NY Islanders – Washington 3:1 (kon.) | Pittsburgh – Colorado 1:2 (kon.) | NY Rangers – Dallas 1:2 (1:2 po s.n.)
Detroit – Florida 1:2 (po pr.) | Winnipeg – Vancouver 5:1 (kon.) | Anaheim – Carolina 3:2 (kon.)
konec
Winnipeg Jets
5:1 (1:1, 2:0, 2:0)
Vancouver Canucks
Úterý 12.12.2017, 02:00 • MTS Centre, Winnipeg • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z tohoto zápasu je to vše, mějte se fajn. (04:37:21)
    Jets vyhráli doma posedmé v řadě, což se jim povedlo poprvé od přestěhování z Atlanty

     
    Československá stopa v utkání:
    Marko Daňo (WPG)
    do utkání nezasáhl.
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Mathieu Perreault (WPG) 1+1
    2. Nikolaj Ehlers (WPG) 1+0
    3. Joel Armia (WPG) 0+1.
     
    Střely na branku: 24 – 26 (4:10, 11:7, 9:9).
     
    Je dobojováno! Winnipeg si ve třetí třetině zkušeně uhlídal svůj dvoubrankový náskok a ten ještě navýšil do finální podoby 5:1. Vancouver po slušné první části postupně odpadával a třetí porážkou v řadě si komplikuje boj o play-off. Jets naopak po třech neúspěších zabrali a potvrdili vynikající formu na domácím stadionu. Zároveň se posunuli zpět na třetí místo Západní konference.
     
    Konec zápasu.
     
    59:16
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    V poslední minutě přidává domácí tým ještě pátý gól! Jakob Markström poslal svou přihrávku ze zadního mantinelu přesně na hokejku MATTA HENDRICKSE, který poděkoval za tento dárečkek a před padajícím Burmistrovem stihl zakončit do zcela prázdné branky. Bez asistence.
     
    59:00
    Poslední minuta třetí třetiny.
     
    58:56
    Perreault s Armiou dlouho drželi puk u pravého mantinelu a vůbec jim nemuselo vadit, že se nepropracovali do žádného zakončení.
     
    58:12
    Del Zotto zaváhal na červené čáře, když mu kotouč ukradl Scheifele. Jeho parťák Wheeler pak neúspěšně tlačil svou střelu pod horní tyč.
     
    57:44
    Na nějakou dramatickou koncovku to nevypadá. Po icingu Vancouveru se vhazuje před Markströmem a Jets mohou pošetřit další sekundy.
     
    57:12
    Littleova zamýšlená přihrávka na levé křídlo neprošla přes Taneva, který dobře zasáhl před zrychlujícím Nikolajem Ehlersem.
     
    56:48
    Hellebuyck se rozhodl přerušit hru před rychle se blížícím Gagnerem. Jeho zásluhou se vhazuje v útočném pásmu Canucks.
     
    55:58
    Winnipeg ubránil hostující akci a nepustil bratry Sediny do žádné střelecké pozice. Kosatkám moc času na zdramatizování zápasu už nezbývá.
     
    55:20
    Del Zottova střela byla sražená ke Granlundovi, který chtěl ihned střílet, ale Kyle Connor v mezikruží rychle nadzvedl puk až do ochranné sítě.
     
    54:59
    Derrick Pouliot udělal velkou minelu ve vlastní třetině, když neustál tlak vytvořený napadajícím Ehlersem. Ten si díky aktivitě připravil dobrou šanci, která skončila na lapačce Markströma!
     
    54:39
    Eriksson na ose hřiště zastavil puk příhodně pro Vaneka, po jehož střele se Hellebuyck natahoval zbytečně, protože byla dosti nepřesná.
     
    54:17
    Little uspěl na vhazování ve vlastní třetině. Domácí poté otočili hru a Ehlers se dokonce dostal ke střele od modré, kterou Markström pokryl jedním z betonů.

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 2. D. Kulikov (Scheifele, Connor), 25. Perreault (Armia, Little), 35. Ehlers (T. Myers, Perreault), 52. Morrissey (Lowry, Copp), 60. Hendricks – 7. Boeser (H. Sedin, D. Sedin)


    Winnipeg Jets: Hellebuyck (Comrie) – Trouba, Morrissey, T. Myers, D. Kulikov, Poolman, Chiarot – Wheeler (C), Scheifele (A), Connor – Laine, Little, Ehlers (A) – B. Tanev, Lowry, Copp – Armia, Hendricks, Perreault.
    Vancouver Canucks: Markström (A. Nilsson) – Ch. Tanev (A), Edler, D. Pouliot, Del Zotto, Stecher, B. Hutton – Boeser, H. Sedin (C), D. Sedin (A) – Vanek, Burmistrov, Eriksson – Gagner, Dowd, M. Granlund – Virtanen, Chaput, B. Gaunce.

    Rozhodčí: Walsh, Kowal – Cameron, Rody

    Diváci: 15 321
    thejrc.org