost více. Hosté se dostávali kupředu jen sporadicky a Kašpar nemusel zasahovat proti žádné těžší střele, a to ani v přesilové hře Dukly. Domácí si i přes velikou převahu žádnou tutovku nevytvořili, až pět vteřin před koncem nastřelil Kořán spojnici tyčí.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:09
    První útočná akce ve druhé části, která byla po vyhraném buly za strany Jihlavy, končí ofsajdem.
     
    20:32
    Stejná strana, stejný tým a stejný rozhodčí. Ten přerušil útočnou akci, znovu pro ofsajd.
     
    21:20
    Zdá se, že klid v šatně Jihlavy o přestávce rozhodně nebyl, na ledě je vidět podstatně jiný výkon už během první minuty. Takhle aktivní v první části rozhodně nebyli.
     
    22:12
    Novotný se snažil prokličkovat celou obranou Dukly, což se mu dlouho dařilo, zastavil ho až poslední hráč. Puk se pak došoural až k brankáře, ten ho raději schoval v lapačce.
     
    22:47
    Tureček vyslal dělovku od modré, ta ale k brankáři vůbec nedošla, první obětavý obránce ji totiž dokázal zblokovat.
     
    23:04
    Na druhé straně se musel natáhnout Kašpar, štiplavá střela taktéž od modré měla dobrou trajektorii, domácí brankář puk ale přecijen schoval do lapačky.
     
    23:53
    Marek se probíjel po levé straně až před bránu, tam ho ale čistě poslal k zemi Zvěřina, přičemž karlovarský útočník skončil až v brance. Alespoň on když ne puk.
     
    24:52
    Jihlavským se nyní krásně podařilo přečíslit domácí hráče, kteří hodně zaspali, celé akce ale skončila i Judy, který bekhendem nedokázal zvednout puk před beton brankáře.
     
    25:14
    Ve druhé části je hra zatím podstatně vyrovnanější, což je pro oko diváka mnohem lepší, i když je to fanoušek jednoho z týmů. Je vidět více šancí, hra má větší spád a hlavně se hraje i dost tvrději.
     
    26:26
    Hosté se usadili v útočném pásmu a rozjeli kolotoč přihrávek, vypadalo to pro ně opravdu nadějně, ta finální ale nakonec byla špatný a puku se zmocnil Kašpar.
     
    27:02
    Krajíček nahazoval z rohu před brankou, kde čekal jeden z jeho spoluhráčů, po několik odrazech se ale puk dostal mimo nebezpečí karlovarského brankáře.
     
    27:42
    Poslední minuty patří jednoznačně hostujícímu celku, domácí jsou jejich aktivitou zaskočení a vůbec si neví rady.
     
    27:47
    Až teď přerušilo další rychlou akci Jihlavy zakázané uvolnění, kdyby jeden z jejích útočníků byl o dva kroky rychlejší, byla by to další nebezpečná akce.
     
    28:47
    Byl to pravděpodobně Černý, kdo po vhazování dostal pas před branku, obránci ale byli pozorní a střele zabránili.
     
    29:26
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Všechno je zase rázem úplně jinak! Hosté sice v posledních minutách tlačili, domácí se vytěžili z minima maximum. Fečo našel volného DAVIDA HOLUBA, který sice z první shluk neprostřelil, ale z následné střely už ano, a poslal tak domácí do vedení. Asistence: Michal Fečo a Vít Jiskra
     
    30:11
    Sledujeme opravdu krásný mládežnický hokej, tohle se musí líbit. Jen co se rozehrálo, dostala se Dukla do akce tří proti dvěma, tvrdou ránu z mezikruží výborně vyrazil Kašpar vyrážečkou!
     
    30:22
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Tvrdá rána pro Duklu, po zlepšeném výkonu inkasuje hned druhou branku. Domácí se na minutku usadili v pásmu, zpoza branky přišla přihrávka na bližší tyč, kde už se MICHAL FEČO z blízkosti nemýlil. Asistence: Daniel Černý
     
    30:43
    Hosté nyní musí zvednout hlavy a začít tvrdě makat. Půl třetiny nyní byli domácím více než vyrovnaným soupeřem a ačkoliv je tyto branky po psychické stránce asi tvrdě srazí dolů, nesmí to vzdát.
     
    31:30
    Během chvilky ale dělají hrozivé chyby, je vidět, že to pro není zrovna lehké.
     
    32:02
    Druhé zakázané uvolnění po sobě, toho by domácí mohli využít. Vedení 2:0 není nikdy snadné, a tak vstřelit ještě jednu branku by bylo dost možná rozhodující.
     
    32:37
    Hosté jsou rázem všude o krok pomalejší, naopak domácí jsou povzbuzeni a začíná se projevovat výkon z první části.
     
    33:19
    Jiří Hudečka předvedl krásnou individuální akci, když se s pukem z rohu dostal až před brankou. Brankáře se pokoušel prostřelit bekhendem mezi betony, Chaloupek je ale secvakl včas.
     
    34:10
    Domácí jsou stále usazeni v útočné pásmu a když už jim puk uteče, okamžitě se celá lajna bleskurychle vrací zpět.
     
    35:08
    Dukla se stále jen brání, s pukem sice vyjede ze svého pásma, hned za modrou ale o něj přichází, což je ještě nebezpečnější.
     
    35:52
    Domácí se pokoušeli zaskočit jihlavskou obranou rychlým pasem, ten ale nevyšel, a tak je z toho zakázané uvolnění.
     
    36:01
    Ačkoliv domácí vedou a hru nyní řídí, tak se z jejich střídačky neozývají zrovna slova chvály.
     
    36:52
    Dukla se před akcí domácích stahuje až na modrou čáru, i tak se ale domácí bez problémů dostávají až před branku.
     
    37:17
    Energetici přečíslili obranu hostů, hra je ale přerušena. Mimo hlavní dění došlo ke střetu Piskače s jedním z domácích hráčů a dle toho, kde se jihlavský bek drží, byl zasažen pravděpodobně do hlavy. Stejně jako diváci, tak ani rozhodčí ale tento střet neviděli, vylučovat se tedy nebude.
     
    38:00
    Poslední dvě minuty prostřední části, domácí se stále drží na puku a Jihlava neví, jak na ně nyní mohla vyzrát.
     
    38:38
    A stejně jako v první části se mi zdá, že se domácí takto ke konci zatahují a nechtějí riskovat.
     
    39:13
    Při akci v útočném pásmu ale jeden z beků chyboval na modré a hosté se dostali do přečíslení dvou proti jednomu. Jindřich Kardoš vzal zakončení na sebe, trefil se ale přímo doprostřed brány, kde byl připravený Kašpar.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Jihlava se na začátku druhé části podstatně zlepšila a domácí začala pomalu přehrávat, byla jednu chvíli opravdu lepší. Energetici pak ale dvakrát udeřili a rázem se obraz hry dostal do stejných kolejí jako v první třetině. Ke konci se také hodně přitvrdilo, to nejen na ledě. Na tribuně se jeden z jihlavských fanoušků pořádně rozhořčil a rozhodčí počastoval několika hrubými výrazy. Nechyběly slova jakou hlupák, trouba a mnoho dalších.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:32
    Domácí se na soupeře pustili na začátek s neskutečnou vervou, hned pět střel šlo na brankáře, Chaloupek ale puk za svá nepustil!
     
    41:26
    Úvodní akčnost rychle opadla a domácí se pokouší o založení klidnější, ale podstatně jistější akce se zabezpečenou obranou.
     
    41:48
    Bude zajímavé sledovat, jestli se Dukla dokázal dát dohromady na poslední třetinu, hlavně tedy po psychické stránce.
     
    42:50
    Domácí jsou stále velmi aktivní, Dukla se kupředu nijak zvlášť nežene. Vypadá to tedy na nějaké pomalejší přesunutí a navázání většího tlaku. Problém ale je, že domácí prakticky vůbec nechybují, to se budou hostům dávat góly velmi těžko.
     
    43:37
    Holub si na útočné modré povodil dva protihráče, třetího obelhal přihrávkou mezi nohama, puk ale k jeho spoluhráči nedoputoval. Obránci Jihlavy se jen točili kolem dokola.
     
    44:16
    Hosté se pokusili o rychlý přechod kupředu, svým hvizdem je ale zastavil čárový rozhodčí pro ofsajd.
     
    44:46
    Pokud chce Jihlava s utkáním něco udělat, měla by si pospíšit. Jejich hra není nijak aktivní, hráči se nika neženou. Ty góly ale musí někdo vstřelit...
     
    45:26
    Až nyní šlápl do pedálů Brož, jeho akce po levé straně skončila tvrdou střelou, kterou ale Kašpar v pohodě schoval do lapačky.
     
    45:57
    Kašpar chtěl svému týmu pomoct při rozehrávce, puk ale po mantinelu dojel až do ochranné sítě. Vhazuje se tak v obranném pásmu Energie.
     
    46:49
    Jihlava se na chvilku podívala opět do útočného pásma, znovu to ale mělo velmi krátkého trvání.
     
    47:16
    Na karlovarských hráčích je hlavně vidět veliká herní pohoda, ve které se aktuálně nachází. Již včera rozhodli utkání dvě rychlými brankami a dnes k tomu mají také dobře nakročeno.
     
    48:27
    Křemen s Holubem si si navzájem vytvořili dvě obrovské tutovky, Chaloupek ale předvedl perfektní zákroky, a stále tak drží svůj tým v šanci na body!
     
    48:30
    Zakázané uvolnění Jihlavy a hráči se musí vrátit na led, jsou hodně unavení. Jejich trenér si tak bere raději oddechový čas.
     
    48:48
    Již poněkolikáté zachytil Kašpar nahození a okamžitě rozehrál, tímhle hodně pomáhá svému celku.
     
    49:04
    Chaloupek znovu předvedl výborný zákrok! Křemen v přečíslení našel Hudečku, který už pálil od odkryté sítě, avšak Chaloupek se přesunul a ve skoku vyrazil puk helmou!
     
    50:01
    Polovina třetí části je za námi a Dukle se body opravdu vzdalují. Domácí hrají opravdu hezky, hře nechybí lehkost, a tak mají hosté hrozně těžké se vůbec dostat k puku.
     
    51:11
    Chaloupek by nyní vychytal i Nagano! Tři domácí čistě proti brankáři, jihlavský hrdina posledních minut ale předvedl neskutečné a všechno dokázal pochytat!
     
    51:59
    Dukla se na okamžik podívala kupředu, puk ale jejím hráčům v závěru utekl a skončil před Kašparem, ten ho schoval v lapačce.
     
    52:39
    Další akce Dukly, tentokrát už to bylo zakončeno střelou. Od mantinelu vypálil Pigl, ale Kašpar na puk viděl a v pohodě jej chytil.
     
    53:01
    Hosté ale neskutečně chybují v rozehrávce a to domácí napadají v jednom, maximálně ve dvou hráčích. Energetici se dokonce drží v pásmu a přitom po jednom v pohodě střídají.
     
    54:10
    Hraje se rychle a bez přerušení, mnoho času už nezbývá a ani to nevypadá, že se Dukla dokázala nedechnout k nějakému závěrečnému náporu.
     
    55:03
    Domácí se nyní, stejně jako v předchozích třetinách, nikam už neženou a soustředí se na poctivou defenzivu. Ta bude v posledních minutách důležitá. Ví to hlavně trenér Eismann, který svému celku neúnavně dává pokyny dost hlasitě po celý zápas.
     
    55:50
    Michal Maydl, který ve včerejším utkání proměnil trestné střílení, si na něj nyní asi nevzpomněl, jelikož svůj únik na branku střelecky nezvládl.
     
    57:10
    Domácí fanoušci už pomalu začínají slavit vítězství, času už je na obrat opravdu málo.
     
    57:33
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Domácí navíc přidávají třetí branku a je rozhodnuto. Chaloupek se natahoval a poté i tiskl k tyčce jak mohl, neměl ale šanci. DANIEL ČERNÝ to udělal výborně, objel s pukem brankoviště a trefil se přesně k tyči. Asistence: Jakub Ptáček
     
    58:39
    Domácí se nyní úplně stáhli dozadu a nechávají hrát Jihlavu, ta se ale nemůže dostat přes modrou čáru.
     
    59:16
    Poslední střídání na obou stranách, hlavně aby se utkání dohrálo bez zbytečných zranění.
     
    Konec zápasu.
     
    Energetici si v poslední části pohlídali vytvořené vedení, Dukla se na veliký obrat nezmohla, a tak zápas končí vítězstvím domácího celku. Ten tak přidává po včerejšku další tři body a drží si jednu z čelních pozic v tabulce. (15:05:21)

    Tomáš Hála

    Branky a nahrávky: 30. Holub (Fečo, Jiskra), 31. Fečo (Černý), 58. Černý (Ptáček)


    HC Energie Karlovy Vary: Kašpar (Heger) – Zavřel (A), Tureček, Bernáth, Záruba, Novák (A), Kořán, Houdek – Holub (C), Jiskra, Hudečka – Křemen, Šťastný, Prošek – Maydl, Novotný, Berčík – Fečo, Ptáček, Černý.
    HC Dukla Jihlava: Chaloupek (Pavlas) – Piskač, Křišta, Veleba (C), Zvěřina, Smolko, Marek (A) – Kardoš, Juda, Filip – Brož (A), Pigl, Svoboda – Úlovec, Zadražil, Krajíček – Barák

    Rozhodčí: Hlinka – Gerát, Coubal
    thejrc.org