Boston – NY Islanders 3:1 (kon.) | Tampa – Winnipeg 4:3 (po pr.) | NY Rangers – New Jersey 5:2 (kon.)
Pittsburgh – Toronto 3:4 (kon.) | Columbus – Arizona 1:0 (kon.) | Florida – Colorado 3:7 (kon.)
Montreal – Edmonton 2:6 (kon.) | Dallas – Vegas 3:5 (kon.) | San Jose – Ottawa 5:0 (kon.)
Calgary – Vancouver 4:2 (kon.) | Los Angeles – Carolina 3:2 (po pr.)
konec
San Jose Sharks
5:0 (1:0, 2:0, 2:0)
Ottawa Senators
Neděle 10.12.2017, 04:00 • SAP Center, San Jose • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    57:38 Tomáš HERTL - 5:0
     
    57:38
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Žraloci jen potvrzují, že si dnes dva body za výhru v základní hrací době jednoznačně zaslouží. Právě dali další přesilovkový gól. Tak dlouho trávili čas před soupeřovou svatyní, až se prosadili. Brent Burns svým pokusem z dálky trefil pouze výstroj Craiga Andersona, ale u odraženého kotouče byl mezi kruhy jako první český útočník TOMÁŠ HERTL. Ten na nic nečekal, opřel se do puku a poslal jej do horního růžku. Zmar Ottawy pokračuje, je jasné, že teď už toho hokejisté Senators moc nestihnou. Asistence: Brent Burns, Logan Couture.
    43:24 Joe PAVELSKI - 4:0
     
    43:24
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Útočník Sharks Logan Couture je dnes ve formě. Znovu se nebál vystřelit na branku, tentokrát z dálky poté, co mu kotouč na hokejku přistrčil Brent Burns. Couture tvrdě vypálil a zdálo se, že kotouč pod horní tyčku pověsil právě on. Jenže nikoli, těsně před zraky Craiga Andersona ho ještě tečoval kapitán domácí JOE PAVELSKI. Ten tak využívá početní výhodu a posílá kalifornskou družinu do vedení o čtyři zásahy. Další pohledná akce Žraloků. Asistence: Logan Couture, Brent Burns.
    34:41 Melker KARLSSON - 3:0
     
    34:41
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Pohoda domácích hokejistů v útočném pásmu pokračuje a Sharks vedou na konci druhé třetiny už o tři zásahy. Výborně za brankou Ottawy zapracovali Joe Thornton a Joe Pavelski. Druhý jmenovaný potom poslal zpoza Andersonovy klece ukázkovou nahrávku na před brankovištěm stojícího MELKERA KARLSSONA, jenž v pádu a bez přípravy pověsil kotouč pod horní tyčku. Tady neměl maskovaný muž Senators žádnou šanci zasáhnout. Uvidíme, jestli kanadský tým dokáže do sirény reagovat. Asistence: Joe Pavelski, Joe Thornton.
    25:31 Marc-Édouard VLASIC - 2:0
     
    25:31
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Tahle přesilová hra se Žralokům moc nepovedla, dlouho v ní nepobyli v útočném pásmu a sotva dokázali vystřelit na branku. Sotva se ale vyloučený Oduya vrátil na led, domácí přeci jen skórují. Krásnou nahrávku dostal na modrou útočnou čáru obránce San Jose MARC-EDOUARD VLASIC, jenž čistým průstřelem propálil vše, co mu stálo v cestě. Včetně brankáře Craiga Andersona. Do puku už nikdo nezasáhl, takže gól bude připsán Vlasicovi. Senators jsou tedy v dalších problémech. Asistence: Tim Heed, Kevin Labanc.
    12:55 Logan COUTURE - 1:0
     
    12:55
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Právě jsme mohli pod střechou SAP Center vidět, jak je důležité vyhrávat vhazování. A to na obou stranách kluziště. Sharks zvládli buly u své klece, následně puk dopředu rozehrával obránce Justin Braun. Dostal se ve středním pásmu až k Labancovi, který na levé straně útočné třetiny vybídl osamoceného spoluhráče. Nebyl jím nikdo jiný než nejproduktivnější hokejista San Jose LOGAN COUTURE. Kanadský forvard zamířil ideálně kousek nad ledem a propálil Andersona mezi betony. Domácí jdou tedy ještě v první části do vedení, nutno říci že zaslouženě. Asistence: Kevin Labanc, Justin Braun.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 13. Couture (Labanc, Braun), 26. Vlasic (Heed, Labanc), 35. M. Karlsson (Pavelski, J. Thornton), 44. Pavelski (Couture, Burns), 58. Hertl (Burns, Couture)


    San Jose Sharks: Dell (M. Jones) – Dillon, Burns, Vlasic, Braun, DeMelo, Heed – M. Karlsson, J. Thornton, Pavelski (C) – Hertl, Couture, Labanc – Meier, Tierney, J. Ward – Sörensen, Carpenter, Hansen.
    Ottawa Senators: C. Anderson (Condon) – Harpur, E. Karlsson (C), Phaneuf, Chabot, Oduya, Ceci – Z. Smith, Brassard, Mark Stone – B. Ryan, Duchene, Dzingel – Hoffman, Pageau, Dumont – Burrows, N. Thompson, Pyatt.

    Rozhodčí: Jackson, Chmielewski – Wheler, Racicot

    Diváci: 17 562
    thejrc.org