Boston – NY Islanders 3:1 (kon.) | Tampa – Winnipeg 4:3 (po pr.) | NY Rangers – New Jersey 5:2 (kon.)
Pittsburgh – Toronto 3:4 (kon.) | Columbus – Arizona 1:0 (kon.) | Florida – Colorado 3:7 (kon.)
Montreal – Edmonton 2:6 (kon.) | Dallas – Vegas 3:5 (kon.) | San Jose – Ottawa 5:0 (kon.)
Calgary – Vancouver 4:2 (kon.) | Los Angeles – Carolina 3:2 (po pr.)
konec
Pittsburgh Penguins
3:4 (0:3, 2:1, 1:0)
Toronto Maple Leafs
Neděle 10.12.2017, 01:00 • PPG Paints Arena, Pittsburgh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    57:12 Sidney CROSBY - 3:4
     
    57:12
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Tohle si hosté za rámeček nedají, protože na Andersena propustili hned trojici hráčů Pens! Kris Letang po zpracování přihrávky Dominika Simona vytáhl Andersena z branky a jednoduchou přihrávkou přistrčil puk na SIDNEY CROSBYHO, který uklidil puk do prázdné branky. Asistence: Kris Letang a Dominik Simon.
    38:17 Tyler BOZAK - 2:4
     
    38:17
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Velká smůla pro rozjetý Pittsburgh, který stáhl tříbrankové manko na rozdíl jediné branky! Vysokou střelu Jake Gardinera před brankovištěm sklepl TYLER BOZAK svou holí na hranici pravidel a uklidil tak puk pod horní tyč. Maple Leafs odskakují opět na rozdíl dvou branek. Asistence: Jake Gardiner a Mitchell Marner.
    37:51 Jevgenij MALKIN - 2:3
     
    37:51
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Využitou přesilovou hrou se Pens dostávají do těsného kontaktu! Domácí měli nejdřív obrovskou šanci na hranici brankoviště, ale po neúspěšné dorážce Jake Guentzela posunul Phil Kessel puk na JEVGENIJE MALKINA, jehož střelu nešťastně do pravé spojnice přizvedl Morgan Rielly. Asistence: Phil Kessel.
    34:24 Riley SHEAHAN - 1:3
     
    34:24
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Tak se domácí přeci jen dočkali první branky a fanoušci Pens mají hned důvod se radovat. Brian Dumoulin posunul hru na Dominika Simona, který po zavezení puku našel přesným pasem na protější straně RILEYHO SHEAHANA. Šestadvacetiletý Kanaďan po krátkém zpracování prostřelil dosud bezchybného Andersena. Asistence: Dominik Simon a Brian Dumoulin.
    12:57 Tyler BOZAK - 0:3
     
    12:57
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Tohle už je pro domácí Pens alarmující branka, protože během necelých čtrnácti minut Pittsburgh prohrává hned o tři branky! Roman Polák pobídl ke střele Mitchella Marnera. Ten tak od levého hrazení učinil a Jarrymu vypadl kotouč z lapačky přímo před sebe. Tam už byl nikým neobsazený TYLER BOZAK, který svou dorážkou navýšil vedení Toronta. Asistence: Mitchell Marner a Roman Polák.
    01:42 James van Riemsdyk - 0:2
     
    01:42
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Tak tohle je pro domácí šok! Prudkou dělovku od modré těsně před Jarrym zastavil Tyler Bozak, který hned na to zkoušel dorazit puk do sítě. Obrana Pens ale naprosto zaspala a u pravé tyče nechala také nepokrytého Mitchella Marnera, který zkoušel zakončit po rychlém objetí branky. Jarry kotouč ovšem vyrazil zpět k němu a Marner využil zmatků a posunul hru na JAMES VAN RIEMSDYK, jenž rozvlnil síť domácí branky po krátkém zpracování. Asistence: Mitchell Marner a Tyler Bozak.
    01:23 Connor BROWN - 0:1
     
    01:23
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Skvělý start Leafs! Hráči Toronta stáhli soupeře až k hranici brankoviště, kde se dobře zorientoval Morgan Rielly, jenž z levého kruhu našel zcela volného CONNORA BROWNA, jenž doslova zakončil do prázdné branky. Asistence: Morgan Rielly a Ron Hainsey.

    Lukáš Ureš

    Branky a nahrávky: 35. Sheahan (Simon, Dumoulin), 38. Malkin (Kessel), 58. Crosby (Letang, Simon) – 2. Co. Brown (Rielly, Hainsey), 2. J. van Riemsdyk (Marner, Bozak), 13. Bozak (Marner, R. Polák), 39. Bozak (Gardiner, Marner)


    Pittsburgh Penguins: Jarry (21. DeSmith) – Letang (A), Dumoulin, Hunwick, Määttä, Ruhwedel, Cole – Rust, Crosby (C), Sheary – Kessel, Malkin (A), Guentzel – Hörnqvist, Sheahan, Hagelin – Reaves, Rowney, Simon.
    Toronto Maple Leafs: Andersen (McElhinney) – Hainsey, Rielly (A), N. Zajcev, Gardiner, R. Polák, Borgman – Co. Brown, Matthews, Hyman – Komarov (A), Kadri, Marleau – Marner, Bozak (A), J. van Riemsdyk – W. Nylander, D. Moore, M. Martin.
    thejrc.org