Slovensko – Lotyšsko 6:4 (kon.) | Česko – Švýcarsko 2:3 (kon.) | Švédsko – Finsko 6:5 (2:1 po s.n.)
konec
Slovensko
6:4 (2:0, 0:1, 4:3)
Lotyšsko
sk Sobota 09.12.2017, 11:15 • Zimný štadión Ondreja Nepelu, Bratislava • Mistrovství světa žen • O 5. - 6. místo
Předzápasové kurzy
     
    Podarilo sa! Nebolo to vôbec jednoduché, no slovenské florbalistky nesklamali fantastické publikum na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu a v zápase o konečné 5. miesto zdolali Lotyšsko 6:4, čím dosiahli najlepšie umiestnenie v histórii slovenského florbalu. Za najlepšie hráčky zápasu boli vyhlásené Gunita Karklinová a Lucia Košturiaková. Slovenská kapitánka sa dnes lúči so svojou reprezentačnou kariérou. Jej spoluhráčky spoločne so skvelým publikom jej práve v tejto chvíli ďakujú za to, čo spravila pre slovenský ženský florbal. Lucia, ďakujeme! S konštatovaním, že slovenské florbalové reprezentantky obsadili na majstrovstvách sveta v Bratislave skvelé 5. miesto sa s vami lúčim a ďakujem vám za pozornosť, ktorú ste venovali všetkým našim online prenosom z historicky prvého svetového šampionátu vo florbale na území Slovenska. Lúči sa s vami Jakub Kocourek! (13:13:48)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:46
    Slovensko dalo gól! Lotyšky hrali vabank, Lauma Visnevská opustila bránku. Katarína Klapitová vybojovala loptičku pri ľavom mantineli, posunula ju DENISE FERENČÍKOVEJ a tá dáva gólom do prázdnej bránky zabudnúť na tú smolu, ktorá ju dnes celým zápasom sprevádzala. Asistencia: Klapitová.
     
    59:41
    Lotyšsko dalo gól! Slovenky v závere zápasu znova poľavili v koncentrácii a bojovné Lotyšky to využívajú na svoj štvrtý gól, keď sa presadzuje po prihrávke spoza bránky nikým nekrytá LIGA GARKLAVOVÁ. Asistencia: Bankavaová.
     
    58:40
    Slovensko dalo gól! Tak toto bola jednoducho nádhera. Aké je to jednoduchée, keď to ide. Akcia sa začala u Kataríny Klapitovej, ktorá posunula loptičku Lenke Cuprákovej. Tá už mohla sama strieľať, no eešte našla v lepšej pozícii postavenú KRISTÍNU HUDÁKOVÚ, ktorá prekonáva bezmocnú Visnevskú! Asistencia: Cupráková.
     
    57:55
    Michaela Šponiarová vyviezla loptičku z vlastne polovice, nabila Lenke Cuprákovej, jej strela na vzdialenejšiu žrď ide tesne mimo!
     
    57:34
    Tréner Lotyšska si berie oddychový čas a vyzerá to tak, že o malú chvíľu Lauma Visnevská opustí svoju bránku.
     
    57:34
    Fanastická Karolína Krištofová! Denisa Isjominová dostala prihrávku spoza bránky a nikým nekrytá pálila z hranice bránkoviska. Krištofová však úžasným spôsobom dokázala zasiahnuť svojou ľavou rukou!
     
    57:03
    Denis Ferenčíková vybojovala loptičku pre Luciu Košturiakovú, tá ani tentokrát netrafila z dobrej pozície bránku Lotyšska!
     
    56:33
    Lotyšky už nemajú na čo čakať a vrhajú všetky sily do útoku. Karolína Krištofová si musela pred malou chvíľou pripísať ďalší dôležitý zákrok.
     
    55:03
    Denisa Ferenčíková má dnes smolu vrchovatú. Teraz pred ňou po vynikajúcej prihrávke do Lucie Košturiakovej zívala úplne odkrytá lotyšská bránka, no Ferenčíková míňa!
     
    54:13
    Slovensko dalo gól! Áno, áno, áno! Slovenky sú znova vo vedení! Vynikajúcu prácu odviedla za bránkou Lotyšska Lenka Cupráková, ktorá po tvrdých súbojoch poslala loptičku pred bránkovisko, Klaudia Robová ešte neuspela, no KRISTÍNA HUDÁKOVÁ už Laumu Visnevskú prekonáva! Asistencia: Robová.
     
    53:15
    Denise Ferenčíkovej to tam dnes snáď nepadne. Tentokrát sa Ferenčíková pokúsila z bekhendu zakončiť z úrovne bránkoviska, loptička lízala ľavú žrdku!
     
    52:45
    Protiútok Lotyšiek zastavila Kristína Hudáková, ktorá aj potiahla loptičku po ľavom krídle, no bránku Laumy Visnevskej veľmi tesne minula!
     
    52:20
    Lenka Cupráková bola aktívna za bránkou Lotyšiek, no jeden z rozhodcov napokon píska proti nej a loptičku prisudzuje súperkám.
     
    51:34
    Lotyšsko dalo gól! Tak toto sme rozhodne nepotrebovali. Jana Trošková spravila pri zakladaní útoku spoza vlastnej bránky obrovskú chybu, keď jej loptičku zobrala PAULA EGLEOVÁ, ktorá prestreľuje bezmocnú Krištofovú a vyrovnáva na 3:3. Bez asistencie.
     
    50:30
    Do konca tretej tretiny zostáva už menej ako desať minút a Slovenky sú stále o jeden gól bližšie ku konečnému piatemu miestu. Momentálne však sledujeme na hracej ploche veľké taktické manévre.
     
    49:47
    Michaela Šponiarová mala teraz šťastie v nešťastí, keď sa jej prihrávka na Paulínu Hudákovú spoza vlastnej bránky odrazila rovno na hokejku Zeltite Bankavaovej, no Šponiarová dokázala svoju chybu napraviť dobrým obranným zákrokom.

    Jakub Kocourek

    Branky a nahrávky: 6. Hudáková (Šponiarová), 18. Šponiarová (Ferenčíková), 44. Šponiarová (Ďuríková), 55. Hudáková (Robová), 59. Hudáková (Cupráková), 60. Ferenčíková (Klapitová) – 28. Bankavaová (Gaugereová), 44. Priedeová (Mikovová), 52. Egleová, 60. Garklavová (Bankavaová)


    Slovensko: Krištofová (Hlavatá) – Šponiarová, Ďuríková, Paulína Hudáková, Košturiaková, Ferenčíková – Šidlová, Kocúrová, Klapitová, Trošková, Kristína Hudáková – Bobotová, Dzurinová, Kvasková, Robová, Cupráková – Pintérová, Grossová, Boľová
    Lotyšsko: Visnevska (Kirilovová) – Pavlovská, Karklinaová, Garklavaová, Garbareová, Isjominová – Vancaneová, Berzinová, Edite Bankavová, Zeltite Bankavová, Gaugereová – Adamaneová, Ankudinovová, Priedeová, Mikovová, Egleová – Dzigureová, Slogeová, Rudziteová

    Rozhodčí: Jörgen Andersson, Daniel Dufvenberg (obaja Švédsko)
    bahis siteleri