Boston – NY Islanders 3:1 (kon.) | Tampa – Winnipeg 4:3 (po pr.) | NY Rangers – New Jersey 5:2 (kon.)
Pittsburgh – Toronto 3:4 (kon.) | Columbus – Arizona 1:0 (kon.) | Florida – Colorado 3:7 (kon.)
Montreal – Edmonton 2:6 (kon.) | Dallas – Vegas 3:5 (kon.) | San Jose – Ottawa 5:0 (kon.)
Calgary – Vancouver 4:2 (kon.) | Los Angeles – Carolina 3:2 (po pr.)
konec
San Jose Sharks
5:0 (1:0, 2:0, 2:0)
Ottawa Senators
Neděle 10.12.2017, 04:00 • SAP Center, San Jose • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    54:51
    Vyloučení v týmu Ottawa Senators (Alexandre Burrows – osobní trest do konce utkání, hrubost).
     
    54:51
    Alex Burrows dostává za přehnaný zákrok na obránce DeMela dvě minuty za hrubost. To samé ale inkasuje i Dylan DeMelo. Burrows ale navíc dostává také pětiminutový trest za rvačku a trest do konce utkání.
     
    52:01
    Domácí útočník Jannik Hansen musí na trestnou lavici, protože fauloval soupeře krosčekem. Je tu tedy ještě šance pro Ottawu, ale moc času do konce základní hrací doby už nezbývá.
     
    49:03
    Navíc je tu další dobrá možnost pro San Jose. Ottawa opět faulovala a půjde do čtyř, dvě minuty dostává dnes podruhé obránce hostů Oduya, tentokrát za podražení.
     
    44:04
    Na dvě minuty si jde sednout domácí obránce Justin Braun, který se dle soudu rozhodčích provinil sekáním.
     
    42:21
    Máme tu dnes první rvačku. Pustili se do sebe domácí Sörensen a hostující Dzingel, kteří spolu svedli vyrovnaný pěstní souboj. Oba samozřejmě dostanou po pěti minutách a půjdou si odpočinout na trestnou lavici. Dzingel k tomu ještě dostává dvě minuty navíc za hrubost, takže si San Jose zahraje přesilovku.
     
    35:15
    Ottawa tu má navíc další komplikace. Alex Burrows totiž dostává dvě minuty za podražení a hosté musejí do dalšího oslabení.
     
    28:02
    Jenže přesilovka Senators právě teď končí. Bobby Ryan fauloval v úniku Chrise Tierneyho, a tak si musí jít sednout na dvě minuty za držení. Dnes poprvé tak uvidíme hru ve čtyřech.
     
    27:11
    Ve stejném čase je vyloučen hráč San Jose DeMelo, který musí jít odpykat dvě minuty za svůj tým. Sharks totiž hráli v šesti a inkasují trest za příliš mnoho hráčů na ledě.
     
    23:26
    San Jose půjde na začátku prostředního dějství do přesilovky, protože se Oduya provinil podražením. A tak Ottawu čekají další obranářské starosti.
     
    17:05
    Ponechaná výhoda končí, první přesilovku v utkání si zahrají také hosté. Menší trest za držení dostává od hlavního rozhodčího hokejista San Jose Joel Ward. Bude doufat, že jeho spoluhráči neinkasují.
     
    01:59
    Už je ale přerušeno a San Jose Sharks půjdou do přesilové hry. Ottawský Phaneuf inkasuje dvě minuty za nedovolené bránění. Uvidíme, jak si Sharks s početní výhodou poradí.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 13. Couture (Labanc, Braun), 26. Vlasic (Heed, Labanc), 35. M. Karlsson (Pavelski, J. Thornton), 44. Pavelski (Couture, Burns), 58. Hertl (Burns, Couture)


    San Jose Sharks: Dell (M. Jones) – Dillon, Burns, Vlasic, Braun, DeMelo, Heed – M. Karlsson, J. Thornton, Pavelski (C) – Hertl, Couture, Labanc – Meier, Tierney, J. Ward – Sörensen, Carpenter, Hansen.
    Ottawa Senators: C. Anderson (Condon) – Harpur, E. Karlsson (C), Phaneuf, Chabot, Oduya, Ceci – Z. Smith, Brassard, Mark Stone – B. Ryan, Duchene, Dzingel – Hoffman, Pageau, Dumont – Burrows, N. Thompson, Pyatt.

    Rozhodčí: Jackson, Chmielewski – Wheler, Racicot

    Diváci: 17 562
    thejrc.org