Boston – NY Islanders 3:1 (kon.) | Tampa – Winnipeg 4:3 (po pr.) | NY Rangers – New Jersey 5:2 (kon.)
Pittsburgh – Toronto 3:4 (kon.) | Columbus – Arizona 1:0 (kon.) | Florida – Colorado 3:7 (kon.)
Montreal – Edmonton 2:6 (kon.) | Dallas – Vegas 3:5 (kon.) | San Jose – Ottawa 5:0 (kon.)
Calgary – Vancouver 4:2 (kon.) | Los Angeles – Carolina 3:2 (po pr.)
konec
Montreal Canadiens
2:6 (0:2, 1:2, 1:2)
Edmonton Oilers
Neděle 10.12.2017, 01:15 • Bell Centre, Montreal • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    55:58 Phillip DANAULT - 2:6
     
    55:58
    Montreal právě vstřelil branku!
    Přeci jenom je tady druhá branka domácích. Při signalizovaném vyloučení Draisaitla se Froese odhodlal k zadovce mířící před brankoviště. Kotouč se poté trochu šťastně odrazil před PHILLIPA DANAULTA, jenž plácl do touše a poslal ho za záda marně se natahujícího Brossoita. Asistence: Byron Froese, Daniel Carr.
     
    53:06
    Patrick Maroon (EDM) se hodně rozzlobil, že bylo odpískáno zakázané uvolnění. Odměnou mu jsou dvě trestné minuty za nesportovní chování.
     
    46:20
    Další problém pro Montreal. Na lavici hanby usedne Jonathan Drouin (MTL), který se provinil hákováním.
    43:09 Yohann AUVITU - 1:6
     
    43:09
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Domácí přežili obrovskou šanci Puljujärviho, ale nyní už znovu inkasují. Finský mladík totiž tentokrát našel rozjetého McDavida, který se prezentoval fantastickou zadovkou a oslovil tak YOHANNA AUVITUA. Obránce Edmontonu se do akce zapojil z druhé vlny, nicméně následným zakončením Niemimu nedal šanci. Asistence: Connor McDavid, Jesse Puljjujärvi.
    42:39 Oscar KLEFBOM - 1:5
     
    42:39
    Edmonton právě vstřelil branku!
    A druhý přestupek Gallaghera v krátkém časovém úseku už je potrestán. Hned po vhazování šel kotouč na modrou čáru, kde se ke střele odhodlal OSCAR KLEFBOM. Zakončení hostujícího obránce by zřejmě nebylo moc nebezpečné, ale puk byl cestou k Niemimu tečován dvěma domácími hráči a na to finský gólman nedokázal reagovat. Asistence: Mark Letestu, Milan Lucic.
     
    42:33
    Za sekání je vyloučen poněkud podrážděný Brendan Gallagher (MTL). Ten teď domácím rozhodně nepomáhá.
     
    40:13
    Každopádně je ale Brendan Gallagher (MTL) vyloučen za podražení, kterého se dopustil na Lucicovi.
     
    40:13
    Milan Lucic dostal dobrou přihrávku mezi kruhy, avšak následnou rychlou střelou trefil tyč!
     
    38:08
    Okamžitě po nahození od modré čáry se k dorážce zblízka protlačil Connor McDavid! Hostujícího kapitána ale skvěle vychytal pozorný Antti Niemi.
     
    36:16
    Ryan Nugent-Hopkins šel tentokrát zprava sám na Niemiho, nicméně ten ho vychytal pravým betonem a s dalšími dorážkami mu pomohli obětaví obránci.
     
    34:38
    Po komerční přestávce se Edmonton snaží hrát u Niemiho. Teď se navíc do šance dostal Lucic, který těsně před gólmanem usměrnil nabídku McDavida! Puk šel jen těsně vedle brány.
    33:44 Alex GALCHENYUK - 1:4
     
    33:44
    Montreal právě vstřelil branku!
    Jenže nyní se domácím podařilo snížit. Podél mantinelu šel kotouč na modrou čáru, kde Pacioretty zapojil do akce Jeffa Petryho. Jeho nahození nebylo nebezpečné, nicméně ALEX GALCHENYUK se zjevil před Brossoitem a tečí kotouč usměrnil mimo dosah hostujícího gólmana. Asistence: Jeff Petry, Max Pacioretty.
     
    32:29
    Podruhé v utkání si Montreal zahraje přesilovou hru. Dvě trestné minuty za držení protihráče obdržel Brandon Davidson (EDM).
     
    31:52
    Přečíslení dvou na jednoho teď McDavid vyřešil souhrou s Kassianem. Druhý zmíněný si nalevo položil Niemiho, ale pak už přihrávkou zpoza brankové čáry nenašel spoluhráče.
     
    27:06
    Andrew Shaw (MTL) by rád něco změnil a tak se Montreal pokusil nastartovat bitkou s Darnellem Nursem (EDM). Nepříliš atraktivní souboj skončil remízou a pětiminutovým trestem pro oba hráče.
     
    23:54
    Domácí se snaží odpovědět na dva slepené zářezy soupeře a vypracovali si velmi dobrý tlak. Laurent Brossoit si ale poradil s několika střelami a teď vychytal i zblízka zakončujícího Carra.
     
    22:24
    Po velmi nepovedeném vstupu do druhé třetiny jde Carey Price na střídačku. Zbytek zápasu odchytá Antti Niemi.
    22:24 Milan LUCIC - 0:4
     
    22:24
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Přesilová hra Olejářů přináší čtvrtý gól v síti Careyho Price. Od mantinelu šel puk z levé strany až na hůl zcela osamoceného MILANA LUCICE. Nebráněný útočník Oilers se podíval, kam by rád vystřelil, a poslal puk přesně k tyči! Asistence: Leon Draisaitl, Connor McDavid.
     
    21:35
    Další komplikace pro Montreal. Jeff Petry (MTL) si pomohl přidržením protihráče a dostává dvouminutový trest.
    21:11 Jujhar KHAIRA - 0:3
     
    21:11
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Zničehonic je to o tři branky. Russellova tečovaná střela od modré čáry sice nemířila mezi tři tyče, ale od zadního mantinelu se puk rychle odrazil k tyči Priceovy brány. Díky bleskové reakci se pak JUJHAR KHAIRA dostal k volnému kotouči a v pohodě ho poslal do prázdné brány. Asistence: Ryan Strome, Kris Russell.
     
    15:49
    Velká zaváhání Edmonton mohla stát branku. Dvakrát či třikrát se domácí dostali k nadějném zakončení z bezprostřední blízkosti brankoviště, ale Brossoit zůstává nepřekonatelný.
    11:37 Jujhar KHAIRA - 0:2
     
    11:37
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Obrovská chyba domácího brankáře a je to 0:2! Price se ujal rozehrávky zpoza brány, ale pak kotouč podél mantinelu poslal jen k Stromeovi. Hostující útočník puk sklepl ze vzduchu, načež se touše chopil JUJHAR KHAIRA. Hostující forvard posléze skóroval zasunutím kotouče do odkryté brány. Asistence: Ryan Strome.
     
    08:19
    Pro domácí mohlo být ještě hůře. Puljujärvi si na pravém kruhu našel střeleckou pozici, po zakončení již zvedal ruce, ale nakonec jeho střela skončila na břevnu.
    07:46 Michael CAMMALLERI - 0:1
     
    07:46
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Hosté jdou po dobré pasáži v útočném pásmu do vedení. Domácím obráncům se nepodařilo vyhodit puk do neutrální zóny, načež Edmonton rozjel rychlou akci. Puk šel na hůl Nugenta-Hopkinse, který z pravé strany nezakončoval, ale oslovil MICHAELA CAMMALLERIHO. Ten pak uspěl střelou mezi Priceovy nohy. Asistence: Ryan Nugent-Hopkins, Patrick Maroon.
     
    01:29
    Právě střílející Byron byl následně bez puku sražen Leonem Draisaitlem (EDM), který si odsedí trest za nedovolené bránění.
     
    01:26
    Alzner u modré čáry zvládl těžkou situaci a díky němu se domácí dostali do přečíslení. Byron ale zakončením z prvního doteku minul bránu.

    Lukáš Podleśny

    Branky a nahrávky: 34. Galchenyuk (Petry), 56. Danault (Froese, Carr) – 8. Cammalleri (Nugent-Hopkins, Maroon), 12. Khaira (R. Strome), 22. Khaira (R. Strome, Russell), 23. Lucic (Draisaitl, McDavid), 43. Klefbom (Letestu, Lucic), 44. Auvitu (McDavid, Puljujärvi)


    Montreal Canadiens: Price (23. Niemi) – Jo. Benn, S. Weber (A), Alzner, Petry, Schlemko, Jeřábek – Galchenyuk, Drouin, A. Shaw – Pacioretty (C), Danault, Byron – Hudon, Plekanec, Gallagher (A) – Deslauriers, Froese, Carr.
    Edmonton Oilers: Brossoit (Ellis) – Nurse, Russell, Klefbom, Benning, Auvitu, Davidson – Lucic (A), McDavid (C), Puljujärvi – Maroon, Nugent-Hopkins (A), Cammalleri – Walker, Draisaitl, R. Strome – Khaira, Letestu, Kassian.

    Rozhodčí: Hebert, St. Pierre – Murray, Devorski

    Diváci: 21 302
    thejrc.org