Boston – NY Islanders 3:1 (kon.) | Tampa – Winnipeg 4:3 (po pr.) | NY Rangers – New Jersey 5:2 (kon.)
Pittsburgh – Toronto 3:4 (kon.) | Columbus – Arizona 1:0 (kon.) | Florida – Colorado 3:7 (kon.)
Montreal – Edmonton 2:6 (kon.) | Dallas – Vegas 3:5 (kon.) | San Jose – Ottawa 5:0 (kon.)
Calgary – Vancouver 4:2 (kon.) | Los Angeles – Carolina 3:2 (po pr.)
po prodl.
Tampa Bay Lightning
4:3 (1:1, 1:1, 1:1 - 1:0)
Winnipeg Jets
Neděle 10.12.2017, 01:00 • Amalie Arena, Tampa • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    60:36 Brayden POINT - 4:3
     
    60:36
    Tampa právě vstřelila branku!
    Je rozhodnuto, Lightning vítězí! Strålman dal puk do jízdy BRAYDENU POINTOVI, ten se dostal za Littlea a bekhendem pak procedil černou pryž mezi Hellebuyckovu vyrážečku a pravý beton. Již čtvrtá vítězná branka Pointa v tomto ročníku, celkově dvanáctá! Asistence: Anton Strålman.
    48:51 Nikita KUČEROV - 3:3
     
    48:51
    Tampa právě vstřelila branku!
    Netrvalo dlouho a je opět srovnáno! Stamkos vyhrál buly, Dotchin poté přihrál na NIKITU KUČEROV, jehož následný střelecký pokus skončil až v síti. Hellebuyck toho přes clonící hráče příliš neviděl. Již dvacátý zásah pro elitního střelce, Stamkos připíše také kanadský bod za asistenci, 3:3! Asistence: Jake Dotchin, Steven Stamkos.
    47:02 Nikolaj EHLERS - 2:3
     
    47:02
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Hosté podruhé v zápase vedou! NIKOLAJ EHLERS dostal ve středním zóně přihrávku od Trouby, přejel modrou čáru a následnou střelou z levého kruhu pro vhazování prostřelil gólmana Bolts mezi betony. Třináctý gól pro jednadvacetiletého Dána, 3:2 pro Winnipeg! Asistence: Jacob Trouba, Patrik Laine.
    38:02 Kyle CONNOR - 2:2
     
    38:02
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Předposlední minuta druhé třetiny a je znovu srovnáno! Wheeler přihrál z levého rohu na modrou, odkud vypálil z první Morrissey. Střelu druhého jmenovaného pak šikovně tečoval KYLE CONNOR. Americký forward píše desátý gól v sezoně, 2:2! Asistence: Josh Morrissey, Mark Scheifele.
    36:39 Michail SERGAČJOV - 2:1
     
    36:39
    Tampa právě vstřelila branku!
    Nyní již ale Lightning jdou do vedení! MICHAIL SERGAČJOV se ukázkově zbavil Ehlerse, následnou výstavní střelou z otočky pak překonal Hellebuycka. Ruský bek zapisuje do statistik již sedmou trefu v sezoně 2017/2018, 2:1 pro domácí! Asistence: Tyler Johnson, Ondřej Palát.
    18:57 Yanni GOURDE - 1:1
     
    18:57
    Tampa právě vstřelila branku!
    Domácí využívají početní výhodu a srovnávají tak na konci devatenácté minuty skóre tohoto zápasu! Po pěkném Pointově pasu tečoval puk za Hellebuyckova záda YANNI GOURDE. Rodák z kanadského Saint-Narcisse se boduje ve čtvrtém utkání po sobě, zapisuje devátý gól v sezoně, 1:1! Asistence: Brayden Point, Tyler Johnson.
    01:23 Andrew COPP - 0:1
     
    01:23
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Hosté otevírají ve druhé minutě skóre tohoto utkání! Po Lowryho přihrávce z pravé strany se prosadil střelou pod horní tyč ANDREW COPP. Pro třiadvacetiletého útočníka je to čtvrtá branka v tomto ročníku, Jets tedy vedou 1:0! Asistence: Adam Lowry, Brandon Tanev.

    Jiří Sameš

    Branky a nahrávky: 19. Gourde (Point, T. Johnson), 37. Sergačjov (T. Johnson, Palát), 49. Kučerov (Dotchin, Stamkos), 61. Point (Strålman) – 2. Copp (Lowry, B. Tanev), 39. Connor (Morrissey, Wheeler), 48. Ehlers (Trouba, Laine)


    Tampa Bay Lightning: Vasilevskij (Budaj) – Hedman, Dotchin, Sergačjov, Strålman (A), Koekkoek, Girardi – Naměstnikov, Stamkos (C), T. Johnson – Palát, Point, Kučerov – Killorn, Gourde, Conacher – Kunitz, Paquette, Callahan (A).
    Winnipeg Jets: Hellebuyck (Comrie) – Morrissey, Trouba, Chiarot, Byfuglien (A), D. Kulikov, T. Myers – Connor, Scheifele (A), Wheeler (C) – Ehlers, Little, Laine – Copp, Lowry, B. Tanev – Perreault, Hendricks, Armia.

    Rozhodčí: Kelly Sutherland, Kyle Rehman – Derek Amell, Darren Gibbs

    Diváci: 19 092
    thejrc.org