Boston – NY Islanders 3:1 (kon.) | Tampa – Winnipeg 4:3 (po pr.) | NY Rangers – New Jersey 5:2 (kon.)
Pittsburgh – Toronto 3:4 (kon.) | Columbus – Arizona 1:0 (kon.) | Florida – Colorado 3:7 (kon.)
Montreal – Edmonton 2:6 (kon.) | Dallas – Vegas 3:5 (kon.) | San Jose – Ottawa 5:0 (kon.)
Calgary – Vancouver 4:2 (kon.) | Los Angeles – Carolina 3:2 (po pr.)
po prodl.
Los Angeles Kings
3:2 (0:0, 2:0, 0:2 - 1:0)
Carolina Hurricanes
Neděle 10.12.2017, 04:30 • Staples Center, Los Angeles • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    64:40 Tanner PEARSON - 3:2
     
    64:40
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Je rozhodnuto, na nájezdy nedojde. Akci začal brankář Jonathan Quick, který rozehrál na Muzzina. Ten přenechal puk TANNERU PEARSONOVI. Domácí hráč přes obránce vystřelil, puk hodně nešikovně vyrazil hostující gólman jen před sebe a Pearson uspěl z dorážky. Asistence: Jake Muzzin a Jonathan Quick.
    57:40 Elias LINDHOLM - 2:2
     
    57:40
    Carolina právě vstřelila branku!
    Je vyrovnáno. Na první střelu ještě domácí kouzelník Jonathan Quick stačil, na dorážku ELIASE LINDHOLMA už byl krátký. To bylo nechytatelné. Signalizovaný trest se neukládá. Asistence: Derek Ryan, Brock McGinn.
     
    57:02
    Brock McGinn se hned dvakrát dostal do zakončení, s jeho pokusy si výborně poradil domácí brankář. Jonathan Quick podržel své spoluhráče, ale bude se vylučovat, Hosté mají výhodu.
    53:03 Victor RASK - 2:1
     
    53:03
    Carolina právě vstřelila branku!
    Na tohle už domácí celek byl krátký. Hosté proměňují přesilovou hru. Teuvo Teräväinen našel výborně postaveného VICTORA RASKA, jehož rána z první končí přesně v brance. Jonathan Quick se nedokázal přesunout dostatečně rychle. Asistence: Teuvo Teräväinen.
     
    52:25
    Vyloučení v týmu Los Angeles Kings (Torrey Mitchell – 2 min., podražení).
     
    45:12
    Vyloučení v týmu Los Angeles Kings (Derek Forbort – 2 min., hákování).
     
    32:54
    Vyloučení v týmu Carolina Hurricanes (Haydn Fleury – 2 min., držení protihráče).
    29:16 Anže KOPITAR - 2:0
     
    29:16
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Připomnělo se pravidlo "nedáš dostaneš". Hosté ve velké šanci trefili štangli, a tak udeřilo na druhé straně. ANŽE KOPITAR výborně tečoval střelu Tylera Toffoliho mezi betony hostujícího brankáře. Scott Darling nedokázal zasáhnout. Asistence: Tyler Toffoli a Christian Folin.
     
    28:41
    Z bezprostřední blízkosti se ke střele protlačil Noah Hanifin. Jeho pokus byl velmi dobrý, překonal brankáře soupeře, ale trefil brankovou konstrukci. Jeho pokusu nechybělo mnoho.
    26:27 Tyler TOFFOLI - 1:0
     
    26:27
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Domácí celek se dostává do vedení. Po dobré přihrávce Kopitara se puk dostal do míst, kde byl TYLER TOFFOLI. Ten mohl zakončovat pohodlně forhendem, ale rozhodl se pro bekhend, kterým usměrnil kotouč za záda brankáře Caroliny. Asistence: Anže Kopitar a Tanner Pearson.
     
    17:22
    Vyloučení v týmu Los Angeles Kings (Dustin Brown – 2 min., podražení).
     
    13:34
    Aktivně hrající hostující hráč, Sebastian Aho, se hned dvakrát dostal do zakončení, ale ani jednou neprostřelil výborně chytajícího domácího brankáře.

    Jan Prošek

    Branky a nahrávky: 27. Toffoli (Kopitar, Pearson), 30. Kopitar (Toffoli, Folin), 65. Pearson (Muzzin, Quick) – 54. V. Rask (T. Teräväinen), 58. E. Lindholm (D. Ryan, B. McGinn)


    Los Angeles Kings: Quick (Kuemper) – Muzzin, Doughty, MacDermid, Martinez, Forbort, Folin – Iafallo, Kopitar, D. Brown – Pearson, N. Shore, Toffoli – Gáborík, Kempe, Lewis – J. Jokinen, T. Mitchell, Brodzinski.
    Carolina Hurricanes: Darling (C. Ward) – Slavin, Pesce, H. Fleury, Faulk, Hanifin, T. van Riemsdyk – Skinner, J. Staal, Williams – Aho, D. Ryan, T. Teräväinen – B. McGinn, V. Rask, E. Lindholm – Nordström, Krüger, Jooris.

    Rozhodčí: McIsaac, O'Rourke – Gibbons, Heyer

    Diváci: 18 230
    thejrc.org